semi-dolce 08.10.09, 22:35 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7123184,Wielkopolska__Szokujace_odkrycie_w_gospodarstwie_rolnika.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miszkolc1 Re: zabrakło mi słów 09.10.09, 00:27 Kolejna produkcja szczeniat "rasowych bez rodowodu"....... Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: zabrakło mi słów 09.10.09, 07:44 "W końcu ktoś powiadomił Straż dla Zwierząt, a ona już po kilku godzinach zapukała do drzwi gospodarza. Najpierw nie chciał ich wpuścić - "Po zachodzie słońca nie zapraszam nikogo na posiadłość", później jednak, gdy pojawili się weterynarze z nakazem rewizji, nie miał wyjścia." 1/ Straż dla Zwierząt jest organizacją społeczną, której uprawnienie są praktycznie zerowe. 2/ Jacy "weterynarze" i z jakim nakazem rewizji, wydanym przez kogo i na jakiej podstawie? Pismactwo - i tyle. Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: zabrakło mi słów 09.10.09, 09:40 No fakt, z nakazem rewizji to się mogła pojawić jedynie policja. Niemniej te psy wśród zwłok mnie przeraziły. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: zabrakło mi słów 09.10.09, 15:39 "Wójt na dniach powinien wydać decyzję administracyjną pozbawiającą czasowo Franciszka P. prawa do opieki nad tymi psami." Na dniach?????? Dlaczego nie od razu??? "Na pewno przed sądem będziemy domagać się przepadku tych psów które zostały zabezpieczone oraz tego aby właściciel miał zakaz trzymania psów orzeczony na maksymalny okres tj. 10 lat" Pozyjemy, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
wujek-leszek Re: zabrakło mi słów 09.10.09, 16:15 > "Wójt na dniach powinien wydać decyzję administracyjną pozbawiającą > czasowo Franciszka P. prawa do opieki nad tymi psami." > Na dniach?????? Dlaczego nie od razu??? Dlaczego ? Dlatego, że wójt jest takim samym wieśniakiem, dla którego życie zwierząt nic nie znaczy. Dla niego to tylko decyzja administracyjna, a nie ukrócenie męczarni żywych stworzeń... Odpowiedz Link Zgłoś