Dodaj do ulubionych

Alimentacja.

05.11.19, 12:40
warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,25378816,byly-premier-kazimierz-m-od-ponad-dwoch-lat-nie-placi-alimentow.html#s=BoxWyboImg3
Tak się zastanawiam na przykładzie Kazimierza M. czy obowiązek alimentacyjny wobec byłego partnera jest uzasadniony...
Obserwuj wątek
    • kulka42 Re: Alimentacja. 05.11.19, 12:49
      Moim zdaniem:
      1) alimenty dla małżonka są zasadne zawsze wtedy kiedy rozwód jest z orzeczeniem o winie
      2) nawet jeśli nie ma orzeczenia o winie a jedna ze stron nie pozwoliła drugiej podjąć pracy zarobkowej podczas wspólnego pożycia które trwało długo np. 20 lat i da się tą okoliczność jakoś udowodnić - wtedy też alimenty uznałabym za zasadne
      • kevinjohnmalcolm Re: Alimentacja. 05.11.19, 19:22
        kulka42 napisała:
        > jedna ze stron nie pozwoliła drugiej podjąć pracy zarobkowej

Jak często się to zdarza?
        Znam parę kobiet, które nie pracują, ale to był ich własny wybór, nikt ich do tego nie zmuszał. Skoro mają faceta, który zarabia 10 czy 30 średnich krajowych, to po co się wysilać? Zresztą połowa z nich to księżniczki, które do żadnej pracy by się zbytnio nie nadawały (nigdy nie pojmowałem co ich faceci w nich widzą*).

* Poza ładnym ciałem.
        • kulka42 Re: Alimentacja. 05.11.19, 19:31
          wierz mi zdarzają się takie sytuacje, tylko udowodnienie tego nie jest takie proste, bo zazwyczaj to jest tylko słowo przeciwko słowu... i wszystko w rękach sędziego - komu uwierzy
          • kevinjohnmalcolm Re: Alimentacja. 05.11.19, 19:44
            Z drugiej strony - jeżeli mąż ZMUSZA żonę do czegoś, to najwyższy czas go potrząsnąć i postawić do pionu, a jak nie pomoże to dać kopniaka. Nigdy nie pojmowałem dlaczego niektóre osoby dają tak sobą pomiatać...
        • marcepanka313 Re: Alimentacja. 05.11.19, 19:33
          kevinjohnmalcolm napisał:
          >
          > * Poza ładnym ciałem.

Do czasu to wystarcza....
    • uny Re: Alimentacja. 05.11.19, 12:54
      Bywa uzasadniony.
      Ale jeśli się tego obawiasz to się nie żeń smile
      • kulka42 Re: Alimentacja. 05.11.19, 12:58
        No chyba nikt się nie żeni zakładając z góry że się rozwiedzie smile Chociaż... może ja życia nie znam smile
        • letniaburza77 Re: Alimentacja. 05.11.19, 13:06
          kulka42 napisała:

> No chyba nikt się nie żeni zakładając z góry że się rozwiedzie smile Chociaż... mo
          > że ja życia nie znam smile

Życie pewnie znasz ,ale nie znasz tego forum.
          • kulka42 Re: Alimentacja. 05.11.19, 13:10
            >Życie pewnie znasz ,ale nie znasz tego forum.

To zabrzmiało dość złowieszczo...
            • letniaburza77 Re: Alimentacja. 05.11.19, 13:13
              kulka42 napisała:

> >Życie pewnie znasz ,ale nie znasz tego forum.
              >
              > To zabrzmiało dość złowieszczo...

Sila dręczą najczęściej dylematy które kompletnie go nie dotyczą . Czekam na wątek -
              " Tampon czy podpaska ?"
              • kulka42 Re: Alimentacja. 05.11.19, 13:25
                Hahaha - no tak, to wiele tłumaczy
        • uny Re: Alimentacja. 05.11.19, 13:26
          W obecnych czasach należy spodziewać się niespodziewanego.
    • gyubal_wahazar Re: Alimentacja. 05.11.19, 17:05
      Bardzo ciekawy przypadek, bo trudno zdecydować kto tu jest bardziej podły i zakłamany: yes-yes-yes_Kaziu, czy jego eksia.
      Nie wiem czy wszyscy pamietają, jak świętojebliwy ekspremier narpief pedałował na Jasną Górę, deklamując jakieś egzaltowane, pensjonarskie gadki, o dozgonnej miłości i małżenskiej wierności, a dwa miesiące później został nakryty, jak obracał jakąś siksę.

I drugi obrazek, jak przekonywał dziennikarza, jakie to postępy w angielskim poczynił. Radość brała patrzeć. Czekałem tylko jak się zuch ucieszy na wieść, że umie już mówić prozą. Na moje, w polityce zdecydowana większość, to narcystyczne tłuki, ale Kaz był klasą samą w sobie smile
      • gyubal_wahazar Re: Alimentacja. 05.11.19, 17:08
        PS Ale żeby nie było, że zaniedbuję Belkę, to śpieszę nadrobić ten brak refleksją, że patent, by wydoić eksia złamaniem obojczyka 5 lat po rozwodzie, zapewnił jej poczesne miejsce w panteonie małżeńskich pijawek
    • obrotowy no w Warszawie z Alimentacja tesz cienko... 05.11.19, 17:22
      stan wody w Wisle nadal katastrofalnie niski...
      .
      www.youtube.com/watch?vshockcYCCx8Vvz4
    • abc_meee Re: Alimentacja. 05.11.19, 19:08
      I kolejny warzywniak. Ech.
    • letniaburza77 Re: Alimentacja. 05.11.19, 20:41
      gwen75 napisał:

> Troll potrafi wiele "wytłumaczyć".

Wiedziałam ,że ta podpaska cię zwabi ,tylko dlaczego kazałeś tak długo na siebie czekać ? Już myślałam żeś zaniemógł. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka