Dodaj do ulubionych

"Prawie...

18.01.20, 20:35
60 procent kobiet nie pożąda mężczyzn, z którymi są w stałym związku."

"Okazuje się, że znacząco więcej kobiet niż mężczyzn deklaruje bycie w związku z osobą, której nie kochają. 70 procent mężczyzn wyznało, że absolutnie nie zgodziłoby się na relację bez miłości, a z kolei 80 procent kobiet zadeklarowało zgodę na taki układ."
Obserwuj wątek
    • witrood Re: "Prawie... 18.01.20, 20:38
      Ciekawe, ile do tego jeszcze by było odpowiedzi "nie wiem". surprised
      • silencjariusz Re: "Prawie... 18.01.20, 20:42
        Pewnie sporo.wink
    • green.amber Re: "Prawie... 18.01.20, 20:58
      czy pożądanie i miłość to równoznaczne określenia tego samego zjawiska??
    • e-zybi Re: "Prawie... 18.01.20, 21:16
      Należy zapoznać się z instrukcją obsługi kobiety i mężczyzny i wszystko jasne wink
      • witrood Re: "Prawie... 18.01.20, 21:24
        Albo baterie im wymienić. wink
        • e-zybi Re: "Prawie... 18.01.20, 21:39
          ...Duracell Ultra AA działają dłużej wink
    • witamina_b12 Re: "Prawie... 18.01.20, 21:27
      silencjariusz napisał:

> 60 procent kobiet nie pożąda mężczyzn, z którymi są w stałym związku."
      >
      > "Okazuje się, że znacząco więcej kobiet niż mężczyzn deklaruje bycie w związku
      > z osobą, której nie kochają. 70 procent mężczyzn wyznało, że absolutnie nie zgo
      > dziłoby się na relację bez miłości, a z kolei 80 procent kobiet zadeklarowało z
      > godę na taki układ."

Ciekawe jak to się ma do faktu, że z usług prostytutek korzystają jednak głównie ( pewnie powyżej 90%) meżczyźni, nigdy nie widziałam Tirówka przy drodze.
      Czyli panowie godzą się na seks bez miłości ale na "relacje" już nie?
      Trochę to chyba sobie przeczy?
      • witrood Re: "Prawie... 18.01.20, 21:32
        Może korzystają, ci co nie są w związku (niektórzy) albo są w związku mało seksownym lub bez seksownym? A poza tym, jak korzystają, to chyba pożądanie odczuwają? wink
        • witamina_b12 Re: "Prawie... 18.01.20, 21:33
          A pożądanie to miłość wg Witolda?
          • witrood Re: "Prawie... 18.01.20, 21:35
            Poniekąd. Fizyczna.
            • witamina_b12 Re: "Prawie... 18.01.20, 22:12
              Czyli na jaką relacje by się nie zgodzili ( panowie z postu Sila) bez pożądania czy bez miłości?
              Bo się pogubiłam.
              • silencjariusz Re: "Prawie... 18.01.20, 22:21
                Panowie z postu Sila pojęcia nie mają, że są oszukiwani.
                • witamina_b12 Re: "Prawie... 18.01.20, 22:28
                  Jeżeli dla nich pożądanie = miłość, to rzeczywiście może im się wydawać, że kochają partnerki.

A one ich nie.

Ale że wg mnie pożądanie nie jest miloscia, to wychodzi na to że obie strony tak samo się nie kochają
      • e-zybi Re: "Prawie... 18.01.20, 21:36
        Klient płaci, klient wymaga...to co darmowe nie zawsze jest spełnieniem marzeń wink
        • witamina_b12 Re: "Prawie... 18.01.20, 22:16
          Ja rozumiem na czym polega seks z prostytutka.
          Tylko korzystanie z niego jakoś mi nie pasuje do stwierdzenia:
          " 70 procent mężczyzn wyznało, że absolutnie nie zgodziłoby się na relację bez miłości"
          Bo co jak co ale nie uwierzę by każdy facet był w parze ( nie pisze o małżeństwie) czy innego typu relacji z miłości.
    • silencjariusz Re: "Prawie... 18.01.20, 21:37
      "Miałem klientkę, która związała się z bardzo majętnym człowiekiem na wysokim stanowisku. Ich romans zaczął się w pracy, dość szybko uznali, że chcą być razem, on przeniósł się do innej firmy, by było etycznie. Zamieszkali razem, szybko wzięli ślub. On jej imponuje, mają wygodne życie, spędzają urlopy w drogich hotelach w egzotycznych miejscach. Wygląda to idealnie, prawda? Tymczasem ta kobieta po seksie regularnie odczuwa smutek. Nie kocha partnera. Jest w tym hotelu, na tych wakacjach, wokół raj, ona nieszczęśliwa. Nie pożąda męża, nie darzy go uczuciem, ma do siebie wstręt, że się udostępnia w zamian za dostatnie życie i luksusowe wyjazdy. Małżeńska prostytucja."
      • witrood Re: "Prawie... 18.01.20, 21:42
        Musi być niezłą aktorką.
      • e-zybi Re: "Prawie... 18.01.20, 21:45
        "Imponowało jej, że jest na wysokim stanowisku i miło połechtało, że ktoś o takim statusie społecznym i finansowym zwrócił na nią uwagę. Poza tym to faktycznie idealny kandydat na męża – każda teściowa to potwierdzi. Ona jednak czuje się, jakby miała emocjonalną grypę. Rozum swoje, a emocje swoje. To jak wyjechać na Malediwy i się rozchorować. Co z tego, że jest pięknie wokół, skoro się siedzi w łóżku z gorączką, bólem gardła i mięśni."
      • witamina_b12 Re: "Prawie... 18.01.20, 22:22
        Słabo, że się zdecydowała na coś co jej nie pasowało.

Nie wiem co ma udowodnić przykład tej pani?

Mogę znaleźć np o mężu co bił żonę, albo o mężczyźnie co współżył z owcą czy to będzie znaczyć, że mam się tego spodziewać po wszystkich mężczyznach?
    • timiy2 Re: "Prawie... 18.01.20, 21:48
      pod tym względem kobiety mnie zadziwiają, ale tak szczerze mówiąc tak jest od wieków...
      • anirat Re: "Prawie... 18.01.20, 21:52
        Kobiety kochają jednak inaczej. Wg mnie miłość kobieca rozwija się w czasie, To nie jest takie łał, które szybko przychodzi i szybko odchodzi. Przynajmniej ja tak mam. Seks nie jest w centrum i dobry seks nie załatwia wszystkiego. No a o czym mówić jak seks kiepski? Wiem, nie myślicie o tym tak. Ale tak jest. Etap życia tez ma potężny wpływ. Człowiek juz wie na co się w życiu się godzi a na co nie.
        • timiy2 Re: "Prawie... 18.01.20, 22:23
          anirat napisała:

> Kobiety kochają jednak inaczej. Wg mnie miłość kobieca rozwija się w czasie, To
          > nie jest takie łał, które szybko przychodzi i szybko odchodzi. Przynajmniej ja
          > tak mam. Seks nie jest w centrum i dobry seks nie załatwia wszystkiego. No a o
          > czym mówić jak seks kiepski? Wiem, nie myślicie o tym tak. Ale tak jest. Etap
          > życia tez ma potężny wpływ. Człowiek juz wie na co się w życiu się godzi a na c
          > o nie.

ja nie wiem jak w ogóle się ludzie dobierają w par i czy tzw. miłość ma coś z tym wspólnego....
      • marcepanka313 Re: "Prawie... 18.01.20, 21:52
        Masz rację.... kobiety są zadziwiające.... mężczyźni dziwni.... wink
        • e-zybi Re: "Prawie... 18.01.20, 21:56
          Bywa, że dziwi to zadziwienie wink
          • marcepanka313 Re: "Prawie... 18.01.20, 22:02
            Albo zadziwia dziwność.... wink
            • e-zybi Re: "Prawie... 18.01.20, 22:05
              Byle nie zdziwaczeć wink
              • marcepanka313 Re: "Prawie... 18.01.20, 22:06
                I nie wydziwiać.... wink
                • e-zybi Re: "Prawie... 18.01.20, 22:07
                  Dziwny jest ten świat wink
                  • marcepanka313 Re: "Prawie... 18.01.20, 22:09
                    Ludzie wink
                    • e-zybi Re: "Prawie... 18.01.20, 22:10
                      Też wink
                      • marcepanka313 Re: "Prawie... 18.01.20, 22:12
                        ....wink
                        • e-zybi Re: "Prawie... 18.01.20, 22:13
                          ...smile
    • marcepanka313 Re: "Prawie... 18.01.20, 22:11
      Silu, ale to nie są badania przeprowadzane w Polsce?
      • silencjariusz Re: "Prawie... 18.01.20, 22:24
        Zapytaj o to autora cytatu.tongue_out
        • marcepanka313 Re: "Prawie... 18.01.20, 22:41
          A kim on jest? Jeśli to nie tajemnica.... tongue_out
          A tak swoją drogą to wykrakałam te cytaty.... tongue_out
          • silencjariusz Re: "Prawie... 18.01.20, 23:11
            Znajdziesz autora bez problemu. Zybi znalazł, to i Ty znajdziesz. No chyba, że jednak Zybi jest bardziej rozgarnięty od Ciebie.tongue_out
            • e-zybi Re: "Prawie... 19.01.20, 04:06
              Ja nie mam wątpliwości co do tego wink Twoje odkrycie stwarza duże pole do popisu!
              • marcepanka313 Re: "Prawie... 19.01.20, 06:13
                Raczej wręcz przeciwnie.
                • e-zybi Re: "Prawie... 19.01.20, 06:19
                  Please, kobiety przodem...wink
            • marcepanka313 Re: "Prawie... 19.01.20, 06:08
              Nie, no skoro nawet Zibi znalazł....
              Pokrętny....ale komplement przyjmuję....tongue_out
              • silencjariusz Re: "Prawie... 19.01.20, 07:31
                Udało się znaleźć? Czy jednak poległaś?tongue_out
                • marcepanka313 Re: "Prawie... 19.01.20, 08:10
                  Łeee.... Rozczarowałeś mnie swoją niewiarą we mnie.... tongue_out
                  Sprawdzę tylko jakie rady ma w tym temacie Twój guru G.... tongue_out
                  • e-zybi Re: "Prawie... 19.01.20, 08:28
                    Wystarczy tylko chcieć i...można, nawet jeżeli coś jest zabronione, a bardzo się tego chce to też można wink
                    • marcepanka313 Re: "Prawie... 19.01.20, 09:51
                      Tak mówisz....? Tak robisz.... ? A Twoja partnerka.... podziela, utwierdza i potwierdza również czynem takie podejście....?

Chyba, że dotyczy to spania w pracy to wtedy rzeczywiście.... nawet jeśli nie można to czasem można....wink
                      • e-zybi Re: "Prawie... 19.01.20, 13:59
                        Nie wiem o którą pytasz? Ale skupmy się na (G) Ja proszę...Ona "robi" i ma dodatkowo pełną satysfakcję, podziela moje zdanie...czynem przede wszystkim wink
    • green.amber Zdecydowanie 19.01.20, 09:55
      Szarlotta jest lepsza w zakładaniu wątków o seksie wink
      • marcepanka313 Re: Zdecydowanie 19.01.20, 09:56
        big_grin
      • silencjariusz Re: Zdecydowanie 19.01.20, 10:03
        I pewnie temu nie ma czasu na zmianę fotki, która nijak ma się do rzeczywistości.suspicious Tylko seksy jej w głowie.tongue_out
        A wątek nie jest o seksie, tylko o merkantylnej postawie życiowej kobiet.tongue_out
        • green.amber Re: Zdecydowanie 19.01.20, 10:11
          obrazek jest na miejscu, co ma w głowie Szarlotta to nie wiem, artykuł od powyższego cytatu na pierwszy rzut oka jest o seksie a Sil to by i w prognozie pogody jakieś negatywne przesłanie o kobietach znalazł o!
          • silencjariusz Re: Zdecydowanie 19.01.20, 10:23
            Przecież nawet jednej litery komentarza nie dodałem. Cytaty to wypowiedź specjalisty z długoletnim doświadczeniem zawodowym. No ale Berenisia jak zwykle przypisuje mi winę za to, że kobiety są takie jakie są. Zupełnie nie dostrzega tego, że to nie ja, ale autor wypowiedzi zauważył i opisał w wywiadzie pewne zbliżone do prostytucji zachowania kobiet. No ale to typowe dla Ciebie. Bezpodstawne przypisywanie mi złych intencji. Wstydź się.tongue_out
            • green.amber Re: Zdecydowanie 19.01.20, 10:38
              sposób wycięcia z kontekstu też może być komentarzem wink żadnego wina Silowi nie oddawałam, wypraszam sobie tongue_out aż sobie książkę tego pana kupiłam, żeby sprawdzić czy on tak głupio pisze czy Sil tak czyta, ale już po artykule widać, że ma Sil swój niepowtarzalny sposób czytania, złe intencje??? askont to jakaś wada wzroku albo rodzaj orientacji ewentualnie (nie)seksualnej może a to przecież nie jest kwestią wyboru świadomego Sila tylko natury czy jakoś tak wink
              • silencjariusz Re: Zdecydowanie 19.01.20, 10:52
                Cała Berenisia... Niczego Silowi nie zarzucam ale jednak zarzucam... w marnie zawoalowany sposób. Wstydź się, powiadam.tongue_out
                • green.amber Re: Zdecydowanie 19.01.20, 10:57
                  i tak mi do Silowego mistrzowskiego poziomu daleko, ale się uczę, pracuję nad sobą nieustannie wink ojtamojtam, nie ukradłam, nie mam się czego wstydzić tongue_out
                  • silencjariusz Re: Zdecydowanie 19.01.20, 11:08
                    No i znowu to samo... Berenisiu, jeśli krytykujesz moje zachowanie wykorzystując do tego rzekomo stosowane przeze mnie metody, to trochę hipokryzją od Ciebie zalatuje.tongue_out Powiadam Ci Berenisiu, wstydź się.tongue_out
                    • green.amber Re: Zdecydowanie 19.01.20, 15:36
                      wstydzę się i wstydzę, tylko by jeszcze Sil dokładniej roztłumaczył czego konkretnie, jeszcze tak ze dwie godzinki mogę się powstydzić a potem dostanę dyspensę?? wink
            • dolores2222 Re: Zdecydowanie 19.01.20, 10:39
              Autor widmo suspicious
              To ja już wiem, czym się Sil zajmuje. I w sumie pasuje to do Sila tongue_out
              • silencjariusz Re: Zdecydowanie 19.01.20, 10:43
                Czym niby się zajmuję?
                • dolores2222 Re: Zdecydowanie 19.01.20, 10:48
                  To chyba jasne big_grin
                  • silencjariusz Re: Zdecydowanie 19.01.20, 10:53
                    Oświeć, bom ciemny chłopiszka z chutoru.
                    • dolores2222 Re: Zdecydowanie 19.01.20, 11:02
                      A świstak siedzi.... tongue_out
                      • silencjariusz Re: Zdecydowanie 19.01.20, 11:09
                        A możesz wprost napisać?
                        • dolores2222 Re: Zdecydowanie 19.01.20, 11:12
                          Przecież napisałam wprost:
                          autor widmo...
                          • silencjariusz Re: Zdecydowanie 19.01.20, 11:18
                            Nie rozumiem o co chodzi.
                            • dolores2222 Re: Zdecydowanie 19.01.20, 11:21
                              Ło matko.... że Sil przytacza niby czyjeś słowa... że to Sil jest tym mitycznym autorem.
                              Jasne? big_grin
                              • silencjariusz Re: Zdecydowanie 19.01.20, 11:25
                                W końcu poniał. Ale mityczny nie jestem.
                                • dolores2222 Re: Zdecydowanie 19.01.20, 11:52
                                  Dzisiaj niskie ciśnienie, więc tego... tongue_out
                                  Mityczny nie? To jak się ten gabinecik tytułuje? tongue_out
              • green.amber Re: Zdecydowanie 19.01.20, 10:45
                kobieta.gazeta.pl/kobieta/7,107881,25600234,orgazmy-wcale-nie-sa-gwarancja-udanego-zwiazku-seks-to-za-malo.html
                • marcepanka313 Re: Zdecydowanie 19.01.20, 12:05
                  Amberka.... Szacun, bo ja przy Silu wymiękam
                  No przecież Sil nie powie, że kobiety to zło, ale przedstawi takie fragmenty, które to potwierdzą.

• silencjariusz Re: Zdecydowanie 19.01.20, 12:10
                    Żeby było jasne, nie uważam, że kobiety to zło.suspicious
                    • marcepanka313 Re: Zdecydowanie 19.01.20, 12:13
                      No jasne....
                      • silencjariusz Re: Zdecydowanie 19.01.20, 12:33
                        Skoro wiesz lepiej...
                        • marcepanka313 Re: Zdecydowanie 19.01.20, 12:45
                          Potwierdziłam tylko Twoje słowa....
                          Wątpisz w to co mówisz ....?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka