Dodaj do ulubionych

Obrazki z Biedronki

21.09.18, 18:18
Parę dni temu, w na szybie jednej z Biedronek, ukazała się wydrukowana kartka:

'Drogi kliencie!

– szanuj sprzedawcę, zakupy to transakcja obustronna

– mając do wydania 20 zł lub 2000 zł nie jesteś królem życia i nie traktuj innych jak szmaty

– poczekaj na swoją kolej, trzem osobom jednocześnie nie da się pomóc

– „ile to kosztuje i dlaczego tak drogo” już dawno nikogo nie śmieszy

– przywołać ręką to możesz psa

– rozmawiasz ze mną, nie odbieraj telefonu. Jak zaczniesz rozmawiać – nie będę czekać, zajmę się czymś innym

– wchodzisz do kogoś to się przywitaj

– ale musi być rabat – nie musi

– bo pójdę do konkurencji – to biegnij do nich

– nie rzucaj mi pieniędzy

– dziękuję i do widzenia – to proste zwroty

– problem z kasą – nigdy nie zawiesił ci się komputer?

– chrząkanie nie sprawi, że kolejka się zmniejszy

– sklep to nie śmietnik, budka telefoniczna, poczekalnia'

NARESZCIE !!

Nareszcie do wafla wacka, ktoś z tych ciężko tyrających ludzi się wq i zareagował. Na codzień kupuję w biedrze i krew mnie zalewa, jaki prymityw tam przypełza. Garść obrazków z ostatnich dni:

a) wypomadowana i upierścieniona ropucha, do na oko licealistki, skromnie wyglądającej dziewczyny w fartuszku:
- Na kasę powinnaś usiąść, bo się doprosić nie można. Tylko byście te kremy rozkładały, a ludzie po pół h w kolejce muszą stać
Dziewczyna się słowem nie odezwała, ale widać było, że jest wystraszona. A ta jeszcze do drugiej ropuchy zaczęła na nią nadawać.

b) typ w jakiejś hawajskiej sięgającej mu do kolan koszuli, kupuje 3 wódki i chrupki.
Dopiero jak pani za kasą go podliczyła, majestatycznie sięga po portfel i zaczyna się przedstawienie.

Trzymając go tak, by cała kolejka mogła podziwiać, zaczyna świdrować paluchami w pióropuszu kart. Zdecydował się w końcu. Wszyscy w napięciu, że może w końcu ten jakże fascynujący spektakl sie skończy. Ale gdzie tam:

- Nie na tą nie mogę, bo ta złota jest (2-sekundowa pauza)... Fyrmooowa
Gmyra dalej ..
- O, ta będzie dobra. Akceptujecie Platinum ?
Pani nie odpowiada, czekając aż typ ją zbliży do czytnika
- Ale akceptujecie, czy nie, bo ja nie będę tu stał nie wiadomo ile !

Cholery mało nie dostałem, bo akurat jeszcze spóźniony byłem i miałem taką ochotę wyjechać snobowi z bani, jak już dawno nie

c) pańcia typ 'ąę', przynosi flachę mineralnej twierdząc, że jakaś mętna jest
Dziewczyna na kasie proponuje, by wymieniła ją na dobrą, ale lasia za to, że straciła czas, chce jeszcze jedną za darmo. Złoty pięćdziesiąt - czujecie ten ponury absurd ?!

Mortek, szacunek chłopie. Bo ja pierwszego dnia bym tym czubom łby poukręcał, więc nie wiem, jak Ty to wytrzymujesz

bezprawnik.pl/sprzedawcy-biedronki-skarza-sie-na-klientow/
Obserwuj wątek
    • sowa.zagrodowa Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 18:46
      Sytuacja z wczoraj. Pani (już na oko) mocno w " pretensjach", w pazurkach jakieś drobne sprawunki, cztery osoby do kasy, wszystko idzie sprawnie, ale dość wolno, bo ludzie sporo zakupów mieli i nagle jej głośna uwaga- Jak ja nie znoszę tutaj przychodzić! To skandal! Kompletnie nie szanujecie ludzi!
      Myliła się- nikt (nawet grzecznie) nie pokazał jej drogi do innego sklepu.
      • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 19:00
        Świry zapomniały już, jak za komuny, za gazetą na weekend stało się pół h przed kioskiem, nim ją przywieźli i można było tylko dostać po 1 sztuce na tytuł. A teraz na każdym rogu jest jakiś spożywczak, ile to roboty pójść do niego ?
        • sowa.zagrodowa Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 19:10
          W takich, z pozoru prozaicznych, sytuacjach wychodzi prawdziwa kultura. Niektórym w formie słomy w butach.
          • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 19:26
            To raz, a dwa - ktoś ich pod kałachem do tej biedry wlecze ? A ile to jeszcze parę lat temu było fochów jakichś arystokratów w 1-szym pokoleniu, że w biedrze się nie kupuje, bo w biedrze kupuje tylko biedota. A co komu za różnica gdzie kupi kilo szczawiu ? To jest właśnie esencja snobizmu
            • sowa.zagrodowa Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 19:54
              gyubal_wahazar napisał:

> To raz, a dwa - ktoś ich pod kałachem do tej biedry wlecze ?

I to mnie waśnie dziwi. Jak coś mi nie pasuje, to unikam.

Lubię życie. Bywa, że z wzajemnością.
              • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:17
                Ano. Dlatego na moje, to często okazja do wylania swoich frustracji na bezbronnych ludzi, którzy wiadomo że się nie odwiną. Dość podłe to
    • undead.mortis Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 18:53
      gyubal_wahazar napisał:

> Mortek, szacunek chłopie. Bo ja pierwszego dnia bym tym czubom łby poukręcał, w
      > ięc nie wiem, jak Ty to wytrzymujesz

znasz mnie heh
      nie do zajebania saper wink
      i najspokojniejszy ludż na świecie tongue_out (często)
      • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 19:03
        Ja też jestem oazą spokoju i każdemu z ręki jem, ale jak widzę jakiegoś snoba-egoistę w akcji, to bym mu ukręcił łeb przy samej dupie
        • undead.mortis Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 19:09
          wystarczy olać heh
          a robiąc zakupy za 2.49 i chcąc zapłacić banknotem 200
          spodziewać się odmowy wink
          zwyczajnie tak
          ona- nie mam inaczej
          ja- nie mam wydać
          i do zoba a jak coś to któryś tam paragraf że nie muszę smile
          • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 19:16
            Kolejny cytat z artykułu: ''Klientów złości też legendarne „czy mogę być winna grosika” (..)

Naprawdę ludzie nie popuszczą 1, 5 czy 20 groszy ?? Sam na co dzień proszę, by mi pani zaokrągliła do pełnej złotówki, bo nie chce mi się tego złomu po kieszeniach nosić, a Ci się o niego kotłują ? Woooody. Jak takiego trafię to mu wszystkie drobne wysypie, żeby miał na pół roku do przodu, tylko kolejki nie blokował
            • undead.mortis Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 19:33
              jeden raz przyszedł z setką żeby mu zmienić bo parkomat czy coś
              ja mu że nie mam
              on to kupię gumę i będziesz musiał
              ja kupuj
              no to bierze
              ja dwa dzwony na kierownika
              daj mi tu setkę z zasilenia tylko w 20 10 5 2 i jedno groszówkach
              i wydaję resztę heh
              facet coś się pluje
              a ja mówię oryginalny polski środek płatniczy a inaczej nie mam
              już go więcej nie widziałem heh
              • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 19:54
                No i hare-hare. hi5 ! smile
        • undead.mortis Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 19:10
          co do ukręcania łbów heh
          wyrosłem wink
    • autoteliczna Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 19:29
      Hmmm, a ja mysle, ze w ludziach ogolnie duzo zlosci jest, i to po obu stronach lady czy tam kasy, czy tam biurka czy monitora - bo przeciez frustracja spoleczenstwa przejawia sie nie tylko w sklepach.
      Ale ok - mowimy o konkretnym przykladzie, wiec przy handlu pozostane.
      Czy sie ktos goraczkuje o jakas glupia reszte czy o metna wode, czy chrzaka w kolejce, to poki nikogo personalnie nie obraza to mam to gdzies, bo to jest problem tego czlowieka, a ja nie podazam za problemami z czyjejs glowy. Do niczego mi to niepotrzebne.
      Gdy obraza i utrudnia znaczaco prace to czasem zwroce uwage na spokojnie, choc nieczesto widuje az takie obrazki, a do dyskontow chodze czesto.
      Mysle, ze nie ma co przezywac takich rzeczy, bo wtedy spirala ogolnospolecznej frustracji sie nakreca.
      • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 19:42
        Ok, każdy inaczej na to patrzy. Ale co do zasady, na jakieś znaczniejsze odchyły od normy (czyli by rozmawiać konkretnie, w przypadkach a) i b) moim zdaniem powinno się reagować. Chociażby dlatego, że pracujący tam ludzie nie mogą tego zrobić, bo wylecą z roboty.

Nie reagowanie jest milczącą zgodą na takie zachowania i prowadzi do ich eskalacji. Kwestia czasu, jak coraz więcej chamstwa i o większej skali zacznie się pojawiać i wtedy wyplenienie tego będzie dużo trudniejsze.

Sam uważam, że ze zwykłego lenistwa reaguję za rzadko, ale jeśli już mi się zdarzy, na ogół czuję milczące poparcie kolejki, a czub coś tam odburknie i przestaje się odzywać. Po czym jak pójdzie, zza pleców słyszę komentarze, że dobrze zrobiłem.

Wniosek więc, że ludzie też by zareagowali, ale się wstydzą albo boją
        • autoteliczna Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 19:54
          Dlatego też napisałam, że jak ktoś obraża albo znacząco utrudnia, to zwracam uwagę. Tyle, że z dystansem też należy to robić, bo jak zaczynasz się denerwować, kłócić z delikwentem, używać jego argumentów i ogólnie pienić się, to sam się też nakręcasz, i w Tobie te emocje też siedzą.

Czy ludzie pracujący stracą robotę, to nie mnie oceniać, bo nie znam tych realiów - ale tak wg mnie to przecież każdy ma prawo obronić się przed chamstwem. Pracownicy nie są w pozycji sługi, i dobrze jest, gdy są tego świadomi. Dziś już coraz mniej jest sytuacji, w których pracownicy czują strach przed zwolnieniem, rynek pracy zmienił się.
          • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:07
            Na pewno jest lepiej niż kiedyś, ale jestem pewien, że ludzie boją się postawić jakiemuś chamowi, bo boją się ew konsekwencji. W końcu od kiedy sięgam pamięcią, forsowane są hasła jak to 'klient nasz pan' i 'klient ma zawsze rację'
            • autoteliczna Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:20
              Zależy od człowieka, jeden się boi, a inny nie. Jeden ma na to "wywalone" i zachowuje dystans, inny się denerwuje albo płacze. Kwestia charakteru. Ja dość długo pracowałam w handlu (choć nie na kasie i nie w spożywce, za to w sklepie, gdzie babki wybierały, przebierały i marudziły często gęsto wink ) - i jak już jakieś kwasy się zdarzały, to też po prostu olewałam to, i robiłam swoje, bez jakichś specjalnych emocji.
              Zresztą nie tylko handlu to dotyczy - cały czas pracuję z ludźmi i zasadę tę samą stosuję.

Hasła, które wymieniłeś, mocno się trzymały kilka lat temu, działając na niekorzyść godności sprzedawcy. Jednak myślę, że się to zmienia, a ogólny trend społeczny coraz bardziej akcentuje godność pracownika.
              • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:33
                To bardzo dobrze, bo choć nigdy nie pracowałem w handlu, to zawsze miałem wrażenie, że tam się bardzo ludźmi pomiata
                • autoteliczna Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:35
                  Pomiatają najczęściej tymi, co się dają smile
                  Przykre, ale prawdziwe.
                  • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:46
                    To pół biedy smile
                    • autoteliczna Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:49
                      A gdzie drugie pół? wink
                      • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 21:01
                        Wypite wink
                  • margott_2 Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:52
                    Jak wszędzie. Tak się gra jak przeciwnik pozwala.
    • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:04
      A parę lat temu, miałem w sumie drobną akcję, ale również obrazującą jak niektóre, najwyraźniej zakompleksione sierotki, muszą się dowartościować

Kolejka do baru w kinie. Przede mną typ jakieś 5 dych na oko, w kurtce a'la wczesny Linda i gaciach od motocykla.
      Gdyby tylko było cieplej można by dojrzeć na jego tiszercie "Instruktor seksu. 1-sza lekcja darmo". Za ladą, Szczęście na oko wchodzące właśnie w wiek produkcyjny. Dochodzi kolejka.

Izi rajder : Joł ! (po czym sceniczna pauza)

Dziewczę widać grzecznie wychowane, nie ma jeszcze jasności czy odjołować czy czekać na dalszy rozwój zdarzeń,
      więc wyczekująco milczy unosząc brwi, w niemym pytaniu. Brak rutyny nie pozwala mi opanować lekkiego grymasu mięśni policzkowych, co nie uchodzi uwadze Szczęścia.

- Masz tam coś fajnego ?
      - A czego Pan sobie życzy ? Coś do picia czy do jedzenia ?

Następuje nonszalancki balans tułowia wspomagany trwającym całą wieczność opuszczeniem i podniesieniem powiek
      (myślałem że tylko kobity tak umieją; całe życie się człowiek uczy)

- No to daj tam co masz ... Może być ten napój, o !

Rajder dostaje swój napój i odpływa w samotność wieczoru. Szczęście wita ten fakt z ulgą i - jako świadkowi etiudki -
      śle mi porozumiewawczy uśmiech. Jak zawsze w takich chwilach, świr mi na plecy skacze i nie upewniwszy się nawet czy Rajder odpłynął wystarczająco daleko, zwracam się do Szczęścia :

- Elo !

Szczęście parska śmiechem, Rajder się odwraca i posyła mi spojrzenie śmierci. Rewanżuję się uśmiechem mającym wyrażać 'aleosochozi' i już chcę zamawiać swoją paczkę dropsów kiedy widzę, że Szczęście zdążyło się salwować ucieczką do zakrystii, skąd dochodzą niehamowane spazmy śmiechu.

Dropsy dostałem już od jej koleżanki.
      • letniaburza77 Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:36
        Ja chadzam do Biedry wcześnie rano ,kiedy jeszcze Janusze nie są na chodzie.wink
        • dolores2222 Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:39
          A Janusze to kto? suspicious
          Błagam piszcie dziś do mnie dużymi literami i bez szyfrów sad
          Mortka nawet nie próbuję czytać.
          A Gubiś nasmarował tyle, że zostawię sobie ten wątek na późną jesień. No chyba że tego gitarzystę wyhaczę wink
          Tak, zapewne wyhaczę...
          • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:45
            To wolisz te wszystkie 1-linijkowe haiku na 5 sylab max ? Fakt że trochę melanż mnie poniósł, ale parę pełnych zdań chyba nieźle czasem poczytać ? wink

Janusz = prostej konstrukcji chłopina
            • dolores2222 Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:48
              Mnie by na dziś taki styknął. tongue_out
              Za cholerę te skomplikowane mi nie wchodzą. suspicious
              Tak, warto poczytać, jak ci oczy nie czytają co innego. Chyba przez to napięcie, teraz mi wszystko opadło. Wszystko. wink
            • autoteliczna Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:49
              O taki chłopina?
              www.youtube.com/watch?v=l1C3juVTA80
          • autoteliczna Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:47
            Już Ci w tamtym wątku powiedziałam, że ten gitarzysta nie dla Ciebie. Raz go wystawiłaś, a on Ciebie zresztą też, podły. Dla Was nie ma już przyszłości. Marek jest Twój, Harfista do Sowy, a gitarzysta niech dalej chodzi i szuka szczęścia po forumie wink
            • dolores2222 Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:49
              Ale kto to był?
              DRUKOWANYMI PROSZĘ
              • autoteliczna Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:50
                ZDRAJCA I BAWIDAMEK
                • dolores2222 Re: Obrazki z Biedronki 21.09.18, 20:54
                  To gitarzysta????
                  O cholerka, no to idę do żabki po wino, bo jak cierpieć to wiedzieć choć za co sad
    • marcepanka313 Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 07:33
      Nie z Biedronki te doświadczenia, ale zauważyłam szczególną nerwowość przy kasie u panów w wieku okołoemerytalnym. Utyskiwanie, że ludzie za duże zakupy robią, że kolejka zbyt wolno się przesuwa, że przestuj,....Taki urok marketów.
      Już nie mówię o zakupach przedświątecznych, kiedy nerwowość osiąga taki stan, że kłótnie czy sprzeczki(a po co to, a za drogie, masz w domu to samo, ile jeszcze)a co za tym idzie zły humor przenosi się na obsługę sklepu.
      Wychodząc z założenia, że nie warto się stresować i marnować czasu w kolejkach, zakupy robię bardzo rano.
      A jaki wpływ ma osoba na kasie na to, że ktoś wpisuje błędny pin, że ktoś nie zważy wcześniej owoców, komuś zabraknie pieniądzy na wszystko,czy skończy się papier.
      Dobrze byłoby gdyby ktoś kto ma ciągle pretensje pomyślał, że przysłowiowa kasjerka też może mieć z jakiegoś powodu zły dzień, może się źle czuć, mieć chore dziecko w domu, kłopoty finansowe...
      Ale do tego trochę empatii potrzeba, a to takie niemodne....
      • letniaburza77 Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 08:27
        Nie zdarzyło mi się być wkurzoną na karierkę nawet jak była niezbyt miła z tej prostej przyczyny ,że jak widzę jaki tam mają zapier...l to zwyczajnie im współczuję. Ostatnio stojąc w kolejce do kasy byłam świadkiem niemiłego zachowania starszego pana w stosunku do kasjerki . Powiedziałam pani że podziwiam jej spokój i opanowanie i że powinni mieć dodatek za pracę w trudnych warunkach(mówiąc wprost - z debilami) pani z uśmiechem odpowiedziała, że to jeszcze nic ,dzień wcześniej zdenerwowany klijent rzucił w kasjerkę bułkami . Zastanawiam się co kieruje tymi ludźmi ,kto ich wychował lub nie wychował , przecież to kobieta ,a gdyby to była jego córka i jakiś but wytrząsał się nad nią to co ? Zgadzam się z Marcepanką są to głównie starsi panowie od których wydawałoby się można by oczekiwać odrobiny kultury. Ja zawsze reaguję w takich sytuacjach i namawiam do tego innych. Trzeba powiedzieć cokolwiek ,wyłamać się z tłumu i powiedzieć chociażby -proszę przestac obrażać tą panią .-A czy od pana można oczekiwać minimum kultury osobistej ?. No i nie dać sprowadzić do jego poziomu. Ostatnio byłam świadkiem jak stary dziad wykrzkiwał pretensje do młodej dziewczyny w Biedrze .Pretensje na które nie ma odpowiedzi bo są bez sensu . Dziewczyna łży w oczach ,ludzie się gapią . Przywołałam pana do porządku dość stanowczo . Pana wysztywniło , publika zaczyna brać stronę dziewczyny(psychologia tłumu) . Dziad chcąc ratować swoją godnośc zwraca się do mnie "Jak pani śmie " Na co odpowiadam "Widzi pan to proste ,ta biedna dziewczyna jest w pracy i musi być uprzejma nawet dla takich chamów jak pan . Ze mną jest inaczej ,ja tu nie pracuję i ...nie muszę...
        • letniaburza77 Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 08:31
          miało być buc nie but.
        • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 12:00
          To masz nienaganne maniery i stalowe nerwy. Moje puszczają jak tylko typ po mej 1-szej piłce, zaczyna być agresywny.
          Gorzej. Podświadomie chcę by był agresywny, bo wtedy mogę mu pojechać, bez skrupułów, że pierwszy na niego naskakuję.
          Ale b rzadko zdarza mi się to w sklepie, za to o wiele częściej na drodze
          • letniaburza77 Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 18:11
            gyubal_wahazar napisał:

> To masz nienaganne maniery i stalowe nerwy. Moje puszczają jak tylko typ po mej
            > 1-szej piłce, zaczyna być agresywny.
            > Gorzej. Podświadomie chcę by był agresywny, bo wtedy mogę mu pojechać, bez skru
            > pułów, że pierwszy na niego naskakuję.
            > Ale b rzadko zdarza mi się to w sklepie, za to o wiele częściej na drodze

Człowieku, mało tego zaczął grozić mi śmiercią.
            • undead.mortis Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 18:40
              Wiecie co heh
              nic nie piszcie już o biedrze wink
              np. dziś zostałem złodziejem i oszustem bo za 39.99 nie było naklejki
              mówię regilami i jak byk że 40.00
              - za jeden grosz ty k.... złodzieju pierd..... oszustwo
              - może Pani policję wezwać
              - sper..... kut....

taki lajf heh fenkszuj jak cholera
              • autoteliczna Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 18:46
                www.youtube.com/watch?v=EMJ18xfWSoE
              • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 18:49
                No i widzisz ? A wczoraj mi pisałeś, że to olewasz i masz wywalone. Nie da się. Jak taka rura się napatoczy, to świętego z równowagi wyprowadzi. Zapeszyłem tym wczorajszym wątasem, cholera ..
                • undead.mortis Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 18:52
                  nie tam heh
                  dalej mam wywalone wink
                  dlatego jestem kozak na kasie big_grin
                  • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 19:02
                    Hehe to tak trzymaj smile
                  • letniaburza77 Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 19:21
                    undead.mortis napisał:

> nie tam heh
                    > dalej mam wywalone wink
                    > dlatego jestem kozak na kasie big_grin
                    >
                    Powinieneś się wystylizować na Miami z Pitbula to by wszyscy byli grzeczni.wink
                    • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 19:28
                      Dziabnął irka 3 mce temu. Forumuje po łebkach, Burzka wink Ale jakby zawiesił sobie ze 3 dyplomy, za wzorowe utrzymanie porządku w celi w latach 2007-2017, to mogłoby pomóc (nic nie insynuuję, Mortuś) wink
                      • undead.mortis Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 19:40
                        a na pewno nic ???
                        tylko raz zawiasy za 211 i dalej niby nic
                        Gubek grabisz wink
                        • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 19:43
                          Strzał z biodra był, przecież nie znamy się na tyle. Ale nie chciałem Cie urazić (stąd ta uwaga w nawiasach), sorry
                          • undead.mortis Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 20:01
                            spoko tym razem żyjesz heh
                            wiesz że Cię lubię ale nic więcej wink
                            • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 20:07
                              kamień z serca, bo już zaczynałem porządkować sprawy osobiste wink
                    • undead.mortis Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 19:35
                      a skąd wiesz że właśnie nie tak heh
                      • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 19:40
                        Bo Cię pamiętam sprzed 6 lat, a w pudłach neta nie mają (albo read-only)
                        • undead.mortis Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 20:08
                          i dalej twierdzę że 8 to minimum heh
                          a 211 to zwykły
                          hools jest wink z resztą 92'
                          • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 20:16
                            Nie żebym jakoś się specjalnie dopytywał, ale jakbyś chciał mi to jak 5-letniemu dziecku, to byłoby fajnie
                            Wyłapałem tyle że 211 KK to chuliganka
                            • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 20:17
                              Aa no i że wg Ciebie 8 lat temu się tu widzielismy - ok, dowolnie. Może być i 15, jak wolisz wink
                              • undead.mortis Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 21:09
                                8 lat tamu twoimi obliczeniami heh
                                to mało
                                w końcu z IT jesteś wink
                            • margott_2 Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 21:09
                              Coś Gubiś pomieszał. Dyscyplinarna to sławetne 52 a nie 211. Myślę, że o inny kodeks chodzismile
                              • undead.mortis Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 21:26
                                o karny chuliganka heh
                                nie pomieszał wink
                                • margott_2 Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 21:30
                                  Jak napisałam, to się kapnęłam, że tam było kk a nie kp. Te mortkowe skróty mi się mocno mieszająsmile
            • gyubal_wahazar Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 18:53
              To cep, w torbę biedny. I nie pomyślał, że możesz byż z chłopem, który za chwilę go wdepcze w słomiankę.
              Gaz masz, oczywiście ? Bo jak dziad na drugi raz zamachnie sie lachą, byś miała sie jak bronić
              • letniaburza77 Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 21:09
                gyubal_wahazar napisał:

> To cep, w torbę biedny. I nie pomyślał, że możesz byż z chłopem, który za chwil
                > ę go wdepcze w słomiankę.
                > Gaz masz, oczywiście ? Bo jak dziad na drugi raz zamachnie sie lachą, byś miała
                > sie jak bronić

Do mnie piszesz ?
    • szarlotka_ja Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 20:52
      Ech, ja miałam odwrotną sytuację...
      Swego czasu w biedronce, tej najbliżej mojej roboty, pracowała kobita, która mnie wybitnie nie lubiła. Nie wiem dlaczego, bo ja zawsze miła i uczynna jestem. I nawet kiedyś kwiaty w biedronce podlałam (za co do dzisiaj nie rozumiem czemu dostałam ochrzan, choć za wodę mineralną zapłaciłam) i śmieci zawsze zbieram jak widzę, że leżą...

Owa ekspedientka, zawsze jak siedziała za kasą, zrobiła mi jakąś przykrość. Albo źle policzyła, albo nie przyjmowała drobnych, albo nie przyjmowała karty, albo mi źle fakturę wypisała, naklejek na świeżaki, choć jej mówiłam, że zbieram dla biednych dzieci, albo niby przypadkiem zrzuciła coś z lady. Przegięła w momencie, jak niby przypadkiem zleciał jej z lady zakwas do barszczu roztrzaskujący się pod moimi nogami, ale i tak się nie poskarżyłam. Przyjęłam każdą przykrość z jej strony z godnością.
      Zniechęciła mnie do biedronki skutecznie... Rzadko w tym sklepie robię zakupy, choć wiem od koleżanek z pracy, że już tam nie pracuje.
      • sowa.zagrodowa Re: Obrazki z Biedronki 22.09.18, 21:55
        Tylko pozornie odwrotna, Szarlotko smile W kasach biedronki pracują ludzie, klienci innych sklepów, banków, urzędów. I mają takie same schizy jak niektórzy z drugiej strony "ich" lady. Tylko procentowo są w mniejszości, więc mniej rzucają się w oczy. Chamstwo, nieuprzejmość, bezczelność, są niestety wszechobecne.
        A to podlewanie kwiatów i sprzątanie doskonale rozumiem, choć wiem, że nie popłaca wink
    • sofiar123 Re: Obrazki z Biedronki 23.09.18, 15:32
      Dziwią mnie te komunikaty papierowe personelu.Prawda jest taka ,ze prawda tkwi po środku tzn są wredni ludzie po obu stronach.Dziwi mnie to ,ze takie obwieszczenia są w sklepach samoobsługowych ,gdzie kontakt z personelem sklepu jest minimalny - jedyny to w zasadzie przy kasie.Dotychczas miałam 3 nieporozumienia z personelem sklepu ,1 z ochroniarzem,który przez kilka m-cy łaził za mną krok w krok ,to było bardzo uwłaczające ale gdy doszło do tego ,ze wyszedł za mną poza kasę nie wytrzymałam i zgłosiłam to kierownikowi sklepu - facet się wypierał ale gdy kierownik powiedział ,ze sprawdzi to na monitoringu ,przyznał się i przeprosił ,od tego czasu miałam spokój, nie wiem co tym facetem powodowało ,ze tak łaził krok w krok za mną.pilnował mnie a złodzieje mogli mu wynieść cały sklep i dlaczego nie robił tego dyskretniej - czy w ten sposób chciał sie dowartościować jaka to ważną jest personą? po raz drugi kupiłam przecenioną drogą rybę z kończącym się okresem gwarancji przy kasie zauważyłam ,że cena na kasie jest wyższa niz wynikało to z podanej przy produkcie - zwróciłam uwagę kasjerce/ spokojnie/ ,ze cena sie nie zgadza -ta na mnie huknęła ,zero pokory - różnica była kilkunastozłotowa,po raz trzeci kasjer wyjątkowo nie był w humorze i swoją złość wyładowywał na klientach,
      • undead.mortis Re: Obrazki z Biedronki 23.09.18, 15:41
        to nie u mnie co do kasjerów heh
        ochrona mnie zmyliła bo mamy takiego małolata co za dziołchami lata wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka