robert.83 27.07.09, 17:01 Brak czucia własnego nosa, Drapiąca czapka, Śnieg pod butami, na chodnikach i szybach samochodów, Ciemny środek nocy o 16:00, Ubieranie się do wyjścia tak dłuuuuuugie, I kałuże po przyjściu z powrotem Pamiętacie to jeszcze? Co za inny świat! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mappi Re: Zima 27.07.09, 17:05 a ja to lubię szczególnie gdy w śnieżny dzień świeci słońce...a mróz tak głośno skrzypi pod butami ...i rzęsy się sklejają ze sobą...a okulary zaparowywują od oddechu ech ...nie...nie tęsknie za tym ...wcale a wcale teraz Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Zima 27.07.09, 17:06 pamietam... dlatego uwielbiam takie dni jak dziś słońce działa na mnie pozytywnie Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Zima 27.07.09, 17:07 aaaa wlasnie wychodzac dzisiaj z pracy uswiadomilam sobie, ze zrzucam tylko to cos biale z siebie i juz i moge wychodzica w zimie?? masakra! Odpowiedz Link
robert.83 Re: Zima 27.07.09, 18:55 Tony ciuchów i brak słońca to dwie najgorsze rzeczy. Wolę rozpuszczać się w czerwonej strzale ZTM niż poruszaćsię w miejscu ślizgając butami po sniegopodobnym błocie. Pomysł mam następujący: Jak przyjdzie listopad (miesiąc taki) to zbieramy się na Okęciu i lecimy podbić jakąś wyspę a la Błekitna Laguna. Podbój ma przebiegać szybko i gwałtownie! Żadnych jeńców, góra po jednym/jednej na głowę. Żadnych skalpów i grabieży. Błyskawiczna akcja, minum wyposażenia. Lipiec - opatrzysz rannych, Kinky - wywiad z identyfikacją infrastruktury, Agłajaa - zamki i kajaki, Frip - walka w parterze, Ciamciak - transport i logistyka, Gapcia - dokumentacja, Dwagrosze - propaganda, Kawa kropnie szefa zbójów. Niewymienieni, w tym ja - warstwa artystyczna, ewentualnie pomoc psychologiczna. Ze względu na szczupłość zasobów ludzkich nikogo nie pozostawiamy, ŻADNYCH strat w ludziach. I nie ma że "mam zajęty weekend"!!!!!! Po zdobyciu stolicy zabezpieczamy bazę żywieniową i przychylność lokalnej kasty pracującej. Czyli grill + piwko. Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Zima 27.07.09, 19:02 Roberto, pomysl przedni, ja sie pisze zaczne kompletowac zestaw I pomocy Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 19:19 robert a na czym ma moja rola polegac - możesz rozwinąć Odpowiedz Link
robert.83 Re: Zima 27.07.09, 19:24 Pożądane są rozwiązania siłowe. Wybierzemy taką wyspę, gdzie Tambylcy mają nadgarstki góra 13,5cm, więc... masz wolną rękę. Odpowiedz Link
kawamija Re: Zima 27.07.09, 19:34 Frip a Ty śmigaj tymczasem do wątku obok, bo ciekawie ( jak czytam) Wam się tam rozmawia ............tylko jakoś konstruktywnych wniosków brak przesłac Wam jakiś repertuar kin czy jak ? -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Zima 27.07.09, 19:36 kawa!!!!!!!!!!!!!!!!! ratuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
kawamija Re: Zima 27.07.09, 19:46 Lipiec możesz na mnie liczyć ale jak ??????? che,che.......... -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Zima 27.07.09, 19:48 sama nie wiem, widzisz co seo dzieje z fripkiem, nic mu nie przemawia do rozmumu Odpowiedz Link
kawamija Re: Zima 27.07.09, 20:00 a w kwestii Fripa to ja juz się poddałam nie chce zrobic kroku w żadnym ze znanych mi kierunków, tylko drepcze w miejscu ....tracąc siły i szanse na nowe znajomości..........cóz............ tak jak Jemu gdzieś już napisałam: nie znam nikogo kto na tym forum dostał aż tyle prpopozycji spotkania............a co On z tym zrobi....... no cóż....... -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Zima 27.07.09, 20:01 w sumie, ja tez sie poddalam, ale lubie z nim pisac Odpowiedz Link
kawamija Re: Zima 27.07.09, 20:05 17lipiec1976 napisała: > w sumie, ja tez sie poddalam, ale lubie z nim pisac może bys go chociaż do kina wyciągnęła....... -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
kawamija Re: Zima 27.07.09, 20:25 17lipiec1976 napisała: > on nie chce hmmm.......... a to ja nie znam sposobów co zrobić, jak facet nie chce -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 20:32 Z przyczyn obiektywnych nie chce - jak operacje zroie to do ludzi wyjde Odpowiedz Link
kawamija Re: Zima 27.07.09, 20:45 17lipiec1976 napisała: > raczej subiektywnych dokładnie Tak !!! -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 20:49 Kawa przeciez mnie nie widziałyście Może dla Waszych oczu i lepiej Odpowiedz Link
kawamija Re: Zima 27.07.09, 20:57 frip0 napisał: > Kawa przeciez mnie nie widziałyście Może dla Waszych oczu i > lepiej ale coraz bardziej mnie wkurzasz więc pytam.............jakimiś ulicami stolity łazisz ? zakupy gdzieś robisz ? jakaś praca ??/ czas Cie zobaczyć -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 21:00 he he na czarno chodze ubrany i w czarnej czapeczce i mam pieszczocha na prwym nadgarstku Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 21:11 www.rockmetalshop.pl/data/gfx/pictures/medium/7/8/20287_1.jpg ja mam taki bez kolców Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Zima 27.07.09, 21:20 hmmm cos w stylu bransoletki u kobiet? a chodzisz w garniturach czasem? Odpowiedz Link
17lipiec1976 a ja lubie jesien 27.07.09, 22:37 lubie zapach jesiennego lasu no i grzyby! uwielbiam zbierac! w tamtym roku byl taki urodzaj, a ja mialam tamtej jesieni mnostwo czasu na grzyby i spacery po lesie..... Odpowiedz Link
mappi Re: Zima 27.07.09, 20:39 w tym aspekcie Frip jest niereformowalny.... ...jak sam nie dojrzeje...to przesadzanie na siłe nic nie da ....niech słucha...starszych mądrzejszych...dojdzie do swego ja mam nadzieję kiedyś wreszscie... no chyba że będzie jak reforma zdrowia...niekończąca się emerytura mnie prędzej zastanie Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Zima 27.07.09, 21:12 Fripek, ale pomyśl... czy nie pięknie byłoby gdyby ONA pokochała Cię dziś(?) takiego jakim jesteś w tej chwili, z tymi wszystkimi wadami, niedoskonałościami, brakami... A Ty za jakiś czas stałbyś się „piękniejszy” dla NIEJ... Nie chciał bys tak??? Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 21:20 Agla nie tworzyłbym z nią ładnego obrazku - nie pasujemy do siebie fizycznie mi by to przeszkadzało Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Zima 27.07.09, 21:35 Fripek, nie rób tak, nie mów tak.. nie myśl w ten sposób... Nie odkładaj wszystkiego na: "za dwa lata". Tak, za dwa lata będziesz jeszcze (i już) "piękny i młody" ale przyzwyczaisz się zbyt(!) do bycia samemu... A uwierz, że smutne jest obudzić się kiedyś i pomysleć: "a czy ja w ogóle potrafię być z kimś, potrafię stworzyć Prawdziwy związek?" I myśl, że może swoją miłość już gdzieś tam spotkałeś i... pozwoliłeś jej odejść... Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Zima 27.07.09, 21:36 aaaaa... i posłuchaj choć raz... może nie bardziej doświadczonej ale starszej koleżanki(!) Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 21:39 Na tym i na innych forach nie ma mniej doświadczonych w sprwach damsko-męskich niz ja. Moje doświadczenie jest równe zero, dodam zero absolutne Odpowiedz Link
timiy2 Re: Zima 27.07.09, 21:43 ale posłuchaj koleżanki bo dobrze mówi... z pewnymi sprawami lepiej nie czekać za długo, bo może się okazać za późno... Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 21:45 ja o tym wiem ciesze sie ,że przynajmnniej młodości nie zmarnowałem, a kobiety brakuje coraz bardziej......ale może tak mi pisane Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Zima 27.07.09, 21:53 Nie pochlebiaj sobie chłopaczku Ty... zero absolutne Fripek, nie czekaj, nie odkładaj... bo zwyczajnie coś przegapisz... Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 21:59 Mój fart też przyjdzie Tylko musze normalnie wyglądać Ps. A zerem absolutnym jestem w sprawach damsko-męskich takie są fakty Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 21:41 W sumie to ja juz teraz dziwnie raguje na mysl o byciu z kimś Odpowiedz Link
robert.83 Re: Zima 27.07.09, 21:50 frip0 napisał: > W sumie to ja juz teraz dziwnie raguje na mysl o byciu z kimś Być (z kimś) czy nie być... oto jest pytanie. Ale do kina mógłbyś się pierdyknąć z czystej kurtuazji. No wiem, że nic nie wiem o Twoim życiu itepe, ale skoro tak Cię kobity czasem cisną...? Agłaja mało się nie wywróciła na lewą stronę żeby Cię zobaczyć. Być może nie wie biedna co czyni, ale sądząc po pisaniu ma na tyle klasy, że spotkanie musiałoby być przyjemne... Dooobra nie wtrącam się już. Padam jakoś dziwnie dziś. Pierwszy raz dotarłem do pracy przed dziewiątą . Dużo przed. A zwykle spóźniam się po półtorej godziny!. (Czcijcie mnie!) Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 21:57 Robert krótka piłaka-wstydze sie wyglądu to cała prawda Odpowiedz Link
robert.83 Re: Zima 27.07.09, 22:05 Wiem. Słyszę. A wiesz czemu ludzie tu nie dają Ci spokoju? Bo martwią się, że wstydząc się wyglądu wielokrotnie zwiększasz swoje problemy. Martwią się, że stracisz coś, przegapisz. Bo lubią Cię. Zrozum - nikt nie kłóci się z Tobą o wygląd. Ale o Twoje myślenie i strach, który warto przełamać. Pracujesz nad wyglądem - fajnie! Pracuj też nad swoim większym problemem: strachem. Ponownie - wybacz wtrącanie. Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 22:10 Przecież to forum publiczne a nie prywatna rozmowa więc możesz swoje zdanie wyrazic - nie masz za co przepraszać A strach i myślenie jest bo jak to ktoś na innym forum napisał za charakter sie lubi a za wygląd pożąda Odpowiedz Link
robert.83 Re: Zima 27.07.09, 22:21 Nie wymagasz za wiele? Może daj się polubić na żywo na początek? Kiedyś miałem z kumplem takie powiedzenie, że dziewczyny przychodzą i odchodzą, a przyjaciele zostają. Okazało się to, cóż, nie do końca takie proste... ale ja nie o tym. Może i nie pokocha Cię pierwsza kobieta, która zobaczy Twoją twarz. Może musi ich się przewinąć... dwadzieścia siedem... Może ta dwudziesta siódma będzie chciała, żebyś wiedział co robisz... żebyś umiał się przyjaźnić... Zastanów się nad jedną rzeczą, Frip. Na swoim przykładzie Ci coś powiem. Mam dość specyficzną pracę... specyficzną o tyle, że jej godziny i energia jaką wysysa... niewiele mnie jest poza nią. Ale mając takiego nemezisa zacząłem wszystko tłumaczyć tym samym. Na każdy problem z automatu podawałem wytłumaczenie: to wszystko przez ten układ w pracy. To błąd. Zacząłem się oszukiwać i zbytnio obniżać poprzeczkę. Chodzi mi o to, że możesz popełniać błąd usprawiedliwiając się własną facjatą. Usprawiedliwiać nieśmiałość, lenistwo, marazm... jak ja... Co o tym myślisz? Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 22:27 Robert zrozumiałbyś jakbys mnie zobaczył - z gówna bata nie ukręcisz II moge na głowie stawać, wymiatac na gitarze jak gilmour byc silny jak pudzian i robic milion rzeczy żeby zaimponowac kobiecie, w ktos przystojny może zalotnie sie uśmiechnąc i to wystarczy Chyba czaisz baze Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Zima 27.07.09, 22:40 to dlaczego do jasnej... nooo... nie chcesz się spotkać z jakąś kobietą??? i nie chodzi o mnie (choć jak słusznie Robert zauważył mało się nie wywróciłam, by Cię zobaczyć) ani o inne byty forumowe.. tylko tak ogólnie??? Nawet jeśli jesteś paskudny(!) to coooooo??? spotkać bez żadnego celu, tylko dla spotkania, dla miłego spędzenia czasu... Chyba można miło z Tobą spędzić czas, prawda? Może na początek nic więcej... kino, kawa... Wiesz, dziwisz mnie bo mówisz, że masz kumpele... W czym zatem one się różnią od tych kobiet, które spotykasz codziennie i które mógłbyś poznawać? Fripek, obiecuję... więcej już nie będę próbowała zrozumieć. Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 22:46 Tym sie róznia, że nie wychodze nigdzie z nimi tylko czasem im coś pomoge - takie męskie roboty A obcej kobiecie nie zaproponuje bo jestem brzydki i tak najzwyczajnej w świecie mnie wyśmieje Odpowiedz Link
robert.83 Re: Zima 27.07.09, 22:42 Czaje. Ale myślę, że nie doceniasz kobiet. Przestań tracić czas na dziewczyny i zajmij się kobietami. Wiem, że to dziwne, ale wśród tych ufoli są naprawdę mądre jednostki. Czy Ty zainteresowałbyś się panią, która śmiga na wiośle, prawie czyta w myślach, jest do szpiku dobra, potrafi mówić zaklęcia, które tworzą z Ciebie mężczyznę... ale np. nie ma nóg? Pewnie nie. Sądzę, że jeszcze nie. Szukasz laski, która jest dojrzalsza od Ciebie, wiesz o tym? Idź na piwo przy jakiejś okazji i nie pierd... yluj. A o szukaniu "ONEJ" pomyśl później... PS. Zaufaj komuś, Frip. Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 22:50 Ja chodze do klubu ale dla muzyki, a alkoholu nie lubie Wiesz te później to może sie okazac po 50 Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 23:02 Pisałem o zdrowiu fizycznym a nie psychicznym- z tym drugim juz gorzej Ale nie jestem jakiś poszkodowany przez los Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Zima 27.07.09, 23:04 no wlasnie i tu sobie sam zaprzeczasz, zdecyduj sie Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 23:08 Nie zaprzeczam - zawszze pisałem, że z kobietami mi nie idzie, cała reszta jest okej ( no wyłaczając wzrost wygląd) Odpowiedz Link
robert.83 Re: Zima 27.07.09, 23:05 Jeśli Cię to pocieszy to właśnie kolejny raz popełniłem kolejny błąd, oddając cześć swojej debilnej słabości charakteru. Coś kalibru cięższego niż nie pójście na piwo... Kuźwa no... już czuję jak błędne to było. Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 23:11 Mi alkohol nie smakuje zwyczajnie Poza tym białko się ścina Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Zima 27.07.09, 23:11 frip, dzieciaku, a dlaczego Ty jeszcze nie spisz??? Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Zima 27.07.09, 23:28 bo ja sobie Ciebie wyobrazam jak takiego duzego dzieciaka, wnosze po tym co piszesz Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Zima 27.07.09, 23:35 bo sie zachowujesz jak nieposluszne dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! my wszyscy Ci dobrze radzimy, a Ty swoje!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 23:38 Lipcowa na wszystko przyjdzie czas A Wasze rady doceniam i kiedys w życie wprowadze Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Zima 27.07.09, 23:40 no coz, jak przyjdzie ten czas to ja juz bede stac nad grobem i nici z tego kina Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 23:43 Nie za dwa lata Mam cichą nadzieje, że spełni mi sie marzenie wyjazdu do norwegii Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Zima 27.07.09, 23:50 no wiesz, ze ma, ze nie musi robic frip!!! znowu niebezpiecznie sie zrobilo. Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 23:54 he heh ja tam nie wnikam co on ma a co nie Ale do norwegii to solo wyjade w sumie samotnik no nie Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Zima 27.07.09, 23:59 no niech Ci bedzie, ale ja widze, ze juz jest 96 Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 23:21 Ja to plan układam co będe robił od września do czerwca Odpowiedz Link
dwagrosze Re: Zima 27.07.09, 23:20 Już miałem iść spać, w sumie to w watkach fripa miałem się odzywać, bo mi czasem ręce opadają, ale no nie mogę. Stary, choć będziesz miał łapę jak ten Twój idol, czy Coleman, możesz nawet wygrać mr olimpia w 2010, możesz mieć operację za operacją, może dzięki temu będziesz się pizdrzył przed lusterkiem trzy godziny dziennie. Możesz mieć nawet metr dziwęćdziesiat siedząc na taborecie, mogą Ci dolary z majtek wystawać... Myślisz, że Ci to pomoże w znalezieniu laski? No może faktycznie, laskę znajdziesz, ale na kobietę nie licz. Nie byłeś nigdy z nikim na piwie, w kinie, czy na spacerze od tak sobie? Nikt na szyji nie bedzie Ci wisiał, ani zebami nie uczepi się nogawki i nie ważne jakiego belmondo z siebie zrobisz. Jak się umiesz powstrzymac przed obmacywaniem i chamskim spogladaniem w dekold, to w czym problem? Z kumplem też byś nie poszedł do kina? Cóż to za różnica? TO ZWYKLE NIEZOBOWIAZUJACE OGLADANIE FILMU. Lipcową trochę znam i wiem, że nie ucieknie. Z racji swojej pracy wiele w życiu widziała Nie zrobisz na niej wrażenia Musiał bym nie mieć rąk i nóg, żeby zrozumieć Twoje podjeście, bo za cholere tego nie kumam. A do przystojniaka mi trochę brakuje, co forumowicze zapewne potwierdzą, bądz przez grzeczność skłamią Ok, limit wyczerpałem na dziś, ide spać! Odpowiedz Link
kawamija Re: Zima 27.07.09, 19:30 Ależ Robert czemu mam się od razu zabierać za szefa ???, mnie wystarczy jakiś miły członek tej bandy ? p.s. jutro idę zacząć wyrabiać paszport , bo podczas róznych zyciowcyc burzy gdzieś mi zaginął.............a czytam, że może się przydać -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
dwagrosze Re: Zima 27.07.09, 20:08 To ja rozrzucę kilka ulotek po mieście, rozkręce marketnig szeptany, porozwieszam plakaty i zagram w głuchy telefon... A na poważnie, nawet nie wiecie jak nakręca dwa tygodnie pod palmą w styczniu lub lutym, wtedy kiedy u nas syf i malaria... Odpowiedz Link
ciamciak-2 Re: Zima 27.07.09, 21:43 Te ale w tych swoich ciepłych krajach nie nauczysz się jeździć na nartach - co najwyżej wodnych... Jeszcze zobaczysz jaka zima jest piękna Ciamciak - kochający góry zimą i morze latem Odpowiedz Link
dwagrosze Re: Zima 27.07.09, 21:58 Zawsze można i tu i tu skoczyć. Dobrze wiesz, że "u nas" nie ma z tym problemu Odpowiedz Link
dwagrosze Re: Zima 27.07.09, 22:05 Ale pomysł jest A od pomysłu do realizacji, to zwykle jest kilka sekund Musimy być gotowi gdyby coś. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Zima 27.07.09, 21:52 Fakt - ja "nie wiecie". Ale zawsze "chcieliście" spróbować. Odpowiedz Link
frip0 Re: Zima 27.07.09, 19:25 Ja nie cierpie tylko sniegu. A tak w ogóle to całkiem przyjemnie sobie posiedziec w ciemności od 16.00 i posłuchac nastrojowej muzyczki Odpowiedz Link