Dodaj do ulubionych

Pociągiem do Czech

27.06.12, 16:56
W sierpniu wybieramy się do Pragi (2 os.) pociągiem.... Jak najkorzystniej tam dojechać? Są jakieś aktualnie ciekawe możliwości? Szukałem sporo po formach, ale w większości były to rozwiązania sprzed 2-3 lat więc ceny były już dawno nie aktualne. Dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • kuba20031 Re: Pociągiem do Czech 27.06.12, 18:18
      Zajrzyj na te strone . Mysle ze ona da Wam wiele odpowiedzi na pytania : www.kolej.one.pl/~halski/cestovani_vlakem.html
    • kuba20031 Re: Pociągiem do Czech 27.06.12, 18:26
      W razie jakbys mial pytania to gg 10726976 . Ps Ja tez jade w sierpniu do Czech
      • arczi_arczi Re: Pociągiem do Czech 27.06.12, 19:59
        Dziękuję za wiadomości.

Ta opcja: Wrocław - Praha bez kombinowania za 79zł będzie chyba najlepsza.
        Mam nadzieję, że idzie kupić za taką cenę bilet w obie strony.
        • kuba20031 Re: Pociągiem do Czech 27.06.12, 20:39
          1. Z Wroclawia nie ma bezposredniego pociagu do Pragi wiec pozostaje Ci Wroclaw - Usti n. Orlici/Pardubice i stamtad do Pragi
          2. Taniej wychodzi kombinacyjny bo :
          Wroclaw - Miedzylesie 22 zl
          Miedzylesie - Lichkov 4 zl
          Lichkov - Praga 247 kc
          3 Jada 2 osoby wiec automatycznie macie 25% znizki na odcinek Lichkov - Praga czyli od lebka 185 kc .
          4. Wiec 79 przy kombinacji jest drozsza impreza
          • arczi_arczi Re: Pociągiem do Czech 27.06.12, 22:25
            O kurcze, niezle!

W życiu bym nie wykąbinował takiej opcji... no, ale jade pierwszy raz smile
            A jak wygląda ta cała akcja z przekraczaniem granicy w Międzylesiu?
            • arczi_arczi Re: Pociągiem do Czech 27.06.12, 23:09
              A jeszcze jedno...! Gdzie spać w Pradze?
              • kuba20031 Re: Pociągiem do Czech 27.06.12, 23:31
                Gdzie spac ? Zalezy jaka masz kieszen smile polecam hostel Sinkuleho na Zikovej 13 w dzielnicy Dejvice . Metro 200 metrow . Blisko Billa i Albert . Do Hradczan z buta w 10 minut .
                Podbij do mnie na gg 10726976 wszystko Ci powiem .

PS Ja jade 15 sierpnia tez z Wroclawia z tym ze autobusem (udalo sie kupic bilet za 5 zl big_grin) ale w razie czego na miejscu moge pomoc
            • kuba20031 Re: Pociągiem do Czech 27.06.12, 23:10
              W tym poradniku do ktorego link masz w pierwszym poscie jest napisane co robic . Kupujesz w kasie bilet do Miedzylesia . W Miedzylesiu idziesz do konduktora i kupujesz u niego przejsciowke do Lichkova a tam jest juz czeska obsluga i kupujesz bilet - jizdenka sleva po skupiny - czyli ze znizka grupowa do Pragi . Zreszta po co ja to pisze jak masz to w linku w I poscie opisane .
              • arczi_arczi Re: Pociągiem do Czech 27.06.12, 23:23
                Dzięki, naprawde mi pomogleś...

A gdzie mogłbyś polecić nocleg?
                • kuba20031 Re: Pociągiem do Czech 27.06.12, 23:38
                  GG 10726976 smile
                  • arczi_arczi Re: Pociągiem do Czech 28.06.12, 12:22
                    Dzięki, odezwę się. smile
    • daghda.irish.pub Re: Pociągiem do Czech 27.06.12, 23:39
      arczi_arczi napisał:

> W sierpniu wybieramy się do Pragi (2 os.) pociągiem.... Jak najkorzystniej tam
      > dojechać? Są jakieś aktualnie ciekawe możliwości? Szukałem sporo po formach, al
      > e w większości były to rozwiązania sprzed 2-3 lat więc ceny były już dawno nie
      > aktualne. Dziękuję za pomoc.

Zalezy jeszcze, skąd... jakby co, to ze Śląska kogoś do Ostrawy mogę rzucić (za free).
      • kuba20031 Re: Pociągiem do Czech 27.06.12, 23:46
        I z Ostravy do Pragi Pendolinem albo RegioJetem smile Tylko ze caly czas rozmawiamy pod katem Wroclawia smile
        • daghda.irish.pub Re: Pociągiem do Czech 27.06.12, 23:49
          Aaa, bo z roweru wrocilem (Ostrava noca jest cool) i nie czytalem wszystkiego smile Ale jakby co, biore na stopa smile
          • kuba20031 Re: Pociągiem do Czech 28.06.12, 00:19
            Lepiej sie dowiedz kiedy Gambrinus Liga sie zaczyna bo za cholercie nie moge tego znalezc a z czeskiego to znam tylko hledat , cesta , vlak , jizdenka , vstupenka i troche przeklenstw wink
            • daghda.irish.pub Re: Pociągiem do Czech 28.06.12, 08:09
              www.gambrinusliga.cz/ wink
              • kuba20031 Re: Pociągiem do Czech 28.06.12, 11:38
                Wielkie dzieki za adres strony na ktorej rozumiem co 10 slowo uncertain
                • daghda.irish.pub Re: Pociągiem do Czech 28.06.12, 11:41
                  Nová sezóna propukne o víkendu 28. a 29. července, s tím, že poslední podzimní kolo (šestnácté) by mělo proběhnout 24. a 25. listopadu.

Liga zaczyna się za miesiąc.
                  • kuba20031 Re: Pociągiem do Czech 28.06.12, 14:01
                    Strzel linkiem do jakiegos terminarza gdzie jest zestaw par kazdej kolejki a Cie normalnie wodka zaleje wink
                    • daghda.irish.pub Re: Pociągiem do Czech 28.06.12, 14:24
                      Rozpiski jeszcze nie ma wink
                      • kuba20031 Re: Pociągiem do Czech 28.06.12, 21:57
                        Co za kraj smile piwo maja dobre , ladne kobiety , pociagi takie ze zal wysiadac ale na miesiac przed startem ligi kopanej nie wiadomo jaki jest terminarz rozgrywek a w Polsce od dawna wszystko jasne i jak tu cos zaplanowac uncertain
                        • zdenek.smetana Re: Pociągiem do Czech 29.06.12, 00:59
                          kuba20031 napisał:

> Co za kraj smile piwo maja dobre , ladne kobiety , pociagi takie ze zal wysiadac a
                          > le na miesiac przed startem ligi kopanej nie wiadomo jaki jest terminarz rozgry
                          > wek a w Polsce od dawna wszystko jasne i jak tu cos zaplanowac uncertain

W Polsce to już pewnie większość wyników na przyszły sezon jest zaplanowana wink
                          • kuba20031 Re: Pociągiem do Czech 29.06.12, 14:50
                            No tos teraz Zdenek dowalil big_grin
                            Ale nie ma co sie obrazac bo prawde napisales smile
                            Swoja droga jakbym np wiedze posiadl co do wynikow to ladnie bym kasiore trzepal u buka - wogole nie musialbym pracowac big_grin
                        • sks_baltyk_1930 Re: Pociągiem do Czech 29.06.12, 18:24
                          Co z tego, ze w Polsce jest znany terminarz jak jest teatr z licencjami (jak co roku zreszta). A wiec do konca nie wiadomo czy np. duzyna "a" zagra z duzyna "b" albo moze jeszcze z jakas inna druzyna>> tylko w Polsce sad
                          • kuba20031 Re: Pociągiem do Czech 29.06.12, 19:05
                            Bo to taki kraj wlasnie smile Swoja droga to serdecznie Cie pozdrawiam - bardzo lubie i szanuje Twoj klub zreszta kilku chlopakow od Was mialem przyjemnosc poznac na kadrze za starych dobrych czasow (ach te libacje na sosnowieckiej Patelni big_grin)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka