ogia 15.07.06, 01:12 szukam (chledam, przepraszam ) filmu 'Sex w Brnie', tytul wersji oryginalnej 'Nuda v Brnie' z tego, co wiem, aktualnie mozna go zobaczyc w polskich kinach, ale teraz mieszkam wlasnie w Brnie... prosze o wszelkie informacje ogia@o2.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niszcz.cenzure Klatki z filmu 15.07.06, 09:14 Mam tylko różne ujęcia z tego filmu media.skoopy.com/misc/naked_czech_girl/ Brno w całej swej krasie Odpowiedz Link
ogia Re: Klatki z filmu 16.07.06, 00:24 no to fajnie, ze masz caly, ale nie tego dokladnie dotyczyl ten watek... Odpowiedz Link
freerock Re: Klatki z filmu 16.07.06, 00:29 No więc Ci napisałem, mam go na Dvix z angielskimi napisami. Czego chciec wiecej? Odpowiedz Link
plaza.de.armas Re: Klatki z filmu - OFF/T 19.07.06, 06:54 A dlaczego tytul brzmi Seks... skoro po czesku jest Nuda... Dla Polaka zrozumiale, ze tytul zmienili. Zeby przyciagnac wiecej ludzi do kina? Odpowiedz Link
sieczu.antycenzor Re: Klatki z filmu - OFF/T 19.07.06, 10:28 Bo ta "Nuda v Brně" pochodzi od angielskiego słowa "Nude" - nagi, goły - stosuje się tylko w języku potocznym, zgodnie z obecnym trendem przejmowania do języka czeskiego angielskich wyrazów. Tytuł "Nagość w Brnie" nie przyciągnąłby tylu widzów Odpowiedz Link
plaza.de.armas Re: Klatki z filmu - OFF/T 19.07.06, 10:46 Angielski tytul to: Boredom in Brno. Poza tym, polecam strone: www.csfd.cz/film.php?id=88256&podle=bodu&rec=&top=&kom=1&limk=-1&limr= Ale dzieki za objasnienie etymologii Odpowiedz Link
sieczu.antycenzor Re: Klatki z filmu - OFF/T 19.07.06, 11:29 To chyba tłumacz dał wielką plamę... Odpowiedz Link
sieczu.antycenzor Ma też drugi tytuł 19.07.06, 11:34 Tutaj pisze tak: Inne tytuły: Nuda w Brnie (Polska), Bored in Brno (USA), Boredom in Brno (USA) www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=20457&sekcja=recenzja&ri=3370 Niemniej słowo "nuda" występuje w czeskim języku potocznym jako "nagość" Odpowiedz Link
freerock Re: Klatki z filmu - OFF/T 19.07.06, 16:48 Zmiana tytułu kompletnie mi sie nie podoba. Ale Sex jest bardziej chwytliwy niż Nuda, no cóż Film filmem, a rynek rynkiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ogia Re: Klatki z filmu 19.07.06, 10:35 nie. w pierwszej wypowiedzi nie napisales na jakim nosniku go masz. a watek zalozylam, bo poszukuje tego filmu, wiec informacja ze go masz w zaden sposob mi nie pomogla. Odpowiedz Link
plaza.de.armas Re: Klatki z filmu 19.07.06, 10:48 www2.vltava.cz/store/GoodsDetail.asp?sCGoodsID=SE00769354 Odpowiedz Link
republikan Re: Sex w Brnie 20.07.06, 13:07 ogia napisała: > szukam (chledam, przepraszam ) filmu 'Sex w Brnie', tytul wersji > oryginalnej 'Nuda v Brnie' z tego, co wiem, aktualnie mozna go zobaczyc w > polskich kinach, ale teraz mieszkam wlasnie w Brnie... prosze o wszelkie > informacje ogia@o2.pl Przeraźliwie mnie śmieszą Polacy usiłujący mówić po czesku. Jak już się tak bardzo boisz użyć w polskim zdaniu słowa "szukam", bo po czesku może brzmieć wulgarnie, to chociaż zajrzyj do jakiegokolwiek kiepskiego słownika, tam zobaczysz, że nie pisze się "chledam", tylko "hledám". A może w polskim też strzelasz takie błędy ?? )))) Odpowiedz Link
ogia Re: Sex w Brnie 21.07.06, 08:38 a nie pomyslales, ze blad mozna zrobic przez nieuwage purysto jezykowy... ? :] Odpowiedz Link
republikan Re: Sex w Brnie 21.07.06, 16:00 Może i można błąd zrobić przez pomyłkę, ale ten jest dość typowy dla błędów robionych umyślnie. Ale nie upieram się, jeśli prezez pomyłkę, to przepraszam za błedną ocenę intencji )) Odpowiedz Link