to_ja_pisze 23.09.18, 19:11 Pobadają się Wam, czy są nieakceptowalne? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 19:14 U facetów mi to nie rzutuje, u kobiet nie podoba mi się Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 19:31 gyubal_wahazar napisał: > U facetów mi to nie rzutuje, u kobiet nie podoba mi się Gubiś co Ty znowu tym kobiecinom wolność zabierasz. Jakiś moher jesteś Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 19:44 Sama nie mam tatuaże, ale tak jakbym miała 20 lat mnie to bym se strzeliła Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Tatuaże 23.09.18, 19:49 A ja ciągle się waham. Chociaż wzór i miejsce już mam Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Tatuaże 23.09.18, 19:53 Jak zrobię to ci pokażę Jeśli zachowasz w tajemnicy Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 19:56 dolores2222 napisała: > Jak zrobię to ci pokażę > Jeśli zachowasz w tajemnicy No dobra! Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 20:26 autoteliczna napisała: > Mi też pokaż A ty pokażesz? Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 20:05 Jaka mentalność Kalego ? Kwestia estetyki. Kompletnie nie ogarniam, jak można się dobrowolnie szpecić. I o ile u facetów mi to obojętne, bo w ich przypadku estetyka dla mnie odgrywa marginalną rolę, to w przypadku kobiet - bardzo ważną Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 23.09.18, 20:10 gyubal_wahazar napisał: Kompletnie nie ogarniam, jak można s > ię dobrowolnie szpecić. A czemu zaraz szpecić? Przecież bywają bardzo ładne malunki. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Tatuaże 23.09.18, 20:14 Rozumiem Gubisia - dla mnie też tatuaże szpecą. Dlaczego tak trudno to zaakceptować? Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 23.09.18, 20:32 Kevinie, ja akceptuję to, że ktoś nie akceptuje Jego wola, jego prawo. Ja tylko chciałam zwrócić uwagę, że tatuaż nie musi być brzydki. Czy malunek, który na papierze lub płótnie zaspokoiłby zmysł estetyczny patrzącego, traci w momencie umieszczenia go na skórze? (pytanie poważne) Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Tatuaże 23.09.18, 21:09 Tak, traci. Nie ten ołówek, nie da kreska, nie ten papier. Jak dla mnie to wygląda po prostu brzydko, nic na to nie poradzę. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Tatuaże 23.09.18, 21:12 Aha, do tego dochodzi jeszcze treść. Nie przypominam sobie tatuażu którego sam rysunek byłby piękny. Ten rodzaj estetyki do mnie nie przemawia. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 20:48 Kobiece ciało jest dla mnie wystarczająco piękne i nie potrzebuje jakichś fresków, moim skromnym. O ile makijaż jest ok (o ile niezbyt nachalny), to wszystko powyżej, to przesada. Tak jak silniejsza opalenizna z solarium, która zajeżdża mi straszną tandetą Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 20:10 gyubal_wahazar napisał: > Jaka mentalność Kalego ? Kwestia estetyki. Kompletnie nie ogarniam, jak można s > ię dobrowolnie szpecić. > I o ile u facetów mi to obojętne, bo w ich przypadku estetyka dla mnie odgrywa > marginalną rolę, to w przypadku kobiet - bardzo ważną Uwolnij na chwilę umysł, zostaw uprzedzenia za sobą. Pomyśl sobie o kobiecie, która nie jest córką, matką, bliską kobietą tylko jakąś tam kobietą. Młodą, śliczną z niewielkim, ładnym tatuażem. Też nie?? Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 20:53 Nie tkwię w szponach żadnego konwenansu i nadal nie, bo po co ? Mi się damy podobają bez żadnych dodatków. Zupełnie Nawet ich nie wiem jak fajne ciuchy nie podnoszą w moich oczach ich atrakcyjności Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Tatuaże 23.09.18, 22:15 gyubal_wahazar napisał: > Mi się damy pod > obają bez żadnych dodatków. > Zupełnie czyli fan Barbie heh nawet dziurki brak (taki dodatek) Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 22:42 Dama bez dodatków = Barbie ? Oryginalne ujęcie tematu Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Tatuaże 23.09.18, 22:53 Gubek ja rozumiem heh nie ta subkultura i nie te środowisko i pytanie heh rozebrałeś kiedyś lalkę? nawet suta brak już dziurki pomijam zero dziary kolca czy tunela masakra jakaś i Twierdzisz że oryginalność heh ale co się dziwić dżiny to już wypas trzewiki i koszula w kratę plus osławione 4F chłopiec z plakatu bez osobowości (tylko mi się tam nie obrażaj bo kila absolutu nie było a aperitiv musiałem sam na zmarnowanie nie wylewać) Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 22:57 Im dłużej pytam, tym mniej z tego rozumiem. Dowolnie, peace Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 23.09.18, 23:03 boszszszsz jeden, że jak coś to masakra drugi, że jak nic to też masakra idźcie lepiej na tego absoluta Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Tatuaże 23.09.18, 23:28 prob taki że ja na rano a Gubek to tylko teoretyk heh Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 23:34 Mortuś, zacząłeś chyba 3-ci tuzin postów stwierdzających swoją nade mną wyższość. Ok, nie dyskutuję z tym. Jeśli choć odrobinę poprawi Ci to samopoczucie, mogę Ci nawet tu napisać, to czego najwyraźniej czujesz deficyt: Mortuś jest ode mnie lepszy w dowolnej dyscyplinie. Gyubal Wahazar Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 24.09.18, 00:24 To nie do mnie pytanie. Ja się tu nigdy z nikim o nic nie ścigałem i nadal nie ścigam Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Tatuaże 24.09.18, 09:36 sorry Gubek taki dzień był zdarza się i nieumarłym nawarstwienie wiszę Ci z kilo i przepraszam heh Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Tatuaże 24.09.18, 16:28 to łap heh www.youtube.com/watch?v=6jd-azcJh3w znam dziewuchę na mokotowie mieszkała tuż obok Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 20:02 Toja, a kogo prócz mnie obchodzi co mi sie podoba, a co nie ? Gdzie napisałem, że tatuaże u kobiet powinny być karalne ? Moher nińdzia, jeśli już Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 20:07 Nie napisałeś nic takiego. Ja tylko sobie podsumowałam pewien prezentowany tutaj kierunek myślenia, to też nie jest karalne przecież? Chyba? Dyskutuję sobie bo mnie ciekawi geneza takiego myślenia. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 20:57 Ok W takim razie, w swoim przypadku takiej genezy upatrywałbym w mojej dużej niechęci do wszelkich mód, tryndów i inszych prundów. Sam jestem na nie zaimpregnowany, ale prócz tego nadmierne im hołdowanie, razi mnie odrobinę u innych. Ale się z tym nie obnoszę oczywiście, póki ktoś nie spyta Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 23.09.18, 19:17 Niezbyt, ale dzieciak się upiera to chyba trzeba będzie polubić Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 19:37 margott_2 napisała: > Niezbyt, ale dzieciak się upiera to chyba trzeba będzie polubić Dzisiaj widziałam zdjęcie artystyczne - to właściwie był akt dwóch młodych ślicznych kobiet z ciekawymi tatuażami. To było ładne w sumie. W niektórych krajach tatuują się wszyscy, wszędzie niezależnie od statusu społecznego i wieku. Sam tatuaż towarzyszył człowiekowi od zarania dziejów, w każdym zakątku świata. Tatuowali się Egipcjanie, w plemionach mówiły o statusie w grupie. Jest to równie pierwotne jak taniec. Towarzyszy człowiekowi od zawsze. Ostatni wiek przeniósł tatuaże do środowisk kryminogennych, ale to się zmieniło przez ostatnie kilkadziesiąt lat. Ostatnio taka znajoma sobie zrobiła widoczne tatuaż, a w biurze pracuje i nie miała problemów. Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 23.09.18, 19:43 to_ja_pisze napisała: > > Ostatnio taka znajoma sobie zrobiła widoczne tatuaż, a w biurze pracuje i nie m > iała problemów. A ja się trochę obawiam. Idzie na informatykę i wolałabym, żeby ten tatuaż pojawił się jak już go zatrudnią. Dał mi dwa lata, a ja potrzebuje pięciu Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 19:51 > A ja się trochę obawiam. Idzie na informatykę i wolałabym, żeby ten tatuaż po > jawił się jak już go zatrudnią. Dał mi dwa lata, a ja potrzebuje pięciu Sądzę, że dramatu nie będzie, ale rozumiem obawy. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tatuaże 23.09.18, 20:39 Potrząśnij szczawiem tak żeby mu rozsądne myślenie wróciło i nie pozwól mu zrobić tej głupoty. Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 23.09.18, 20:59 Ma 20 lat. To nie taki szczaw. Ja byłam niewiele starsza jak urodziłam jego siostrę. Dorosłymi ludźmi się nie trzęsie, można im przemówić na logikę i dzieciak rozumie tą perspektywę pracy i tatuaż będzie mały i wewnątrz ramienia. Ale będzie. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tatuaże 23.09.18, 21:11 Czasem się trzęsie. Gdyby mój dzieciak wpadł na pomysł zrobienia sobie jakichś esów-floresów to bym mu porządną unitarkę zrobił. Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 23.09.18, 21:15 Sil zlituj się. Mówimy o dorosłym. Ty jesteś dorosły. Dopuszczasz, żeby rodzice mówili Ci co masz robić? I to pod groźbami? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tatuaże 23.09.18, 21:23 Jakie groźby? Perswazja w formie unitarki to nie groźba jeno ćwiczenie duchowe. Mnie rodzice nie musieli mówić co mam robić. Rozsądny byłem i głupot nie robiłem. Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 23.09.18, 21:26 Nigdy nie mieliście odrębnego zdania na jakąś kwestię? Ty i rodzice? Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 23.09.18, 21:33 Kwestia jest bez znaczenia. Chodzi o to, czy zawsze robiłeś tak jak podoba się rodzicom? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tatuaże 23.09.18, 21:35 Robiłem tak jak mi się podobało czyli rozsądnie. Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 23.09.18, 21:39 Będziemy to wałkować do póżnej nocy i do niczego nie dojdziemy. Wszystkie Twoje wybory, decyzje czy cokolwiek podobały się rodzicom. Dorosłe oczywiście. Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 23.09.18, 21:51 Dobra, w żaden sposób się nie zrozumiemy, to spróbuję inaczej. Mnie rodzice, a szczególnie matka wszystko starali się narzucać przekonani,że wiedzą świetnie co najlepsze dla ich jedynego w końcu dziecka. Efekt jest taki,że podoba mi się dokładnie wszystko odwrotnie niż im, żyję zupełnie inaczej i kompletnie nic im nie mówię. Usiłuję wydobyć z Sila, czy Sil kiedyś się zbuntował, myślał inaczej, stawiał na swoim pomimo,że rodzice byli przeciw czy nigdy takiej sytuacji nie było? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tatuaże 23.09.18, 22:08 Nie od dziś wiadomo, że kobiety nie potrafią się dogadywać ze swoimi rodzicami (szczególnie z matkami) więc to twoje działanie na zasadzie "wolę odmrozić uszy niż założyć czapkę tak jak mi matka/ojciec kazał/a" wcale mnie nie dziwi. Ja musiałem szybko stać się dorosłym i nie było w moim życiu czasu na takie charakterystyczne dla rozwydrzonych dzieciaków zachowania. Jedyne czego żałuję, to tego, że rodzice nie nauczyli mnie być pewnym siebie i bezczelnym. Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 22:15 Ciekawe spostrzeżenie. Może to wynika z tego właśnie, że na mężczyzn miej się naciska w wielu sprawach i nie ma potrzeby buntu. Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 23.09.18, 22:17 A nic z tych rzeczy. Znam kobiety, które świetnie dogadują się z matkami. Podałam mój przykład a Ty to rozciągasz na ogół. Pewnie Cię zaskoczę, ale bunt jest zdrowy. Świat nie poszedłby do przodu, gdyby młodzi nie buntowali się przeciw starym. Problemy robią się z tego,że starzy nie chcą odpuścić i pozwolić młodym uczyć się na własnych błędach. Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 22:23 Tu masz rację, ale tak się zastanowiłam nad tym co napisał Sil i w sumie to u w wielu przypadkach się sprawdza. Faceta traktuje się jak naprawdę wolną osobę, która może się tatuować, spać z kim chce, a na kobiety spadają surowsze normy społeczne, rodzice chcą niby chronić i wkładają do głowy jakieś prawdy zyciowe, żeby kobiety była korzystniej postrzegana przez ogół i awantura gotowa. Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 23.09.18, 22:30 to_ja_pisze napisała: > Tu masz rację, ale tak się zastanowiłam nad tym co napisał Sil i w sumie to u w > wielu przypadkach się sprawdza. Faceta traktuje się jak naprawdę wolną osobę, > która może się tatuować, spać z kim chce, a na kobiety spadają surowsze normy s > połeczne, A to wiadomo. I jeszcze mamy się cieszyć,że w burkach miałybyśmy gorzej Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 22:43 > > A to wiadomo. I jeszcze mamy się cieszyć,że w burkach miałybyśmy gorzej No czad, ale często same kobiety bardzo mocno popierają patriarchat i to jest całe nieszczęście Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tatuaże 23.09.18, 22:26 Rozciągam, bo o jakichś badaniach czytałem, które wykazały, że córki z matkami raczej się nie dogadują. Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 22:44 silencjariusz napisał: > Rozciągam, bo o jakichś badaniach czytałem, które wykazały, że córki z matkami > raczej się nie dogadują. Czytałam też taką książkę, że to jet bardzo trudna relacja bo bardzo bliska pomiędzy dwoma kobietami. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tatuaże 23.09.18, 22:47 No więc właśnie... Kobiety same ze sobą mają problem... Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 22:56 silencjariusz napisał: > No więc właśnie... Kobiety same ze sobą mają problem... Też nie jest to reguła. Pewnie nie pomaga kobietom fakt, że same były wychowywane w jakimś tam schemacie i przekazują niektóre to swoim córkom. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tatuaże 23.09.18, 23:01 No ale skoro bunt pcha świat do przodu, to pewnie i matki buntowały się przeciwko swoim matkom. To czemu teraz same wtłaczają swoje córki w niewygodne dla kobiet schematy (vide Królowa)? Nie powinny raczej razem ze swoimi córkami palić staników? Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 23:06 To nie jest tak, że żyjesz ze wszystkim pod prąd, że nie dasz się wcisnąć w jakiekolwiek normy społeczności w której żyjesz, dlatego nawet nie do końca świadomie przepycha się czasami patriarchalne prawdy. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 23.09.18, 23:12 A ja myślę, że im ludzie są starsi, tym bardziej im się nie chce walczyć o ideały, zwłaszcza, że w pamięci mają swoje porażki. Stagnacja i strach wygrywają, więc... młodzi sami poszukują tego, co stracili starzy. Buntują się i... takie międzypoleniowe kółeczko. Machina napędzająca kolejne pokolenia. Tylko pomysły się zmieniają po drodze. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tatuaże 23.09.18, 23:27 Patriarchalne prawdy? Nie ma takich. Mężczyzna przez całe swoje życie jest kształtowany przez kobiety. Żyjemy w matriarchacie. Najpierw matki i siostry, potem przedszkolanki i nauczycielki, potem kochanki i żony uczą i wychowują. Mężczyzna jest dziełem wielu kobiet. Prawdy, o których piszesz to wynik tego jakim człowiekiem kobiety uczyniły mężczyznę. A więc to są prawdy narzucane kobietom przez kobiety za pośrednictwem dzieła ich kreacji (znaczy mężczyzn). Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 24.09.18, 00:09 To że kobiety wychowują wolnych mężczyzn jednocześnie wpajając swoim córkom, że pewne rzeczy im wypada albo nie wypada to jest fakt wywodzący się właśnie z patriarchatu. Ja coraz częściej widzę, że to nie jest żadne złudzenie, ale większość mężczyzn w wielu sprawach traktuje kobiety bardzo przedmiotowo. Obecna rola kobiety wynika tak naprawdę w religii. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tatuaże 24.09.18, 19:48 Większość? Rozumiem, że chodzi o tych, których znasz? Mnie natomiast czasem rzuca się w oczy to, że feminizm i chęć bycia podmiotem kończy się tam, gdzie przestaje to być wygodne. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 24.09.18, 20:17 Sil, chodź porajcować do tego mojego, bo trzy się na mnie jednego zaczaiły Rzuć te grabie i chodź ratować kumpla, bądź człowiekiem Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 24.09.18, 20:28 Gubiś, nie lataj, nie szukaj poparcia Sil tu walczy o wielką ideę, a Ty jak zwykle o babskie durnoty się miotasz Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 24.09.18, 20:41 Cichaj babo. Siluuu, no chodź, nie pękaj. Rzekłeś, że Cię ojce bezczelności nie nauczyły, to będziesz miał okazję się podciągnąć. W ramach bonusa, wierszyka Cię nauczę, takiego ździebko bezczelnego, ale na ogół dziewczynom sie podoba. Ni chodźżesz Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 24.09.18, 20:50 Zostaw chłopa w spokoju, on już dosyć ma kobiecych rządów w szkołach, domach, organizacjach młodzieżowych. Na co mu z babami się kłócić Silu, bądź jak zwykle rozsądny - nie daj się Gubisiowi wciągnąć w tanie, bezczelne, nieprzyzwoite żarty, jeszcze takie, które się nieprzyzwoitym dziewuchom podobają - nie po to ojce tradycji uczyły, żeby się oddawał na pożarcie babskom, które tylko węszą afery i patrzą, jakby tu nieświadomie doopą pokręcić, coby chłopa na manowce zwieść Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 24.09.18, 20:59 Silu, no chyba się nie będziesz baby słuchał ?! W woju byłeś, więc cywilowi nie dasz se chyba w kasze dmuchać ? Ja mam za to całe 2 tygodnie studium wojskowego. Wbijaj chłopie, podłapiesz tych takich różnych i żadna baba Ci nie będzie straszna Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tatuaże 24.09.18, 21:03 > Silu, no chyba się nie będziesz baby słuchał ?! Kiedy ja lubię kobiet posłuchać. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 24.09.18, 21:16 Troskam się o Ciebie, chłopie. Jak trafisz jakąś cwaniarę, to wyciśnie Cię jak cytrynę, za prawdę powiadam Ci. Wpadniesz porajcować tam na górę, czy będziesz tu słuchał o szminkach, rajtkach i rodzynkach ? Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 24.09.18, 21:11 Autko mnie rozbawiło. A co drzewko nie wskazuje? Złe drzewko Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 24.09.18, 21:21 To drzewko jest be. Jest już tak pociosane, że tylko na Chutorze w tradycyjnym chłopskim piecu palić. Sil dorzuca, a baba stoi z polanem i grozi. Aż miło mu posłuchać Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 24.09.18, 21:12 I dwudniowa dyskusja o kant doopy Ot, forumowa merytoryka Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tatuaże 24.09.18, 20:56 Nie bardzo mam fazę na pisanie. Tak tylko trochę chciałem podrażnić się z koleżankami. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 24.09.18, 21:04 No i widzisz, Gubiś, kogo Sil posłuchał? Mnie Baby Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 24.09.18, 21:17 Martwię sie o niego. Jest gorzej niż się obawiałem. Jak się robi tą z wywalonym ozorem ? Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 24.09.18, 21:36 Działa, dzięki. Dotąd próbowałem z małym, dlatego nie działało. No to bój się teraz Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 24.09.18, 22:06 Niee, bo zaraz Mortuś za te śmichy-chichy mi łeb ukręci, a dopierośmy 5-taka przybili Ale taki kawałek z tym drżeniem mi sie kojarzy z wczesnej jury: www.youtube.com/watch?v=o_Y-M4IiZK8 Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 24.09.18, 22:28 Aaaaa, tak, spiewalo sie, spiewalo To mowisz, ze mam nie drżeć? Dobra, idę stąd, bo nawarczy też na mnie. (Jak przeczyta.... ) Lece spac, baj baj Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 24.09.18, 22:09 No i git, rozgrzewka - podstawowa sprawa. Fajnie się z nimi chichra, bystre wszystkie są bestyje, trzeba się nieźle napinać, by odbijać ich podkręcone piłki Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 23.09.18, 23:14 Ale ja wtłaczam, czy mnie wtłaczano, bo się pogubiłam? Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 23:18 margott_2 napisała: > Ale ja wtłaczam, czy mnie wtłaczano, bo się pogubiłam? Ciebie i pewnie w jakimś niewielkim stopniu przenosi się pewnie normy. Często nawet nieświadomie. Tak mi się wydaje. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 23.09.18, 19:21 Ogolnie mi sie podobaja. Niektore wzory ladne, niektore tylko akceptowalne. Na twarzy raczej nie, reszta ok. Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Tatuaże 23.09.18, 19:50 Kochanie, to co mnie podnieca, ciebie nie musi więc pozwól, że zachowam dla siebie Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 23.09.18, 19:56 Skąd wiesz, że mnie to nie podnieci? Ale dobrze - pozwalam Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Tatuaże 23.09.18, 19:22 Kompletnie mi się nie podobają. Wręcz odrzucają. Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 19:42 Przy takiej kobiecie i takim tatuażuPrzy takiej kobiecie i takim tatuażu też? Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 19:59 To ortodoks jesteś. Matko, ale tu zasadniczy faceci są. Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Tatuaże 23.09.18, 22:20 dokładnie heh www.youtube.com/watch?v=9d8SzG4FPyM Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Tatuaże 23.09.18, 20:07 Może po prostu nie kocham tatuaży tak jak Ty? Zakładając wątek oczekiwałaś samych zachwytów? Tu nie chodzi o zasadniczość, po prostu sporej części mężczyzn nie podobają się tatuaże (z moich znajomych - większości). Musisz to zaakceptować. Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 20:13 Nie kocham tatuaży, ale akceptuję. Zachwytów może nie oczekiwałam, tylko widzę że wyraźniej przeciwna jest część męska i o tym napisałam. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 19:35 Na marginesie, jak tylko wyniucham na alibabie jakiś sensowny automat do ich wywabiania w rozsądnej cenie, rozkręcę z kumplem biznes. Tylko kwestia czasu, kiedy hollywoodzkie celebryctwo odgwizda że są demode i zacznie się moda na ich wywabianie. Stąd cieszy mnie ich obecna popularność Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 19:39 gyubal_wahazar napisał: > Na marginesie, jak tylko wyniucham na alibabie jakiś sensowny automat do ich wy > wabiania w rozsądnej cenie, rozkręcę z kumplem biznes. Tylko kwestia czasu, kie > dy hollywoodzkie celebryctwo odgwizda że są demode i zacznie się moda na ich wy > wabianie. Stąd cieszy mnie ich obecna popularność Tak szybko moda nie minie, sądzę że raczej zjawisko przybiera na sile i coraz mniej szokuje ludzi. Zapewne część ludzi będzie chciała się pozbyć jak już się znudzi, więc pomysł na biznes może być trafiony. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 23.09.18, 19:44 To tatuaże są demode? Ja tam nie wiem, ale to właśnie w te wakacje widziałam wieeeelki wysyp... Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 21:02 Napisałem 'tylko kwestia czasu..'. Chwilowo nie są, stąd dobry timing na myślenie o ww biznesie Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Tatuaże 23.09.18, 22:24 kwasek cytrynowy wystarcza i lecisz kolka w kolkę tylko blizna będzie Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 22:46 Ok, czyli dalej będzie rynek, bo która z dam chce mieć szpecącą bliznę ? Obstawiam, że zuchy wymyślą jakiś laser który będzie usuwał dziary bezbliznowo Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Tatuaże 23.09.18, 19:48 Wg mnie liczy się co człowiek ma we łbie. Jasne, że przesada w niczym nie jest dobra (patrz: straszydła Gubisia ))) Kiedyś poznałam świetnego faceta córki koleżanki. Normalnie poukładany, konkretny młody człowiek ale z tatuażami. Mamusia koleżanki mega na nie, a ja zachwycona. No to zapytałam: co ci w nim nie leży? Oczywiście tatuaże. No ale poza? W zasadzie... nic. Mówię: przemyśl. Mogła trafić na ślicznego, wydepilowanego dupka. Tak byś wolała? Bo ja nie.. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 23.09.18, 20:07 Tak, tylko, że wielu ludzi uważa, że skoro ktoś zrobił tatuaż, to nie ma dobrze we łbie... Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 20:18 autoteliczna napisała: > Tak, tylko, że wielu ludzi uważa, że skoro ktoś zrobił tatuaż, to nie ma dobrze > we łbie... W dużej mierze jest to sprawa normy społecznej. Tatuaż źle się kojarzy dlatego często jest negatywnie odbierany. Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Tatuaże 23.09.18, 21:19 Kiedy dziarali się więźniowie głównie, to chyba zamierzchłe nieco czasy Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 21:28 Po mojemu, to się zaczęło niedługo po modzie na łyse pały w amerykańskiej lidze kosza. Jakieś lata 90-te. Tylko o ile techno czy hiphopu gdy minie moda, wystarczy z dnia na dzień przestać słuchać, to w przypadku tatuaży, grubsze ilości papieru ściernego będą grane. Albo szlifierka kątowa Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Tatuaże 23.09.18, 23:00 tatuaż jeszcze przed chitrusem był i znaczenie miał i jeżeli ktoś teraz podejmie decyzję to musi z pomyślunkiem ją podjąć sebiksy i grażyny uprościły twórczość przez dodanie kwiatków i jp100% Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 23:26 Nie miałem na myśli historii tatuażu, tylko współczesność, a konkretnie, od kiedy zaczął się w Polsce masowo upowszechniać (poza więzieniami) Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Tatuaże 23.09.18, 21:29 Teraz jest już trochę inaczej, ale nadal nie dziarają się profesorowie czy inni naukowcy... Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 21:38 kevinjohnmalcolm napisał: > Teraz jest już trochę inaczej, ale nadal nie dziarają się profesorowie czy inni > naukowcy... W Szwecji podobno wszyscy mają, nieważne z jakiej są grupy społecznej Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Tatuaże 24.09.18, 14:57 Zaskoczę? Mój pan profesor, guru w swojej dziedzinie, posiadał mały, nierzucający się w oczy tatuaż. Nie eksponował go ale i nie ukrywał. Ot, kolejny powód, dla którego studentki lgnęły jak muchy na lep Ja również, dla jasności Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Tatuaże 25.09.18, 18:29 Ależ ja nie pisałem że żaden naukowiec nie ma tatuażu. Jest to po prostu wielokrotnie rzadsze zjawisko niż w przypadku przeciętnego Ziutka. Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Tatuaże 23.09.18, 20:13 U siebie nie : nie lubię bólu średnio mi się podobają raczej jestem trzy kroki za modą szybko się nudzę Jakiś nieduży, specjalny, ważny ale dla siebie a nie na pokaz ok. (z mojej perspektywy u faceta może być ciekawy), ale nie lubię przesady. Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 20:17 marcepanka313 napisała: > U siebie nie : > nie lubię bólu > średnio mi się podobają > raczej jestem trzy kroki za modą > szybko się nudzę > > Jakiś nieduży, specjalny, ważny ale dla siebie a nie na pokaz ok. (z mojej pers > pektywy u faceta może być ciekawy), ale nie lubię przesady. No to mam bardzo podobnie. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Tatuaże 23.09.18, 20:18 Nie podobają mi się i osobiście nigdy bym sobie tatuażu nie zrobiła. Bardzo cenię ludzi, którzy nie idą z prądem. Teraz prąd taki, że tatuaż trzeba mieć. Nie ma czasu by pomyśleć, że tatuaż to jest coś, co zostanie na zawsze, że nie da się go wywabić domestosem. Poza tym, tatuaż bardzo brzydko się starzeje na człowieku. Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 20:20 szarlotka_ja napisała: > Nie podobają mi się i osobiście nigdy bym sobie tatuażu nie zrobiła. > Bardzo cenię ludzi, którzy nie idą z prądem. Teraz prąd taki, że tatuaż trzeba > mieć. Nie ma czasu by pomyśleć, że tatuaż to jest coś, co zostanie na zawsze, ż > e nie da się go wywabić domestosem. Poza tym, tatuaż bardzo brzydko się starzej > e na człowieku. Aż tak znowu modny to nie jest jeszcze u nas. W mnie na pietrze na 300 osób nie ma jednej z widocznym tatuażem. Może jakieś małe które łatwo zakryć. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Tatuaże 23.09.18, 21:16 W Polsce może jeszcze nie, ale w Anglii chyba nie ma ani jednej dziewczyny bez tatuażu, mają je po prostu wszystkie! Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 21:23 Brrrr no to niezły hardkor. Ja z taką yakuzą w łóżku, bym się chyba budził z krzykiem PS No chyba że jakiś naprawdę mały, bo mnie tu zaraz Toja z dziewczynami zadziobią Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 23.09.18, 21:27 Spoko, ja Cię nie zadziobię. Przecież każdy ma prawo do własnych upodobań Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 21:41 To kamień z serca. Z dwiema pozostałymi może już jakoś sobie poradzę. No chyba, że w każdej z rąk będą miały po chochli Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 21:37 gyubal_wahazar napisał: > PS No chyba że jakiś naprawdę mały, bo mnie tu zaraz Toja z dziewczynami zadzio > bią No bez jaj! Dyskutuję sobie grzecznie tylko. Nie zawsze wszyscy muszą mieć takie same opinie. Wy macie swoje racje, my swoje. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 21:43 Toja, luz, żartuję tylko Mam ten feler, że w rzadko której dyskusji, prędzej czy później, świr mi na plecy nie wskakuje Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 22:17 Muszę przemyśleć to wyznanie bo nie ogarniam do końca. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 22:49 Zasadniczo rozchodzi mi sie o to, że przy niemal każdej, nawet poważnej dyskusji, prędzej czy później wpada mi do głowy jakiś od czapy dowcip Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Tatuaże 23.09.18, 21:55 No patrz, a u mnie w fabryce co druga już ma wytatuowaną sekwencję życiową na przedramieniu. Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 22:18 Ciekawe. Brzmi jakbyś w środowisku artystycznym się obracała Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Tatuaże 24.09.18, 22:13 Matki 500+ po tatuażach rozpoznaję. W sumie po tatuażach, tipsach i kolczykach w nosie. Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Tatuaże 24.09.18, 14:59 A gdyby Sil zapoznał nimfę z warkoczami i po dziesiątej (albo nie wiem której) randce, nimfa straciłaby w obecności Sila nieco ze swego odzienia, uwidaczniając maleńki gustowny tatuaż? Sil by wstał, zebrał zabawki i wyszedł? Odpowiedz Link
slayer-ka Re: Tatuaże 23.09.18, 22:07 Uwielbiam, mam, przybywa Za to tunele jakoś mnie....ten...nie nie Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 23.09.18, 22:20 Tunele, czyli te dziury w uszach? A to faktycznie dla koneserów. Odpowiedz Link
slayer-ka Re: Tatuaże 23.09.18, 22:43 Tatuaże są cudne mmmmmmmmmmmm A tunele...tak...to te dziury w uszach i tego jakoś pojąć nie potrafię...znaczy pojmuję ale nie lubuję Odpowiedz Link
slayer-ka Re: Tatuaże 23.09.18, 22:45 a tak na marginesie...mówi się, że tatuaże są na całe życie i dlatego nie warto. A jednak nie - można laserkiem już ciach. A tłuste mięsko? A inne cole itp? To też w nas zostawia ślad na CAŁE życie tylko nie widać go gołym okiem i tego już się nie da ciach Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 22:51 Eee, zmiana diety + trochę sensownych suplementów i zdecydowaną większość tego śmiecia można wypłukać. Nawet z autyzmu sie dzieciaki w ten sposób wyprowadza, o raku i niemal wszystkich innych chorobach przewlekłych, nie wspominając Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 23.09.18, 22:56 Z autyzmu? Dietą? Wiem,że rodzice próbują i ogromne kwoty wykładają, analizy co uczula i,że autyzm to chore jelita. Znasz wyprowadzonego? Przykre, ale ja nie. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 23:04 Dietą + suplementacją (MMS, DMSO i pare innych rzeczy). Pogugluj 'Kerri Rivera' jeśli chcesz, a na tu masz kilkanaście jej filmów z jej seminariów i konferencji. Nie jest naukowcem ani lekarzem, ale przez kilkanaście lat robiła wszystko by wyprowadzić syna z autyzmu i w końcu jej się udało. A potem setki innych. Na którymś z filmów pokazuje zdjęcia chyba z 20-tki takich dzieciaków z opisem terapii i jej skutków przekazanych przez rodziców www.youtube.com/watch?v=p5W_ky0RH8A&list=PLR0M4jry6bnGGtKyrHPPfCw1wo8gTwu4s Odpowiedz Link
margott_2 Re: Tatuaże 23.09.18, 23:11 Skoro tak to super. Ja obserwuję w bardzo bliskim otoczeniu, chociaż to nie rodzina. Dieta ani suplementacja nie pomogły nic, a miało być lepiej, choć to Zespół Aspergera czyli łagodniejsza forma autyzmu. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Tatuaże 23.09.18, 23:18 Diety są różne, suplementacje też. A jeśli podyktowane były przez jakiegoś przedstawiciela oficjalnej, akademickiej medycyny, to w ogóle mnie nie dziwi, że nie pomogły, bo jej celem jest nie wyleczenie, a leczenie. Kerri na iluś konferencjach od 6 chyba lat pokazuje dowody wyleczenia dzieciaków i nikt tego nie kwestionuje, to ja jej wierzę. Zresztą obejrzyj, sama sie przekonasz Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 23.09.18, 22:52 Haha Nie no, też się da ciach - dietka itp, oczyszczanie wątroby i te sprawy... Też kłopotliwe. A tunele - u mnie nie gra roli, jak ktoś mi pasuje charakteru, to nie ma to jakiegoś specjalnego znaczenia. Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Tatuaże 23.09.18, 23:01 slayer-ka napisała: > a tak na marginesie...mówi się, że tatuaże są na całe życie są też takie które można zrobić na 5 lat Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Tatuaże 24.09.18, 00:01 Akceptuję i lubię, również u kobiet, bo niektóre tatuaże są jak małe dzieła sztuki, stanowiąc alternatywę dla biżuterii. Tylko (jak dla mnie) powinno to być wyważone, szczególnie ze względów stylizacyjnych. Po prostu nie wszystkim tatuaże pasują. Ale to już bardzo indywidualna sprawa. Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Tatuaże 25.09.18, 16:28 bo widzisz Autko ty widzisz z duchowej strony i powiązań z wnętrzem a ja z dzikości natury podchodzę i teorii obrony i/lub polowania Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 25.09.18, 16:33 Tak tak Dzikosc natury w Twoim wnetrzu polowanuem sie objawia A u mnie co innego gra No ale to wiadomo Wild Woman i te sprawy Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Tatuaże 25.09.18, 16:56 wiem heh lubię dziary i kolce (bez zbytniej przesady) ale i gładkość mnie kręci wszystko zależy od innych czynników ale tu cisza heh Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 25.09.18, 17:03 Cisza... Wywialo wszystkich Dziary ok Kolce moga byc choc sama nie lubie Skarow tez nie lubie Tylko blizny mi zostaly, wypadek przy kladzeniu gladzi Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Tatuaże 25.09.18, 17:16 parę sznytów czy przyhar mam heh takie dzikie lata dwie kosy jeden tasaczek a dziary samoróby 3 jedna na cover bo już kwaskiem traktowana kolce 4 w lewym ale kiedyś weszło 28 heh 1 dzień wytrzymały bo źle trafiane Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 25.09.18, 17:24 Haha wiadomo punk not dead U mnie bez szalenstw Wypadki przy pracy Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Tatuaże 25.09.18, 17:34 wiem heh ale już tak nie szaleję jak kiedyś stary się robię choć wciąż not dead i leje na teksty (mortis 44 na karku a ty ramona kolce irok od czasu do czasu opamiętaj się) a ja no to heh Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tatuaże 25.09.18, 17:42 Gut A ja na swoje blizny tez moze nie heh ale pffff Mam gdzies Odpowiedz Link