agusja 10.02.07, 12:42 Mam ponad rocznego kota ktory nigdy nie byl szczepiony.Czy szczepienie pierwsze ktore mialby dostac jako kociak bedzie teraz dzialalo?Jak czesto szczepicie swoje kotki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raszynstraszyn Re: szczepienia 10.02.07, 14:50 będzie działalo-idż jak najszybciej do weta a on zaproponuje ci cały system szczepień. Pewnie będzie go szczepić wg harmonogramu dla kociaków(tak bylo z moim)-ale może coś już się zmieniło w tej kwesti. W każdym bądż razie -idź Odpowiedz Link Zgłoś
sherman-doberman Re: szczepienia 10.02.07, 15:00 Dostałam kiedś., wraz z domem, zostawioną w nim 10letnią kotkę, która - jak się okazało po obdzwonieniu wszystkich wetów w okolicy - nigdy na nic nie była szczepiona. Zaaplikowałam jej wszystkie możliwe szczepienia, łącznie ze wściekizną, która tu akurat ne jest obowiązująca, ale ja jedżdżę i wożę kota ze ze sobą. Szczepienia z pewnością nie zaszkodzą. Z pewnością też uchronią kota od wielu przykrych przypadłości, bo np. taki koci katar- choroba wirusowa. I tak złapie w kontakcie z innymi kotami, ale nie będzie to już sprawa życia i śmierci, tylko paru dni przemywania oczu i e. podawania łagodnego lekarstwa. No i zapobiegną śmiertlenym niebezpieczeństwom typu tyfus. Ponoć jest tendencja do rzadszego szczepienia. Nic o tym nie wiem. Mój wet co roku przysyła mi upomnienie, aby dokonać w terminie wszystkich szczepień, co robię. Nie jest to tanie, ale tańsze niż kosztowne leczenie w przypadku poniechania szczepień i pecha, że kot złapie akurat zarazę, na któą nie jest zaszczepiony. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: szczepienia 12.02.07, 19:00 Twój wet lubi pieniąchy, więc postępuje według najlepszych, sprawdzonych, amerykańskich wzorców; a gdyby Ciebie zainteresowało jaki w pływ na zdrowy organizm mogą mieć szczepienia bez umiaru, to zrób doświadczenie: szczep się 10 razy do roku, przez 10 lat na wszystkie możliwe, zdarzające się oraz przypuszczalne choroby a potem przekaż Ogółowi Twe wrażenia. Może być w formie pracy doktorskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: szczepienia 12.02.07, 19:15 albert.flasz1 napisał: > Twój wet lubi pieniąchy, więc postępuje według najlepszych, sprawdzonych, a kto nie lubi? i jak widac naiwnych nigdy nie zabraknie dla mnie kiedys wet (jakies 6 lat temu) chcial jakis zel na zeby wcisnac bo to niby cos tam zabki kotu trzeba czyscic, ze kamien, ze dziasla nie takie powiedzialem, zeby sie w glowe puknal i poszedlem (buteleczka jakies niecale 100ml za $40) kot do tej pory nie ma problemow z zebami Odpowiedz Link Zgłoś
beali Re: szczepienia 12.02.07, 19:17 Trzeba zdawać sobie sprawę,że szczególnie szczepienia przeciwko wściekliźnie i białaczce niosą z sobą ryzyko nowotworów poszczepiennych. Odpowiedz Link Zgłoś