ida37 25.04.06, 18:36 Czy należy wysiewać kocurkowi trawkę? Mam w doniczce "samosiejkę", którą kotek podgryza - mogę mu na to pozwolić, czy musi być specjalnie wysiana? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiesia.and.company Re: trawa dla kotka 26.04.06, 10:27 Ta trawka raczej mu nie zaszkodzi (jeśli to trawka). Nie musi to być specjalna trawka (wystarczy wysiać nawet owies na ligninę w jakimś pojemniczku). To tańsza metoda. Droższa, to kupowanie specjalnej trawki do skiełkowania w sklepach z art. dla zwierząt lub kupienie wyrośniętego już papirusu. Ja kupuję na targach owies (1 kg to już bardzo dużo) a potem w ciągu roku wysiewam sama na ligninie w pojemnikach po maśle roślinnym - łatwe i szybkie, do częstej wymiany, bo koty najczęściej obgryzają młode koniuszki traw z uwagi na zawarty kwas foliowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikn78 Re: trawa dla kotka 27.04.06, 09:35 a nasz Młody trawką się nie interesował :) za to kwiatkami to i owszem stąd w domu mamy same kaktusy ;) Odpowiedz Link Zgłoś