Dodaj do ulubionych

Szukam szczęścia

22.11.08, 22:35
Witam! Szukam szczęścia tak jak Wy, ale coraz mniej wierzę, że
zapuka ono kiedyś do moich drzwi...
Obserwuj wątek
    • ivone7 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 22:37
      mam to samo..im wiecej uplywa czasu..tym mniej wierze ze to sie zmieni..
      • timiy2 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 22:44
        bo się nie zmieni.... nie zmieni się dzisiaj, nie zmieni się jutro,
        ale ale może się zmienić pojutrze i tego trzeba się trzymać wink
        • ivone7 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 22:45
          alez ja sie tego trzymam...tylko ile czasu mozna sobie tak to wszystko tlumaczyc..
          echhh..jasne, ze moze kiedys..moze ktos..moze gdzies..
          • timiy2 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 22:55
            ivone7 napisała:

> alez ja sie tego trzymam...tylko ile czasu mozna sobie tak to wszystko tlumaczy
            > c..
            > echhh..jasne, ze moze kiedys..moze ktos..moze gdzies..

mówiąc szczerze ja mam tak samo,
            ale czy tzw. szczęście musi być uzależnione od drugiej osoby...?
            wydaje się że każdy z nas musi znaleźć swój sposób na życie, a zapewne będzie
            lżej...
            • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:01
              Owszem, można mieć swoje pasje, które dają nam zadowolenie, ale
              jednak nie zastąpią one nam obecności drugiego człowieka...
            • ivone7 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:03
              wiesz co..jest w tym troche racji..ale jako zwierze stadne,,czlowiek potrzebuje
              czlowieka..
              mnie nie meczy wolny czas..bo wiem co z nim robic..a jakbym nie miala co robic,
              to pomysl na spedzanie czasu mam..
              mnie meczy potrzeba bliskosci drugiego czlowieka..meczy mnie ze kazda decyzje
              musze podejmowac sama..brakuje mi tak po prostu czulosci..
              i nie chce tutaj udawac kogos innego..ja po prostu wiem, ze smutkek z ktorym sie
              podzielisz jest latwiej zniesc..a radosc jest dwukrotnie wieksza..
              i juz..
              • timiy2 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:11
                ivone7 napisała:

> mnie meczy potrzeba bliskosci drugiego czlowieka..meczy mnie ze kazda decyzje
                > musze podejmowac sama..brakuje mi tak po prostu czulosci..
                > i nie chce tutaj udawac kogos innego..ja po prostu wiem, ze smutkek z ktorym si
                > e
                > podzielisz jest latwiej zniesc..a radosc jest dwukrotnie wieksza..
                > i juz..

i ja się z tym zgadzam, bo tak jest, ale na siłę nic się nie da zrobić... wiec
                pozostaje czekanie na swoją kolej... która miejmy nadzieje nadejdzie...wink
                • ivone7 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:14
                  hihi to ja chyba w dluuuuugiej kolejce stoje..na szczescie cierpliwa jestem..to
                  moze sie doczekam..
                  a jak nie..to przynajmniej inni beda mieli ze mnie pozytek..
                  • timiy2 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:22
                    ivone7 napisała:

> hihi to ja chyba w dluuuuugiej kolejce stoje..

zawsze można dostać coś z pod lady.... wink
                    • ivone7 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:29
                      tylko do kogo sie usmiechnac ...zeby dostac ten towar spod lady..hihi..jakby nie
                      bylo deficytowy..
                      • timiy2 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:42
                        ivone7 napisała:

> tylko do kogo sie usmiechnac ...zeby dostac ten towar spod lady..hihi..jakby
                        nie bylo deficytowy..

...haha deficytowy, ale czy na pewno?
                        jak to mówią z braku laku dobry kit tongue_out
                • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:17
                  Ale może czekając w końcu nie doczekamy się...
                  • ivone7 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:19
                    hmm...podobno jak sie nie szuka to samo przyjdzie..
                    moze trzeba wlasnie przestac czekac i zaczac cos robic..ale nie zwiazanego z
                    tym..czekaniem na drugiego czlowieka?
                    nie wiem..mysle ze mozna wykorzystac kazda teorie..
                    • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:25
                      A może właśnie trzeba zacząć działać...bo może będziemy czekać tak
                      długo, że w końcu nadejdzie taki moment, że zaczniemy żałować czasu
                      zmarnowanego na czekanie...
                  • timiy2 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:21
                    jakosnoniewiem napisała:

> Ale może czekając w końcu nie doczekamy się...

i co wtedy...?
                    mam z tego powodu się załamać, albo jeszcze gorzej... przecież szczęśliwym można
                    być na wiele sposobów... wiem że ten jest bardzo ważny, ale cóż nie każdemu jest
                    pisany...
                    • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:30
                      No właśnie, najgorzej tak sobie powiedzieć, że nikt mi nie jest
                      pisany!A właściwie to dlaczego nie, może trzeba jednak szczęściu
                      jakoś dopomóc...
                    • ivone7 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:30
                      ja mysle ze najwazniejsze to po prostu byc z tym pogodzonym..bo jesli tak nie
                      bedzie, to nie bedziemy szczesliwi...
                      i tutaj chyba jest pies pogrzebany..
                      • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:33
                        Ja do tej pory też myślałam,że się już z tym pogodziłam, ale wstąpił
                        we mnie chyba jakiś bunt smile
                        • ivone7 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:36
                          bo to przychodzi tak falami...raz pogodzona..a raz brakuje mi kogos..
                          i tak to jest..sinusoida..jak to w zyciu..
                          • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:42
                            To na chwilę obecną pozostaje mi jedynie nadzieja, że moment
                            pogodzenia nadejdzie szybko,bo teraz jest nieciekawie...i przestanę
                            sobie w końcu zadawać pytania czy coś ze mną jest nie tak...
                        • timiy2 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:40
                          jakosnoniewiem napisała:

> Ja do tej pory też myślałam,że się już z tym pogodziłam, ale wstąpił
                          > we mnie chyba jakiś bunt smile

i co przyjdzie z tego buntu...?
                          kolejne rozmyślanie czemu mnie to spotyka, doły, smutek, rozczarowanie itp.
                          (znam to bardzo dobrze), ale w końcu trzeba się obudzić i żyć..., a czas to
                          potem skoryguje...
                          • ivone7 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:41
                            a z twojego buntu co wyniknelo?

• timiy2 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:44
                              ivone7 napisała:

> a z twojego buntu co wyniknelo?
                              >
                              >
                              ... niestety ból indifferent
                              i inne spojrzenie na świat wink
                            • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:46
                              Chyba właśnie wynika z niego, to co nieciekawe- deprecha...
                              • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:48
                                Zatem w sumie nie wiem co gorsze-bunt-czy pogodzenie...
                              • timiy2 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:49
                                jakosnoniewiem napisała:

> Chyba właśnie wynika z niego, to co nieciekawe- deprecha...

więc chyba jednak lepiej się pogodzić i tym samym zyskać wewnętrzny spokój...
                                • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:53
                                  Tylko boję się,że jak się z tym już pogodzę, to będzie to na
                                  zawsze...
                                  • ivone7 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:00
                                    posluchaj...ja nie wiem czy na zawsze..ale na jakis czas...na pewno..
                                    wtedy latwiej sie usmiechac i byc milym a nie rozwscieczonym..
                                    nie wiem..sama sie w tym wszystkim gubie..
                                  • timiy2 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:01
                                    ale czy to będzie złe?
                                    ja myślę że powinno być lepiej niż teraz...wink
                                    • ivone7 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:03
                                      nie to bedzie ok...
                                      tylko po prostu z biegiem czasu coraz ciezej sie z tym pogodzic i juz..i sie do
                                      tego usmiechac..
                                      • timiy2 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:08
                                        ivone7 napisała:

>..i sie do tego usmiechac..

uśmiech nadaje barw naszemu życiu, więc trzeba się uśmiechać, bo bez tego życie
                                        traci barwy i staje się szare...
                                • ivone7 Re: Szukam szczęścia 22.11.08, 23:58
                                  mnie sie wydawalo, ze juz mialam ten spokoj..ze sie pogodzilam..a potem
                                  spotkalam kogos, kto to wszystko zburzyl..szkoda ze na moment..a ja teraz znow
                                  musze tego spokoju szukac..bo coraz ciezej sie pogodzic..
                                  • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:00
                                    U mnie było niestety podobnie...
                                    • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:05
                                      Na szczęście czas zaciera wszystkie ślady, więć wierzę, że z każdym
                                      dniem będzie coraz lepiej...
                                      • ivone7 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:08
                                        trzeba dac czasowi czas..ta stara maksyma ma tutaj swietne zastosowanie..
                                        • timiy2 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:10
                                          skoro mowa o czasie, to z czasem wszystko się ułoży...smile
                                          • ivone7 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:13
                                            hihi nawet kanty w spodniach..i faldy w spodnicach..
                                            chyba glupawka mnie bierze..pijac 2 piwo, ogladajac Zaklinacza koni..i czytajac
                                            nasze wpisy...kompletny misz masz..
                                            • timiy2 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:15
                                              ale skoro się uśmiechnęłaś to już jest dobrze...wink
                                          • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:13
                                            Skoro tak mówicie, to nie pozostaje mi nic innego, jak tylko w to
                                            głeboko wierzyć smile
                                            • timiy2 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:16
                                              a wiara góry przenosi i takie tam...
                                              • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:19
                                                Jakoś troszkę więcej we mnie teraz optymizmusmile...nie ma to jak
                                                odrobina wsparcia smile
                                                • timiy2 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:24
                                                  jakosnoniewiem napisała:

> Jakoś troszkę więcej we mnie teraz optymizmusmile...nie ma to jak
                                                  > odrobina wsparcia smile

i we mnie też i czas płynie jakoś przyjemniej...smile
                                                  • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:29
                                                    Zatem nie jest aż tak źle, bo i jakiś pozytyw się znalazł!smile
                                                  • timiy2 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:35
                                                    jest dobrze i będzie coraz lepiej! :]
                                                  • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:39
                                                    i...powolutku zaczynam w to wierzyć...
                                                  • timiy2 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:47
                                                    pięknie... smile
                                                    ja też wink
                                                  • jakosnoniewiem Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 00:54
                                                    smile,i tym optymistycznym akcentrm rozpoczęliśmy nowy, lepszy dzień...
                                                  • timiy2 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 01:06
                                                    jakosnoniewiem napisała:

> smile,i tym optymistycznym akcentrm rozpoczęliśmy nowy, lepszy dzień...

jeden z wielu.. smile
    • iguana1978 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 10:51
      bo za pewne jest ono gdzieś obok a my szukamy za daleko smile

pozdrawiam smile
      • wers-alik Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 12:25
        Wybaczcie, że się wtrącę. Natknąłem się niedawno na wypowiedź pewnej
        psycholożki, która wysunęła obrazoburczą (dla niektórych) tezę, że poszukiwanie szczęścia zrodzonego z kontaktu z drugim człowiekiem jest z góry skazane na niepowodzenie. Szczęście trzeba znaleźć w sobie samym: trzeba siebie zaakceptować, nauczyć się żyć, znaleźć radość życia, zajęcia, które przynoszą satysfakcję itd.itp. I tylko wtedy napotkanie drugiego TAKIEGO człowieka może zaowocować trwałym,
        szczęśliwym związkiem. Inaczej wszelkie zaklęcia, marzenia, czarowanie losu przekonaniem "będzie lepiej" psu na budę się zdadzą.
        PRACA NAD SOBĄ - w tym tkwi klucz powodzenia.
        • iguana1978 Re: Szukam szczęścia 23.11.08, 15:40
          dwoma łapkami podpisuje się pod słowami tej psycholożki
          dlatego napisałam, że szukamy czegoś co mamy blisko
          bo w sobie smile
          czasami tak niewiele trzeba aby poczuć się szcześliwym smile

i jest jeszcze coś
          "tyle jesteśmy w stanie dać innej osobie ile potrafimy dać tego
          sobie"
          miłości to tez dotyczy
          uczmy się kochac siebie smile
          • wers-alik Re: Szukam szczęścia 24.11.08, 12:03
            Strzeliłem z grubej rury - prowokacyjnie - i nastała cisza. Tylko iguana zaakceptowała tezę. Czyżby inni przestali szukać szczęścia?
            • salsa13 Re: Szukam szczęścia 24.11.08, 12:20
              gdzie tam z grubej rurysmile
              to jest prawda oczywista
              jeśli nie potrafimy doszukać się szczęścia w nas samych, choćby małych chwil
              szczęścia w naszym pokręconym życiu,
              to co, nagle spadnie grom z jasnego nieba i nas oświeci, tylko dlatego, że Ktoś
              się pojawił?
              Nie, to nie tak...

Moje małe chwile szczęścia to kwitnące grusze w ogrodzie na wiosnę,
              uśmiech dziecka, że biało na dworze
              pewna fotka na pulpicie
              radość choć krótkiej rozmowy z Kimś...

Chwilowo nie uważam się za osobę szczęśliwą, ale potrafię te chwile dostrzec...
              • iguana1978 Re: Szukam szczęścia 24.11.08, 12:47
                a moją małą chwilą szczęścia było spojrzenie dziś w niebo big_grin
                • wers-alik Re: Szukam szczęścia 24.11.08, 14:01
                  Jeszcze spójrz w lustro i uśmiechnij się do siebie z pełną akceptacją!
                  • iguana1978 Re: Szukam szczęścia 24.11.08, 14:04
                    wers-alik napisał:

> Jeszcze spójrz w lustro i uśmiechnij się do siebie z pełną
                    akceptacją!

nieee
                    zawalona jestem teczkami ;P
                    boje się, że orła wywinę w locie smile
                    • wers-alik Re: Szukam szczęścia 24.11.08, 16:30
                      To wywiń bez lęku. Wiesz jak to odświeża? Wiele razy wywijałem i dzięki temu jeszcze żyję! Kiedyś pewna młoda dama, z którą "obalaliśmy" kolejną butelkę, kiedy zacząłem narzekać, że za dużo piję i to mnie martwi, powiedziała: "to pij z przyjemnością"!!!
                      • gapuchna Re: Szukam szczęścia 24.11.08, 16:41
                        Tu cię mamsmile
                        Dzien dobry!
                        • wers-alik Re: Szukam szczęścia 24.11.08, 17:59
                          Nareszcie! Ani przez sekundę nie myślałem, żeby kamuflować sie przed
                          Tobą. Gdybym miał taki zamiar, potrafiłbym zmienić styl, słownictwo, tematykę itp. Byłem bardziej niż pewien, że mnie rozszyfrujesz. Jesteś wystarczająco mądra. Choć na innym forum postanowiłaś mi przyłożyć. Trochę mi przykro. Ale "decyzja należy do Ciebie" Skarbie.
                          • gapuchna Re: Szukam szczęścia 24.11.08, 18:02
                            Bo nie od razu ciebie poznałam - więc TOBIE nie powinno być przykro smile Ale
                            proszę, nie ciągnijmy tego. Lepiej porozmawiajmy, to wychodziło zawsze ciekawie smile
                            A tego cielaka to szybko nie daruje ! hihihihihiii...
                            • wers-alik Re: Szukam szczęścia 24.11.08, 18:10
                              Zgoda. Cielak to było dobrotliwe - do darowania. Kocham Cię (prawie).
                              Ale skrzydła mam podcięte.
                              • gapuchna Re: Szukam szczęścia 24.11.08, 18:16
                                Prawie czyni jednak różnicę - że pomogę sobie wyświechtanym komunałem smile
                      • iguana1978 Re: Szukam szczęścia 24.11.08, 19:23
                        wers-alik napisał:

> To wywiń bez lęku. Wiesz jak to odświeża? Wiele razy wywijałem i
                        dzięki temu je
                        > szcze żyję! Kiedyś pewna młoda dama, z którą "obalaliśmy" kolejną
                        butelkę, kied
                        > y zacząłem narzekać, że za dużo piję i to mnie martwi,
                        powiedziała: "to pij z p
                        > rzyjemnością"!!!

teczki przerobiłam
                        wyniosłam
                        ale zaponiałam o lusterku
                        nooo może teraz mi się duda

o tak się usmiechnę big_grin
                        moze być? smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka