autoteliczna 24.01.19, 18:19 ... za latem Za słońcem, ciepłym powietrzem, lekkim wiatrem, ciepłą ziemią, na której można usiąść Za zapachem trawy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silencjariusz Re: Tęsknię 24.01.19, 18:28 Ja za wiosną. Chętnie bym już na ukrainie się potoczył po chutorowej okolicy. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tęsknię 24.01.19, 18:37 O, to jeszcze masz kawał czasu Te jagodzianki to z myślą o tych marszach zakupione? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tęsknię 24.01.19, 19:29 Jagodzianki kupione bo są wygodne i niezniszczalne. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tęsknię 24.01.19, 22:06 Pierwszą parę armia mi dała. Pozostałe są z internetu. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tęsknię 24.01.19, 22:21 Bo jak buty są wojskowe, to są produkowane dla wojska, a nie na handel "cywilny", nie? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tęsknię 24.01.19, 22:28 Teraz wszystko można kupić. A że jagodzianki są porządnie zrobione i nie rozpadają się po dwóch miesiącach to i kupiłem na zapas. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tęsknię 24.01.19, 22:38 Te, w których teraz łażę mają 3 lata. I nic się z nimi nie dzieje. A łażę w nich dużo i przez cały rok. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Tęsknię 24.01.19, 18:31 A ja tęsknię za prawdziwą zimą, taką ze śniegiem, mrozem -20°C, oszronionymi szybami. W Polsce jest dobrze, bo jest zarówno ciepłe lato jak i mroźna zima, nie wszystkie kraje maja taki luksus Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tęsknię 24.01.19, 18:35 No co Ty! Jakaś ciepłolubna na starość się zrobiłam Albo po prostu brak ogrzewacza tak działa, że mi się zimna nie chce... Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Tęsknię 24.01.19, 19:01 Zdecydowanie potrzebujesz Ciepłego Misia Zima jest piękna! Norweskie powiedzenie brzmi: nie ma złej pogody, jest tylko złe ubranie. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tęsknię 24.01.19, 19:09 Jak będę miała tego Misia, to i tyle ubrania nie będzie mi potrzebne. Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Tęsknię 24.01.19, 22:21 A jaki pożytek z Misia, skoro zimę przesypia?! Chyba, że polarny się trafi, ale wtedy będziesz musiała całkiem zrezygnować z ogrzewania mieszkanka. Jakby nie patrzeć, innego "zwierza" potrzebujesz Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tęsknię 24.01.19, 22:24 No dobra, Ciepły Miś to taka ksywka tylko Dla lwa na przykład Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Tęsknię 24.01.19, 22:35 Chyba że tak Ale sprawdź stempelek w paszporcie, bo salonowy też do Ciebie nie pasuje No, popatrz jak uważnie dobieram Ci ogrzewanie alternatywne Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tęsknię 24.01.19, 22:45 No ba! Sowa jak zwykle z głową Chciałabym takiego, który grzeje, ale nie pali Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Tęsknię 24.01.19, 22:52 I z sercem, bo właśnie takiego akuratnego dla Ciebie bym chciała Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Tęsknię 24.01.19, 19:38 Ja tęsknię przede wszystkim za słońcem. Mroźna, śnieżna zima bardzo zyskuje na urodzie w jego promieniach Lubię zimę. Dzięki niej mogę bardziej rozkoszować się wiosną i latem Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tęsknię 24.01.19, 20:54 I to jest plus Za to mogę ją odrobinę lubić. I za Święta Bożego Narodzenia A jak mi przez myśl wspomnienie ciepła przebiegnie, to faktycznie z większą rozkoszą je witam Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Tęsknię 24.01.19, 22:23 autoteliczna napisała: > A jak mi przez myśl wspomnienie ciepła przebiegnie... To prawie rozkosz Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Tęsknię 24.01.19, 20:12 Nie tęsknię. Lubię cieszyć się tym co jest. To co ma przyjść - przyjdzie. Myślenie nie przyśpieszy zmiany a jedynie zamazuje to co tu i teraz jest warte uwagi. Lubię biel iskrzącego się śniegu, pierwszy wiosenny i pachący wiatr, letni deszcz i jesienne pluchy, długie wieczory... A teraz cieszę się zimą... Wszystko w swoim czasie.. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tęsknię 24.01.19, 20:56 Ja się cieszę tylko wtedy, gdy mam dobrze ogrzane mieszkanie. Czyli niestety coraz rzadziej Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Tęsknię 24.01.19, 21:28 A ja się cieszę kiedy dobrze wywietrzone. Czyli coraz częściej. Odpowiedz Link
samysliciel Re: Tęsknię 24.01.19, 21:30 za pogodą nie tęsknię, każda ma jakieś plusy i minusy, jak ciepło niby lepiej ale i pyłeczków przybywa, teraz ich nie ma, także dobrze i niedobrze za każdym razem Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tęsknię 24.01.19, 22:03 Ach, pyłki... To jest mały minus lata, który zaczęłam odczuwać dopiero ze 4 lata temu. Wcześniej nic mnie nie ruszało. Ni stąd ni zowąd któregoś roku zaczęły mnie szczypać oczy i lekki katar się pojawił, gdy pyliły trawy. Rok temu na ogródku u koleżanki to dosłownie nie mogłam na oczy patrzeć. Dlaczego to mi się tak porobiło to ja nie wiem... Odpowiedz Link
samysliciel Re: Tęsknię 24.01.19, 22:43 ale ogólnie samopoczucie lepsze gdy słońca więcej, do tego widać spódniczki, kiecki, sympatyczna aura Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tęsknię 24.01.19, 22:47 No jasne, witaminę D skóra wytwarza No i kieckę można założyć Odpowiedz Link
samysliciel Re: Tęsknię 24.01.19, 22:50 już tak niewiele do szczęścia potrzeba, wam wygodnie, my możemy podziwiać Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Tęsknię 24.01.19, 22:49 samysliciel napisał: > ale ogólnie samopoczucie lepsze gdy słońca więcej, do tego widać spódniczki, ki > ecki, sympatyczna aura A na piaszczystej plaży, to i o alergii się zapomina Odpowiedz Link
samysliciel Re: Tęsknię 24.01.19, 22:51 moja Łódź daleko od plaży niestety, zresztą leżenie plackiem to tak średnio pasuje Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Tęsknię 24.01.19, 22:56 Szkoda, bo niekoniecznie trzeba leżeć plackiem. Można aktywnie podziwiać "otoczenie", bez łzawienia oczu Odpowiedz Link
samysliciel Re: Tęsknię 24.01.19, 23:00 no, powietrze nad wielką wodą rzeczywiście super, ja jednak preferuję inne otoczenie, powoli trzeba wakacje planować Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Tęsknię 24.01.19, 23:16 Ja lubię plaże, pod warunkiem, że dzikie i otoczone zielenią. Nawet kosztem kichania I nie muszę bardzo planować wyjazdu, bo "mam" takową blisko mojego letniska. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Tęsknię 24.01.19, 23:22 A podobno już nie ma dzikich plaż... Irena Santor - Już nie ma dzikich plaż Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Tęsknię 25.01.19, 00:25 kevinjohnmalcolm napisał: > > A podobno już nie ma dzikich plaż... > > Miło było posłuchać Tak naprawdę dzikich plaż chyba już się nie znajdzie. Ja tym mianem określam miejsce pozbawione pokrzyw, barszczu Sosnowskiego i porozbijanych butelek Względnie bezpieczny dostęp do wody i brak w zasięgu wzroku innych amatorów kąpieli, budzi we mnie dziką radość Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Tęsknię 25.01.19, 00:32 Nawet deszcz nam nie przeszkadza w kąpieli Bo na brzegu czekają takie bonusy Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Tęsknię 24.01.19, 22:50 samysliciel napisał: > za pogodą nie tęsknię, każda ma jakieś plusy i minusy, jak ciepło niby lepiej a > le i pyłeczków przybywa, teraz ich nie ma, także dobrze i niedobrze za każdym r > azem No fakt- pyłeczki i mnie nie lubią, z wzajemnością. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Tęsknię 24.01.19, 21:48 Za różnymi rzeczami tęsknię, ale za latem ani trochę. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Tęsknię 24.01.19, 22:04 Takiej odpowiedzi się spodziewałam A te różne rzeczy, za którymi tęsknisz, to jakie na przykład? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tęsknię 24.01.19, 22:08 Wysoki brunecikowaty góral-abstynent na ten przykład. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Tęsknię 24.01.19, 22:24 Może lepiej żeby Sil nie wiedział, bo ja jednak strasznie głupia jestem . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tęsknię 24.01.19, 22:29 Śmiało, proszę sobie ulżyć. Na dachu czerwonego autka zostały? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Tęsknię 24.01.19, 22:52 I tak to się chyba skończy. Idę bo mam depresję. Słodkich snów . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tęsknię 24.01.19, 23:06 Nie ma co się żuławić. Każdemu mogło się zdarzyć. Dobranoc. Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Tęsknię 25.01.19, 12:25 Zasypywało chodniki, droga pod wiatr, a mnie się dusza cieszyła, a może nie tylko dusza.... Pan odśnieżający chodnik spojrzał na mnie raz, potem drugi..... A ja lubię zimę i nie tęsknie w takich momentach za niczym innym. I żeby nie było.... też odśnieżam. Odpowiedz Link
witrood Re: Tęsknię 25.01.19, 19:11 Całkiem śliczniutko dziś było. Jako że znowu z domu pracowałem, to fajrant miałem o 15 i jeszcze na spacer do lasu zdążyłem iść. Odpowiedz Link