Dodaj do ulubionych

Prawie... :P

19.01.20, 13:55

"Ze statystyk wynika, że aż 8 na 10 ojców porzuca swoją rodzinę, kiedy dowiaduje się, że urodzi im się dziecko niepełnosprawne. Najczęściej wpadają oni w emocjonalną dziurę i zastanawiają się, ile wolności przez to utracą, jak ogranicza niepełnosprawność dzieci. Odcinają się od "problemu", nie chcą się poświęcać i odchodzą."

Chyba znalazłam gorsze statystyki od Silowych :p

Obserwuj wątek
    • witrood Re: Prawie... :P 19.01.20, 14:02
      Na zupełnie inny temat.
      • witamina_b12 Re: Prawie... :P 19.01.20, 14:11
        Czy ja wiem?
        Jeśli mężczyźni są w związku z miłości ( zgodnie z Siłą wątkiem) i potem pojawia się chore dziecko i w 8 na 10 przypadków pan odchodzi to ta miłość chyba prawdziwą nie była? Tylko deklarowana.
        • witrood Re: Prawie... :P 19.01.20, 14:20
          Chyba nie. To jest bardzo niewielki procent z tych 80%. A może wszystkie przypadki wpadają w te 20%. Bez ankiety się nie stwierdzi.
          • witamina_b12 Re: Prawie... :P 19.01.20, 14:43
            Zapewne w ankiecie ktoś odpowie "tak" na pytanie "czy porzucisz partnera z chorym dzieckiem" takie rzeczy jest w stanie zweryfikować tylko życie.
            • witrood Re: Prawie... :P 19.01.20, 14:45
              To i tak nie potwierdza Twoich tez.
    • dolores2222 Re: Prawie... :P 19.01.20, 14:10
      Miałam taką znajomą na grupie. Co najlepsze to on nalegał, by urodziła dziecko po 40... Podobno facet dojrzewa emocjonalnie do bycia nastolatkiem, a potem tylko odcina kupony...
      • witrood Re: Prawie... :P 19.01.20, 14:21
        Za to wśród kobiet sami mędrcy. wink
        • dolores2222 Re: Prawie... :P 19.01.20, 15:46
          A coś ty, Witek... zejdź z tej drogi big_grin
          Ja akurat wiem, że nic nie wiem tongue_out
          • witrood Re: Prawie... :P 19.01.20, 15:59
            Dobra. Po prostu takie pitolenie coraz częstsze tutaj (z różnych palców zachodzi). Że kobiety z wiekiem pięknieją i mądrzeją, a mężczyźni tylko kapcieją. Ja wiem, że to ma na celu poprawę samopoczucia niektórych, ale jaka jest rzeczywistość, każdy wie. wink
            • dolores2222 Re: Prawie... :P 19.01.20, 16:02
              A jaka jest?
              • witrood Re: Prawie... :P 19.01.20, 16:06
                Rozejrzyj się wokół.
                • dolores2222 Re: Prawie... :P 19.01.20, 16:22
                  Tu, na forum? tongue_out
                  • witrood Re: Prawie... :P 19.01.20, 16:29
                    Jak masz wersję trójwymiarową, to tak. wink
            • margott_2 Re: Prawie... :P 19.01.20, 16:11
              Nigdy nie napisałam, że kobiety z wiekiem pięknieją ( bo nikt z wiekiem nie pięknieje)wink, ale ja mam takie obserwacje, że kobietom dłużej się chce. Pojedź na jakąkolwiek wycieczkę i zobacz jaki jest stosunek samotnych starszych pań do samotnych starszych panów.
              • witrood Re: Prawie... :P 19.01.20, 16:14
                Kim są te starsze? Nie wdowy czasem?
                • margott_2 Re: Prawie... :P 19.01.20, 16:16
                  O stan cywilny nie pytałam, ale usłyszałam rozmowę, że jedna w domu zostawiła męża. Nie wiem jak resztawink
    • e-zybi Re: Prawie... :P 19.01.20, 14:36
      Niepełnosprawność dziecka w rodzinie to problem z którym boryka się wiele par. To choroba naszych czasów podyktowana wieloma czynnikami, zatruciem środowiska, modyfikowaną żywnością, niezdrowym trybem życia itd...Gdy partner (ojciec) nie radzi sobie z tym opuszcza ognisko domowe, co może świadczyć o niedojrzałości partnera. Jest to naturalna selekcja, oddzielenie chłopców od mężczyzn. Pozostaje współczuć partnerkom, ich przyszłość nie pisze się w różowych barwach sad
    • gyubal_wahazar Re: Prawie... :P 19.01.20, 14:37
      Nie ma tak wulgarnych słów, bym mógł wyrazić, co myślę o takich śmieciach. I w tej jednej sprawie zgadzam się, że panie są zdecydowanie lepsze od panów.

Ostatnio był program o typie, który porzucił rodzinę, gdy urodziło mu się drugie dziecko, które było niepełnosprawne. Przez ponad 20 lat sero kontaktu, a potem świstek z domu opieki w Bieszczadach, by synowie płacili za jego pobyt.

Niech zdycha śmieć pod płotem, placem bym nie kiwnął
    • silencjariusz Re: Prawie... :P 19.01.20, 15:07
      Wiciu, moja mila... Silowych statystyk???? Ja żadnych statystyk nie prowadzę. Trzymaj się proszę faktów.smile
    • dolores2222 Re: Prawie... :P 19.01.20, 15:44
      Mówię za siebie:
      myślę subiektywnie. Po mojemu.
      Ale nigdy nie upieram się, że moje jest najmojsze tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka