Dodaj do ulubionych

Pytanie do właścicieli psów

12.03.17, 22:46
Czy ktoś z Was miał piesa chorego na zapalenie tchawicy, i z tym powiązany ten okropny kaszel kenelowy? suspicious
Nie wiecie jak długo to może trwać? Weterynarz mówił, że niestety dłuuugo, szczególnie u starszego i obciążonego innymi chorobami psa. Już niecierpliwa jestem... crying.
Żre te antybiotyki, osłonki, witaminy i cały czas mam wrażenie, że stoi w miejscu suspicious.
Obserwuj wątek
    • witamina_b12 Re: Pytanie do właścicieli psów 12.03.17, 22:59
      Mój nie był na to chory. Ale wyczytałam że parę tygodni to trwa.
      Zdrówka dla pieseła
      • szarlotka_ja Re: Pytanie do właścicieli psów 12.03.17, 23:04
        No już ok 4 tygodnie walczymy... Masakra. Jeszcze być może tyle samo przed nami... jeden dzień lepszy, dwa gorsze. Dobrze, że przynajmniej wymioty się skończyły suspicious.
    • vise_niena Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 07:48
      Jeżeli kaszel nie ustępuje od 4 tygodni to może to nie jest kenelowy ?
      Jeśli pies jest leczony antybiotykami to kaszel powinien przejść po 2 tygodniach, nawet jeśli to stary i osłabiony zwierzak.
      Może lepiej zmienić weterynarza ?
      Suchy kaszel przypominający momentami ksztuszenie i dławienie (z wypychaniem języka) pojawiający się wieczorem, w nocy - to objaw problemów z sercem - co u starego schorowanego psa może być raczej przyczyną kaszlu niż kenel.
      • szarlotka_ja Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 19:13
        Hmm... ale wiesz to z własnego doświadczenia czy z internetów informacje? smile
    • mavika_88 Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 11:35
      Ach te reklamy ^^ one wszystko wiedza. Ciasteczka. Kiedys myslalam ze to zbieznosc przypadkow smile

https://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/3/13/7644054_Screenshot_2017-03-13-11-30-05.png

Zdrowia dla psiaka.
      Czy Twoj pjes sie drapie ? Mnie cos swedzi big_grin
      • tdf-888 Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 11:56
        to sie umyj mawi
        • mavika_88 Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 12:00
          Zrobione i opatrunki zmienione. A swedzic ma smile
          Tzn. Ponoc to normalne.
          A Ty sie juz wysikales a potem umyles ? wink
          • maruda2 Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 12:10
            Ej, możecie nie zaśmiecać wątku suspicious załóżcie sobie jakiś nowy, np. poranne ablucje, czy cuś
            • mavika_88 Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 12:20
              Na strazy big_grin
              Mozemy smile
              • tdf-888 Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 12:35
                no właśnie mawi. mogłabyś nie zaśmiecać wątku swoimi odkryciami na poziomie podstawówki
                • mavika_88 Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 12:42
                  Sam zaczales big_grin tongue_out oj Tedeefie....
                  A co do psa... kiedys dodales zdjecie z jakims labradorem. Biszkoptowy on byl? (Czekoladowy chyba nie. Teraz to ja mam amnezje ale byl taki forumek co mial czekomadowego labradora.... aaaaa puchatek !!! Kurcze... jak on dawno tutaj nie pisal.... ). Miales kiedys psa? Czsmu kot a nie pies? Koty to troche falszywe swierzaki tongue_out
                  • tdf-888 Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 12:45
                    kot mniej je i mniej sra oraz nie trzeba go wyprowadzać.
                    ja zacząłem wklejać screeny z reklamami? i jeszcze się cieszysz z odkrycia jak ten chłopiec co wygrał nagrodę (co ci kiedyś fotkę wkleilem)
                    • mavika_88 Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 12:55
                      To Ty uwazasz ze sie ciesze wink
                      A odkrylam juz dawno, wiec nic w tym zaskakujacego.
                      Mowa ze Ty zaczalas odnosnie codziennych czynnosci/potrzeb. Ja tylko do Ciebie nawiazalam. Tutaj koniec. Maruda marudzi wink
                      Pora na jogurt naturalny plus wlasne borowki (takie z lasu) i banan i moze musli wsypje ; )
              • maruda2 Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 12:54
                jak dzieci suspicious sio tongue_out
    • vise_niena Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 12:20
      Dodatkowo - pies kaszląc podrażnia sobie przeponę, ma tam trochę bardziej ukrwione niż my więc po podrażnieniu kaszlem często zdarza się, że psisko "puszcza pawia" wink w brunatnym kolorze - jedno gwałtowne beknięcie / ulanie. I to faktycznie jest krew ze śliną ale nie jeste to groźne, to tylko efekt kaszlu. I nie są to wymioty...to nie idzie z żołądka...
      • a.kudla5 Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 13:47
        Mialam pieska z takim kaszlem , ale wet. stwierdzil , ze to od serca.Niestety kaszel nie mijal trwal lat moze 2 moze 3 , zwierze bardzo sie meczylo , zastrzyki i tabletki non stop.Jak bylo bardzo zle ...to z bolem serca skrocilismy jego zycie.Zyl 16,5 roku , gdyby nie ten kaszel to jeszcze troche by byl z nami.
      • szarlotka_ja Re: Pytanie do właścicieli psów 13.03.17, 19:20
        Wiem, na co jest mój pies chory i wiem, że jest to na pewno zapalenie tchawicy sad. A to jest koktajl bakteriowo-wirusowy, trudny do wyleczenia...
        Złapał to od miejskiego pieska, który z kolei zaraził się od piesków w przedszkolu... tak, jest taka nowo-moda, że jak państwo idą do pracy to oddają pieska do psiego przedszkola. I ów Ciapek się rozchorował, a będąc na weekendzie na wsi zaraził mego pieseła. Dodatkowo ja jeszcze mu pomogłam tarzając go w śniegu (wiem, jestem bezmyślnym właścicielem psa), co spowodowało, że oprócz zapalenia tchawicy miał też anginę i zapalenie krtani. No kupka nieszczęścia tongue_out.
        Angina opanowana! tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka