Dodaj do ulubionych

Filologia czeska

11.07.05, 14:08
Właśnie dowiedziałam się,że nie dostałam się na filologie czeską sad Jak
umotywować odwołanie,żeby było najskuteczniejsze?Zwłaszcza,że troche punktów
mi brakło... Pomóżcie mi,bo badzo mi na tym zależy!
Obserwuj wątek
    • justyng Re: Filologia czeska 12.07.05, 00:33
      Z tego co wiem odwołań nie pisze się już w ten sposób. Musiałabyś uściślić jak
      dokładnie wygląda Twoja sytuacja tzn. czy np. miałaś jakiś test dodatkowy, czy
      liczyły się tylko wyniki maturalne, na jakim uniwersytecie chciałaś studiować...
      • grin83 Re: Filologia czeska 12.07.05, 09:41
        UJ. Na podstawie egzaminu pisemnego i ustnego. Ten drugi mi gorzej poszedł
        (miałam wtedy problemy osobiste).
        Nie wiem,jak sie pisze odwołania, a jak nie. A czas goni sad
        • justyng Re: Filologia czeska 12.07.05, 11:01
          UJ ma przecież ten komputerowy system w którym każdy ma swój profil, czy
          konto... nie wiem jak oni to nazywają i jeśli sie nie dostałaś to poniżej
          Twoich danych powinny być instrukcje jak się odwoływać i gdzie.

Od mojej koleżanki, która zdawała na UJ na administrację, słyszałam, że
          odwołanie wygląda w ten sposób iż analizujesz test, który pisałeś i znajdujesz
          pytanie w którym Twoim zdaniem jest więcej poprawnych odpowiedzi, a nie tylko
          jedna... i piszesz uzasadnienie, dlaczergo zaznaczyłaś inną odpowiedź niż tą
          która była w kluczu.

Nie wiem jak to wygląda po ustnych egzaminach.

A swoją drogą, jak wyglądały ustne egzaminy? Słyszałam, że w Polsce zaczyna się
          wszystko od zera jeśli chodzi o czeski. Choć może źle słyszałam.

Słuchaj najlepiej napisz na j.galuszka@centrum.cz lub na mój numer gg#2012636.
          Pogadamy i zobaczymy co da się zrobić, a ja jeszcze popytam osób, które zdawały
          na UJ. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka