Dodaj do ulubionych

klatka dla chomisia ?

27.02.05, 15:43
Witam, noszę się z zamiarem zakupu dla dziecaków chomiczka i właśnie się
zastanawam co lepiej kupić dla niego, klatkę, taką z prętów czy akwarium?
Wydaje mi się ze taki szklany pojemnik łatwiej mi będzie czyścić ale też
słyszałam opinię że w klatce jest chimikowi lepiej bo jest lepszy przepływ
powietrza. Proszę powiedzcie jaka jest Wasza opinia..
pozdrawiam
Gośka
Obserwuj wątek
    • aka10 Re: klatka dla chomisia ? 27.02.05, 16:38
      Wg. mnie klatka z plastikowym dnem.W sklepie mi powiedzieli,ze w akwarium
      chomik moze reumatyzmu sie nabawic.Pozdrawiam.
    • rezurekcja Re: klatka dla chomisia ? 28.02.05, 11:04
      U nas na Szczurowie, kiedy nowy uczestnik pyta, co lepsze: klatka czy akwarium,
      odpowiadamy: klatka. Chetnie piętrowa. Chomik/szczur ma wtedy wiecej miejsca do
      dyspozycji.
      Pamietac o ochronie przed przeciągiem. I o domku czy innym zakamarku, w ktorym
      bedzie mogl sie schowac.
      • great_me Re: klatka dla chomisia ? 28.02.05, 18:07
        dzęki za odzew i rady
        pozdraiwam
      • ohida Re: klatka dla chomisia ? 01.03.05, 08:59
        Najlepsze byłoby połączenie jednego z drugim ;) No, może prawie połączenie, bo
        zamiast szklanych jednolitych wstawek - plastikowe. Widziałam bradzo fajne
        klatki, które mają np. bardzo glęboką kuwetę, a dodatkowo niższą częśc ścianek
        z plastiku - reszta klatki jest ze zwykłej, ażurowej kratki. Taka klatka powina
        mięc takie zalety, że chroni przed przeciągami, no i trudniej jest z niej ze
        środka na zewnątrz naśmiecić - a niektóre zwierzaki mają spory rozrzut ;)

Daawno, dawno temu, kiedy jeszcze wybór gryzoniowych mieszkanek nie był duży,
        zmontowałam własnymi siłami dla dwóch morskich świnek konstrukcję z akwarium i
        klatki właśnie :) Klatka została ustawiona na podwyższeniu - mniej więcej na
        wysokości końca akwarium. Obydwie częśći połączyłam kładką - no i działało :)
        Świntuchy przefruwały z góry na dół i były bardzo zadowolone z "piętrowego "
        życia ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka