Dodaj do ulubionych

bokserki agresywne ?

IP: 213.77.7.* 07.06.03, 07:59
Mam wspaniała 2letnią suczkę bokserkę.Wspaniały pluszak i
kanapowiec,przyjaZnie nastawiona do wszystkiego co sie rusza.Mam pytanie,czy
te cechy to reguLa,wychowanie czy doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Adrian Re: bokserki agresywne ? IP: 62.233.171.* 10.06.03, 19:36
      Gość portalu: malgosia napisał(a):

> Mam wspaniała 2letnią suczkę bokserkę.Wspaniały pluszak i
      > kanapowiec,przyjaZnie nastawiona do wszystkiego co sie rusza.Mam pytanie,czy
      > te cechy to reguLa,wychowanie czy doświadczenia?

Reguła...chyba.
      Moja Pola 2 i pół letnia lezakuje tu i tam a aktualnie lezy na kafelkach (
      upał ) i wpatruje się w wentylator :)
      Potulna i kochana i w lipcu jedzie z Nami nad morze...i tego sie troche boje.
      Owszem pływa i to czesto i całkiem dobrze ale ...wielka woda....
      ...juz sie boję znając Jej temperament.
      Miałem nieprzyjemny przypadek z pogryzieniem ale jak by co to
      cartonx@interia.pl
      jak by co to mam pere fotek.pozdrawiam.:)
    • Gość: Magnolia Re: bokserki agresywne ? IP: *.crowley.pl 12.06.03, 16:41
      Ja nie znałam nieagresywnych bokserów. może wszytkie miały złych właścicieli??
      Teraz w omjej klatce wprowadzili sie właśnie tacy z bokserem. Mój mąz móiw o
      nich "buraki". Pies bez smyczy i kaganca, rzuca sie na wszytkich. Jak na mnie
      skoczył to panienka urzekającym głosem "ale to jeszcze szczeniak" Wole nie
      myśleć co bedzie jak dorośnie. Ale też i właścieciel pali w windzie. Wiec to
      moze właściciele
      • lady Re: bokserki agresywne ? 15.06.03, 18:49
        A ja nie znałam bokserów agresywnych. Jestem a opcją "czynnika ludzkiego"... ;-)
        Wystarczy choćby pomyśleć jak wystawią się tę rasę na wystawach - zgroza... mój
        pies za warknięcie zostałby zdyskwalifikowany, a boksery niemalże szczuje się
        na siebie nawzajem. Brr...
    • Gość: gość Re: bokserki agresywne ? IP: *.Astral.Lodz.PL 15.06.03, 22:50
      też miałam boksera - niestety już mu się zeszło z tego świata - agresywny był
      ale tylko w stosunku do innych dużych psów płci męskiej (może to instykt
      obronny) ale tak poza tym mogłam zrobić wszystko - łacznie z zabraniem miski
      sprzed nosa, a on nic. Boksery to naprawdę wspaniałe rodzinne psy i polecam je
      każdemu, sama jak będę miała do tego warunki też pewnie sobie sprawię
      następnego.
      pozdr.
      • Gość: kiwi Re: bokserki agresywne ? IP: *.kprm.gov.pl 16.06.03, 13:02
        Boksery to bardzo spokojne i pokorne psy - mój nawet nie piśnie, gdy mu
        weterynarz coś wyciąga ze skóry albo coś wycina "na żywca". Jest niezwykle
        łagodny, pozwala sobie włożyć rękę do pyska i w ogóle z pokorą przyjmuje
        wszystko, co mu daje świat:) Może ma na to wpływ szkolenie w Straży Granicznej?
        Teraz Cezar ma już 10 lat, zostawiam go na wakacje u różnych moich przyjaciół -
        nigdy się nie zdarzyło, by tęsknił!!! Gdy raz zostawiłam go na dwa miesiące u
        kolegi, który ma piękną posiadłość nad jeziorem, to Cezar był wielce obrażony,
        że zabieramy go z powrotem do mieszkania w bloku. :(
        Boksery to najwspanialesze psy, jakie mogą być.
    • dr.krisk Boksery, to najlepsze psy! 17.06.03, 23:20
      Naprawdę trzeba mieć wredny charakter aby wyhodować agresywnego i złośliwego
      boksera. Mój był niezwykle wesoły, przyjacielski w stosunku do innych ludzi (co
      masz w siatce?), niezwykle opiekuńczy jeżeli chodzi o dzieciaki. Tylko rzucał
      się bestia na duże psy (natomiast ratlerki mogły go bezkarnie ogryzać). Ale
      wystarczało mu zwycięstwo moralne, nigdy nie próbował zagryźc przeciwnika, no i
      na mój wrzask natychmiast odpuszczał.
      Wiem, że każdy właściciel psiaka chwali swojego ulubieńca. Ale boksery to
      naprawdę wspaniała rasa (tylko taka chorowita...). Nie ma nic wspanialszego niż
      pójść na spacer z wesołym i przychylnym całemu światu bokserem! Mój potrafił
      bawić się dosłownie wszystkim!
      Bardzo wspaniałe psy, prawdziwi przyjaciele.
      KrisK
    • aani Re: bokserki agresywne ? 19.06.03, 03:01
      Agresywny bokser???
      W życiu nie widziałam. Mój był najmilszym, najbardziej "przytulastym" i
      najbardziej przyjacielskim psem, jakiego można sobie wyobrazić.
      Agresywny bywał w stosunku do większych od siebie psów, ale szczeknięcie
      mniejszego od niego powodowało kładzenie uszu po sobie i odwracanie się w
      przeciwnym kierunku. A jamniki... paniczne ucieczki mojego bydlaczka przed
      szczekającym jamnikiem były słynne wśród wszystkich sąsiadów :)))
      Nie znosił wilczurów - za sprawą sąsiada - zwyrodnialca, tresującego swojego
      niby-wilka na psa-mordercę:((( Ale nie udało mu się;)
      Za młodu nie znosił weterynarzy, ale i to nie był duży problem - kaganiec i
      odpowiedznie trzymanie załatwiały sprawę.
      Nie wyobrażam sobie agresywnego boksera, od kiedy zabrakło mojego, "rzucam
      się" na wszystkie napotkane na ulicy obce boksery i nigdy nie spotkałam
      takiego, który choćby na mnie warknął.
      Jeżeli ktoś wyhodował sobie agresywnego boksia, to musiał się o to bardzo
      postarać, łamiąc psychikę psa (albo pies nie jest stuprocentowym bokserem)
    • Gość: indra Re: bokserki agresywne ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 13:57
      boksery to moja pasja, ich charakter jest dokładnie taki jak piszecie, kochają
      wszystko,lecz w sytuacji gdy trzeba pokazać co potrafią, NAPRAWDĘ wiem z
      doświadczenia,POTRAFIA szczegulnie jeżeli chodzi o obrone dzieci,swojego stada.
      po całej sprawie stają się prawdziwymi maskotkami. i za to je tak kochamy
    • Gość: zoja Re: bokserki agresywne ? IP: *.sympatico.ca 27.07.03, 20:46
      Gość portalu: malgosia napisał(a):

> Mam wspaniała 2letnią suczkę bokserkę.Wspaniały pluszak i
      > kanapowiec,przyjaZnie nastawiona do wszystkiego co sie rusza.Mam pytanie,czy
      > te cechy to reguLa,wychowanie czy doświadczenia?

Ogromne znaczenie ma genetyka (temperament rodzicow), wczesne doswiadczenia i
      warunki jeszcze u hodowcy - matka, rodzenstwo i sam hodowca, potem czas
      krytycznej socjalizacji kiedy pies juz jest w nowym domu (2-3 miesiace), no i
      dalsze doswiadczenia. Nikt nie jest w stanie okreslic dokladnie co jest
      najwazniejsze i co najbardziej sie przyczynia do "koncowego" charakteru psa.

Boksery ktore znam z reguly sa nastawione bardzo przyjaznie do ludzi, natomiast
      czesto sa agresywne do psow.

Brawa i gratulacje, ze Twoja bokserka taka fajna - na pewno sie do tego
      przyczynilas!
      • Gość: mokato Re: bokserki agresywne ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.03, 21:33
        Ja też mam bokserkę. Nie wyobrażam sobie teraz mieć psa innej rasy. Wszstkie
        wypowiedzi pokrywają się z praktyką. moja jest tak kochana, że każdy nawet ten,
        któremu wcześniej boksy źle się kojarzyły, zakochują się w niej od razu!
        Ja zawsze powtarzam, że jedyna krzywda jaką te psy mogą wyrządzić to zalizanie
        na śmierć.
        Boksy są po prostu kochane. najlepsi przyjaciele na świecie. A jak fajnie
        słuchają zwierzeń...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka