taki-sobie-nick 04.02.26, 23:19 Ja reprezentuję to miasto, w którym rzekomo wszyscy są niemożliwie aroganccy. Nieprawda, ale ludziom strasznie zależy, żeby w to wierzyć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obrotowy zgaduje :) 04.02.26, 23:33 taki-sobie-nick napisała: > Ja reprezentuję to miasto, w którym rzekomo wszyscy są niemożliwie aroganccy. Krakow ? obrotowy warszawiak absolvent UJ. Odpowiedz Link
taki-sobie-nick Re: zgaduje :) 04.02.26, 23:37 obrotowy napisał: > taki-sobie-nick napisała: > > Ja reprezentuję to miasto, w którym rzekomo wszyscy są niemożliwie arogan > ccy. > > > Krakow ? Hehe, nie. To inaczej: podobno jesteśmy chamscy; co ktoś narozrabia gdzieś w regionie, to zawsze podobno my, i nie wyobrażamy sobie życia "zwykłych ludzi" w Polsce, zatem odnosimy wszelkie informacje do swojego życia w... Aha, i podobno świetnie zarabiamy. Wszyscy jak leci, tylko dlatego, że tu mieszkamy. Odpowiedz Link
obrotowy poddaje sie. 04.02.26, 23:48 > Aha, i podobno świetnie zarabiamy. Wszyscy jak leci, tylko dlatego, że tu mieszkamy. Jesli chodzi o zarobki to szczegolnym miastem jest Glogow (KGHM) a miasta ze szczegolnym chamstwem w PL - to nie poznalem. wszedzie bywalo milo... ale i ja sam mily z natury jestem.... Odpowiedz Link
taki-sobie-nick Re: poddaje sie. 04.02.26, 23:52 Bo to opinia. A większość chamskich "naszych" to przyjezdna, która poczuła się mieszkańcami miasta i wrzeszczy, że jest z... Oj obrotowy obrotowy. Warszawa przecież! Odpowiedz Link
obrotowy nie bondz zarozumiala... :) 05.02.26, 00:21 taki-sobie-nick napisała: > Bo to opinia. A większość chamskich "naszych" to przyjezdna, która poczuła się > mieszkańcami miasta i wrzeszczy, że jest z... > > Oj obrotowy obrotowy. Warszawa przecież! nie bondz zarozumiala... ja wprawdzie to Warszawiak jezdem (pisze przez duze "W" - pisownia od poczatku obecnego roku...) ale ojciec przyjechal do Warszawy w roku 1938 - by budowac metro (ktore nie powstalo z racji wybuchy wojny) zatem jestem "Warszawiak" dopiero w drugim pokoleniu... czy to powod do dumy ? powod do dumy - ze to - ze wszystko sie udalo. odbudowa, obalenie real-socjalizmu i zapewnienie wzglednego dobrobytu wszystkim w warunach kapitalizmu. "na razie..." Odpowiedz Link
taki-sobie-nick Re: nie bondz zarozumiala... :) 05.02.26, 00:31 Z tym dobrobytem tobym polemizowała. Odpowiedz Link
obrotowy Re: nie bondz zarozumiala... :) 05.02.26, 16:08 taki-sobie-nick napisała: > Z tym dobrobytem tobym polemizowała. widzisz, glodujacych, bezdomnych i zebrakow w Warszawie ? - pewnie zdazaja sie, ale nie sa ich tabuny - jak w Berlinie... Odpowiedz Link
taki-sobie-nick Re: nie bondz zarozumiala... :) 05.02.26, 20:20 obrotowy napisał: > taki-sobie-nick napisała: > > Z tym dobrobytem tobym polemizowała. > > > widzisz, glodujacych, bezdomnych i zebrakow w Warszawie ? Tobie się wydaje, że ubóstwo to jedynie głodujący, bezdomni i żebracy? Nie na przykład niepełnosprawni i emeryci na niskich emeryturach? W Berlinie mają znacznie lepszą pomoc niż w Warszawie i prawdopodobnie o tym wiedzą. Wielu tam naszych. > Odpowiedz Link
taki-sobie-nick Re: nie bondz zarozumiala... :) 05.02.26, 20:38 Bezdomni mają tam lepszą pomoc. Odpowiedz Link
j-k Zapewne 05.02.26, 22:51 taki-sobie-nick napisała: > Bezdomni mają tam lepszą pomoc. zapewne. jest ich tam (w Berlinie) 50 tys.... (z tego pewnie czesc - to Polacy) ale przykro sie spaceruje po berlinskich ulicach. - wole te warszawskie... Odpowiedz Link
taki-sobie-nick Re: Zapewne 05.02.26, 23:04 j-k napisał: > taki-sobie-nick napisała: > > Bezdomni mają tam lepszą pomoc. > > > zapewne. > > jest ich tam (w Berlinie) 50 tys.... 40000. Z tego 5000 to nasi. Przez to u nas jest 5000 mniej (nie wiem, czy konkretnie w Warszawie). > Odpowiedz Link
obrotowy Re: Zapewne 05.02.26, 23:14 taki-sobie-nick napisała: > j-k napisał: > > > taki-sobie-nick napisała: > > > Bezdomni mają tam lepszą pomoc. > > > > > > zapewne. > > > > jest ich tam (w Berlinie) 50 tys.... > > 40000. Z tego 5000 to nasi. Przez to u nas jest 5000 mniej (nie wiem, czy konkr > etnie w Warszawie). Dane warszawskie - to 2.500 do 4.500 (zaleznie od zrodla) PS. przyznam sie, ze widzac zebrakow na ulicach Berlina mowiacych po polsku - to szczegolnie przykry widok. Odpowiedz Link
taki-sobie-nick Re: Zapewne 05.02.26, 23:19 A jak starsza pani siedzi w domu i nie ma na leki, to się nie martwisz, bo jej nie widzisz? Odpowiedz Link
obrotowy Re: Zapewne 05.02.26, 23:50 taki-sobie-nick napisała: > A jak starsza pani siedzi w domu i nie ma na leki, to się nie martwisz, bo jej nie widzisz? chcialabys, bym napisal, ze sie martwie ? - tak, ale troche mniej. bo umrze w cieple - a nie na ulicy. Odpowiedz Link
samysliciel Re: Skąd jesteście? 17.04.26, 01:35 taki-sobie-nick napisała: > Ja reprezentuję to miasto, w którym rzekomo wszyscy są niemożliwie aroganccy. > > Nieprawda, ale ludziom strasznie zależy, żeby w to wierzyć. Przejmujesz się tym co ludzie mówią o mieszkańcach stolicy, przejmujesz się tym co faceci o kobietach piszą na forum. Każdy może wyrazić swoją opinię - na serio, żartobliwie, na spokojnie, w złości. Jesteś na tyle tolerancyjna i poprawna, że twoja opinia nigdy nikogo nie uraziła? Tak z ciekawości pytam. . . . Łódź Odpowiedz Link