gazeta.eva 23.10.07, 21:06 konkretnie takie,gdzie mozna kupic polskie produkty???Znacie??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeta.eva Re: polskie sklepy 23.10.07, 21:08 gazeta.eva napisała: > konkretnie takie,gdzie mozna kupic polskie produkty???Znacie??? oczywiscie w Berlinie... Odpowiedz Link
pia.ed Re: polskie sklepy w Berlinie 24.10.07, 21:14 Weszlam na www.google.de napisalam: polski sklep berlin www.polonia-total.de/uslugi/sklepy.htm Jak poszukasz na google, to z pewnoscia znajdziesz wiecej! Polskie sklepy maja czesto nazwe "Polonus", wiec i tak mozna szukac. Odpowiedz Link
mhr-cs Re: polskie sklepy w Berlinie 22.11.07, 10:38 mozliwe ze jest ktos co to kupi ale te ceny sa niestety peznadziejne to lepiej zrobie sama rezepty mam i wiem jak wedzi mieszkalam w poznaniu to nie znaczy ze nie mam otym pojecia Odpowiedz Link
buka007 Re: polskie sklepy 25.10.07, 08:03 Klon na Pestalozzistr. i kazdy sklep rosyjski (dwa sa na Pasauerstr) Odpowiedz Link
diegosia Re: polskie sklepy 26.10.07, 09:39 Sa nowe duze delikatesy w okolicy Gesundbrunnen (nazywaja sie chyba Polskie Delikatesy) i maly sklep na Schönhauser Allee w okolicy przystanku S-Bahn (po prawej stronie patrzac w kierunku Alexanderplatz). W zadnym niestety jeszcze nie bylam, ale kiedys sie wybiore :-) Odpowiedz Link
niki1162 Re: polskie sklepy 29.10.07, 09:03 ten na Schönhauser Allee 108 jest swietny,polecam. Mozna tam kupic duzo polskich produktow i zjesc na miejscu bigos,pierogi lub lazanki lub fasolke po bretonsku. Mniam, chyba polece i cos zjem.... Odpowiedz Link
dobiasz Re: polskie sklepy 29.10.07, 11:10 niki1162 napisała: > ten na Schönhauser Allee 108 jest swietny,polecam. Mozna tam kupic > duzo polskich produktow i zjesc na miejscu bigos,pierogi lub lazanki > lub fasolke po bretonsku. Mniam, chyba polece i cos zjem.... Szkoda, że to po przeciwnej stronie Schönhauser Allee niż moja firma. Też bym skoczył na pierogi :-) Odpowiedz Link
mhr-cs Re: polskie sklepy 22.11.07, 10:46 a podasz mi ceny tych produktow bo w calym berlinie sa okropne to tylko polak tak zrobi Odpowiedz Link
niki1162 Re: polskie sklepy 22.11.07, 14:41 no fakt, dosyc drogo, paczka pierogow 3,50 €, porcja na miejscu 3 lub 4 €, soljanka i bogos tez po 4 €, ale solidne porcje,nie oszukane, duzo "wkladu". Kabanosy po 1,99 za 100 g. Kisiel po 0,80, grzybli marynowane po 2,50. Cen wedlin nie pamietam, ale oni maja ciagle swieze dostawy z firmy sokolow. Jest tez troche tanszy sklep na Weddngu, Müllerstr. 61 (chyba) kolo stacji Rehberge.Tylko troche mniejszy wybor. Obok jest knajpka intetnetowa,gdzie mozna kupic polskie gazety. Odpowiedz Link
mhr-cs Re: polskie sklepy 22.11.07, 10:43 dobze rze nie bylas ceny beznadziejne nawet niemcy w ameryce sprzedaja swoje orodukty taniej chetnie bym kupilam polskiej wedliny ale nie za ta cene Odpowiedz Link
camel_3d Re: polskie sklepy 03.04.09, 15:48 diegosia napisała: > Sa nowe duze delikatesy w okolicy Gesundbrunnen (nazywaja sie chyba > Polskie Delikatesy) i no sa sa..ale ceny jakby 3 x takei jak w PL lub jeszcze wiecej:) na wieksze zakupy bardziej sie oplaca w pociag wsiasc i do Frankfurtu pojechac. Odpowiedz Link
mhr-cs Re: polskie sklepy 22.11.07, 12:16 znam sklep rosyjski w Hamburgu ale nie robia to tylko dla pieniedzy najpierw czeba pokazac co masz ale moze polacy maja inny projekt pieniadze ja wiem ze polak polakomi jest niedobry dlatego ucieklam 40 lat temu Odpowiedz Link
polaola Re: polskie sklepy 26.10.07, 12:20 W Markthale na Alt-Tegel jest sklep(stoisko) z polskimi wyrobami. Juz kilkakrotnie tam kupowalam (wedline, sok malinowy, ser bialy, barsz czerwony i inne hity) i bylam przyjemnie zaskoczona: dobra jakosc i mila obsluga. Odpowiedz Link
mhr-cs Re: polskie sklepy 22.11.07, 12:27 za te pieniadze to pujde na kolana przed toba dlaczego wy tak wierzycie Odpowiedz Link
karamila_1 Re: polskie sklepy 01.12.07, 23:43 Przy ulicy Landsberger Allee jest duzy rosyjski sklep STOLICZNYJ. Towaru tylu, ze glowa boli. Na nasze polskie jadlospisy znajde tam wszystko. Maja bardzo duzo produktow z Polski, nawet chleb, mleko, sery, maslo, smietana, ryby, wedliny. Ceny sa bardzo dostepne. Kupuje tam czesto. Przede wszystkim przed Wigilia kupuje tam wszystko, czego nie ma w niemieckich sklepach. Polecam. Kto lubi ryby: takiego wyboru nie znajdzie sie w zadnym niemieckim sklepie. Pozdrawiam z Berlina-Friedrichshain Odpowiedz Link
camel_3d a cz y tych polskich delikatesach.... 02.12.07, 19:08 mozne kupic ges? pytam serio:) Odpowiedz Link
niki1162 Re: a cz y tych polskich delikatesach.... 03.12.07, 09:44 mozna, pytalam,ale chyba tylko juz upieczona, przyjmuja zamowienia, trzeba sie wpisac na liste.W wigilie pracuja do 16 i mozna odebrac. Widzialam w Lidlu gesi z Polski z Ciechanowa i ja osobiscie z powodow sentymentalnych (pochodze z Mazowsza) tam kupie i sama upieke. Odpowiedz Link
camel_3d Re: a cz y tych polskich delikatesach.... 03.12.07, 10:03 no ja kupielm w lodzi:) ale okazalo sie, ze za mala:) tzn na 8 osob jedna to za malo..wiec musze druga skolowac. ok. dzieki.. pojde dzis do lidla:) > mozna, pytalam,ale chyba tylko juz upieczona, przyjmuja zamowienia, > trzeba sie wpisac na liste.W wigilie pracuja do 16 i mozna odebrac. > Widzialam w Lidlu gesi z Polski z Ciechanowa i ja osobiscie z > powodow sentymentalnych (pochodze z Mazowsza) tam kupie i sama > upieke. Odpowiedz Link
infoberlin.pl Re: polskie sklepy 09.07.08, 21:47 maps.google.de/maps/mm?ie=UTF8&hl=de&ll=51.151786,10.415039&spn=11.777796,27.070313&z=5 Odpowiedz Link
daniel_berlin Re: polskie sklepy 31.03.09, 12:56 Ostanio widzialem liste z POLSKIMI SKLEPAMI w Berlinie na www.Nasz-Berlin.com Pozdrawiam z Berlina - Danil. Odpowiedz Link
duszka30 Re: polskie sklepy 31.03.09, 15:08 Dwa razy w tygodniu jestem służbowo w Polsce mogę kupić co tylko chcecie...spożywcze, papierosy, alkohol itp Odpowiedz Link
camel_3d Re: polskie sklepy 03.04.09, 15:47 > konkretnie takie,gdzie mozna kupic polskie produkty???Znacie??? niedaleko gesundbrunen..ale ceny z kosmosu maja... Odpowiedz Link