miss.capricorn 18.12.07, 21:02 Jak w temacie - co znaczy słowo 'hustlovat' w zdaniu 'Idem hustlovat'...? Nie mam bladego pojęcia, jeżeli to jakieś brzydkie słowo, to z góry przepraszam Będę wdzięczna za każdą pomoc w tłumaczeniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elpatrico Re: co to znaczy 'hustlovat'? 19.12.07, 09:00 W jezyku czeskiem a tutaj chodzi raczej o slowacki nie ma slowa hustlovať, ale prawdopodobnie ma to zwiazek z czasopismem Hustler. Wiec jezeli ktos powie "idem hustlovať" to wedlug mnie, tak mi sie wydaje, znaczy "idzie ogladac lub co innego czasopismo Hustler" Odpowiedz Link
miss.capricorn Re: co to znaczy 'hustlovat'? 19.12.07, 13:14 Rzeczywiście, napisała to osoba ze Słowacji, jednak żaden ze znanych mi słowników słowackiego nie uwzględnia tego słowa. Po wpisaniu go w google.sk i google.cz wyskoczyło więcej stron czeskich z tym słowem (w sumie i tak niewiele), ale za nic nie mogę wywnioskować z kontekstu, o co chodzi? I jaki to może mieć związek z wyklejaniem tapet (bo o to chodziło w wiadomości, którą dostałam)? Dziękuję za tę odpowiedź i proszę o może jeszcze kilka propozycji, tak dla porównania Odpowiedz Link
l.e.a Re: co to znaczy 'hustlovat'? 19.12.07, 14:59 w slangu oznacza to zarabiać kasę, w slangu hip hopowców oznacza to handlować narkotykami Odpowiedz Link
jb1602 Re: co to znaczy 'hustlovat'? 19.12.07, 16:29 hustlovat - z tego co się dowiedziedziałem to może chodzić o następujące rzeczy: sprzedaż narkotyków lub składanie (komponowanie) muzyki rapowej. Co się tyczy tapet - nie mam bladego pojęcia. W sumie to slang, więc może dziś lub w jakiś zamkniętych gronach znaczyć o wiele więcej np handlować czymś (raczej nielegalnie), a tapety to też towar Odpowiedz Link
miss.capricorn Re: co to znaczy 'hustlovat'? 19.12.07, 17:51 Rany boskie! Właśnie na podstawy lektury stron wyrzuconych przez czeskiego googla też miałam podobne skojarzenia, no ale co z tymi tapetami?! Chyba jedynym ratunkiem jest zapytać u źródła, chociaż nie wiem, kiedy to będzie... Ale jestem trochę przerażona Handel narkotykami...hmmm...?! Odpowiedz Link
elpatrico Re: co to znaczy 'hustlovat'? 19.12.07, 15:27 Zwiazek z wyklejaniem tapet to moze miec ten, ze po prostu, idzie se naklejac tapetki rozneglizowanych dziewczyn Nie wiem czy w Hustlerze jakie tapetki sa (nigdy go nie trzymalem w rece), ale jezeli ma to cos wspolnego z tapetami, wiec wlaczam fantazje i tlumacze Jezeli chodzi o slang hiphopowcow nie wiem, moze tez tak byc. Odpowiedz Link
sieczu5 Re: co to znaczy 'hustlovat'? 19.12.07, 17:27 Gdzie znaleźliście znaczenie tego słowa?. Patrzyłem w słowniku potocznego języka potocznego i tam nie ma. Odpowiedz Link
l.e.a sieczu5 19.12.07, 18:05 Nie potrzebowałam słownika mam kuzyna hip hopowca 16letniego Odpowiedz Link