zocha34 19.07.04, 08:38 Zauważyłam że moja świnka a morska ma dwie rany ktore musza ja bolec bo nie pozwala sie dotykac, zauważyłam ze wypadaja jej włosy z miejsc, które zaatakował, nie wiem jak to określić, łupiż ciemieniucha. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lw Re: Świnka ma rany IP: *.crowley.pl 19.07.04, 14:52 poszukać weta który ma możliwość zrobienia zeskrobin skóry i zna się na gryzoniach-może to być i alergia i pasożyty(wszoł świnek morskich lub swieżbowiec,pchly które złapala np.od psa lub kota jeśli jest tez w domu,lub na podwórku jeśli "chodziła" na spacery),grzybica,zwłaszcza jeśli mieszka w akwarium gdzie jest słaba wentyalcja i poci się w upały,lub gdy jest często kąpana i niedokładnie suszona (jeśli jest to niedawno kupiona świnka to bez błędów ze strony właściciela mogła przynieść ze sobą już jedną z tych chorób a teraz objawy się rozwinęły,gdy pasożyty zdążyły się namnożyć) Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: Świnka ma rany 20.07.04, 14:46 To moze byc egzema. Poradz sie weterynarza i zmien diete zwierzatka. Odpowiedz Link Zgłoś