witrood Re: Lubicie... 15.05.18, 21:59 O tyle o ile. Zielone raczej. Białe tak sobie. To jakieś pytanie z podtekstem? Gdzie jest haczyk? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 15.05.18, 22:01 Nie, kupiłam a nie chce mi się przyrządzać, to bym oddała w dobre ręce . Odpowiedz Link
apersona Re: Lubicie... 16.05.18, 20:36 Lubię jeść, nie lubię obierać, zawsze mi trochę łyka zostanie. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 16.05.18, 21:03 Zielnych nie trzeba obierać. Osobiście wolę zielone, choć na przykład fioletowych nigdy nie jadłam. Mam zielone. Miałam . Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Lubicie... 17.05.18, 08:50 heniek.8 napisał: > no elo > Ale całuśnik😃 Odpowiedz Link
green.amber Re: Lubicie... 17.05.18, 16:35 ale że tak tu i teraz czy w jakich ciekawych okolicznościach przyrody coś planujecie?? Odpowiedz Link
heniek.8 Re: Lubicie... 17.05.18, 17:31 > ale że tak tu i teraz czy w jakich ciekawych okolicznościach przyrody coś planu > jecie?? tak planujemy, planujemy i się jakoś rozchodzi po kościach aż do dzisiaj: ;P Odpowiedz Link
green.amber Re: Lubicie... 17.05.18, 20:15 może trzeba zorganizować a nie planować i planować, i panować i to przy takiej ilości kufli... Odpowiedz Link
heniek.8 Re: Lubicie... 17.05.18, 20:48 ja ze dwa razy spotkałem się w realu z osobami z forka (innego) ale tutaj na tym forum jest duży rozrzut geograficzny, jak rozumiem - ten mieszka w stolicy zimna gdzie jeszcze śnieg leży, tamta z kolei na południu już szparagi zbiera boso na działce także sama widzisz, jeszcze wiele perypetii i zwrotów akcji zanim uda nam się połączyć ogień ze śniegiem Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Lubicie... 17.05.18, 21:06 Się nie wykrecaj. Do amberki masz rzut kamieniem 😉 Odpowiedz Link
green.amber Re: Lubicie... 17.05.18, 21:41 nie mąć w głowie Hendrykowi, on ma tam inne Orzeszki, na której stronie wszechnotesu forumowego masz informacje meldunkowe?? o rodo, które nadchodzi pamiętaj fakt jest taki zdajesię, że jeśli kto liczy na spotkanie forumowe z mieszkańcami dalekich wschodnich rubieży to się może wcześniej doczekać aż ogień zamarznie Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 17.05.18, 22:04 Rodo... przegapiłam szkolenie online i teraz nie wiem na czym stoję . Odpowiedz Link
green.amber Re: Lubicie... 17.05.18, 22:45 i się nie dowiedziałam, na której stronie kajetu jezdę, na którą się mam powoływać, gdybym poczuła potrzebę zgłoszenia aktualizacji... Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Lubicie... 17.05.18, 23:30 Ty Ursynów on Piaseczno. Jak się coś zmieni to daj znać 😁 Odpowiedz Link
green.amber Re: Lubicie... 18.05.18, 21:39 zadjesiężeś maturę zdawał zanim się pojawiły jakie testy na czytanie ze zrozumieniem czy coś w tę dęsęń wychodzi, że nigdzie nie chce mi być gorzej niż tu, chociaż niestety zdecydowanie większą większość świadomej części doby marnuję w centrumie heh a nie tu na wsi Odpowiedz Link
green.amber Re: Lubicie... 17.05.18, 22:43 jakieś trzy alebo osiem dni Szarlottcie zostało, szmat czasu Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 18.05.18, 19:48 Kawał czasu... postresujcie mnie jeszcze jakoś . Odpowiedz Link
green.amber Re: Lubicie... 18.05.18, 21:56 jest Szarlotta "firmą"? widzę, że na ten przykład infor za imię nazwisko mail i telefon oferuje ebooka Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 18.05.18, 22:05 Niestety jest, ale nie aż taką żeby bulić pińcset za wzór dokumentu . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Lubicie... 18.05.18, 22:57 Ale RODO wymaga posiadania szeregu dokumentów... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 18.05.18, 23:10 No nie wiem, ale chodzą plotki po internetach, że niektóre osoby prowadzące podobną działalność do mojej bulą nawet 4 tysiące . Ja to zrozumiałam tak, że sobie w każde pismo wrzucę tekst, że wszystkie dane, które zbieram są wyłącznie dla mnie i mojego użytku, że jestem ich administratorem i nikomu nie będę ich udostępniać. Zdaje się, że jest to jeszcze bardziej skomplikowane niż jeszcze miesiąc temu myślałam . Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Lubicie... 19.05.18, 22:55 Rodo? Rodos - rodzinne ogródki działkowe ogrodzone siatką to wiem co to ale rodo - ja nie znayu 😆 Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Lubicie... 18.05.18, 23:42 Ktoś musi na tym zarobić. Zacząłbym od zrobienia dokumentacji z szacowania ryzyka. I najlepiej żeby ryzyko naruszenia praw lub wolności osób, których dane dotyczą było na poziomie niskim. Bo jeśli wyjdzie poziom wysoko to trzeba przeprowadzić ocenę skutków dla ochrony danych. Jeśli Szarlotta przetwarza dane, o których mowa w art. 9 rodo to warto sięgnąć do art. 30. Prawdopodobnie Szarlotta musi prowadzić rejestr czynności przetwarzania. Chyba obowiązkowo rejestr naruszeń ochrony danych osobowych. Warto też mieć na uwadze art. 13 i 14 - konieczne jest wypełnienie obowiązku informacyjnego. Należy też mieć na uwadze art. 5 ust. 2 - zasadę rozliczalności. Szarlotta musi być w stanie udowodnić, że przetwarza dane zgonie z Rodo. Należy więc pomyśleć o stworzeniu polityki ochrony danych osobowych, w której Szarlotta opisze sposób w jaki dane przetwarza oraz środki techniczne i organizacyjne, które stosuje do zabezpieczenia ich przed dostępem do nich osób nieuprawnionych. Należy też pamiętać o pozostałych zasadach wynikających z rodo, tj.: z art. 5 ust. 1. Jeśli w imieniu Szarlotty ktoś przetwarza dane to Szarlotta musi taką osobę upoważnić. Jeśli Szarlotta powierza dane osobowe to konieczna jest umowa powierzenia przetwarzania danych osobowych lub inny instrument prawny regulujący kwestie powierzenia... Itp., itd.... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 18.05.18, 23:48 Dobił mnie Sil teraz na amen... Zanim ja ogarnę co Sil do mnie napisał w powyższym poście to będzie 25 maj, ja będę stała w miejscu, przyjdzie policja i pójdę do więzienia. Tymczasem idę spać, słodkich snów . Odpowiedz Link
margott70 Re: Lubicie... 19.05.18, 17:01 Sie Szarlotta nie martwi, dostanie Szarlotta zawiasy Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 19.05.18, 20:16 margott70 napisała: > Sie Szarlotta nie martwi, dostanie Szarlotta zawiasy Jako, że nie jestem po linii władzy, może być znacznie gorzej Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 19.05.18, 14:38 Co mi grozi jak tego całego rodo nie opracuję? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Lubicie... 19.05.18, 17:12 > Co mi grozi jak tego całego rodo nie opracuję? Do aresztu śledczego w Białymstoku Szarlottę wywiozą. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 19.05.18, 20:17 silencjariusz napisał: > Do aresztu śledczego w Białymstoku Szarlottę wywiozą. O zaostrzonym rygorze? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 20.05.18, 22:51 Jak tak teraz siedzę, to RODO wcale nie jest takie straszne jak na początku myślałam . Prawdopodobnie, nieświadomie, już to robię zgodnie z wytycznymi, hehe . Tyle, że muszę wykombinować sobie szafkę zamykaną na klucz. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 20.05.18, 22:56 No te całe zgody na przetwarzanie danych dla moich celów . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Lubicie... 20.05.18, 23:07 Zgoda na przetwarzanie danych to tylko jeden z wielu, wielu elementów... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 20.05.18, 23:09 No i teraz mnie Sil zabił na nowo . No nic, idę spać. Słodkich snów . Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 17.05.18, 20:55 Podobno szparagi to afrodyzjaki, ale nie pomyślałabym, że tak na Was zadziałają . Odpowiedz Link
heniek.8 Re: Lubicie... 16.05.18, 21:29 to są takie drogie łodygi? jadłem to ale jakoś szału nie ma, za takie pieniądze można kupić dwie czekolady 10x więcej energii i przyjemności Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 16.05.18, 21:40 Sezon przecie jest. Parę groszy kosztują . Odpowiedz Link
heniek.8 Re: Lubicie... 16.05.18, 22:04 patrzę na auchan.pl (w naszym ulublionym sklepiku nie mogłem znaleźć) zielone szparagi, 500g za 5.99 w pół kg jest jakieś 100 kcal za 6 zł kupujesz czekoladę całkiem już przyzwoitą i masz 500+ kalorii, nie musisz gotować, zmywać i tak samo danie warzywne, w sumie Odpowiedz Link
heniek.8 Re: Lubicie... 16.05.18, 22:28 a co lubisz? w każdej kategorii szparagi przegrywają z kretesem lubisz jajka? za 6 zł masz 6 jajek, co daje powiedzmy 480 kcal i dużo białka, witaminy A + D itp w porównaniu z tym szparagi to siano Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Lubicie... 16.05.18, 22:33 Ja proszę Henryka mam szczęśliwe jajka od własnych, równie szczęśliwych kur, a te kalorie są bezcenne . <szeptem> tak naprawdę czekoladę lubię, ale se wmawiam, że nie lubię . Odpowiedz Link
heniek.8 Re: Lubicie... 16.05.18, 22:43 no to oszczędności na jajkach możesz zainwestować w czekoladę wiem co mówię bo mam papiery maklera jajecznego nie pamiętam dokładnie ceny ale w naszym sklepiku były takie egzotyczne 70-tki i 80-tki? a na szparagi pojedziemy do Białegostoku Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Lubicie... 16.05.18, 22:45 Szarlotta Podlasie omija szerokim łukiem. Odpowiedz Link
poranny.krasnoludek Re: Lubicie... 20.05.18, 01:41 trzeba by spróbować, by ocenić wątek tak utworzony, że można wymieniać, co się lubi Odpowiedz Link