Dodaj do ulubionych

Bosh/Siemens - serwis

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 13:19
Witam
Czytałem sporo o pozytywnych opiniach sprzętu Bosch/Siemens ale jak wszystko
pewnie prędzej czy później coś trzeba będzie naprawić.
W dwóch punktach juz mi odradzali sprzęt tej firmy ze względu na 1 punkt
naprawczy w Polsce + długi termin oczekiwania na naprawę.
Czy może ktoś korzystający ze sprzętu tej firmy to potwierdzić. Jak u Was
przebiegały naprawy i czy faktycznie nie ma więcej punktów serwisowych w
kraju??
Trochę mi to dało do myślenia a czekają mnie niedługo spore zakupy sprzętu
AGD.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • orchid11 Re: Bosh/Siemens - serwis 09.12.06, 22:00
      siemens i bosch produkują produkty wysokiej klasy, ale jak słusznie zauważyłeś wszystko ma prawo się zepsuć! są produkty bardziej lub mniej awaryjne. te mnie to bosch i siemens. u nie nic się nie zepsuło, za to znajomym chyba coś się stalo z okapem... serwis przyjechał szybko. a jeden punkt naprawczy? z tego co widziałem w katalogach to jest dosć dużo serwisów...
      • Gość: pikie Re: Bosh/Siemens - serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 12:12
        Hej dzięki za odpowiedź.
        Może ktoś jeszcze miał jakieś doświadczenia z serwisem??
        Pozdrawiam
        • Gość: mjk Re: Bosh/Siemens - serwis IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 10.12.06, 15:46
          www.bosch-agd.pl/pl/start/index.asp
          i link "serwis"
    • Gość: dwq Re: Bosh/Siemens - serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 20:42
      informacja o jednym punkcie naprawczym to bzdura!
      www.bosch-agd.pl/pl/images/pierwsza/bosch_service.html
      • Gość: pikie Re: Bosh/Siemens - serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 20:55
        Dzięki za odpowiedzi. Też mi się nie chciało wierzyć że Bosch ma jeden puknt
        naprawczy w kraju. Chyba małe premie mają za sprzedaż sprzętu tej firmy ;-)
        A czy wie ktoś z ktorych fabryk Bosch'a trafia sprzęt na polski rynek??
        Obiło mi się o uszy że w hiszpani i chinach też jest produkcja i stamtąd to juz
        nie jest ta chwalona jakość. Czy słyszał ktoś coś podobnego??
        Pozdrawiam
        • Gość: misiu Re: Bosh/Siemens - serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:11
          "Obiło mi się o uszy że w hiszpani i chinach też jest produkcja i stamtąd to
          juz
          nie jest ta chwalona jakość. Czy słyszał ktoś coś podobnego??"
          To Ci nagadali na pewno ci sami co o tym serwisie.
          • Gość: pikie Re: Bosh/Siemens - serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:27
            Tak dokładnie tam. Ale chciałbym to zweryfikować i po to chyba wszyscy
            korzystamy z forum.
            Więc będę wdzięczny za bardziej przydatne informacje niż Twoje!!
        • Gość: mjk Re: Bosh/Siemens - serwis IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 11.12.06, 14:10
          Zwykle z Polski
          • jan_telecki Re: Bosh/Siemens - serwis 11.12.06, 14:45
            ja kupilem lodówke Bosch
            www.bosch-agd.pl/pl/produkty/produkt.asp?idproduktu=672
            ktora została wyprodukowana w Turcji,
            mam ją pol roku i chodzi jak ta lala.
          • Gość: g Re: Bosh/Siemens - serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:50
            mam piekarnik bosch, o ile mnie pamięć nie myli z hiszpanii-nie mam dostępu do
            tabliczki, żeby sprawdzić.Juz po gwar. bez awarii.
            Za to zmywarka siemens, z niemiec, chodzi już 14 rok bez awarii, juz na nia
            patrzeć nie mogę i nie pasuje do niczego, ale nie wywalę sprawnej(nigdy nie
            naprawiana, nawet pompa, a zmywam min. raz dziennie)
            • Gość: pikie Re: Bosh/Siemens - serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 16:56
              Dzięki za odpowiedzi. Chyba zaczynam szukać konkretnych modeli siemens/bosch i
              nie będę słuchał sprzedawcy bo od niego raczej nie jest wiarygodna informacja.
              Najwyżej jak się zacznie sypac sprzęt to będziecie mogli o tym przeczytać na
              tym forum :-)
        • Gość: slawko Re: Bosh/Siemens - serwis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:17
          pralki robią w Niemczech (lub w niemcach jak ktow woli) oraz w Polsce, te z Polski są mniej zawodne. sprzęt grzejny różnie a w chinach to drobnice ale też nie wszystko...
          pozdr moja lodóka do zab jest made in germany
        • Gość: ukk Re: Bosh/Siemens - serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 12:01
          część kuchenek Boscha jest produkowana w Rumunii w fabrykach BEKO
          • Gość: pikie Re: Bosh/Siemens - serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 16:25
            Slawko a tak z ciekawości to czemu uważasz że z Polski są mniej zawodne??
            Poznałeś na "własnej skórze"?? A może jest to udowodnione jakimiś niezależnymi
            testami??
            Trochę mnie to zbiło z tropu... mam szukać made in Poland??
            Z góry dzięki za odp.
            pozdrawiam
            • zayzayer Re: Bosh/Siemens - serwis 12.12.06, 18:34
              Gość portalu: pikie napisał(a):

>> Trochę mnie to zbiło z tropu... mam szukać made in Poland??
              Najlepsze wyroby wychodzą z Polski. I przyznali to sami szefowie Boscha-
              Siemensa. Wytłumaczenie jest proste: fabryka najnowsza, a co za tym idzie
              najnowocześniejsza, najlepsi robotnicy. Z resztą dotyczy to wszytkich marek
              mających fabryki w Polsce.
              • Gość: pikie Re: Bosh/Siemens - serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:45
                To zaczynam poszukiwania bosch/siemens. Choć nie będę się upierał że chce model
                robiony w Polsce. Myslę że zaryzykuję i kupię kilka rzeczy z tej firmy. Oby
                pozytywne opinie osób na temat tej firmy potwierdziły się u u mnie w domu ;-))
                dzięki za pomoc
                Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka