Oj Gubiś, Gubiś,
Latasz po forumie i dokazujesz. Podpadłeś mi haniebnie
1) obiecanki cacanki robisz, bo dziewczynom chłopów obiecałeś, a chłopów ni widu ni słychu, za to zdrajca i bawidamek wciąż działa, wszystkie niewiasty mamiąc;
2) od żeniaczki się migasz, damę na cierpienia wystawiając, a mnie psując interesy;
3) z Mareczkiem porządek obiecałeś zrobić, tymczasem chcesz tę robotę Mortkowi albo mnie sprzedać, żeby sobie rączek nie ubrudzić;
4) no i przede wszystkim podarek mi skradłeś, a trzy Twoje próby zadośćuczynienia skończyły się wczoraj niepowodzeniem.
Zaiste, obiecana kara być musi.
Więc tak:
- najpierw idziesz Misiu pod wodospad
A jak się już obmyjesz (z grzechów), to:
Ad 1
Wklejasz zdjęcie ciemnego blondyna dla Marcysi – ona będzie decydować, czy go chce, a dziewczyny jej doradzą (tylko dziewczyny – bądźmy wymagające – wiadomo, że dla Marcysi to nie byle kto ma być). Dla pozostałych dziewczyn, w tym mnie, również mają być prezenty – chętne dziewczyny zgłaszajcie się ze swoimi życzeniami – sobota nasza! Gubiś spełni każde życzenie. Można wybrzydzać
Ad 2
- składasz ofertę ślubną dla Dolorki - ja opiniuję, a Dolorka klepnie do zatwierdzenia jak jej przypasuje

Łaskawie daję Ci weekend na obmyślenie tej sprawy.
Ad 3
- Mareczka masz załatwić i to w tej chwili - i pokazać, co z niego zostało. Czekam do jutra, mając nadzieję na miły niedzielny akcent.
Ad 4
Kara za rozchichrany podarek… Dowiesz się później – na razie z tym powyższym się wyrób, bidny Misiu, a potem Cię jeszcze pomęczę, przypomnę się w swoim czasie.
Twojej dokładności chłopaki przypilnują – w końcu spełnianie kobiecych życzeń mają w małym palcu

Chłopaki – możecie bidakowi doradzać i swoje pomysły też składać – ułatwcie mu trochę

Tylko bez rywalizacji proszę, bo to jest karny dla Gubisia
A Ty Mortek brzytwę tę największą weź, na wypadek, gdyby Gubisiowi się mój wąteczek nie spodobał