Gość: Mika IP: *.home.aster.pl 27.01.12, 02:14 Pomijając cenę, która zdecydowanie przemawia za karuzelką - warto sie bawić w magic corner? Czy więcej się w nim zmieści niż na karuzelce? Ma ktoś z was? Jak się sprawdza przy codziennym użytkowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princesswhitewolf Re: Magic corner czy karuzelka? 28.01.12, 12:13 Mam w jednym rogu magic corner. W drugim mam karuzelke bo tez nie moglam sie zdecydowac wiec kupilam i to i tamto. Z Magic corner, trzeba jeden element wywlec i potem drugi glebszy. Z Karuzelka to jeden ruch. Wiecej sie zmiesci w magic corner bo zwaz ze karuzelka jest polokragla. Karuzelka jednak duzo bardziej dostepna i przynajmniej dla mnie byla o niebo tansza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Magic corner czy karuzelka? IP: *.home.aster.pl 28.01.12, 22:20 Ja mam po poprzednich właścicielach mieszkania karuzelkę - taką prawie 360 stopni - 3/4 koła. Jest dość duża, więc tak sobie myślałam że będzie pojemna. Nerki jakoś mnie nie przekonują - przynajmiej na zdjęciach wydaje się, że niewiele się tam mieści. No i ta cena :(. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Magic corner czy karuzelka? 29.01.12, 10:41 Nigy nie upchnęłam tyle garów, pokrywek, patelni w magica ,nerki są duzo bardziej pojemne, ja aurat mam te największe i wszystkie gary mie się na nie mieszczą. Zdjęcia jak to u mnie wygląda [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/uc/ya/bphf/M355AwWGV2D5ZE81NB.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Magic corner czy karuzelka? 29.01.12, 10:46 nie wiem dlaczego zdjęcie się nie wkleiło spróbuje jeszcze raz, jak się nie wklei proszę skopiować link i wkleić w wyszukiwarkę, ewentualnie odwiedzić moją galerię [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/uc/ya/bphf/M355AwWGV2D5ZE81NB.jpg[/img] oczywiście nie namawiam, tylo jako użytkowniczka magica i le mansa z całą stanowczością potwierdzam ze le mans jest pojemniejszy i duzo bardziej komfotowy Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Magic corner czy karuzelka? 28.01.12, 16:33 to tez karuzelka w ksztalcie nerki. Jezu a czemu to takie drogie tam? Przeciez takie nerkowe sa zazwyczaj tansze niz magic corner. A czy az tak pojemne. No sorry tez nie ma idealnego ksztaltu prostokata jak szafka w srodku wiec scina sporo jak i polokragla karuzelka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivaz Re: Magic corner czy karuzelka? IP: *.home.aster.pl 28.01.12, 18:15 To nie jest karuzelka, to się nie kręci jak karuzela w szafce, te półki w całości wyjeżdzają z szafki, a ceny wszędzie podobne chyba najtaniej spotkałam za 1300zł. Pólk sa bardzo wygodne i bardzo pojemne poprzez ergonomiczne kształty, w starej kuchni miałam magic cornera, ale z le mansa jestem dużo bardziej zadowlona, dużo więcej się mieści, no i dostęp do wszystkich naczyć wg mnie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivaz Re: Magic corner czy karuzelka? IP: *.home.aster.pl 28.01.12, 18:25 w magicu zeby wyjąć coś z tej pólki w głebi szafki trzeba wszystkie kosze wysunąć, a i tak dostęp do ostatniego garnka jest ograniczony, a w le mansie półki wysuwa się każdą oddzielnie i dostęp jest komfortowy do każdego miejsca, do każdego garnka. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Magic corner czy karuzelka? 29.01.12, 15:08 sa karuzelki wyjezdzane obracane na osi i sa tez takowe polksiezyce wyjezdzane. Zawsze ten polokragly czy nerkowy ksztalt troche obcina ilosci. Z magic corner jest wiecej miejsca zaoszczedzone- ale nie uwazam ze jest to najlepsze rozwiazanie jak juz mowilam. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Magic corner czy karuzelka? 29.01.12, 15:13 www.wjskitchenwarehouse.co.uk/dev43new/images/P/WWWCOR.jpg W magic corner masa sie miesci, Duzo wiecej niz z nerkami czy karuzelkami. Ale jak mowilam, meczace jest szukanie czegos w tej glebszej. Ja ta uwazam ze karuzelka czy polkaruzelka to najlepsze rozwiazanie i najszybsze w dostepie Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Magic corner czy karuzelka? IP: *.home.aster.pl 29.01.12, 18:45 Ja planuję wykorzystać to ustrojstwo na garnki i patelnie. Jeśli się zmieszczą, to może jakieś okrągłe tortownice. Przy karuzelce, tak mi się wydaje, zawsze mogę postawić coś z boku (butelka, prostokątna blaszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Magic corner czy karuzelka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 09:14 No właśnie zależy, co w takiej szafce chce się przechowywać, inne ustrojstwo będzie lepsze dla garnków, a inne do pojemników, torebek czy innych pudełek. No i zależy czy szafka jest tylko narożna, czy narożna "ślepa" (nie wiem jak to się określa). Odpowiedz Link Zgłoś