letniaburza77 04.01.21, 20:26 mądrych kobiet www.youtube.com/watch?v=9Zm1PKjA4Ts Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witrood Re: Miło posłuchać .... 04.01.21, 20:42 Obejrzę później i może się wypowiem. Na razie kilka sekund i wygląda to źle (z uwagi na planszę za tymi kobietami. Nie wróży to obiektywizmu, ale może się rozczaruję pozytywnie). Odpowiedz Link
letniaburza77 Re: Miło posłuchać .... 04.01.21, 20:49 witrood napisał: > Obejrzę później i może się wypowiem. Na razie kilka sekund i wygląda to źle (z > uwagi na planszę za tymi kobietami. Nie wróży to obiektywizmu, ale może się roz > czaruję pozytywnie). > Zaryzykuj ,obiecuję ,że będziesz miło zaskoczony . Odpowiedz Link
obrotowy nihil novi 04.01.21, 20:57 czytalem / widzialem podobne teksty juz 20 lat temu i ? Odpowiedz Link
letniaburza77 Re: nihil novi 04.01.21, 21:09 obrotowy napisał: > czytalem / widzialem podobne teksty juz 20 lat temu i ? Może warto sobie odświeżyć ,wszak to o obronie mężczyzn . Odpowiedz Link
green.amber Re: nihil novi 04.01.21, 21:12 mężczyzn trzeba bronić? przed kim? przed czym? Odpowiedz Link
letniaburza77 Re: nihil novi 04.01.21, 21:14 green.amber napisała: > mężczyzn trzeba bronić? przed kim? przed czym? > Przed chorymi na głowę ,zdziczałymi babami. Odpowiedz Link
obrotowy wsie nudzicie :) 04.01.21, 21:38 gwen75 napisał: > To są inteligentne, mądre, myślące, odważne kobiety juz w roku Panskim 2000 - stosunki damsko-meskie byly w PL w miare normalne... ktos tu sugeruje, ze z mocy KK w roku 2020 nastapil w nich REGRES ? bye for today. Odpowiedz Link
letniaburza77 Re: nihil novi 04.01.21, 21:41 gwen75 napisał: > letniaburza77 napisał(a): > > > Przed chorymi na głowę ,zdziczałymi babami. > > To są inteligentne, mądre, myślące, odważne kobiety Ale które ,te w studiu czy trzoda na ulicach ? Odpowiedz Link
green.amber Re: nihil novi 04.01.21, 21:51 o a ja mam taką myśl na dziś, też poniekąd pasuje Wierzę, że kluczem do szczęścia i powodzenia na każdym poziomie życia społecznego – w rodzinie, grupie plemiennej, w państwie i na arenie międzynarodowej – jest wzbudzanie współczucia. Odpowiedz Link
green.amber Re: nihil novi 04.01.21, 22:01 ależeco masz na myśli tłumacz szybko, bo już jestem jedną nogą w drodze do łóżka??? Odpowiedz Link
letniaburza77 Re: nihil novi 04.01.21, 22:04 gwen75 napisał: > Jeżeli zaś tego nie posłuchacie, będę potajemnie płakał nad waszą pychą. Będ > ę płakał nieustannie i zamienią się w potoki łez moje oczy, bo trzoda Pańska id > zie w niewolę. A żeś pojechał ..... Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: nihil novi 04.01.21, 22:08 gwen75 napisał: > No to wzbudzanie współczucia na moje to tu chodzi o współczucie w rozumieniu "współodczuwania"... czyli stara dobra empatia... bez niej ani rusz. Zresztą jest to tez podstawa filozofii buddy, btw Odpowiedz Link
green.amber Re: nihil novi 04.01.21, 22:12 a przypadkiem nie dlatego, że polskie "współczucie" za blisko jest litości? a tu jakby rozumiem, że bardziej o współoczuwanie, empatię (takie samo rozumienie tylko na poziomie emocji) chodzi niż o litość (myślisz, że Dalajlama by się zajmował manipulacją czy że ja przy pomocy Dalajlamy?) Odpowiedz Link
green.amber Re: nihil novi 04.01.21, 22:22 no właśnie to ona chyba raczej brała na litość... Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Miło posłuchać .... 05.01.21, 01:46 Godzina i cztery minuty??? Nie ma jakiejś wersji light? Lub wersji skondensowanej? Albo formy tekstowej, żeby można było przeczytać kilka razy szybciej? Chociaż sam spis treści? Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Miło posłuchać .... 05.01.21, 11:55 Generalnie nie słucham, nie oglądałam, nie zachwycam się,nie rozwiązuję problemów, nie sugeruję się .... Generalnie nie wyszukuję filmików.... bo kiedy żyć.... Odpowiedz Link