Dodaj do ulubionych

Ależ piękna...

19.02.19, 19:15
...pełnia smile
Obserwuj wątek
    • obrotowy piękna... pełnia 19.02.19, 19:21
      (szczescia) - to jest dopiero wtedy, kiedy obok masz las i stado wilkow
      - ktore go tego Lysego wyja...

(no ostatecznie - moga to byc domowe psy lancuchowe...)
      • obrotowy like this :) 19.02.19, 19:22
        wedrujacprzeznoc.blogspot.com/2015/03/wilk-wyjacy-do-ksiezyca.html
        • szarlotka_ja Re: like this :) 19.02.19, 19:26
          To Twój blog? smile
          • obrotowy nie... 19.02.19, 19:56
            nie mam Bloga.
    • margott_2 Re: Ależ piękna... 19.02.19, 19:43
      Pełnia powiadasz?...Znowu dzisiaj nic ze spania...
      • szarlotka_ja Re: Ależ piękna... 19.02.19, 19:46
        Aż tak?
        • margott_2 Re: Ależ piękna... 19.02.19, 19:51
          Jak śpię wszędzie i w każdej sytuacji, tak podczas pełni robi się ze mnie jakiś wiłkołak czy inny wampir i snu nie potrzebuję
          • szarlotka_ja Re: Ależ piękna... 19.02.19, 20:02
            A to ja mam odwrotnie wink.
            Jak jest pełnia to mogłabym spać jak niemowlak - 20 godzin na dobę. Jak nie ma pełni to ze dwie godziny przesypiam wink.
            • witrood Re: Ależ piękna... 19.02.19, 21:42
              Dwie? I jeszcze na chodzie jesteś? surprised
              • szarlotka_ja Re: Ależ piękna... 19.02.19, 21:49
                Widocznie tyle mi wystarcza wink.
                • witrood Re: Ależ piękna... 19.02.19, 22:16
                  Znaczy, życia na sen nie marnujesz. wink
          • undead.mortis Re: Ależ piękna... 20.02.19, 00:12
            28 magiczna cyferka wink
    • kevinjohnmalcolm Re: Ależ piękna... 19.02.19, 20:01
      Jak wracałem z pracy to pięknie okrąglutki księżyc wyłaniał się zza chmur, co za widok! W takich momentach przydałby się autopilot do samochodu, żeby można sobie przez chwilę podziwiać księżyc zamiast patrzeć na drogę.
    • silencjariusz Re: Ależ piękna... 19.02.19, 21:39
      W chutorze deszcz.
      • witrood Re: Ależ piękna... 19.02.19, 21:41
        W moim też.
        • szarlotka_ja Re: Ależ piękna... 19.02.19, 21:49
          Żałujcie wink
          • witrood Re: Ależ piękna... 19.02.19, 22:04
            Nie żałuję, bo widziałem tę pełnię, jak jechałem przez Pragę tramwajem, cuś po 18. wink
        • kevinjohnmalcolm Re: Ależ piękna... 19.02.19, 22:00
          A w Krainie Deszczowców sporo chmur, ale absolutnie nie pada, księżyc od czasu do czasu się przebija.
          • szarlotka_ja Re: Ależ piękna... 19.02.19, 22:11
            A u mnie piękne, bezchmurne, rozgwieżdżone niebo (nawet smogu nie czuć). Wylazłabym na balkon pooglądać nocna niebo, ale właśnie głowę umyłam więc to nie byłby mądry pomysł tongue_out.
          • witrood Re: Ależ piękna... 19.02.19, 22:17
            Za miesiąc nawiedzę Krainę, tyle że Szkocję. Mam nadzieję na jako takie ciepło.
            • kevinjohnmalcolm Re: Ależ piękna... 19.02.19, 22:27
              Mmmm.... Szkocja http://emots.yetihehe.com/1/serducho.gif

Uprzedzam, będzie jeszcze zimno. Na przełomie kwietnia i maja dopiero robi się tam ładnie.
              • apersona Re: Ależ piękna... 22.02.19, 20:15
                kevinjohnmalcolm napisał:

> Mmmm.... Szkocja http://emots.yetihehe.com/1/serducho.gif

Co tam lubisz i polecasz?
                • kevinjohnmalcolm Re: Ależ piękna... 22.02.19, 20:41
                  Highlands, czyli wszystko na północ od Glasgow (samego miasta zdecydowanie nie polecam).
                  Proponuję przejazd wzdłuż Loch Lomond, potem przez dolinę Glencoe (warto się zatrzymać i zdobyć parę szczytów, w tym przepiękną piramidę Buachaille Etive Mor), dalej Fort William, przez Invergarry drogą na północny zachód wzdłuż Loch Garry (po drodze punkt widokowy na dolinę), dalej Eilean Donan Castle (ten zamek który grał w "Highlander", czyli po polsku "Nieśmiertelnym"), następnie wyspa Skye (podejść do Old Man of Storr, przejść się do Fairy Pools) i tak generalnie jechać wzdłuż wybrzeża na samą północ. W drodze powrotnej można zajrzeć nad wodospady Rogie Falls i podziwiać wielkie łososie wyskakujące na wiele metrów w powietrze i pokonujące wodospad pod prąd, do góry. Jak ktoś lubi miasta, to polecam Edinburgh.
                  Loch Ness jest bardzo, ale to bardzo przereklamowane.
                  Dla mnie największy urok mają wyspy wokół północno-zachodniego wybrzeża, wiele z nich jest niezamieszkanych, lub są na nich jedynie np. trzy domy. Na większość można dotrzeć samochodem, kursują promy. Można znaleźć miejsce całkowicie odosobnione, gdzie przez kilka dni nie spotka się żywego człowieka.
                  Jak ktoś ma więcej czasu można się wybrać na Hebrydy Zewnętrzne, a najbardziej polecam Szetlandy, czuje się tam że jest daleko na północy, to wisi w powietrzu smile

Co mi się podoba w Szkocji, to fakt iż w "dziczy", z dala od miast, można biwakować właściwie w dowolnym miejscu. Jakiż to kontrast z Anglią, gdzie każdy skrawek ziemi jest otoczony płotem z napisem "Private".
                  • tzn.aga Re: Ależ piękna... 22.02.19, 21:47
                    I te schodki przez ogrodzenie żeby można było przejść.
                    Byłam, widziałam, ludzi nie rozumiałam. W Glasgow czy Edenburgu jeszcze jakoś się starali żeby człowiek zrozumiał ale na północy, masakra, wyłapywałam pojedyncze słowa.
                    Na samą północ nie dojechaliśmy, Szetlandy pozostały nie odkryte, także jakbyś organizował wycieczkę to ten...
                    • kevinjohnmalcolm Re: Ależ piękna... 22.02.19, 22:32
                      No tak, do szkockiego akcentu trzeba się przyzwyczaić smile

Szetlandy to dość droga wycieczka, prom dla samochodu z dwiema osobami to £268, czyli wychodzi £134 na głowę. Samolot minimalnie tańszy, ale na miejscu wtedy nie ma się samochodu, a jest on bezwzględnie potrzebny, to kawał terenu do zwiedzania.

A ja na 100% pojadę do Szkocji, bo jeżdżę tam co roku, jestem uzależniony smile
                      Jeżeli chciałabyś dołączyć, to pisz na mail gazetowy. Najczęściej jeżdżę sam i mam wolne miejsca w samochodzie.
    • szarlotka_ja Re: Ależ piękna... 19.02.19, 23:14
      I po pełni. Z nienacka nadeszła chmura i już mam ulewę.
      Zatem słodkich snów Państwu życzę kiss
      • silencjariusz Re: Ależ piękna... 19.02.19, 23:15
        Dobranoc.kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka