Dodaj do ulubionych

Lubicie...

15.05.18, 21:04
...szparagi? smile
Obserwuj wątek
    • witrood Re: Lubicie... 15.05.18, 21:59
      O tyle o ile. Zielone raczej. Białe tak sobie. To jakieś pytanie z podtekstem? Gdzie jest haczyk? wink
      • szarlotka_ja Re: Lubicie... 15.05.18, 22:01
        Nie, kupiłam a nie chce mi się przyrządzać, to bym oddała w dobre ręce wink.
        • apersona Re: Lubicie... 16.05.18, 20:36
          Lubię jeść, nie lubię obierać, zawsze mi trochę łyka zostanie.
          • szarlotka_ja Re: Lubicie... 16.05.18, 21:03
            Zielnych nie trzeba obierać. Osobiście wolę zielone, choć na przykład fioletowych nigdy nie jadłam.
            Mam zielone. Miałam wink.
            • apersona Re: Lubicie... 16.05.18, 21:09
              Zjadłaś już?
              • szarlotka_ja Re: Lubicie... 16.05.18, 21:39
                Tak, do sałatki dodałam.
    • silencjariusz Re: Lubicie... 15.05.18, 22:31
      Nigdy nie jadłem.
      • szarlotka_ja Re: Lubicie... 15.05.18, 22:40
        Jak to możliwe?
        • silencjariusz Re: Lubicie... 15.05.18, 23:06
          No tak normalnie.wink
          • szarlotka_ja Re: Lubicie... 16.05.18, 21:06
            Powinien Sil pokosztować wink.
            • silencjariusz Re: Lubicie... 16.05.18, 21:39
              Jak i wielu innych rzeczy.wink
              • szarlotka_ja Re: Lubicie... 16.05.18, 21:41
                Otóż to wink.
        • tdf-888 Re: Lubicie... 15.05.18, 23:35
          Dobranoc państwu kiss

😂
          • silencjariusz Re: Lubicie... 16.05.18, 10:02
            Fuj.tongue_out
            • heniek.8 Re: Lubicie... 16.05.18, 23:11
              no elo big_grin
              kiss kiss kiss
              • silencjariusz Re: Lubicie... 16.05.18, 23:15
                Tego to już nawet nie skomentuję.suspicious
              • marcepanka313 Re: Lubicie... 17.05.18, 08:50
                heniek.8 napisał:

> no elo big_grin
                > kiss kiss kiss

Ale całuśnik😃

• heniek.8 Re: Lubicie... 17.05.18, 09:39
                  O! Migdałek! Co by tu? Już wiem... smile kiss
                • green.amber Re: Lubicie... 17.05.18, 09:59
                  omarkosz orgia jak nic wink
                  • silencjariusz Re: Lubicie... 17.05.18, 14:40
                    Dołączysz?kisswink
                    • green.amber Re: Lubicie... 17.05.18, 16:35
                      ale że tak tu i teraz czy w jakich ciekawych okolicznościach przyrody coś planujecie?? wink
                      • heniek.8 Re: Lubicie... 17.05.18, 17:31
                        > ale że tak tu i teraz czy w jakich ciekawych okolicznościach przyrody coś planu
                        > jecie?? wink

tak planujemy, planujemy i się jakoś rozchodzi po kościach smile

aż do dzisiaj: ;P

piwo kiss piwo kiss piwo kiss piwo kiss piwo kiss piwo kiss
                        • green.amber Re: Lubicie... 17.05.18, 20:15
                          może trzeba zorganizować a nie planować i planować, i panować i to przy takiej ilości kufli...
                          wink tongue_out
                          • heniek.8 Re: Lubicie... 17.05.18, 20:48
                            ja ze dwa razy spotkałem się w realu z osobami z forka (innego) smile

ale tutaj na tym forum jest duży rozrzut geograficzny, jak rozumiem - ten mieszka w stolicy zimna gdzie jeszcze śnieg leży, tamta z kolei na południu już szparagi zbiera boso na działce

także sama widzisz, jeszcze wiele perypetii i zwrotów akcji zanim uda nam się połączyć ogień ze śniegiem smile
                            • tdf-888 Re: Lubicie... 17.05.18, 21:06
                              Się nie wykrecaj. Do amberki masz rzut kamieniem 😉
                              • green.amber Re: Lubicie... 17.05.18, 21:41
                                nie mąć w głowie Hendrykowi, on ma tam inne Orzeszki, na której stronie wszechnotesu forumowego masz informacje meldunkowe?? o rodo, które nadchodzi pamiętaj wink
                                fakt jest taki zdajesię, że jeśli kto liczy na spotkanie forumowe z mieszkańcami dalekich wschodnich rubieży to się może wcześniej doczekać aż ogień zamarznie wink
                                • szarlotka_ja Re: Lubicie... 17.05.18, 22:04
                                  Rodo... przegapiłam szkolenie online i teraz nie wiem na czym stoję suspicious.
                                  • tdf-888 Re: Lubicie... 17.05.18, 22:10
                                    Jakoś to będzie 😆
                                    • green.amber Re: Lubicie... 17.05.18, 22:45
                                      i się nie dowiedziałam, na której stronie kajetu jezdę, na którą się mam powoływać, gdybym poczuła potrzebę zgłoszenia aktualizacji...
                                      • tdf-888 Re: Lubicie... 17.05.18, 23:30
                                        Ty Ursynów on Piaseczno.
                                        Jak się coś zmieni to daj znać 😁
                                        • green.amber Re: Lubicie... 18.05.18, 21:39
                                          zadjesiężeś maturę zdawał zanim się pojawiły jakie testy na czytanie ze zrozumieniem czy coś w tę dęsęń wink
                                          wychodzi, że nigdzie nie chce mi być gorzej niż tu, chociaż niestety zdecydowanie większą większość świadomej części doby marnuję w centrumie heh a nie tu na wsi wink tongue_out
                                  • green.amber Re: Lubicie... 17.05.18, 22:43
                                    jakieś trzy alebo osiem dni Szarlottcie zostało, szmat czasu wink
                                    • silencjariusz Re: Lubicie... 17.05.18, 22:48
                                      Od 25 zaczyna się stosowane Rodo.
                                      • szarlotka_ja Re: Lubicie... 18.05.18, 19:48
                                        Kawał czasu... postresujcie mnie jeszcze jakoś suspicious.
                                        • green.amber Re: Lubicie... 18.05.18, 21:56
                                          jest Szarlotta "firmą"? widzę, że na ten przykład infor za imię nazwisko mail i telefon oferuje ebooka
                                          • szarlotka_ja Re: Lubicie... 18.05.18, 22:05
                                            Niestety jest, ale nie aż taką żeby bulić pińcset za wzór dokumentu wink.
                                            • silencjariusz Re: Lubicie... 18.05.18, 22:53
                                              Jakiego dokumentu?
                                              • szarlotka_ja Re: Lubicie... 18.05.18, 22:56
                                                No tego RODO czy jak mu tam wink.
                                                • silencjariusz Re: Lubicie... 18.05.18, 22:57
                                                  Ale RODO wymaga posiadania szeregu dokumentów...
                                                  • szarlotka_ja Re: Lubicie... 18.05.18, 23:10
                                                    No nie wiem, ale chodzą plotki po internetach, że niektóre osoby prowadzące podobną działalność do mojej bulą nawet 4 tysiące suspicious.
                                                    Ja to zrozumiałam tak, że sobie w każde pismo wrzucę tekst, że wszystkie dane, które zbieram są wyłącznie dla mnie i mojego użytku, że jestem ich administratorem i nikomu nie będę ich udostępniać. Zdaje się, że jest to jeszcze bardziej skomplikowane niż jeszcze miesiąc temu myślałam wink.
                                                  • silencjariusz Re: Lubicie... 18.05.18, 23:15
                                                    Chyba tak.wink
                                                  • szarlotka_ja Re: Lubicie... 18.05.18, 23:18
                                                    Czemu tak muszą komplikować życie? sad
                                                  • tdf-888 Re: Lubicie... 18.05.18, 23:22
                                                    Dasz rade! 😀
                                                  • szarlotka_ja Re: Lubicie... 18.05.18, 23:25
                                                    A Tadeusz już wdrożył rodo?
                                                  • tdf-888 Re: Lubicie... 19.05.18, 22:55
                                                    Rodo?
                                                    Rodos - rodzinne ogródki działkowe ogrodzone siatką to wiem co to ale rodo - ja nie znayu 😆
                                                  • silencjariusz Re: Lubicie... 18.05.18, 23:42
                                                    Ktoś musi na tym zarobić.wink
                                                    Zacząłbym od zrobienia dokumentacji z szacowania ryzyka.wink I najlepiej żeby ryzyko naruszenia praw lub wolności osób, których dane dotyczą było na poziomie niskim. Bo jeśli wyjdzie poziom wysoko to trzeba przeprowadzić ocenę skutków dla ochrony danych. Jeśli Szarlotta przetwarza dane, o których mowa w art. 9 rodo to warto sięgnąć do art. 30.wink Prawdopodobnie Szarlotta musi prowadzić rejestr czynności przetwarzania. Chyba obowiązkowo rejestr naruszeń ochrony danych osobowych. Warto też mieć na uwadze art. 13 i 14 - konieczne jest wypełnienie obowiązku informacyjnego. Należy też mieć na uwadze art. 5 ust. 2 - zasadę rozliczalności. Szarlotta musi być w stanie udowodnić, że przetwarza dane zgonie z Rodo. Należy więc pomyśleć o stworzeniu polityki ochrony danych osobowych, w której Szarlotta opisze sposób w jaki dane przetwarza oraz środki techniczne i organizacyjne, które stosuje do zabezpieczenia ich przed dostępem do nich osób nieuprawnionych. Należy też pamiętać o pozostałych zasadach wynikających z rodo, tj.: z art. 5 ust. 1. Jeśli w imieniu Szarlotty ktoś przetwarza dane to Szarlotta musi taką osobę upoważnić. Jeśli Szarlotta powierza dane osobowe to konieczna jest umowa powierzenia przetwarzania danych osobowych lub inny instrument prawny regulujący kwestie powierzenia... Itp., itd....wink
                                                  • szarlotka_ja Re: Lubicie... 18.05.18, 23:48
                                                    Dobił mnie Sil teraz na amen...
                                                    Zanim ja ogarnę co Sil do mnie napisał w powyższym poście to będzie 25 maj, ja będę stała w miejscu, przyjdzie policja i pójdę do więzienia.

Tymczasem idę spać, słodkich snów kiss.

• silencjariusz Re: Lubicie... 18.05.18, 23:59
                                                    Dobranoc.kiss
                                                  • margott70 Re: Lubicie... 19.05.18, 17:01
                                                    Sie Szarlotta nie martwi, dostanie Szarlotta zawiasy
                                                  • szarlotka_ja Re: Lubicie... 19.05.18, 20:16
                                                    margott70 napisała:

> Sie Szarlotta nie martwi, dostanie Szarlotta zawiasy

Jako, że nie jestem po linii władzy, może być znacznie gorzej wink
                                                  • szarlotka_ja Re: Lubicie... 19.05.18, 14:38
                                                    Co mi grozi jak tego całego rodo nie opracuję?
                                                  • silencjariusz Re: Lubicie... 19.05.18, 17:12
                                                    > Co mi grozi jak tego całego rodo nie opracuję?

Do aresztu śledczego w Białymstoku Szarlottę wywiozą.tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Lubicie... 19.05.18, 20:17
                                                    silencjariusz napisał:

> Do aresztu śledczego w Białymstoku Szarlottę wywiozą.tongue_out

O zaostrzonym rygorze? tongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Lubicie... 19.05.18, 23:09
                                                    Tego to nie wiem.wink
                                                  • szarlotka_ja Re: Lubicie... 20.05.18, 22:51
                                                    Jak tak teraz siedzę, to RODO wcale nie jest takie straszne jak na początku myślałam wink.
                                                    Prawdopodobnie, nieświadomie, już to robię zgodnie z wytycznymi, hehe tongue_out.
                                                    Tyle, że muszę wykombinować sobie szafkę zamykaną na klucz.
                                                  • silencjariusz Re: Lubicie... 20.05.18, 22:54
                                                    Z jakimi wytycznymi?
                                                  • szarlotka_ja Re: Lubicie... 20.05.18, 22:56
                                                    No te całe zgody na przetwarzanie danych dla moich celów tongue_out.
                                                  • silencjariusz Re: Lubicie... 20.05.18, 23:07
                                                    Zgoda na przetwarzanie danych to tylko jeden z wielu, wielu elementów...tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Lubicie... 20.05.18, 23:09
                                                    No i teraz mnie Sil zabił na nowo tongue_out.

No nic, idę spać. Słodkich snów kiss.
                                                  • silencjariusz Re: Lubicie... 20.05.18, 23:11
                                                    Dobranoc.kiss
                      • szarlotka_ja Re: Lubicie... 17.05.18, 20:55
                        Podobno szparagi to afrodyzjaki, ale nie pomyślałabym, że tak na Was zadziałają tongue_out.
    • maruda2 Re: Lubicie... 16.05.18, 16:34
      Lubimy smile Zielone zapiekane z boczkiem mniam smile
    • heniek.8 Re: Lubicie... 16.05.18, 21:29
      to są takie drogie łodygi?
      jadłem to ale jakoś szału nie ma, za takie pieniądze można kupić dwie czekolady smile

10x więcej energii i przyjemności
      • szarlotka_ja Re: Lubicie... 16.05.18, 21:40
        Sezon przecie jest. Parę groszy kosztują smile.
        • heniek.8 Re: Lubicie... 16.05.18, 22:04
          patrzę na auchan.pl (w naszym ulublionym sklepiku nie mogłem znaleźć)
          zielone szparagi, 500g za 5.99

w pół kg jest jakieś 100 kcal

za 6 zł kupujesz czekoladę całkiem już przyzwoitą i masz 500+ kalorii, nie musisz gotować, zmywać

i tak samo danie warzywne, w sumie
          • szarlotka_ja Re: Lubicie... 16.05.18, 22:09
            Łeee, nie lubię czekolady tongue_out.
            • heniek.8 Re: Lubicie... 16.05.18, 22:28
              a co lubisz?
              w każdej kategorii szparagi przegrywają z kretesem

lubisz jajka?
              za 6 zł masz 6 jajek, co daje powiedzmy 480 kcal i dużo białka, witaminy A + D itp

w porównaniu z tym szparagi to siano
              • szarlotka_ja Re: Lubicie... 16.05.18, 22:33
                Ja proszę Henryka mam szczęśliwe jajka od własnych, równie szczęśliwych kur, a te kalorie są bezcenne wink.

<szeptem> tak naprawdę czekoladę lubię, ale se wmawiam, że nie lubię wink.
                • heniek.8 Re: Lubicie... 16.05.18, 22:43
                  no to oszczędności na jajkach możesz zainwestować w czekoladę smile
                  wiem co mówię bo mam papiery maklera jajecznego
                  nie pamiętam dokładnie ceny ale w naszym sklepiku były takie egzotyczne 70-tki i 80-tki?

a na szparagi pojedziemy do Białegostoku wink
                  • silencjariusz Re: Lubicie... 16.05.18, 22:45
                    Szarlotta Podlasie omija szerokim łukiem.wink
                    • tdf-888 Re: Lubicie... 16.05.18, 22:50
                      Dla.ciebie nie chciała a z heniem się ruszy 😛
                      • silencjariusz Re: Lubicie... 16.05.18, 23:01
                        No chyba że tak.wink
    • poranny.krasnoludek Re: Lubicie... 20.05.18, 01:41
      trzeba by spróbować, by ocenić
      wątek tak utworzony, że można wymieniać, co się lubi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka