Gość: boxa IP: 80.48.229.* 22.11.02, 16:11 mój jamnik szczeka na każdego przechodzacego człowieka,ludzie reagują róznie....,jest to uciażliwe,co zrobić zeby chociaz troche sie uspokoił? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deotyma23 Re: bojowy jamnior! 22.11.02, 18:27 a od dawna tak szczeka?- może mu przejdzie.............. Podejrzewam że to jamnik krótkowłosy one są z reguły trochę bardziej hałaśliwe. Albo szczeka z radości albo chce być obronny i na wszelki wypadek ostrzega wszystkich w okolicy że teraz to on tu rządzi i z daleka od niego i jego właściciela. Na dłuższą metę sytuacja trudna- polecam delikatnie aczkolwiek skutecznie dawać mu do zrozumienia że to nie ładnie tak szczekać, nie trzeba go zaraz bić wystarczy skarcenie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boxa Re: bojowy jamnior! IP: 80.48.229.* 23.11.02, 00:03 to faktycznie krotkowłosy jamnik,nie sadze zeby szczekał z radości niestety,szczeka jak najety a jak juz ktos podejdzie to jak najdalej ucieka,taki odważny Odpowiedz Link Zgłoś
maggda Re: bojowy jamnior! 25.11.02, 09:25 Szczeka bo jest tchórzliwy - tak przynajmniej wynika z Twojego opisu. Z tym niewiele się da zrobić. zadbaj o higienę psychiczną przechodniów i nie puszczaj go ze smyczy tam gdzie są ludzie, a szczególnie bawiące się dzieci! One mogą zacząć uciekać - i nieprzyjemna sytuacja gotowa. Potencjalnie taki mały tchórz jest zagrożeniem bo może ugryźć ze strachu - krzywdy wielkiej nie zrobi ale takie sytuacje nie mogą mieć miejsca! Odpowiedz Link Zgłoś
mazurek78 Re: bojowy jamnior! 28.11.02, 13:52 wiem doskonale jak to jest - mam jamnika dlugowlosego, dla niego niemal kazdy na ulicy jest wrogiem, szczegolnie jak wychodzi z domu, to zjadlby wszystko co sie rusza! w trakcie spaceru uspokaja sie i jest ok, ale czesto rzuca sie na wybrana osobe, nie wspominajac o duzych psach - im wiekszy tym wiekszy wrog. rok temu chorowal na prostate i zostal wykastrowany - jest jeszcze weselej, bo teraz denerwuja go tez suki :) za to w domu - aniol nie pies, przytulanka najslodsza na siwecie! ma 9 lat i chyba juz taki zwariowany umrze, ale za to go kochamy! Odpowiedz Link Zgłoś