Dodaj do ulubionych

prosze o rade...:)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:16
bardzo zalezy mi na kotce i proces przekonywania rodzicow ciagle trwa... mam
kila pytan:
1.czy koteczka ze schroniska sie do mnie przyzwyczai i przywiaze? boje sie ze
bedzie nie ufna a ja marze o kotku ktory pokocha mnie tak ja jego;)
2.ile kosztuje kotek ze schroniska?
3.czy sa jakies szanse zeby kotek ze schroniska byl juz wysterylizowany?
4.jezeli nie to w jakim wieku mozna wysterylizowac koteczke i czy jako malo
doswiadczona dam rade zaopiekowac sie kotka po takim zabiegu?
przepraszam za nawal pytan ale wole Was pomeczyc niz skrzywdzic kotka:) mam
nadzieje ze ktos mi odpowie;P
Obserwuj wątek
    • mysiam1 Re: prosze o rade...:) 11.06.05, 16:07
      Napisz, proszę, skąd jesteś :-)
      Kot ze schroniska pokocha Cię być może nawet bardziej, niż taki wychuchany,
      domowy - ten pierwszy miał już możliwość poznać, czym jest bezdomność, głód,
      tęsknota za własnym człowiekiem. Na pewno będziecie oboje potrzebować trochę
      czasu, żeby się poznać, ale wierz mi, miłość i przywiązanie kota "po
      przejściach" to zaszczyt dla opiekuna i wspaniale jest sobie na to zasłużyć.
      W niektórych schroniskach koty są już wykastrowane i wysterylizowane, a jeśli
      weźmiesz malucha, to najlepiej przeprowadzić zabieg, gdy będzie mieć ok. pół
      roku. U kocurków kastracja to niemal "kosmetyka", a sterylka u kotek zrobiona
      przez dobrego weterynarza nie powinna być zbyt dużym obciążeniem dla organizmu.
      Weterynarz, który operował moją kotkę, robi bardzo małe cięcie, które pięknie
      się goi, szwy same się wchłaniają, nie potrzeba antybiotyków ani fartuszka. Do
      opiekuna należy tylko pilnować przez pierwsze dni, żeby kotka za dużo nie
      biegała.
      Opłata w schronisku za kota zwykle jest symboliczna, a np. w Poznaniu za kota
      się nie płaci.
    • Gość: Justyna_wolontaria Re: prosze o rade...:) IP: *.elsat.net.pl 11.06.05, 16:34
      Od 6 lat pomagam w Rudzkim schronisku dla zwierzat i sama rok temu zabrałam
      stamtąd dwuletniego kocurka. W schronisku przebywaja kotki w różnym wieku
      dlatego masz duży wybór. Dorosłe kotki są przeważnie wysterylizowane a kocurki
      wykastrowane, dorosły kot który mieszka w schronisku jest oswojony przebywa tam
      dlatego że prawdopodobnie znudził sie poprzedniemu włascicielowi. Cena za kotka
      jest różna w rożnych schroniskach. W schronisku w Rudzie Ślaskiej za kotka
      płaci się wolny datek.. Jeżeli to miałby byc kotek do mieszkana a zdecydujesz
      się na zabranie malucha około roku kotka bedziesz musiec wykastrowac ponieważ
      bedzie znaczył terytorium a kotke powino sie wysterylizowac aby uniknąc
      potomstwa Zabiegi te nie tylko przedłuzaja życie twemu przyjacielowi ale i
      czynia go zdrowszym Życzę powodzenia w przekonaniu rodziców, wzystkie te
      zwierzaki bardzo potrzebują nowego kochającego domu... Jezeli masz jeszcze
      jakies pytania chętnie odpowiem Justynka019@interia.pl
      • perkalik Re: prosze o rade...:) 11.06.05, 18:21
        dzieki Wam dziewczyny za aka szybka odpowiedz! jestem z gdanska. w ogole moja
        mam mnie wkurza bo ona to by chciala jakiegos takiego kota wiecie no takiegogo
        wow rasoewgo i najchetniej za darmo=/ no ale takie zawsze znada dom a jak juz
        mam mozliwosc wziasc takiego klasycznego dachowca to pewnie tez bedzie sliczny!
        a moje obawy do takiego ze schroniska to moze dlatego ze ja bm chciala takiego
        wiecie mruczusia ktory bedzie mnie kochal i chcial ze mna przybywac(wiem ze
        charakteru nie mozna wybierac no aletak chce;)) i czy taki kotek przyzwyczai
        sie do kuwetki? i jak bedzie taki starszy juz wysterylizowany to oswoi sie z
        nowym domem i nie zwieje? mam dom z ogodem i psa jamnika ktory lubi i zyje w
        zgodzie z kotami bo sie wychowal w ich towarzystwie.
        • aamms Re: prosze o rade...:) 11.06.05, 18:56
          Zajrzyj tutaj
          forum.miau.pl/viewforum.php?f=1
          znajdziesz tu odpowiedzi na Twoje pytania i może jakiegoś kota/kotkę/kociaka do
          kochania.. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka