04.04.21, 18:32
Mam kota. Zupełnie nowego. Mam go tydzień, już dawno się przyzwyczaił. Wiem, że tu wielu ma koty, więc pytanie. Jaka dobra karma dla kota? Kota, którego zostawiłam karmie kotletem, ale wiem, że to szajs. 11 lat przeżył, czyli karma nie zabija, ale ten jest zupełnie nowy i czuję się odpowiedzialna
Obserwuj wątek
    • margott_2 Re: Pytanko 04.04.21, 18:33
      Cholerny słownik. Nie kotletem tylko kitketem.
      • silencjariusz Re: Pytanko 04.04.21, 18:48
        Fotkę kotełka wrzuć.
        • margott_2 Re: Pytanko 05.04.21, 17:46
          Moja dziewczynka
          • prawda_we_mgle Re: Pytanko 05.04.21, 18:07
            Śliczna! big_grin
          • szarlotka_ja Re: Pytanko 05.04.21, 19:19
            O, pasowałaby do mojej kolekcji wink
            • margott_2 Re: Pytanko 05.04.21, 19:54
              Zapomnij😉
              • szarlotka_ja Re: Pytanko 05.04.21, 20:31
                Nie chcę, mam dość swoich wink
          • silencjariusz Re: Pytanko 05.04.21, 19:41
            Podkradłaś Tdfowi?
            • margott_2 Re: Pytanko 05.04.21, 19:55
              Jego była jakaś rasowa. Moja to dachowiec, ale prześliczny.
              • silencjariusz Re: Pytanko 05.04.21, 20:23
                Dzikus? Bo na fotce wygląda na wyluzowaną.
                • margott_2 Re: Pytanko 05.04.21, 20:30
                  Nie. Raczej taki młody łobuz. Biega po tych moich 33- metrach ja szalona. Zwala kwiaty, piloty, zdjęcia. I już wiem, że muszę zrobić żałuzje, bo firanki nie mają z nią szans
                  • silencjariusz Re: Pytanko 05.04.21, 20:40
                    Gdzie ją wynalazłaś? Ktoś wyrzucił?
                    • margott_2 Re: Pytanko 05.04.21, 20:43
                      No wiesz! Księżniczek się nie wyrzuca. To kot mojego ostatniego lokatora, czyli już kiedyś tu mieszkała. To młody chłopak, wynajmuje pokój i kot w żaden sposób się nie zmieścil czy tam właściciele się nie zgodzili. No to przygarnęłam
      • searam Re: Pytanko 04.04.21, 21:53
        margott_2 napisała:

> Cholerny słownik. Nie kotletem tylko kitketem.
        Freud dla zwierzat...
      • marcepanka313 Re: Pytanko 04.04.21, 23:05
        margott_2 napisała:

Jeśli dobry kotlet.... to czemu nie.... wink
      • searam Re: Pytanko 04.04.21, 23:20
        margott_2 napisała:

Nie przejmuj sie..To jak menszczyzna albo mezczyzna..wink
    • green.amber Re: Pytanko 04.04.21, 18:45
      zależy od wrażliwości kocich wnętrzności, różnie to bywa

po pierwsze sucha + woda (ja swoje rozbestwiłam surowym mięsem, więc trochę zajęcia miałam)
      kiedyś royal canin był całkiem niezły, puriny dawaly radę, teraz nie wiem przyznaję
      i dosyć ważny jest płodozmian karm, żeby się gagatek do jednej nie przyzwyczaił a potem producent się wycofa albo nieco zmieni skład i spowoduje totalny strajk głodowy

młody? rasa, kolor? wszystkiego dobrego na nowej drodze życia smile
      • margott_2 Re: Pytanko 05.04.21, 17:47
        1,5 roku do max 2-lat. Rasa dachowiec, ale śliczna.
        • green.amber Re: Pytanko 05.04.21, 22:38
          śliczności smile rozumiem, że teraz tylko jasne ciuszki nosisz? wink
    • searam Re: Pytanko 04.04.21, 18:55
      Kot u kobiety to moment przelomowy...Taki meski rzekomy "kryzys wieku sredniego.." bez wzgledu na karme..wink
      • prawda_we_mgle Re: Pytanko 04.04.21, 19:19
        searam napisał:

> Kot u kobiety to moment przelomowy...Taki meski rzekomy "kryzys wieku sredniego .." bez wzgledu na karme..wink

Taki młody, a takimi stereotypami leci tongue_out wink
        • searam Re: Pytanko 04.04.21, 21:13
          prawda_we_mgle napisała:

> searam napisał:
          >
          > > Kot u kobiety to moment przelomowy...Taki meski rzekomy "kryzys wieku sre
          > dniego .." bez wzgledu na karme..wink
          >
          > Taki młody, a takimi stereotypami leci tongue_out wink
          Moje stereotypy sa bardziej prawdziwe niz prawda we mgle ! Wiec nie podskakuj...!
          • prawda_we_mgle Re: Pytanko 04.04.21, 23:33
            searam napisał:

> Moje stereotypy sa bardziej prawdziwe niz prawda we mgle ! Wiec nie podskakuj.. .!

ja to jeszcze i w trumnie będę podskakiwać... zwłaszcza, jak ktoś mi powie, że mam przestać tongue_out
            Także: "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi" że tak pojadę cycatem tongue_out
            • searam Re: Pytanko 04.04.21, 23:40
              prawda_we_mgle napisała:

> searam napisał:
              >
              > > Moje stereotypy sa bardziej prawdziwe niz prawda we mgle ! Wiec nie podsk
              > akuj.. .!
              >
              > ja to jeszcze i w trumnie będę podskakiwać... zwłaszcza, jak ktoś mi powie, że
              > mam przestać tongue_out
              > Także: "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi" że tak pojadę cycatem :
              > P
              Branzy nie znam, ale dorzuce sie po forumowej znajomosci na jedwabna wysciolke trumienna. Slowo ! Prosze o termin ! Oraz nr.konta bankowego.wink
              • prawda_we_mgle Re: Pytanko 05.04.21, 11:27
                searam napisał:

> Branzy nie znam, ale dorzuce sie po forumowej znajomosci na jedwabna wysciolke
                > trumienna. Slowo ! Prosze o termin ! Oraz nr.konta bankowego.wink

Uuu... nie ma to jak bezinteresowna miłość bliźniego tongue_out
      • stasi1 Re: Pytanko 05.04.21, 10:22
        Ale to jest następny kot więc ten moment przełomowy był 11 lat temu
    • prawda_we_mgle Re: Pytanko 04.04.21, 19:31
      Moja kitku bardzo lubi: z suchej purinę zieloną, a z mokrej takie saszetki z carrefoura lubi... daję jej rano suche a wieczorem mokre. Zamiast saszetek często zamieniam tuńczykiem z puszki, czy surowym kurczakiem, czy łososiem wędzonym... Woda dostęp cały czas, świeża.

Fajnie big_grin Niech Ci się dobrze chowa! big_grin
    • szarlotka_ja Re: Pytanko 04.04.21, 19:49
      Moje koty jedzą to, na co mnie aktualnie stać... Zważywszy, że poprzedni miesiąc spędziłam na różnych zwolnieniach to i kasy nie zarobiłam więc czworonogi jedzą karmę z lidla. Nie wyglądają na niezadowolonych. Reklamacji też nie złożyły więc generalnie jest dobrze. A i mleka im czasem chlusnę (tylko nie mówię tego na głos bo się zaraz zejdą eksperci i mnie zlinczują).
      P. S.
      Jak dostaję normalną wypłatę to im animondę zamawiam.
      P. S. 2
      Jedyną karmę na którą była reklamacja to felix. Nie wiem czemu ale ani stara ani młody jej nie lubią. Na szczęście pies lubi wszystko smile
      • obrotowy no to masz w domu wsio... 04.04.21, 21:46
        szarlotka_ja napisała:
        Na szczęście pies lubi wszystko smile

no to masz w domu wsio...

i radoche i odkurzacz.
      • prawda_we_mgle Re: Pytanko 04.04.21, 23:42
        szarlotka_ja napisała:

> Jedyną karmę na którą była reklamacja to felix. Nie wiem czemu ale ani stara an
        > i młody jej nie lubią. Na szczęście pies lubi wszystko smile

O, moja też nie chce felixa...
        a tak normlanie to nawet auchanowe firmowe lubi (i suche i puszki).

Mleko lubi ale u mnie jest rzadko, ale często jogurt naturalny wciąga (używam do wszystkiego zamiast śmietany).

Poza tym warzywa z zupy gotowane zjada czasem: marchewkę, pietruszkę, buraczka... śledzik i trochę sernika tongue_out
        Oczywiście wątróbkę (ale rzadko robię) - ale dostaje kociokwiku - jak dusze na patelni to stoi i drze japkę, żebym szybciej robiła smile
        Podobny kociokwik jest na wędzoną szproteczkę.
        Reszta na luzie.
        • szarlotka_ja Re: Pytanko 05.04.21, 08:57
          O, nie nie, warzyw to koty nie tkną. W ogóle młody nie rusza tego, co spada ze stołu (chyba żeby się tym pobawić). Stara coś tam dziobnie ale głównie mięso. I generalnie stara kradnie... jak się zapomni coś schować to się do tego dobierze. Młody nie, może leżeć godzinami na stole nawet mięso, nie rusza go to, choć pies go podpuszcza żeby zrzucił na ziemię (stara często tak robi i potem z psem ucztują). Na szczęście pies zamiata wszystko wink
          • prawda_we_mgle Re: Pytanko 05.04.21, 11:34
            szarlotka_ja napisała:

> O, nie nie, warzyw to koty nie tkną. W ogóle młody nie rusza tego, co spada ze
            > stołu (chyba żeby się tym pobawić).

No ja też się zdziwiłam, bo myślałam że koty to tylko mięso jedzą... a ta moja zaczęła próbować wsadzać mi łapę do zupy jarzynowej (bez mięsa). No to wyjęłam kawałek marchewki - zjadła... i tak po trochu odkryłam, że je warzywka niektóre smile

>...pies go podpuszcza żeby zrzucił na ziemię (stara często tak robi i potem z psem
            > ucztują). Na szczęście pies zamiata wszystko wink

Ale fajna taka współpraca big_grin
            U mnie też pies jest "ostatnim reducentem" wink - zeżre wszystko, czego ja i kot już nie chcemy big_grin
    • letniaburza77 Re: Pytanko 04.04.21, 21:58
      Mnie stare baby z forum o kotach poleciły Concept for life i jej używam i się sprawdza.
      • searam Re: Pytanko 04.04.21, 22:03
        letniaburza77 napisał(a):

> Mnie stare baby z forum o kotach poleciły Concept for life i jej używam i się s
        > prawdza.
        Wiedzmy z forum ...? Zaklinaja na wszystkie swietosci, ze co na naklejce to w srodku..
        Coz...women...
        • letniaburza77 Re: Pytanko 05.04.21, 10:47
          searam napisał:

> letniaburza77 napisał(a):
          >
          > > Mnie stare baby z forum o kotach poleciły Concept for life i jej używam i
          > się s
          > > prawdza.
          > Wiedzmy z forum ...? Zaklinaja na wszystkie swietosci, ze co na naklejce to w s
          > rodku..
          > Coz...women...

Zgadza się . Patrzę na etykiety , ale nie przekonuje mnie widok uśmiechniętego kotka lub hasło Twój kot kupowałby ...Mnie przekonują składy produktu.
    • abc_meee Re: Pytanko 05.04.21, 16:53
      wiesz, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi. I to jest kwestia prób/błędów. Bo każdy jest inny. I kot. I jego właściciel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka