szarlotka_ja 25.02.22, 21:15 Na stacjach paliw? U mnie wykupione wszystko co do kropelki. Jak tam dalej pójdzie to w poniedziałek do roboty na rowerze... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witrood Re: Jak sytuacja 25.02.22, 21:29 Nie mam samochodu od prawie trzech tygodni. Oddałem do mechanika, po tym jak sarna postanowiła na nim popełnić samobójstwo (udało się. Mnie na szczęście, nie zabiła). KJak długo to jeszcze potrwa, nie wiem. Odpowiedz Link
baenzai Re: Jak sytuacja 25.02.22, 21:29 Ludzie jednak są pierdolnięci. Na szczęście nie powykupywali mydła, ryżu i papieru toaletowego jak dwa lata temu. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Jak sytuacja 25.02.22, 22:06 U mnie zero paliwa, wzystkie stacje zamknęli koło południa. Nie ma ani kropli. Od wczoraj kilometrowe kolejki Czechów, Słowaków, Polaków. Nawet Niemcy stali. Mnie by wypadało, bo blisko zera, ale za leniwa jestm i nie chciało mi się w kolejce stać więc nie wiem co teraz będzie. Odpowiedz Link
baenzai Re: Jak sytuacja 25.02.22, 22:32 Ta sytuacja to ogólnie niezły kabaret. Lider Agrounii wrzucił wczoraj na twittera rachunek z jakiejś stacyjki (która sprzedawała paliwo po zawyżonych cenach) i wielu ludzi pomyślało, że za parę dni w całej Polsce będą duże podwyżki. Potem ci ludzie podzieli się swoimi obawami ze swoimi znajomymi, ci znajomi ze swoimi znajomymi i tak dalej. Stąd ta cała panika i kolejki na stacjach. Dzisiaj Orlen zerwał umowy z 10 stacjami, które zawyżały ceny, więc Janusze i Grażyny powinny się opamiętać. Ta sytuacja pokazuje jednak jak łatwo wywołać ogromną panikę jednym tweetem i jak bardzo ludzie są podatni na manipulację. Odpowiedz Link
green.amber Re: Jak sytuacja 25.02.22, 21:44 do metra nad wystarcza bilet, wejściówka w płynie nie jest wymagana, żeby jechać, ale słyszałam o długich kolejkach wczoraj Odpowiedz Link
witrood Re: Jak sytuacja 25.02.22, 21:59 Nawet dziś w metrze kupowałem kwartalny. Przede mną były dwie osoby do okienek i tak marudziły, że myślałem, że łeb ukręcę. Za to dentystka mnie dziś na nic nie skasowała. Odpowiedz Link
agnes_gray Re: Jak sytuacja 26.02.22, 13:58 Zupełnie spokojnie, kolejek żadnych nie widziałam, zatankowałam do pełna bo akurat musiałam. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Jak sytuacja 26.02.22, 17:31 Wczoraj pod BP była kolejka że na ulicę wystawała. Tak samo do PKO. Nie daleko BP był ORLEN i prawie normalnie. Może nie mieli paliwa? Dzis przejeżdżałem obok ORLENU, innego i też nie było kolejki. Cena tak około 5.75 za benzynę. Kolo mnie otworzyli nową stacje kolejek wczoraj nie było ale prawie wszystkie stanowiska zajęte i cena: 6.37! Odpowiedz Link
koszmarna.baba Re: Jak sytuacja 26.02.22, 23:35 U mnie w czwartek było szaleństwo, w piątek do południa jeszcze trochę panikowali ale dziś już pełen luz. Na niektórych stacjach nie ma oleju napędowego, na innych etyliny ale większość jest normalnie zaopatrzona. Za to samoloty latają jakby faktycznie walczyły. Co 15-20 min. kolejny! Hałas taki, że kury przestają jajka znosić! I to dopiero są jaja! Odpowiedz Link
stasi1 Re: Jak sytuacja 28.02.22, 12:25 Ja pewnie w środę spróbuję kupić paliwo. Ciekawe czy się uda? Jeszcze karnister do pily bo nie mam a zbliża się sezon Odpowiedz Link
stasi1 Re: Jak sytuacja 28.02.22, 12:28 I w Dino cukru nie było. Starszy znajomy chciał kupić a tu klops. Chciałem mu pożyczyć wlasnego ale nie chciał. W najbliższym był za to pietruszki nie. A gotuję flaki Odpowiedz Link
obrotowy Mozesz byc absolutnie "trendy"... 28.02.22, 15:52 szarlotka_ja napisała: U mnie wykupione wszystko co do kropelki. Jak tam dalej pójdzie to w poniedziałek do roboty na rowerze... Mozesz byc absolutnie "trendy"... - jezeli zaopatrzysz si w rower elektryczny. Odpowiedz Link
obrotowy a ja tez 28.02.22, 20:39 szarlotka_ja napisała: > Zatankowałam 💪 a ja tez - bo i tego moze wkrotce zabraknac. . propaganda24h.pl/pl/p/RUSSIAN-STANDARD-ORIGINAL-VODKA-0%2C7L/280#galleryName=productGallery,imageNumber=1 raz jeden zareklamuje tu moj osobisty rover: nie spada sie z niego nawet po paru pivach: rowery-elektryczne-torun.pl/trojkolowce-elektryczne/72-swing-rower-elektryczny-trojkolowiec.html PS. ale moj nie jest elektryczny Odpowiedz Link
obrotowy no i mialem k... racje i zdazylem kupic :) 01.03.22, 14:42 wlaczam moja reklame napitku Russian Standard - i co widze ? - "produkt niedostepny"... Odpowiedz Link