grin83 11.07.05, 14:08 Właśnie dowiedziałam się,że nie dostałam się na filologie czeską Jak umotywować odwołanie,żeby było najskuteczniejsze?Zwłaszcza,że troche punktów mi brakło... Pomóżcie mi,bo badzo mi na tym zależy! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justyng Re: Filologia czeska 12.07.05, 00:33 Z tego co wiem odwołań nie pisze się już w ten sposób. Musiałabyś uściślić jak dokładnie wygląda Twoja sytuacja tzn. czy np. miałaś jakiś test dodatkowy, czy liczyły się tylko wyniki maturalne, na jakim uniwersytecie chciałaś studiować... Odpowiedz Link
grin83 Re: Filologia czeska 12.07.05, 09:41 UJ. Na podstawie egzaminu pisemnego i ustnego. Ten drugi mi gorzej poszedł (miałam wtedy problemy osobiste). Nie wiem,jak sie pisze odwołania, a jak nie. A czas goni Odpowiedz Link
justyng Re: Filologia czeska 12.07.05, 11:01 UJ ma przecież ten komputerowy system w którym każdy ma swój profil, czy konto... nie wiem jak oni to nazywają i jeśli sie nie dostałaś to poniżej Twoich danych powinny być instrukcje jak się odwoływać i gdzie. Od mojej koleżanki, która zdawała na UJ na administrację, słyszałam, że odwołanie wygląda w ten sposób iż analizujesz test, który pisałeś i znajdujesz pytanie w którym Twoim zdaniem jest więcej poprawnych odpowiedzi, a nie tylko jedna... i piszesz uzasadnienie, dlaczergo zaznaczyłaś inną odpowiedź niż tą która była w kluczu. Nie wiem jak to wygląda po ustnych egzaminach. A swoją drogą, jak wyglądały ustne egzaminy? Słyszałam, że w Polsce zaczyna się wszystko od zera jeśli chodzi o czeski. Choć może źle słyszałam. Słuchaj najlepiej napisz na j.galuszka@centrum.cz lub na mój numer gg#2012636. Pogadamy i zobaczymy co da się zrobić, a ja jeszcze popytam osób, które zdawały na UJ. Odpowiedz Link