Dodaj do ulubionych

Dobra partia

22.02.21, 16:59
na partnera/kę czym się dla was cechuje?
Powoli się robi ciepło, garderoby będzie mniej a przy odrobinie szczęścia może i kagańce znikną za jakiś czas. Czas szykować się na miłosne podboje, gniazdka wić!
Obserwuj wątek
    • obrotowy tu masz wskazowki :) 22.02.21, 17:13
      samysliciel napisał:
      > na partnera/kę czym się dla was cechuje?

tu masz wskazowki osoby kompetentnej smile
      .
      forum.gazeta.pl/forum/w,1182,171267394,171267394,Ksiaze_z_bajki_i_seks_maszyna_poszukiwani.html
      • samysliciel Re: tu masz wskazowki :) 22.02.21, 17:22
        Nie będę otwierał linków, napisz proszę w dwóch zdaniach, po swojemu, jak to widzisz.
        • obrotowy Re: tu masz wskazowki :) 22.02.21, 17:53
          samysliciel napisał:
          > Nie będę otwierał linków, napisz proszę w dwóch zdaniach, po swojemu, jak to wi
          > dzisz.

link nie jest trujacy, a opis Panienki ciekawy...

sens taki jak w tytule: - mezczyzna - ksiaze z bajki , a kobieta - seks-maszyna.
    • prawda_we_mgle Re: Dobra partia 22.02.21, 17:30
      dobre seeduszko, niegłupi, akceptujący całą mnie (z zadami i waletami smile), niechudy...
      kolejność nieprzypadkowa smile
      • samysliciel Re: Dobra partia 22.02.21, 18:13
        Dobre serduszko i niegłupi to się nie wyklucza?
        • prawda_we_mgle Re: Dobra partia 22.02.21, 18:21
          samysliciel napisał:

> Dobre serduszko i niegłupi to się nie wyklucza?

chcesz powiedzieć, że nie znasz osób, które jednocześnie są dobrym człowiekiem i mądrym???!!!
          żgroża mię objęła wink
          • samysliciel Re: Dobra partia 22.02.21, 18:34
            Na płaszczyźnie emocjonalnej to się chyba jednak wyklucza.
            • prawda_we_mgle Re: Dobra partia 22.02.21, 18:44
              samysliciel napisał:

> Na płaszczyźnie emocjonalnej to się chyba jednak wyklucza

No nie mogę, co Ty mówisz! Żeby daleko nie sięgać: Jak ocenisz na przykład Kevina?
              Toć z jego wypowiedzi w oczywisty sposób wygląda dobra dusza, nigdy nie jest złośliwy ani wredny, umie łagodzić sytuację, dla każdego ma dobre słowo... z drugiej strony super mózg (no pracuje jak pracuje - nie ma innej opcji)!
              Kev sorry że dałam twój przykład, ale on jest dobry, bo i mi i samyślicielowi najbliższy, gdyż oboje cię virtualnie znamy...
            • kevinjohnmalcolm Re: Dobra partia 22.02.21, 23:25
              samysliciel napisał:
              > Na płaszczyźnie emocjonalnej to się chyba jednak wyklucza.

A więc twierdzisz że dobre serce mogą mieć jedynie osoby mało inteligentne? W jakim środowisku się obracałeś do tej pory? Aż strach zapytać. Całe życie uważałem że są to sprawy kompletnie ze sobą nieskorelowane.
              • samysliciel Re: Dobra partia 22.02.21, 23:34
                Nie odbieraj tego personalnie bo to nie ja Ciebie dałem za przykład.
                Widzę że kontekst mej wypowiedzi nie został dobrze zrozumiany, chodzi o to że osoby o tzw. dobrym sercu częściej dostają po d*pie bo to często dobrze widać, są ludzie którzy to wykorzystują, a osoba dobra naiwnie wierzy (mierząc drugą stronę swoją miarą) że ma także dobre intencje. Chodzi wyłącznie o poziom empatii, wrażliwości i system wartości, a nie o inteligencję, nie bój nic o moje kręgi.
                • kevinjohnmalcolm Re: Dobra partia 22.02.21, 23:53
                  Ależ ja wcale nie odbierałem tego personalnie.

Napisałeś:
                  > Dobre serduszko i niegłupi to się nie wyklucza?

Odpowiedź brzmi: nie, piernik nic nie ma do wiatraka tongue_out

Dalej sprecyzowałeś, że
                  > Chodzi wyłącznie o poziom empatii, wrażliwości i system wartości, a nie o inteligencję

Tylko że Buntosia pisała właśnie o inteligencji smile
                  Prawda, Buntoś, dobrze zrozumiałem?
                • prawda_we_mgle Re: Dobra partia 23.02.21, 21:55
                  samysliciel napisał:

> Nie odbieraj tego personalnie bo to nie ja Ciebie dałem za przykład.

ale jako dobry przykład wink

> Widzę że kontekst mej wypowiedzi nie został dobrze zrozumiany, chodzi o to że o
                  > soby o tzw. dobrym sercu częściej dostają po d*pie bo to często dobrze widać, s
                  > ą ludzie którzy to wykorzystują, a osoba dobra naiwnie wierzy (mierząc drugą st
                  > ronę swoją miarą) że ma także dobre intencje. Chodzi wyłącznie o poziom empatii
                  > , wrażliwości i system wartości, a nie o inteligencję, nie bój nic o moje kręgi

a no to trzeba było precyzyjniej... ze zdania "Dobre serduszko i niegłupi to się nie wyklucza?" to zupełnie nie dało się tego wyczytać... smile
                  ogólnie mogę się zgodzić, z wyjątkiem słowa "naiwnie"... wolę myśleć, że mądry dobry człowiek świadomie chce widzieć w ludziach więcej dobra, niż zła... i w dzisiejszych czasach nie jest to naiwność (jak się potocznie zwykło oceniać), tylko wręcz heroizm.
      • obrotowy ne ten Twoj zad... 22.02.21, 18:17
        prawda_we_mgle napisała:
        akceptujący całą mnie (z zadami i waletami smile),

ne ten Twoj zad... - to ja bylbym chetny.

ale na Twoich waletow - to juz niekoniecznie...
      • stasi1 Re: Dobra partia 25.02.21, 09:06
        A czemu to ma być niechudy? I jak bardzo niechudy?
        • prawda_we_mgle Re: Dobra partia 25.02.21, 11:00
          stasi1 napisał:

> A czemu to ma być niechudy? I jak bardzo niechudy?

po prostu: bardzo chudzi i bardzo wysocy mężczyźni mnie nie pociągają smile
          • stasi1 Re: Dobra partia 26.02.21, 09:27
            To jak bardzo wysocy?
    • witrood Re: Dobra partia 22.02.21, 18:39
      Oprócz cech fizycznych mieszczących się w jakimś przedziale bez ekstremów lokalnych, to jeszcze wraźliwość na innych by się przydała, dystans do rzeczywistości i siebie, jakieś tam nieprymitywne, niepatologiczne zainteresowania i niedepresyjne i nieprzykre dla innych usposobienie.
      • prawda_we_mgle Re: Dobra partia 22.02.21, 18:45
        ekstrema lokalne! big_grin big_grin
      • samysliciel Re: Dobra partia 23.02.21, 21:22
        witrood napisał:

> Oprócz cech fizycznych mieszczących się w jakimś przedziale bez ekstremów lokal
        > nych, to jeszcze wraźliwość na innych by się przydała, dystans do rzeczywistośc
        > i i siebie, jakieś tam nieprymitywne, niepatologiczne zainteresowania i niedepr
        > esyjne i nieprzykre dla innych usposobienie.

Wiadomo kobieta musi się podobać, wrażliwość i dystans do rzeczywistości, tutaj zakres tolerancji potrafi robić dużą różnicę, dalej to już widzę że powinna być kobieta z tzw. klasą, dla mnie niekoniecznie, sam nie jestem perfecto poprawny także nie oczekuję tego od drugiej strony, prosta kobitka może być, byle się podobać sobie, czy ładniej pisząc oddziaływać na siebie no i dogadywać się po prostu, jak trzeba rozmawiać i walić prosto z mostu!
    • prawda_we_mgle Re: Dobra partia 22.02.21, 19:00
      youtu.be/sXSDkRiwFUc

bardzo dobry podcast apropos wiosennych porządków w w emocjach i uczuciowych przygotowań do wiosny smile
      • prawda_we_mgle Re: Dobra partia 22.02.21, 19:01
        i kolejny, też bardzo dobry smile

youtu.be/aT4S4fhQ5Oc
    • tzn.aga Re: Dobra partia 22.02.21, 19:09
      Kompatybilny ze mną w kwestiach muzycznych, poglądowych oraz spędzania czasu wolnego.
      Nie za wysoki, nie za chudy, nie za brzydki.
      • prawda_we_mgle Re: Dobra partia 22.02.21, 19:27
        tzn.aga napisała:

> Kompatybilny ze mną w kwestiach muzycznych, poglądowych oraz spędzania czasu wo
        > lnego.

kurcze, też tak kiedyś myślałam i dostałam od losu kogoś idealnie przystającego: słuchał identycznej muzy jak ja, poglądowo bardzo zbliżony, identyczne pomysły na spędzanie czasu... i okazał się totalnym niewypałem! big_grin

Nawet jestem pewna, że los dał mi takiego, jak chcę, żeby mi pokazać, że to co ja CHCĘ to o kant dupy potłuc ... bo ja POTRZEBUJĘ czegoś zupełnie innego big_grin
        Sprawdziło mi się powiedzenie: "uważaj czego sobie życzysz" wink
        • tzn.aga Re: Dobra partia 22.02.21, 19:36
          E tam. Mój były mąż też był w tych kryteriach ideałem a w innych zawalał. Ale przecież nie o chodzi aby tu wymieniac nie wiadomo ile punktów.
          Wymieniłam rzeczy na start.
          Z siedzącym przed tv (lub kompem) dyskomanem, prawakiem to nawet kolegować się nie dałabym rady.
          • prawda_we_mgle Re: Dobra partia 22.02.21, 19:54
            tzn.aga napisała:

> E tam. Mój były mąż też był w tych kryteriach ideałem a w innych zawalał. Ale p
            > rzecież nie o chodzi aby tu wymieniac nie wiadomo ile punktów.
            > Wymieniłam rzeczy na start.
            > Z siedzącym przed tv (lub kompem) dyskomanem, prawakiem to nawet kolegować się
            > nie dałabym rady.

Tak, tak, rozumiem... mi chodziło o to, że życie mi pokazało, że pewne cechy, które uważałam za kluczowe - okazały się wcale nimi nie być smile

Ja też bym nie dała rady żyć z disco-polowcem (bo jestem starym buntem wink, co pół życia przełaził w glanach), ale gdybym musiała wybierać pomiędzy discopolowcem a myśliwym - włączyłabym "ona tańczy dla mnie", bez wahania wink big_grin big_grin
            • tzn.aga Re: Dobra partia 22.02.21, 20:21
              A ja nie.
              Wole w pojedynkę posłuchać czy porobić coś co lubię.
              Wymienione przeze mnie rzeczy warunkują kolejne, to jest łańcuch pokrewnych powiązań. Np.: muzyka czy góry ciągną za sobą pewne poglądy i styl.
              • prawda_we_mgle Re: Dobra partia 22.02.21, 20:28
                tzn.aga napisała:

> Wymienione przeze mnie rzeczy warunkują kolejne, to jest łańcuch pokrewnych powiązań. Np.: muzyka czy góry ciągną za sobą pewne poglądy i styl.

Rozumiem smile
              • agnes_gray Re: Dobra partia 22.02.21, 20:48
                Tylko, że te "rzeczy", poglądy i styl związane są nierozerwalnie człowiekiem i jego charakterem, a na tym polu może nastąpić kompletna niezgodność.
                Znam jednego pana, gdyby mi ktoś opisał jego zainteresowania, byłabym bardzo na TAK. Ale znam go osobiście i mimo tych ciekawych dla mnie zainteresowań, wiem, że nie wytrzymałabym nerwowo jego sposobu bycia.
        • kevinjohnmalcolm Re: Dobra partia 22.02.21, 23:37
          prawda_we_mgle napisała:
          > kurcze, też tak kiedyś myślałam i dostałam od losu kogoś idealnie przystającego:
          > słuchał identycznej muzy jak ja, poglądowo bardzo zbliżony, identyczne pomysły
          > na spędzanie czasu... i okazał się totalnym niewypałem! big_grin

Z moich doświadczeń życiowych wynika, że potrzeba zarówno jednego, jak i drugiego, to znaczy trochę cech wspólnych i trochę cech przeciwstawnych.

Wspólne pozwalają na zbliżenie się do siebie, posiadanie wspólnych wartości i celów, dzięki czemu można poruszać się w tym samym kierunku i drogi się nigdy nie rozejdą.

Przeciwstawne za to pozwalają na wzajemne uzupełnianie się, łatanie braków drugiej osoby, dzięki czemu obydwojgu łatwiej iść przez życie mimo kłód pod nogami.

To taki yin-yang, potrzeba zarówno bieli, jak i czerni. https://static.vecteezy.com/system/resources/previews/000/042/491/original/yin-yang-vector.jpg
          • prawda_we_mgle Re: Dobra partia 23.02.21, 22:02
            tak... jednak kluczowe jest, aby zgodny był system wartości i wizja przyszłości... mogą się różnić pod wieloma aspektami (introwertykowi może się podobać wygadana dziewczyna, itp), jednak jeśli jedno chce etat w stolycy i mieszkać w bloku, a drugie spędzić resztę życia na plaży w tanzanii - nic z tego nie wyjdzie.
    • green.amber Re: Dobra partia 22.02.21, 20:18
      młody, przystojny i bogaty, to jasne przecież wink
      • tzn.aga Re: Dobra partia 22.02.21, 20:23
        i wysoki smile
        • green.amber Re: Dobra partia 22.02.21, 20:25
          też może być, ale wtedy z brodą wink
      • szarlotka_ja Re: Dobra partia 22.02.21, 20:39
        Właśnie to samo miałam napisać tongue_out
        • green.amber Re: Dobra partia 22.02.21, 20:49
          ale jeśli jak na razie mamy tak tylko my dwie, to znaczy że to nie są jakieś bardzo pospolite wymagania...
          • szarlotka_ja Re: Dobra partia 22.02.21, 22:30
            Wygląda na to, że nie wink
            • green.amber Re: Dobra partia 23.02.21, 00:18
              ale i takie nieprzesadnie wygórowane też mi się wydają, w sam raz wink
    • abc_meee Re: Dobra partia 22.02.21, 20:30
      dobra partia?
      to brzmi strategiczno/interesownie.
      Mam to w dudzie.
      • prawda_we_mgle Re: Dobra partia 22.02.21, 20:44
        abc_meee napisała:

> dobra partia?
        > to brzmi strategiczno/interesownie.
        > Mam to w dudzie.

No to trzy cechy, które są niezbędne, żebyś mogła być szczęśliwa z kimś smile
        • abc_meee Re: Dobra partia 22.02.21, 20:49
          Nie mam pojęcia.
      • witrood Re: Dobra partia 22.02.21, 22:15
        No właśnie. dobrej partii nawet w polityce nie ma. wink
      • kevinjohnmalcolm Re: Dobra partia 22.02.21, 23:45
        abc_meee napisała:
        > dobra partia?

Też to dla mnie zabrzmiało odstraszająco. Z dobrą partią zazwyczaj mamy do czynienia, gdy jedna strona nie ma żadnych ambicji, osiągnięć, umiejętności, ani niczego innego co mogłaby drugiej osobie zaoferować, za to napotyka osobę z sukcesami, zamożną, ładną/przystojną, posiadającą wiele różnorakich walorów. Dla tej pierwszej wtedy kompletnie nie ma znaczenia, że ta druga do niej zupełnie nie pasuje, nie ma absolutnie niczego co by je łączyło, nie mają nawet o czym porozmawiać. Walory są na pierwszym miejscu, taką osobą można się pochwalić w towarzystwie, dowartościować się.
      • prawda_we_mgle Re: Dobra partia 25.02.21, 11:04
        abc_meee napisała:

> dobra partia?
        > Mam to w dudzie.

ja tego nie przeczytałam dosłownie, tylko zinterpretowałam sobie po swojemu...
        Bo tak naprawdę coś takiego jak "dobra partia" to w moim światopoglądzie nigdy nie istniało (inny słownik pojęć, inne kategorie myślenia).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka