mate-o123 20.03.08, 19:26 życie jest piekne, ale gdy sie nie ma tej drugiej połówki, nic tak na prawde nie cieszy... Mozna miec kase, fajna prace, znajomych, ale tak naprawde zawsze czuje sie ten niedosyt... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salsa13 Re: samotność jest okropna!!! 20.03.08, 21:06 zgadzam się z Tobą w 100%... niestety... Odpowiedz Link
dunka76 Re: samotność jest okropna!!! 20.03.08, 21:30 W tej chwili przychodzi mi do głowy tylko ten znaczek Ale to odnośnie tematu wątku Co do zmian jestem za I to chyba tyle na tyle Odpowiedz Link
dydzia84 Re: samotność jest okropna!!! 21.03.08, 17:36 ja ci powiem że życie wcale nie jest piękne, mam 23 lata i 7 letni związek za sobą i jestem teraz samotna i ciężko mi sobie z tym poradzić... Odpowiedz Link
alexpsl Re: samotność jest okropna!!! 21.03.08, 21:57 Czy ja wiem , czy samotność jest okropna , hmmm ? Zależy jak się na to spojrzy . Też jestem samotny , ale widoczne nie trafiłem na odpowiednią osobę , mając za sobą parę związków , takich i innych , myślę , że nie ma się co łamać , może musimy lepiej się rozglądać , a nie później płakać nad rozlanym mlekiem Odpowiedz Link
belcia26 Re: samotność jest okropna!!! 21.03.08, 22:23 A może zmienimy samotnoś na bycie we dwoje Odpowiedz Link
grac-jaa Re: samotność jest okropna!!! 23.03.08, 16:00 jak was czytam to tak strasznie mi smutno.. głupi ten świat.. tyle tu ludzi chce z kimś być, dlaczego to takie trudne by to zrealizować? ja też jestem sama i dałabym wiele żeby o kogoś móc dbać i żeby ktoś był zawsze przy mnie..przecie.z tot takie wspaniałe dzielić z kims życie.. tylko jak tu znaleźc tego kogoś? jak na niego wpaść? faceci mają prościej trochę bo nie muszą się przejmowac czy wypada zrobić pierwszy krok czy tez nie i czy się nie zblaźnią.. ale mimo to nie korzystają z tego przywileju pierwszeństwa.. wiem że podobam się wielu facetom i może moglibyśmy być razem ale tak nie jest bo te baranki nie potrafią zrobić żadnego gestu..kobietom raczej tego gestu robić nie wypada.. wiele razy robiłam pierwszy krok i potem żałowałam bo tylko niepotzrenie robiłam z siebie totalną idiotkę.. bardzo bym chciała żeby każdy z was tutaj odnalazł swoją połóweczke.. życze wam tego kochani z całego serca alleluja ! Odpowiedz Link
alexpsl Re: samotność jest okropna!!! 23.03.08, 19:05 Ok , my możemy zrobić pierwszy krok , tylko jaki on powienien być ? Czasem nam chłopakom trudno wyczuć co to powienien być za krok , może to zalezy też od dziewczyny , czy doceni nasze chęci . Odpowiedz Link
madalena1979 Re: samotność jest okropna!!! 22.03.08, 00:59 WITAJ. WIEM CO CZUJESZ. TE UCZUCIE CHYBA JEST NAM WSZYSTKIM ZNANE. MIESZKAM W PIEKNYM KRAJU (HISZPANIA) MAM WSPANIALEGO SYNUSIA ALE JESTEM SAMA I SAMOTNA, NIBY MAM WSZYSTKO ALE NAJBARDZIEJ BOLI JAK NIE MASZ DO KOGO OTWORZYC UST I POROZMAWIAC I SIE PRZYTULIC. JA NIE POTRAFIE TAK ZYC, JEST MI CORAZ GORZEJ NIE DOSC ZE BEZ DRUGIEJ POLOWKI TO BEZ RODZINY. Odpowiedz Link
alexpsl Re: samotność jest okropna!!! 26.03.08, 10:39 Samotność jest okropna , jak nie masz nikogo - fakt. Tak samemu siedzieć , w zasadzie wiem coś o tym -więc chyba rozumiem Odpowiedz Link
renirog Re: samotność jest okropna!!! 26.03.08, 11:24 Najgorsza jest samotnosc wsród najbliższych. Niby są , ale ich nie ma. Nie potrafia wesprzec psychicznie. Mogą dać ci pieniądze itp., ale nie ma ich wtedy,kiedy ich potrzebujesz. Tak zostali nauczeni, a jeżeli jedna osoba w rodzinie jest inna, to patrzą na nią jak na wariatkę, bo czego ona chce? A ona aż piszczy za zainteresowaniem i wsparciem.Najgorsze jest brak miłości, brak ciepła. Są ludzie, którzy kochają,ale nie potrafią tego okazywać. To może doprowadzić do obłędu. Odpowiedz Link
ja-nierealne Re: 26.03.08, 12:16 A mnie kilka dni temu ogarnął stoicki spokój.. albo nie, to złe określenie. To raczej wyłączenie, ale takie negatywne. Po buncie przyszła pora na wycofanie. Może tak musi być? Dlaczego to ja mam się cały czas starać? Czy się staram czy nie i tak jestem sama, więc może takie moje przeznaczenie? Pozdrawiam i życzę powodzenia Zrezygnowana Odpowiedz Link
niki-4 Re: 26.03.08, 18:12 No okropna jest.A jeszcze okropniejsze to, że człowiek jest taki wobec niej bezradny.I jak już się przyczepi, to jak rzep psiego ogona.Ehhhhh.... Odpowiedz Link
bellyda Re: samotność jest okropna!!! 26.03.08, 18:29 Ja np nie lubję podróżować sama, blisko i daleko. Kurcze co z tego, że widzę coś pięknego jak nikt się ze mną z tego nie cieszy Odpowiedz Link
anirat Re: samotność jest okropna!!! 26.03.08, 18:52 Staram się zawalczyc z byciem samej od ok. roku. Prawdą jest, że idzie ciężko. Zastanawiam się aktualnie, jak to się stało, że przez tyle lat nie zauwazyłam, że jestem sama, jakoś wcześniej mi to nie przeszkadzało.A teraz staram się mieć ciągle nadzieje, że to mozna zmienić, że jest to mozliwe, wystarczy strać się to zmienic. Z moich obserwacji, wieku jest takich , którzy mówią, piszą, że chcieliby kogos znależć, ale nie dają sobie szansy, nie pozwalaja się poznać, kogo interesuje korespondencja, a potem spotkanie w realu? Przeciez my ciągle nie mamy czasu, a w realu brak księżniczek i księciów, a kobietki dawno juz nie startuja w finałach wyborów na Miss Word, a wnętrze, któż tak naprawdę stara się je poznac? Któż ceni w drugim człowieku to co niewidoczne dla oczu? A wierność, czy ona nadal jest w cenie ? Przerażają mnie posty osób, które sa samotne w związku. To dopiero jest tragedia. Jak to zrobiliście, że zgubiliście wśród codziennych spraw Waszą miłość? Wam chyba wspólczuje bardziej niż nam którzy jesteśmy sami i mamy nadzieje na zmianę, na spotkanie kogoś , poznanie itd. A więc miejmy nadzieje, wiosna idzie Najpiękniejsza pora roku. Wszystkim życzę uśmiechu na twarzy i pogody ducha Cieszmy się, uśmiechajmy, a usmiech otrzymamy wzamian, a dzięki niemu może i ten stan samotnosci stanie się znośniejszym, a ludziom pogodnym, otwartym łatwiej nawiązać kontakt. Pozdrawiam Odpowiedz Link
juna24 Re: samotność jest okropna!!! 26.03.08, 20:27 Owszem samotność to okropne uczucie. Niestety ciężko znaleźć tą drugą połówkę. Odpowiedz Link
gazeta.pl19 Re: samotność jest okropna!!! 01.04.08, 11:05 witajcie kochani doskonale was rozumiem , samotność jest przykra , wkurzają mnie ludzie którzy mówią że łatwo poszukać swojej drugiej połówki, bo to wcale nie jest proste .Pozdrawiam Odpowiedz Link
kruz7 Re: samotność jest okropna!!! 01.04.08, 11:36 Zgadzam się absolutnie z Tobą. Łatwo można znaleźć znajomość nową. Najgorsze dla mnie jest to, że brak drugiej osoby hamuje pęd za przyjemnościami życia. W końcu dochodzę do wniosku, że życie nie ma sensu. N pocieszenie słucham sobie tureckiego radia delicast.com/radio/Turkey/Power_Turk Można wsłuchać się, zastanowić się co można by zmienić i jak. Czasami chwila takiej nostalgii pomaga bardziej niż rozmowa z kimś. Tak sobie myślę, że szybko trzeba kończyć studia i wyjechać do kraju gdzie czuję się dobrze. Otoczenie sprawi, że samotność będzie mniej bolesna. Nie można przecież ciągle narzekać, patrzeć z wytęsknieniem na pary ściskające się w parku. Przestałem już przez to chodzić na spacery do parku. Wogóle jakoś odciąłem się od kobiet. Nie powiem, że lepiej mi z tym, ale czuję się dobrze. Chciałbym kogoś bliższego niż koleżanki czy znajome. Pomyślałem sobie teraz, że jesteśmy tacy samotni z własnej winy. Jesteśmy skryci, zamknięci w sobie, nie otwieramy się na innych. Trzeba pokazać się bardziej przebojowym, przełamać swoją nieśmiałość, czasami zrobić coś spontanicznego. Nie możemy całe życie chować się za kotarą, trzeba wyjść do ludzi trochę. Moim sposobem na poznanie kogoś są podróże, szkoła, niedługo dwie prace. Trzeba łapać się jak najwięcej możliwości. Lubię mieć wybór i dlatego lubiłem mieć dużo kobiet dookoła siebie. Teraz chciałbym mieć prawo wyboru między koleżanką a kobietą na przyszłe życie. Odpowiedz Link
rojola33 Re: samotność jest okropna!!! 08.04.08, 20:59 Da się z tym żyć. Do wszystkiego można się przyzwyczaić. Jasne, nie zawsze w życiu układa się, jak byśmy chcieli... Ale na pewno będzie lepiej ) Odpowiedz Link
dorotta24-69 Re: samotność jest okropna!!! 20.04.08, 00:01 Jest okropna zwłaszcza w wolne dni, a święta... są wrecz nie do zniesienia Odpowiedz Link
aretah Re: samotność jest okropna!!! 20.04.08, 09:24 samotność nie jest fajna, to prawda, ale da się z nią zyc. Jak nie ma innego wyjścia... Ważne by miec przyjaciół. Ważne, by był ktos na kogo mozna liczyć. NIe lubię swojej samotności. Są dni, kiedy mnie skręca za drugą osobą,za miłym słowem, przytuleniem, pocałunkiem... Nie ma co się jednak oszukiwac. Moze się tak zdarzyć, ze nie spotkam tej drugiej połówki jabłka. Zyję więc. I radzę sobie jakos. Nie mogę uzależniać swojego zycia od tego czy z kimś będę, czy nie. Potem się okaze, ze nie zdązyłam zrobic wielu rzeczy, bo czekałam na miłość. Odpowiedz Link
laurencja5 Re: samotność jest okropna!!! 20.04.08, 13:35 ...a zwłaszcza samotnie spędzone wieczory Odpowiedz Link