ursulad 09.02.11, 08:05 isport.blesk.cz/clanek/skandaly/101340/hazi-vinu-na-fabii-co-maji-polaci-zuk-maluch-ci-panda.html Tak reagują niektórzy Czesi. I znowu temat do ośmieszenia nas. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slavko2 Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 10:13 urszulo jestęs wydaje mi sietrochę przewrazliwona. Ale z tego co pamietam jestes Zaolzianką, a tam słyszy sie od czasiu do czasu o napieciach na linii Polak- Czech, stąd moze ta wrazliwość u Ciebie? Odpowiedz Link
ursulad Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 11:00 Slavko, ty uważasz to za normalne? Skądkolwiek pochodzisz? Ja nie...Ale to moje zdanie. A przeczytałeś ten artykuł? Odpowiedz Link
slavko2 Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 11:56 tak przeczytałem, Oni pisza ze Polacy winią za wypadek Kubicy jakośc samochodu jakim sie poruszal, a wiemy ze była to Skoda. Abstrahując ja nie spotkałem sie w necie z opiniami, ze Polacy winią producenta auta, ale to niewazne. Nie przywiazywałbym do tego większej wagi w sumie. Kubica w Czechach z tego co widże cieszy sie raczej dobra opinią. A to co najbardziej sie docenia to jego skromność Odpowiedz Link
ursulad Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 12:09 Właśnie, też nie przeczytałam nigdzie o obarczaniu winą Czechów...I to dla mnie ważne. Autor wyssał coś z palca i znowu czytelnicy wyrabiają sobie opinię na nasz temat. Warto przeczytać wypowiedzi dyskutujących. I tu już nie chodzi o Kubicę. Odpowiedz Link
ursulad Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 12:11 Zaolzie...tam słyszy sie od czasiu do czasu o napieciach na linii Polak- Czech, stąd moze ta wrazliwość u Ciebie? A czy takie artykuły niwelują te napięcia? I na pewno nie dyskutują tylko Zaolziacy. Odpowiedz Link
slavko2 Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 12:35 Urszulo slyszałem opinie ze za 40-50 lat na Zaolziu sie nie będzie mówić po polsku czy po naszymu. A co do artykułu to pismaki, bo na pewno nie dziennikarze szukają okazji zeby za wszelką cenę pachnialo sensacja. Pamietam jesienią jak Lech Poznań przyjechał na mecz ze sparta. Na rynku mnóstwo pismaków z tv, radia, prasy. stałem koło nich i słysząłem o czym rozmawiają. Wszystko kręciło sie wokół sensacji. Pytali czy juz sie biją (polscy kibole) czy jeszcze nie. Poznaniacy zachowalis ie wiecej niz porpawnie tego dnia byli jedna z największych atrakcji miast aich pochód z ze Staromaku na Letną to było wydarzenie dnia, ale pare hien tj, pismaków było wyraznie zawiedzionych. Odpowiedz Link
ursulad Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 12:41 Co do Zaolzia, to myślę, że to będzie wcześniej. Ale chyba mnie źle identyfikujesz. Poza tym, Slavko, zbaczasz z tematu Pozdrawiam i może się ujawnisz. Napisz na prywatny mail. Odpowiedz Link
slavko2 Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 13:51 ???? w jakim sensie mam sie ujawnić? ) nie jestes z Zaolzia? Czy ja wiem czy zbaczam z tematu? chciałem tylko napisać, ze w branzy dziennikarskiej se sensacja to podstawa sukcesu. Ja generalnie tak dlugo na ten temat sie rozpisywac nie będe bo ten artykulik nie jest tego wart. pozdro Odpowiedz Link
wislok1 Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 15:42 Co je v Česku ještě Českého? Fabrika Škoda patří Německému koncernu Volfswvagen čili je to po prodeji Škodovky Němcům již Německé auto a na tom se nic nemění že ho smontávají v Ml. Boleslavi .Pracuje tam taky mimochodem spouta Poláků ,Naše národní hrdost na značku Škoda je už jen České furianství sedláka který propil svůj grunt a pořád se vydává za dobrého hospodáře. isport.blesk.cz/diskuse//95394/1 Jak widać, nie wszyscy dali się podpuścić do ataku na Polaków. Cóż, na tym właśnie polega tabloidyzacja prasy. Brukowce szczują ludzi, podpuszczają. Czytałem komentarze po wypadku w słowackim Sme. Wszystkie były pozytywne dla Roberta Odpowiedz Link
slavko2 Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 16:11 wWisloku na sezname takze nei były najgordze na HN juz zupełnie w porządku, no ale to jest juz innych poziom inny target Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 18:47 Blesk to jest takie samo gowno jak Fakt w Polsce. Normalny i inteligentny czlowiek takie artykuly czyta (albo raczej nie czyta) z przymruzeniem oka. Ale na pewno jakis odsetek czechow po tym artykule nie bedzie miec dobrego zdania o polakach. Zycie po prostu... Odpowiedz Link
wislok1 Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 19:10 Dokładnie, takie samo gó... jak wPolsce Fakt i Der Dziennik Np. wątek najbardziej znienawidzonych nacji Odpowiedz Link
ursulad Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 21:02 Tak, Blesk to dno. Ale, niestety, jest najczęściej czytanym dziennikiem. Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 21:17 ursulad napisała: > Tak, Blesk to dno. Ale, niestety, jest najczęściej czytanym dziennikiem. Chyba przez najnizsza klase spoleczna. Osobiscie nie znam nikogo kto by ten codziennik kupowal lub czytal. Odpowiedz Link
bsl Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 21:54 u nas lezy w knajpie , czytaja prawie wszyscy , jednoczesnie wszycy twierdza ze to gazeta do dopy Odpowiedz Link
wislok1 Re: Wypadek Roberta Kubicy 09.02.11, 22:23 Dla właściciela liczy się tylko to, że się brukowiec sprzedaje. A sprzedaje się, bo seks, przemoc, szczucie na rząd, na sąsiadów, ludzi wciąga. Odpowiedz Link