Dodaj do ulubionych

bojowy jamnior!

IP: 80.48.229.* 22.11.02, 16:11
mój jamnik szczeka na każdego przechodzacego człowieka,ludzie reagują
róznie....,jest to uciażliwe,co zrobić zeby chociaz troche sie uspokoił?
Obserwuj wątek
    • deotyma23 Re: bojowy jamnior! 22.11.02, 18:27
      a od dawna tak szczeka?- może mu przejdzie..............
      Podejrzewam że to jamnik krótkowłosy one są z reguły trochę bardziej hałaśliwe.
      Albo szczeka z radości albo chce być obronny i na wszelki wypadek ostrzega
      wszystkich w okolicy że teraz to on tu rządzi i z daleka od niego i jego
      właściciela.
      Na dłuższą metę sytuacja trudna- polecam delikatnie aczkolwiek skutecznie dawać
      mu do zrozumienia że to nie ładnie tak szczekać, nie trzeba go zaraz bić
      wystarczy skarcenie.
      Pozdr.

• Gość: boxa Re: bojowy jamnior! IP: 80.48.229.* 23.11.02, 00:03
        to faktycznie krotkowłosy jamnik,nie sadze zeby szczekał z radości
        niestety,szczeka jak najety a jak juz ktos podejdzie to jak najdalej
        ucieka,taki odważny
        • maggda Re: bojowy jamnior! 25.11.02, 09:25
          Szczeka bo jest tchórzliwy - tak przynajmniej wynika z Twojego opisu. Z tym
          niewiele się da zrobić. zadbaj o higienę psychiczną przechodniów i nie puszczaj
          go ze smyczy tam gdzie są ludzie, a szczególnie bawiące się dzieci! One mogą
          zacząć uciekać - i nieprzyjemna sytuacja gotowa. Potencjalnie taki mały tchórz
          jest zagrożeniem bo może ugryźć ze strachu - krzywdy wielkiej nie zrobi ale
          takie sytuacje nie mogą mieć miejsca!
    • mazurek78 Re: bojowy jamnior! 28.11.02, 13:52
      wiem doskonale jak to jest - mam jamnika dlugowlosego, dla niego niemal kazdy
      na ulicy jest wrogiem, szczegolnie jak wychodzi z domu, to zjadlby wszystko co
      sie rusza! w trakcie spaceru uspokaja sie i jest ok, ale czesto rzuca sie na
      wybrana osobe, nie wspominajac o duzych psach - im wiekszy tym wiekszy wrog.
      rok temu chorowal na prostate i zostal wykastrowany - jest jeszcze weselej, bo
      teraz denerwuja go tez suki :) za to w domu - aniol nie pies, przytulanka
      najslodsza na siwecie! ma 9 lat i chyba juz taki zwariowany umrze, ale za to
      go kochamy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka