Dodaj do ulubionych

Przyjmę jasną kotkę lub kotka

IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:38
Przyjmę kociątko bardzo jasno umaszczone. Może być całe białe, z niewielkimi
szarymi znaczeniami lub koloru kawy z mlekiem. Najchętniej z Łodzi, chyba, że
ktoś ma możliwość transportu.
Obserwuj wątek
    • goc.jola Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 14.07.04, 12:07
      A dlaczego barwa sierści ma dla ciebie takie znaczenie?
    • martiks Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 14.07.04, 12:11
      Będzie pasować do kanapy??
      • Gość: Wiosna Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: 212.191.1.* 14.07.04, 12:50
        Dlaczego jedni lubią jamniki a inni dogi?
        Dlaczego jedni lubią zupę pomidorową a inni ogórkową? itd.itp.
        Ogłoszenie nadal aktualne. Chcę dać kotu dom, mam prawo wybrać zwierzątko na
        lata, takie jakie mi się podoba.
        • Gość: Flora Re: dam jasną kotkę lub kotka IP: 213.25.91.* 14.07.04, 15:00
          dam jasna kotkę lub kota. Tylko właściciel musi mieć duże niebieskie oczy,
          zgrabne nogi, kręcone włosy.
          mam taki sentyment do tego typu urody u ludzi. skoro daję go za darmo, to mam
          prawo chyba wybrać dla kota własciciela takiego jaki mi się podoba,
          • mysiam1 Dziewczyny,weźcie na wstrzymanie... 14.07.04, 15:39
            ...niedługo jeśli ktoś będzie tu pisał, że przygarnie małego, gładkowłosego
            psa, będziecie się "pluć", dlaczego nie wielkiego i kudłatego. Wiosna zrobiła
            krok w dobrą stronę - chce przygarnąć kota - jeśli wymarzyła sobie taki, a nie
            inny kolor, to pozwólcie jej poszukać. Jestem pewna, że wśród tych wszystkich
            kociaków do adopcji znajdzie się wiele takich, które jej będą odpowiadały.
            Dlaczego dziwicie się, że ktoś chce wziąć "konkretnego" kota, a
            nie "jakiegokolwiek" ?
          • narysuj.mi.baranka Brawo, Flora :) _n/txt 14.07.04, 19:32
            • Gość: gosia Re: Brawo, Flora :) _n/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 22:46
              czy ja wiem czy brawo?
              a co? oddając swojego wychowanego od malutkiego w domu kotka nie wybierasz mu
              właściciela?
              nie sądze, przecież kierujesz się jakimiś wyborami i nie sądze zebyś oddała
              pani wyglądającej jak tak stojąca pod burdelem w alejach czy facetowi ktory
              bedzie wygladal jak satanista
              wiec sie nie czepiaj ze ktos chce jakiegos kotka

ja kocham koty i mam koty ale jak kiedys w zyciu bede brała nastepnego kotka to
              tez bede chciała miec jakiegos okreslonego kotka - inna sprawa ze los moze mi
              podstawic na drodze potrzebujące kocie
            • Gość: joanna Re: Brawo, Flora :) _n/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:25
              Baranek... weź ty sie puknij w ten swój barani łeb.. bo rece opadaja...
              • narysuj.mi.baranka Re: Brawo, Flora :) _n/txt 15.07.04, 16:55
                A czemu Ty mnie wyzywasz? Bo tez dobierasz zwierzeta do mebli?
        • Gość: negra Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 15:43
          Jak zwykle najlepej napasc na osobe ktora chce wziasc zwierzatko!
          zanim otworzylam post wiedzialam jaki komentarz (komentarze ) beda :(:(:(
          ehh ludzie... ja zawsze marzylam o rudym i jesli kiedykolwiek bede mogla kota
          wziasc to bedzie rudy i juz
          a dzieki wam to bedzie tak ze niedlugo nikt nie oglosi ze ma kota/psa do
          oddania tylko go gdzies zostawi i nikt nie bedzie chcial wziasc zwierzat bo
          tylko na czlowieka naskoczyc potraficie !!!
        • Gość: kaja1 Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 17:33
          a czy byłaś na miau??? tam jest setki maluchów do oddania i masz do wyboru do
          koloru (niestety) i zazwyczaj są ich zdjęcia. Zobacz tam koniecznie!!!!!!!
          www.forum.miau.pl/viewforum.php?f=1
    • nadja Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 14.07.04, 14:10
      A biale z czarnymi plamami?
      kotki sa piekne i boje sie ze jesli nikt ich nie wezmie ...........

n
    • Gość: gosia Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:35
      sama mam kilka kotów ale rozumiem jeżeli ktoś chce określony kolor kota
      mialam wcześniej czarną kicią która zmarła w wieku 18 lat i po jej śmierci
      chciałam kota - dostałam kotkę pręgowaną a i tak za jakiś czas wziełam czarną
      właśnie z sentymentu
      więc nie musicie od razu atakować osoby że chce
      białą
      • malwisienia Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 14.07.04, 14:55
        no wlasnie, ja marzylam zawsze o rudzielcu i jak bralam drugiego kota to
        wzielam rudego
    • Gość: Monika Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:56
      Wejdź na rockafe.pl - tam jest kącik adopcyjny i zatrzęsienie kociąt. Możesz
      też ze strony głównej rockafe wejść na forum - tam też jest bardzo dużo kotków
      do oddania. Na pewno znajdziesz tam "swoje" :-)
      • Gość: Dosia Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: 195.217.253.* 14.07.04, 17:24
        Nie dziala mi strona rockafe.pl

Mozesz podac dokladny adres, ewentualnie link?
        • mysiam1 Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 14.07.04, 17:45
          Gość portalu: Dosia napisał(a):

> Nie dziala mi strona rockafe.pl
          >
          > Mozesz podac dokladny adres, ewentualnie link?

www.rockafe.pl ale wiesz co, mnie się ona w tej chwili też nie chce otworzyć,
          spróbuj więc może za jakiś czas.
        • Gość: gosia Re: www.miau.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 18:04
          www.miau.pl
          i tam poszukaj w ogłoszeniach o adopcjach lub wejdź na forum(ostatnio
          rzeczywiście są jakieś problemy)
    • g.i.jane Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 14.07.04, 15:00
      Kilkumiesieczny kocurek bialy w jasnorude latki szuka domu w Warszawie. Po
      przebytym kocim katarze jest slepy na jedno oczko, na drugie prawdopodobnie
      bedzie widzial (wet okulista daje na to 90 procent szansy). Zalatwia sie do
      kuwety, jest bardzo przytulasty. Jesli bylabys zainteresowana moge Ci go
      zawiezc do Lodzi.
      • fritzek Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 14.07.04, 17:57
        a kilkanaście wątków niżej jest post o syjamce,która wylądowała w schronie.
        powodzenia!

btw/przestańcie ludzie napadać na kogoś,kto chce takie a nie inne
        zwierze.ważne,że chce!
        równie dobrze skarzcie mnie na stos,bo mam rasowe koty.

pozdróffka dla kociarzy!!!
        • mysiam1 Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 14.07.04, 18:04
          Syjamki juz w schronisku nie ma, z tego, co wiem :-)
    • mysiam1 Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 14.07.04, 21:50
      Wiosno, nie umiem wstawiać linków, ale na allegro jest do oddania (w okolicach
      W-wy, ale kotek piękny i warto byłoby po niego podjechać) kociątko po kocie
      rosyjskim (chyba) i persie - śliczne, jasnoszare.
      • Gość: Wiosna Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 22:29
        Mysiam - podaj proszę chociaż w przybliżeniu gdzie szukać, bo www.allegro.pl
        to nie ten adres i nie wiem gdzie szukać. Moje ogłoszenie jest nadal aktualne.
        • mysiam1 Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 14.07.04, 22:39
          www.allegro.pl/show_item.php?item=28270812

O, to jest adres. Mam nadzieję, że uda Ci się to znaleźć.
    • g.i.jane Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 14.07.04, 22:48
      Również w Azylu w Konstancinie jest mnóstwo różnokolorowych kociaków do adopcji:
      www.azyl.org.pl/a10062004.htm
    • Gość: Wiosna Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: 212.191.1.* 15.07.04, 10:00
      Znalazłam Allegro, kotka jest przecudowna, napisałam do właściciela, ale nie
      dostałam odpowiedzi, boję się, że już ją ktoś wziął.
      • fritzek Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 15.07.04, 10:51
        Gość portalu: Wiosna napisał(a):

> Znalazłam Allegro, kotka jest przecudowna, napisałam do właściciela, ale nie
        > dostałam odpowiedzi, boję się, że już ją ktoś wziął.

nikt nie wziął.kotek jest wystawiony na licytacje i weźmie go ten,kto najwięcej
        za niego zapłaci.takie są reguły allegro.jeżeli masz na kotka ochotę musisz
        licytować.jeżeli nie masz swojego konta na allegro musisz znaleźć kogoś kto je
        ma i zgodzi się licytować dla ciebie.
        • Gość: Wiosna Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: 212.191.1.* 15.07.04, 11:14
          Nie mam konta na Allegro, właściciel wyraźnie napisał, że odda kotkę za
          symboliczną cenę, podał adres e-mail, sądzisz, że mimo to chodzi mu o pieniądze?
          Ostatnia cena za kociątko wynosi 2,50 wydaje mi się śmieszne licytowanie się o
          trzy lub pięć złotych. Chcę mieć kotka do głaskania, przytulania i mruczenia.
          Zależy mi na jasnym z powodów osobistych, ten bardzo mi się podoba, ale biało-
          rudy, biało-szary, beżowy też będzie mile widziany, byle nie miał nic czarnego.
          • malwisienia Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 15.07.04, 12:08
            niekoniecznie trzeba licytowac, czasami ludzie wykorzystuja allegro po prostu
            jako tablice ogloszen,
            mysle ze dobrze zrobilas ze wyslalas maila, moze facet nie dopowiada bo nie ma
            chwilowo dostepu do sieci lub gdzies wyjechal, sprobuj poslac maila jeszcze raz
            • Gość: Wiosna Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: 212.191.1.* 15.07.04, 13:30
              Dostałam już odpowiedź, niestety dzisiaj ktoś zabiera kociątko, jestem
              załamana, nadal szukam jasnego kociątka dla siebie.
              • efka5 Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 15.07.04, 13:35
                poszukaj na forum.miau.pl/ - tam informacje i zdjęcia możesz znaleźć i
                na forum i w dziale do adopcji. To chyba strona na której jest najwięcej kotków
                do adopcji.
              • pierozek_monika Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 15.07.04, 13:38
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=13846048 pytałaś tu?
                • pierozek_monika Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 15.07.04, 13:40
                  wiem, że to Warszawa, kawałek drogi, ale moze masz jakies możliwości dowozu?
                • Gość: Wiosna Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: 212.191.1.* 15.07.04, 14:27
                  Dzięki, Monika, już tam napisałam, czekam na odpowiedź.
            • fritzek Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 15.07.04, 14:35
              malwisienia napisała:

> niekoniecznie trzeba licytowac, czasami ludzie wykorzystuja allegro po prostu
              > jako tablice ogloszen,

btw/to jest niezgodne z regulaminem allegro.mógł wystawić tylko opcję 'kup
              teraz' i kto pierwszy ten lepszy.
              ciekawe jak zareagują osoby,które kotka licytowały?wg zasad aukcji internetowej
              jest to oszustwo.
              oczywiście,że najważniejsze jest dobro kiciora a to co napisałm to dygresja n/t
              allegro.
              > mysle ze dobrze zrobilas ze wyslalas maila, moze facet nie dopowiada bo nie
              ma
              > chwilowo dostepu do sieci lub gdzies wyjechal, sprobuj poslac maila jeszcze
              raz
    • Gość: ewa-jolanta Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 14:31
      Mam do adopcji śliczne kociątko. Ma 9 tygodni, jest odrobaczone, mieszka w domu
      z swoją kocią rodzinką, jest białe z szarą plamką na łebku (między uszkami) i
      jasnoszarym ogonkiem. Biała mordka i uszka oraz różowy noseczek. Dowiozę z
      Kalisza. Pozdrawiam.
      • Gość: Wiosna Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 15:14
        Ewa-Jolanta masz zdjęcie kotka? Już kilka razy przeleciałam się przez całą
        Łódź, bo ludzie mieli jasne kotki. Na miejscu okazywały się czarno-białe, bure
        a jeden był czarny z maleńkim krawacikiem. Na pytanie dlaczego kobieta
        odpowiada na ogłoszenie w sprawie jasnego kotka usłyszałam: kotek jest taki
        żywy, ciągle biega po mieszkaniu i ona nie mogła mu się dobrze przyjrzeć. Nie
        jest to żadna aluzja, bez obrazy, chciałabym poprostu zobaczyć kotka.
        • Gość: ewa-jolanta Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 15:48
          Zdjęcie kotka z rodzeństwem można znaleźć na miau.pl, wątek pn. "Kotki ze
          strychu". Jest może trochę nieostre. Kotek jest na pierwszym planie i
          zapewniam, że jest biały, między uszkami ma szarą plamkę (kreseczkę?) i
          jasnoszary ogonek, dwie jasnoszare, małe plamki po boczkach. Postaram się
          dosłać do wątku na forum miau.pl jeszcze dwa zdjęcia. Nie mam aparatu i stąd
          moje problemy. Z internetu korzystam w pracy, więc na ew. pytania mogę odpisać
          dopiero jutro rano. Pozdrawiam
    • fritzek Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka 15.07.04, 14:47
      a na allegro jest jeszce sporo innych kiciaków i większość z warszawy.niektóre
      sa bardzo malutkie(może ktoś na zapas szuka im domów).

a co do tego licytowanego owocu mezaliansu ruska z persem,to sama jestem
      ciekawa co z tego wyrośnie?
      bo póki małe to śliczne,jak każdy kociak :)
      a budowa obu ras jest zgoła odmienna :)
      • Gość: kaja Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 17:34
        Wklejam jeszcze raz bo nie wiem gdzie sie podział mój post ;-( a czy byłaś na
        miau??? tam jest setki maluchów do oddania i masz do wyboru do
    • Gość: kaja Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 17:34
      a czy byłaś na miau??? tam jest setki maluchów do oddania i masz do wyboru do
      • Gość: Wiosna Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 17:48
        Dzięki, właśnie zamieściłam tam ogłoszenie. Zobaczymy
        • Gość: kaja1 Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 18:48
          mam nadzieję ze szybko znajdziesz swojego malucha - w końcu tyle bid jest na
          świecie ...
        • Gość: ania Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: *.gdynia.mm.pl 15.07.04, 19:33
          Zobacz te ogłoszenia:
          "Oddam w dobre ręce trzy małe kociaki perskie.Bez rodowodu.Pilnie z powodu
          wyjazdu. Kontakt 426792021 601324559; osoba do kontaktu: Jadwiga Darek 27.06
          Łódzkie"

" Oddam kotki w dobre ręce. Kotki są śliczne, mają 2 m-ce.Same jedzą,
          załatwiają potrzeby w kuwecie, są zadbane i dobrze odżywione, czekają na
          dobrych opiekunów. Jest ich 6. Kontakt (042) 6868331 justyna20@retsat1.com.pl;
          osoba do kontaktu: Krystyna (łódzkie)
    • Gość: kaja1 Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 19:00
      tylko że niestety umieścilaś wątek na dzikich kotach a nie ma kotach w
      potrzebie ;-( jeszcze raz napisz wątek tam gdzie link podałam albo inaczej -
      wchodzisz na miau www.forum.miau.pl/index.php i wybierasz dział KOTY (a
      Ty napisałaś na DZIKIE KOTY)
    • Gość: kaja Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 19:21
      zanim nie trafisz na odpowiednią strone to Ci podaję link do jednego z watków
      gdzie są piekne jasne kociaki www.forum.miau.pl/viewtopic.php?t=16412
      i cyt" Dostałam maila od znajomej (słyszała, że szukam kotka). Wklejam go tu bo
      ja już w córuchnie zakochana jestem.

NIE ZNAM WŁAŚCICIELI, proszę dzwonić samemu.

Witam!

17 czerwca urodziły się cztery przepiękne kocięta, których zdjęcia przesyłam w
      załączeniu.
      Już pod koniec wakacji kociaczki będą mogły trafić do nowych kochających
      właścicieli.
      Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 0 602 724
      250.

Prześlijcie proszę tego maila Swoim znajomym.
      Pozdrawiam serdecznie
      Agata Brzezińska
      upload.miau.pl/12093.jpg
      upload.miau.pl/12094.jpg
      upload.miau.pl/12095.jpg
      upload.miau.pl/12096.jpg
      upload.miau.pl/12097.jpg
      upload.miau.pl/12098.jpg
      upload.miau.pl/12099.jpg
      upload.miau.pl/12100.jpg
      upload.miau.pl/12101.jpg
      upload.miau.pl/12102.jpg
      • Gość: kaja Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 19:22
        takiego szukasz??? upload.miau.pl/12098.jpg :-)
      • Gość: Wiosna Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 19:34
        Dzięki, dzięki, dzięki. Biorę jednego. Już rozmawiałam z właścicielką, kotki
        będą do oddania na początku sierpnia. Zarezerwowałam go sobie, będzie mój, jest
        cudny, już go kocham. Jak ja go zabiorę z Warszawy, ale coś wymyślę. Jeszcze
        raz serdecznie dziękuję.
        • Gość: kaja1 Re: Przyjmę jasną kotkę lub kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 19:36
          no to świetnie- Gratuluję!!! no i kolejny kiciuś ma domek :-))))
        • petelka Re: Niedyskretne pytanie do Wiosny:))))) 16.07.04, 08:38

> Dzięki, dzięki, dzięki. Biorę jednego. Już rozmawiałam z właścicielką, kotki
          > będą do oddania na początku sierpnia. Zarezerwowałam go sobie, będzie mój,
          jest
          >
          > cudny, już go kocham. Jak ja go zabiorę z Warszawy, ale coś wymyślę. Jeszcze
          > raz serdecznie dziękuję.

***** Z czystej ciekawości - którego wybrałaś? Tego białaska? Bo one wszystkie
          są tak cudne, że ja miałabym duże klopoty z dokonaniem wyboru.;)))))
          • pierozek_monika Syjamska kotka we Wrocławiu w schronisku 16.07.04, 09:27
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10264&w=14222980
          • Gość: Wiosna Re: Niedyskretne pytanie do Wiosny:))))) IP: 212.191.1.* 16.07.04, 09:37
            Wszyskie są prześliczne, wszystkie mi się podobają, ale wybrałam bez
            zastanowienia, od pierwszego spojrzenia oczywiście tego najjaśniejszego. Będzie
            miał na imię Karmelek.
            • petelka Re: Niedyskretne pytanie do Wiosny:))))) 16.07.04, 10:04

> Wszyskie są prześliczne, wszystkie mi się podobają, ale wybrałam bez
              > zastanowienia, od pierwszego spojrzenia oczywiście tego najjaśniejszego.
              Będzie miał na imię Karmelek.

***** Ślicznie.:))))) Rozumiem, że to chłopczyk (?)
              I zyczę Karmelkowi oraz jego Pani mnóstwo szczęśliwie spędzonych chwil i samych
              radości.:)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka