caaathy 14.09.06, 16:52 kochani jeśli się powtarzam wybaczcie jak dojechać po rozsądnej cenie z krakowa do pragi ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dream_brother Re: krakó - praga ? 15.09.06, 11:43 hej, ja zawsze jeździłem pociągiem - pospieszny z Krakowa w nocy ok. 22.40 kupujesz bilet do granicy do Zebrzydowic - ok. 16 pln. Gdy przejeżdżasz już granicę, jest postój w Petrovicach u Karviny - jakąś godzinę, więc spokojnie wysiadasz i kupujesz sobie bilet w czeskiej kasie - do Pragi było to coś 240 koron czyli jakieś 35 pln, więc razem z 50 pln. Wiem, że były też jakieś sposoby dojechania do Cieszyna i stamtąd busem albo na odwrót do Cieszyna i na pociąg. Musiałabyś poszukać, ja tak nie podróżowałem, więc nie wiem. pozdrav Odpowiedz Link
pampeliszka Re: krakó - praga ? 17.09.06, 20:38 My jezdzilismy z Kra do Cie PKS-em (18 zl), najlepiej o 6.20, potem taksowką(6zl) pod przejscie graniczne i czeskim pociągiem juz dalej.Byl czas na zjedzenie sniadania i kawę.W Pradze bylismy, zdaje sie, kolo 17. Ale ile kosztowal bilet, to nie pamietam. Odpowiedz Link
prahaman91 Re: kraków - praga ? 16.01.07, 12:32 a ja mam jeszcze takie małe pytanie, a raczej kilka, odnośnie właśnie takiej taniej podróży, otóz jak wygląda sytuacja na granicy, czy kupując bilet do zebrzydowic nie ma problemu z dojazdem o 1 stacje dalej, jak wyglada kontrola dokumentów i czy z powrotem rwnież można jechać w ten sam sposób? Odpowiedz Link
sieczu5 Re: kraków - praga ? 16.01.07, 14:33 Przez granicę spokojnie możesz przejechać. Z reguły nie kontrolują biletów, w ostateczności zapłacisz 2 złote za przejściówkę. Z powrotem też można. Jeśli ma się więcej niż 26 lat warto rozważyć dojazd do Pragi rannym EuroCity z Krakowa. Odpowiedz Link
caaathy Re: krakó - praga ? 21.09.06, 16:17 dziękuję bardzo ))) w przyszłym tygodniu pojadę do Pragi ))) chyba wybieram opcję do zebrzydowic.... Odpowiedz Link