frank54 21.03.08, 14:41 Pragnę kochać i być kochanym mam 53l 170cm.Samotność to........ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maj1118 Re: Pragnienia 21.03.08, 19:46 Samotność?-TO JA.Szczególnie teraz w tym Świątecznym czasie. A tak chciałoby się zaznać<po wielu życiowych zawieruchach>jeszcze trochę czegoś,miłego,dobrego,spokojnego Samotność-TO JA.Szczególnie teraz w tym Świątecznym czasie. A tak bardzo chciałabym zaznać jeszcze trochę<po wielu życiowych zawieruchach> czegoś dobrego,miłego,pięknego,spokojnego.... miłości?.....Marzenia 53-latki. Pozdrawiam Świątecznie wszystkich samotnych-oby Wasz los uległ odmianie. Odpowiedz Link
frank54 Re: Pragnienia 23.03.08, 08:09 Pragnienia trzeba realizować ,życie bez miłości niema wartości... Odpowiedz Link
barbara_anna2 Re: Pragnienia 26.03.08, 09:29 Samotność w pustym domu? A co powiecie na samotność w mieszkaniu córki,gdzie również mieszka były mąż? Nawet 10-letni wnuk nie jest w stanie osłodzić tej goryczy. Odpowiedz Link
sowisia Re: Pragnienia 21.03.08, 22:07 ja tez mam 53 lata i dzisiaj w nocy dowiedzialam sie ze musze wszystko zaczynac od nowa ,o kurcze ale mi ciezko uczucie jakby ktos walnal cie w leb nie wiem jak to przezyje nie wiem co mam pisac...............tylko nie piszcie ze czas goi rany bo po tych 15 latach bycia razem to chyba nie mastapi tak szybko boze jak mi ciezkoooooooooooooooooooooo Odpowiedz Link
frank54 Re: Pragnienia 23.03.08, 08:06 O myslałem że niktsię nie odezwie.Ja też po 15 latach staram się ochłonąć ale chyba czas...pomoże Odpowiedz Link
neka4 Re: Pragnienia 25.03.08, 18:38 A jak byś zagoił ranę po 35 latach- jest taka możliwość ? Ile czasu trzeba? Odpowiedz Link
medy-2008 Re: Pragnienia 24.03.08, 08:14 Należy otaczać się osobami do nas nastawionymi przyjażnie, unikać kontaktów ze złośliwymi i nerwowo(delikatnie mówiąc) nastawionymi. Przebywać dużo w ruchu, na świeżym powietrzu. Ja pracuję z ludzmi, na 2-ch pracach,wyskakuję do sauny i na basen zrelaksować się, nawet łyżwy już kupiłam,...co tylko. Ale fajnie by było jednak mieć jeszcze oporę w życiu, bo sam człowiek jak jabłko pogryzione Odpowiedz Link
nikt40 Re: Pragnienia 24.03.08, 17:23 barbara_anna2 napisała: Nie warto płakać. Ja na następne święta planuję jakiś wyjazd. Trzeba wybrać imprezę dla singli. Tam nikt się nie będzie dziwił, że jestem sama. Pozdrawiam > ...przepłakane święta,smutek wielki Odpowiedz Link
maj1118 Re: Pragnienia 24.03.08, 18:48 Wszystko co do tej pory przeczytałam na tym forum przerobiłam na sobie.Dużo pracuję,wypełniam czas w sposób maksymalny,odważyłam się samotnie wyjeżdżać...wierzcie mi nie jest to nic przyjemnego.Im bardziej ciekawa i atrakcyjna wycieczka<czy to zagraniczna,czy w ulubione przeze mnie nasze polskie góry>,tym większy dyskomfort po powrocie.Poczucie osamotnienia wzrasta wielokrotnie.Tak bardzo chciałoby się mieć kogoś przy sobie!!!Wspólnie oglądać,przeżywać,trzymać za rękę.Pozdrawiam Odpowiedz Link
nikt40 Re: Pragnienia 24.03.08, 19:45 Maj - masz rację, że chciałoby się wyjeżdżać zawsze w tym wymarzonym towarzystwie, ale dla mnie najgorsza jest samotność w pustym mieszkaniu. To wtedy najmocniej ją odczuwam. Jeśli gdzieś wyjdę czy wyjadę jakoś mniej boli... Odpowiedz Link
frank54 Re: Pragnienia 25.03.08, 08:05 Święta się zakończyły czas na pracę a co z samotnością?Może szczęście uśmiechnie się do mnie i spełni się ....że poznam kogoś kogo pokocham.To pragnienie bycia z kochaną osobą czy to realne ... Odpowiedz Link
medy-2008 Re: Pragnienia 25.03.08, 09:28 Najłatwiej spotkać taką osobę wtedy, kiedy tego się nie planuje i nikogo się nie poszukuje Odpowiedz Link
bellyda Re: Pragnienia 25.03.08, 13:07 A ja lubię szczęściu wyjść na przeciw, a improwizacja najlepiej wychodzi dobrze zaplanowana Odpowiedz Link
smakosz55 Re: Pragnienia 26.03.08, 10:46 Kochać i być kochanym(ą) to największe pragnienie każdego , że do "tanga" trzeba dwojga to kazdy z nas wie,to co kazdy z Was pisze jet bolesną prawdą również dla mnie.Próbowałam jezdzić na wycieczki,bywać na imprezach dla singli i nie tylko i okropnie się czułam wracając do pustego domu,nie mogąc dzielić się radością z tego co przeżyłam.Jeszcze nie jestem sama(nie mam rozwodu)ale samotna,fizycznie sama też,"pogoniłam"po 30 latach(w samotnosci) męża.Dopiero teraz zaczynam normalnie żyć,nikt mnie nie ogranicza,nikt mi nie robi wymówek,szkoda,że dalej nie mam z kim rozmawiać,fajnie,że jest to forum,może zróbmy jakieś wiosenne spotkanie samotnych?wyznaczmy dzień godz.i miejsce np.Chętnie poznam kogoś kto lubi spacery po np.górach,nad morzem,lub jazdę na rowerze i spotkajmy się,zobaczymy co z tego wyjdzie? Odpowiedz Link
smakosz55 Re: Pragnienia 26.03.08, 14:22 Witam ,mam tyle samo lat i ...powiedz jaki znak jestes a moze prywatnie nawiążemy kontakt,podaj jakiś namiar,może przestaniemy być samotni,może skąd jesteś okolice,a uda nam się spotkac i pogadać.Jestem bardzo samotna aż za bardzo,szczególnie w takie okrutne dni jak teraz. Odpowiedz Link
maj1118 Re: Pragnienia 26.03.08, 19:38 To prawda nie ma nic gorszego niż pusty dom,najgorsze są niedziele.Kiedy jestem w już tak kompletnie zdołowana wyszukuję sobie jakieś sytuacje,kiedy byłoby mi jeszcze gorzej <od 2 lat przeżywam razem z moją przyjaciółką jej b.ciężką chorobę-więc wiem o czym mówię>.A poza tym wkrótce przyjdzie wiosna...będzie pięknie,kolorowo,ciepło<weekendy wypełni mi działka>.Ale co z tego,kiedy nie ma z kim tego dzielić!Jestem po rozwodzie już dość długo.Pierwsze 2 lata napawałam się ciszą i spokojem i żyłam w jakimś błogostanie.Ale teraz jest to już przykre,męczące....i nie chcę tak dłużej!!! Odpowiedz Link
frank54 Re: Pragnienia 28.03.08, 07:30 maj 1118 w jakim zkątku mieszkasz czy to tajemnica? Odpowiedz Link
smakosz55 Re: Pragnienia 28.03.08, 07:40 Frank54,jesli można spytać Ty skad klikasz,ja mieszkam w centralnej Polsce?Jeśli nr.obok to rocznik lub lata to jesteśmy ten sam(mam na imię Ola)Pozdrawiam Odpowiedz Link
frank54 Re: Pragnienia 28.03.08, 14:18 Tak Olu wiek b.podobny .Ja z zachodniopomorkiego ale czy to daleko? Dopiero zaczynam poruszać się na forum .Pozdrawiam Franek. Odpowiedz Link
maj1118 Re: Pragnienia 28.03.08, 18:55 WITAM !Mieszkam w Łodzi-a więc wszędzie daleko,ale i wszędzie blisko.Pozdrawiam serdecznie wszystkich samotnych....znowu wolne dwa dni.Głowa do góry-wkrótce poniedziałek. Odpowiedz Link
jesiennapani Re: Pragnienia 29.03.08, 19:18 frank54 napisał: > Pragnę kochać i być kochanym mam 53l 170cm.Samotność to........ "Kochać to nie znaczy zawsze to samo..." Odpowiedz Link
jesiennapani Re: Pragnienia 30.03.08, 13:14 jesienia napisała: > jesiennapani podpatrzylas? witaj jesienia podobne nicki, może podobieństw innych tez mozna byloby się doszukac? z odwiecznej przysiegi : "ślubuje Ci milość i wierność" po czasie okazuje się że kazda ze stron inaczej tę milośc pojmowala. I pojawia się rozczarowanie, smutek, ból, rozstanie, samotność dlatego też ośmielam się kolejny raz zacytować "kochać to nie znaczy zawsze to samo" Odpowiedz Link
magdalenabeata Re: Pragnienia 29.03.08, 20:30 ...dlaczego jesteś samotny? pragniesz kochać! co stoi na przeszkodzie Twojemu pragnieniu? Odpowiedz Link
jesienia Re: Pragnienia 29.03.08, 20:36 Frank54 latka ok! a co ma wzrost do tego?Wybacz! Odpowiedz Link