02.03.17, 21:35
dylemat.
praca marna,jest bo jest, żal rzucić, za bardzo nie ma na co zmienić (małe miasto).
jest opcja wyjazdu za granice, na miesiąc, byłby to spory zastrzyk finansowy.
mam z kim zostawić dziecko.
czy warto? czy bez tej kasy umre?
mały skończył 5 lat.
darować sobie? skorzystać?
Obserwuj wątek
    • witamina_b12 Re: dylemat 02.03.17, 21:45
      A co po tym miesiacu? Bedziesz mieć do czego (pracy) wrocic?
      • najdluzszapodroz Re: dylemat 02.03.17, 21:53
        tak.w ramach urlopu wyjazd.potem powrót na swój stołek.
        dylemat najbardziej dotyczy dziecka. "czy warto" zostawić dziecko na miesiąc. zgłupiałam. od roku szukałam roboty poza pl żeby dorobić. teraz jest okazja a ja się nie moge określić.
        • witamina_b12 Re: dylemat 02.03.17, 22:03
          A masz dla niego opieke, ktorej ufasz?
          Miesiac to nie rok. Moj juz jako trzy latek zostala na miesiac wakacji z dziadkami przyjezdzalam co tydzien dwa.
          • najdluzszapodroz Re: dylemat 02.03.17, 22:10
            opieka=wyłącznie dziadek i babcia. nikomu innemu nie powierzyłabym opieki.
            mówisz że 5 latek da rade i traumy nie będzie? wówczas będzie miał prawie 6 lat.
            • witamina_b12 Re: dylemat 02.03.17, 22:44
              Nie znam konkretnego dziecka... ani Waszych relacji... A zostaje z dziadkami np na weekend bez Ciebie? Moze jak jest czas to warto go z sytuacjami braku mamy zaczac oswajac.
              • najdluzszapodroz Re: dylemat 04.03.17, 21:27
                mały zostaje na noce u dziadków. jestem zmuszona dorabiać jako kelnerka. znikam w sobote w południe i wracam w niedziele rano.
                mam dość dorabiania od maja do października. wole jechać na 4 tyg i zarobić. a tak to co tydzień kombinuje z kim małego zostawić w dzień, z kim w nocy. ehh.
                decyzja podjęta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka