Dodaj do ulubionych

Pachnidło.

24.06.09, 20:25
Pachnidło film który wyrwał mnie z butów !
Przez dwie godziny, realny świat przestał istnieć.
Film szokujący z niesamowicie intrygującą fabułą.
Historia człowieka który posiadał węch absolutny.
Można pomyśleć że tak jak w życiu, każde piękno ma swą szokującą drugą stronę.

I odwieczny problem człowieka, pragnienie miłości .

Szczeże polecam.
Obserwuj wątek
    • 17lipiec1976 Re: Pachnidło. 24.06.09, 20:26
      ogladalam, dla mnie rewelacyjnysmile
    • beja_81 Re: Pachnidło. 24.06.09, 20:27
      tylko kiedy te filmy oglądać ...
      zdaje się, ze Ktoś miał już tu nie pisywać wink
      • eb13 Re: Pachnidło. 24.06.09, 20:31
        Oglądałam film i czytałam książkę. Jedno i drugie jest dobre -
        książka trochę ciężka do czytania, ale wciąga.

pozdrawiam smile
        • zabelina Re: Pachnidło. 24.06.09, 20:33
          Książka jest dużo, dużo lepsza...Uruchamia wyobraźnię...
          • eb13 Re: Pachnidło. 24.06.09, 20:44
            to prawda - książki zawsze mają tę przewagę nad jej ekranizacją smile,
            ale mi się podobało jedno i drugie smile.
    • ciamciak-2 Re: Pachnidło. 24.06.09, 21:00
      Filmu nie oglądałam, za to ksiażkę czytałam 2 razy.
      Wywarła na mnie ogromne wrażenie.
      • evikon Re: Pachnidło. 24.06.09, 22:10
        Książki nie czytałam, ale film świetny tylko bez ostatnie sceny.
        • vidmo76 Re: Pachnidło. 26.06.09, 21:56
          Coś ostatnio wzięło mnie na oglądanie filmów, tym razem w moje ręce wpadł inny
          kontrowersyjny film o wdzięcznym tytule Rok 1612
          Film nie co podobny do naszego Ogniem i Mieczem
          Przyznam szczerze dość ciekawa ekranizacja, w Polsce mało chyba znany.
          Trochę jakby anty, ale co tam. Słuchając dialogów typu:
          -Rozmawiasz z nim i syczysz po polsku jak żmija .
          -Mamo, mamo anioły jadą ! ( Chodzi o huzarów polskich nadjeżdżających, a
          zamiarów dobrych raczej nie mieli)

Film efektowny, Rosjanie dołożyli sporo starań by było co podziwiać, nawet
          Michał Żebrowski zagrał w filmie jedną z główniejszych ról.

A wy macie jakieś propozycje co warto obejrzeć.
          • bianco.bianco Re: Pachnidło. 26.06.09, 22:11
            vidmo76 napisał:

A wy macie jakieś propozycje co warto obejrzeć.

"Życie jest piękne" oraz "Wierny ogrodnik".
            • zabelina Re: Pachnidło. 26.06.09, 22:12
              "j=Jeszcze dalej niż północ"smile...ale to zupełnie inna bajkasmile
            • vidmo76 Re: Pachnidło. 26.06.09, 22:24
              Się zobaczy, pomimo tego że jak zauważyłem to dramat czy nawet melodramat!
              • 17lipiec1976 Re: Pachnidło. 26.06.09, 22:29
                egzorcyzmy emily rose
                • aglajaaa Re: Pachnidło. 26.06.09, 22:40
                  Taaa... a Vidmo na to pewnie, że to bajki na dobranocbig_grin

Patrzę co ciekawego proponujecie i robię notatkismile
                  • 17lipiec1976 Re: Pachnidło. 26.06.09, 22:53
                    lśnienie, prestiż, iluzjonista, siedem dusz, zapach kobiety, silent hill, to nie
                    jest kraj dla starych ludzi, sierociniec.
                    • 17lipiec1976 Re: Pachnidło. 26.06.09, 22:57
                      coś, vanilla sky, słaby punkt, choć goni nas czas.
                      • 17lipiec1976 Re: Pachnidło. 26.06.09, 23:07
                        sekretne okno, shutter-widmo, dom woskowych ciał, mulholland drive, oko,
                        kolekcjoner kosci, cinema paradiso, mr. brooks, przeczucie, miedzy piekłem a
                        niebem, amityville.... kurcze jest tego troche... ogladalam bardzo duzo filmow,
                        zwlaszcza w tamtym roku.
                        • ewwa730 Re: Pachnidło. 26.06.09, 23:19

ja oglądałam film zrobił na mnie wrażenie , ale najbardziej zdziwiło mnie to ,że
                          było mi żal głównego bohatera mimo tego co wyprawiał trzymałam jego stronę
                          -dziwne to.Taż mieliście takie odczucia?
                          • zabelina Re: Pachnidło. 26.06.09, 23:24
                            czytając książkę cały czas BYŁAM PO JEGO STRONIE...
                            • ewwa730 Re: Pachnidło. 26.06.09, 23:50
                              Jak to jest ,że jesteśmy po stronie mordercy ? Myślę ,że to po prostu jest
                              magia tej książki ,filmu . Tak jest zbudowana fabuła ,że trzymamy stronę
                              zbrodniarza .
                              • vidmo76 Re: Pachnidło. 27.06.09, 05:54
                                Uuu 17lipiec1976 to Ty jesteś istnym kino maniaczką, kilka tytułów jest mi
                                znanych. Zastanawia mnie jeden malutki fakt, Kolekcjoner Kości to jak dobrze
                                kojarzę kryminał, a słyszałem już kilka razy że kobiety bardzo lubią ten film.
                                Fakt kryminały lubię, pamiętam jak zaczytywałem się opowiadaniami Arthura Conan
                                Doyle'a.
                                Ale nie wiem za bardzo co tam jest fantastycznego w tym Kolekcjonerze.

I na koniec słowo dla aglaji, horrory lubię czytać ale oglądać już jakoś mi nie
                                idzie.

Jednak żadna ekranizacja nie przebije "Stawki Większej Niż Życie"
                                Jestem uzależniony od tego serialu, już sam nie wiem ile razy oglądałem.
                                Powinienem udać się na terapie dla uzależnionych od tego filmu.
                                • 17lipiec1976 Re: Pachnidło. 27.06.09, 06:42
                                  vidmo, mam wyliczac dalej??
                                  • 17lipiec1976 Re: Pachnidło. 27.06.09, 06:44
                                    Kolekcjoner kosc? moze byc, film jak film.
                                    oczywiscie nie wszystkie z wymienionych mnie porwaly, ale sa ok.
                                    • vidmo76 Re: Pachnidło. 27.06.09, 13:34
                                      Ależ wyliczaj drogi lipcu, otworzę notatnik i zapiszę, a potem sprawdzę po kolei
                                      na Film Web co to za cuda.
                                      Niezmiernie ciekaw jestem jakie to perełki Cię porywają?

Ostatnimi czasy przypomniał mi sie inny dość ciekawy film, American Beauty muszę
                                      go poszukać.
                                      Oczywiście zastanawia mnie wasza opinia na temat tego dzieła kinomatografi.
                                      I ostatnimi czasy wreszcie po trzech próbach i wielu podejściach, bez zasypiania
                                      udał mi się skończyć oglądać arcydzieło gatunku przygody,
                                      Piraci z Karaibów 3, przyznam się szczerze że bardzo fajny film.
                                      I na końcu ta nuta romantyzmu, rozwaliła mnie przyznam szczerze.
                                      • zabelina Re: Pachnidło. 27.06.09, 14:30
                                        uwielbiam ten filmsmile)) za jego klimat, bo powiedzmy sobie szczerze, że wątek
                                        zakochania się faceta po czterdziestce w nastolatce nie jest specjalnie
                                        wyszukanym. Za to muzyka do filmu to majstersztyksmile
                                        • vidmo76 Re: Pachnidło. 27.06.09, 14:41
                                          Właśnie najgorsze jest to że całego nie oglądałem, jak zwykle zasnąłem!
                                          Powierzchownie dziś patrzyłem i jest do wzięcia tylko że z napisami, a jakoś nie
                                          za bardzo trawię z napisami ale co tam się przeżyje.

Tylko muzyki nie za bardzo kojarzę, ale zaraz się pogrzebie to może znajdę.
                                          A film to chyba na wieczór zarzucę .
    • zabelina Re: Pachnidło. 27.06.09, 15:21
      mój ulubiony kawałeksmile
      www.youtube.com/watch?v=i_OWLa7hnzg
      • zabelina Re: Pachnidło. 27.06.09, 15:54
        kurcze, gdzieś mnie tu zniosło...wink
        Oczywiście to kawałek z American Beautysmile))
        • vidmo76 Re: Pachnidło. 27.06.09, 16:55
          Już przypomniałem sobie czemu mi sie film tak strasznie podobał.
          Przeczytałem świetną recenzję, a wątek z małolatą to tylko epizod, film ma
          jednak przesłanie i to dość wyraźne przesłanie .

"Znakomity film Sama Mendesa- dostał pięć Oskarów. Opowiada o pustce, która
          wkrada się do życia niejakiego Lestera Burnhama . Lester ma czterdzieści dwa
          lata i przeżywa kryzys. Jego żona, Carolyn , uważa go za nieudacznika, córka
          brzydzi się nim, bo Lester podkochuje się w jej koleżance. Jego pracodawca robi
          wszytko, aby zwolnić go po wielu latach pracy. W końcu Lester buntuje się.
          Najpierw rzuca pracę, zaraz potem robi awanturę żonie i wygarnia jej wszystkie
          ukrywane przez lata pretensje. Popełnia również inne szaleństwa: podejmuje
          pracę, która zupełnie nie pasuje do jego wieku i doświadczenia, zaczyna popalać
          trawkę i przede wszystkim mówi to, co myśli. Marzenia o miłości, szczęściu i
          pełni życia uosabia dla Lestera Angela, najładniejsza koleżanka z klasy córki,
          która marzy o karierze modelki... Idealną odtwórczynią postaci Angeli okazała
          się Mena Suvari- typowa "amerykańska" blondynka . Typową "amerykańską" urodę
          odziedziczyła po mamie pochodzenia greckiego i tacie, Estończyku...To był jaki
          do tej pory największy sukces młodej, dwudziestoczteroletniej aktorki, po którym
          nie brakuje jej zajęcia- gra w kilku filmach rocznie. "
    • inkaa32 Re: Pachnidło. 27.06.09, 19:14
      książka jest równie fascynująca.Polecam i pozdrawiam
      • vidmo76 Re: Pachnidło. 27.06.09, 19:33
        To jest i książka ?!
        Czego to się człowiek dowiaduje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka