Dodaj do ulubionych

pinczer miniaturowy

22.02.05, 15:46
Mam zamiar kupić małego pinczerka miniaturowego.Dużo w internecie czytałam o ich charakterze,ale czy mógłby mi ktoś napisać najlepiej posiadacza tej wspaniałej rasy jakie mają charakterki.
Ps.jak ktos posiada jakies zdjecia to bardzo prosze o przesłanie na emaila angela1155@interia.pl
POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • begietka Re: pinczer miniaturowy 24.02.05, 00:22
      Są to milutkie, naręczne pieski....Bardzo mądre,inteligentne,szybko się
      uczą,potrafią wyegzekwować ( oraz "powiedzieć") to,co chcą.Kłopotliwe jest
      to,że są dosyć szczekliwe, niestety...Reagują szczekaniem na pukanie do drzwi,
      wizytę obcej osoby,hałasy na korytarzu oraz na wszelkie gwałtowne ruchy.Moja
      Duśka ma dopiero rok ale od malenkości chodzila ze mną na długie spacery, nie
      przeszkadzał jej deszcz. Nawet teraz nie zakładam jej swetwerka, bo po prostu
      uwielbia biegać, i gdy może to robić ( tzn. biegać bez smyczy) nie trzęsie
      się...Oczywiście , gdy muszę ją zapiąć na smycz w takie pogody jak teraz to
      wolę ją ponosić pod kurtką.To zdrowe , wesołe , wcale nie kanapowe
      pieski...Ipamiętaj....prawdziwy pinmin nie ma trzęsionki, nie trzęsie się i nie
      ma wyłupiastych oczu. Wygląda naprawdę jak miniatura sarenki lub dobermana:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka