Gość: malgosia IP: 213.77.7.* 07.06.03, 07:59 Mam wspaniała 2letnią suczkę bokserkę.Wspaniały pluszak i kanapowiec,przyjaZnie nastawiona do wszystkiego co sie rusza.Mam pytanie,czy te cechy to reguLa,wychowanie czy doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adrian Re: bokserki agresywne ? IP: 62.233.171.* 10.06.03, 19:36 Gość portalu: malgosia napisał(a): > Mam wspaniała 2letnią suczkę bokserkę.Wspaniały pluszak i > kanapowiec,przyjaZnie nastawiona do wszystkiego co sie rusza.Mam pytanie,czy > te cechy to reguLa,wychowanie czy doświadczenia? Reguła...chyba. Moja Pola 2 i pół letnia lezakuje tu i tam a aktualnie lezy na kafelkach ( upał ) i wpatruje się w wentylator :) Potulna i kochana i w lipcu jedzie z Nami nad morze...i tego sie troche boje. Owszem pływa i to czesto i całkiem dobrze ale ...wielka woda.... ...juz sie boję znając Jej temperament. Miałem nieprzyjemny przypadek z pogryzieniem ale jak by co to cartonx@interia.pl jak by co to mam pere fotek.pozdrawiam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnolia Re: bokserki agresywne ? IP: *.crowley.pl 12.06.03, 16:41 Ja nie znałam nieagresywnych bokserów. może wszytkie miały złych właścicieli?? Teraz w omjej klatce wprowadzili sie właśnie tacy z bokserem. Mój mąz móiw o nich "buraki". Pies bez smyczy i kaganca, rzuca sie na wszytkich. Jak na mnie skoczył to panienka urzekającym głosem "ale to jeszcze szczeniak" Wole nie myśleć co bedzie jak dorośnie. Ale też i właścieciel pali w windzie. Wiec to moze właściciele Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: bokserki agresywne ? 15.06.03, 18:49 A ja nie znałam bokserów agresywnych. Jestem a opcją "czynnika ludzkiego"... ;-) Wystarczy choćby pomyśleć jak wystawią się tę rasę na wystawach - zgroza... mój pies za warknięcie zostałby zdyskwalifikowany, a boksery niemalże szczuje się na siebie nawzajem. Brr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: bokserki agresywne ? IP: *.Astral.Lodz.PL 15.06.03, 22:50 też miałam boksera - niestety już mu się zeszło z tego świata - agresywny był ale tylko w stosunku do innych dużych psów płci męskiej (może to instykt obronny) ale tak poza tym mogłam zrobić wszystko - łacznie z zabraniem miski sprzed nosa, a on nic. Boksery to naprawdę wspaniałe rodzinne psy i polecam je każdemu, sama jak będę miała do tego warunki też pewnie sobie sprawię następnego. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: bokserki agresywne ? IP: *.kprm.gov.pl 16.06.03, 13:02 Boksery to bardzo spokojne i pokorne psy - mój nawet nie piśnie, gdy mu weterynarz coś wyciąga ze skóry albo coś wycina "na żywca". Jest niezwykle łagodny, pozwala sobie włożyć rękę do pyska i w ogóle z pokorą przyjmuje wszystko, co mu daje świat:) Może ma na to wpływ szkolenie w Straży Granicznej? Teraz Cezar ma już 10 lat, zostawiam go na wakacje u różnych moich przyjaciół - nigdy się nie zdarzyło, by tęsknił!!! Gdy raz zostawiłam go na dwa miesiące u kolegi, który ma piękną posiadłość nad jeziorem, to Cezar był wielce obrażony, że zabieramy go z powrotem do mieszkania w bloku. :( Boksery to najwspanialesze psy, jakie mogą być. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Boksery, to najlepsze psy! 17.06.03, 23:20 Naprawdę trzeba mieć wredny charakter aby wyhodować agresywnego i złośliwego boksera. Mój był niezwykle wesoły, przyjacielski w stosunku do innych ludzi (co masz w siatce?), niezwykle opiekuńczy jeżeli chodzi o dzieciaki. Tylko rzucał się bestia na duże psy (natomiast ratlerki mogły go bezkarnie ogryzać). Ale wystarczało mu zwycięstwo moralne, nigdy nie próbował zagryźc przeciwnika, no i na mój wrzask natychmiast odpuszczał. Wiem, że każdy właściciel psiaka chwali swojego ulubieńca. Ale boksery to naprawdę wspaniała rasa (tylko taka chorowita...). Nie ma nic wspanialszego niż pójść na spacer z wesołym i przychylnym całemu światu bokserem! Mój potrafił bawić się dosłownie wszystkim! Bardzo wspaniałe psy, prawdziwi przyjaciele. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
aani Re: bokserki agresywne ? 19.06.03, 03:01 Agresywny bokser??? W życiu nie widziałam. Mój był najmilszym, najbardziej "przytulastym" i najbardziej przyjacielskim psem, jakiego można sobie wyobrazić. Agresywny bywał w stosunku do większych od siebie psów, ale szczeknięcie mniejszego od niego powodowało kładzenie uszu po sobie i odwracanie się w przeciwnym kierunku. A jamniki... paniczne ucieczki mojego bydlaczka przed szczekającym jamnikiem były słynne wśród wszystkich sąsiadów :))) Nie znosił wilczurów - za sprawą sąsiada - zwyrodnialca, tresującego swojego niby-wilka na psa-mordercę:((( Ale nie udało mu się;) Za młodu nie znosił weterynarzy, ale i to nie był duży problem - kaganiec i odpowiedznie trzymanie załatwiały sprawę. Nie wyobrażam sobie agresywnego boksera, od kiedy zabrakło mojego, "rzucam się" na wszystkie napotkane na ulicy obce boksery i nigdy nie spotkałam takiego, który choćby na mnie warknął. Jeżeli ktoś wyhodował sobie agresywnego boksia, to musiał się o to bardzo postarać, łamiąc psychikę psa (albo pies nie jest stuprocentowym bokserem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indra Re: bokserki agresywne ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 13:57 boksery to moja pasja, ich charakter jest dokładnie taki jak piszecie, kochają wszystko,lecz w sytuacji gdy trzeba pokazać co potrafią, NAPRAWDĘ wiem z doświadczenia,POTRAFIA szczegulnie jeżeli chodzi o obrone dzieci,swojego stada. po całej sprawie stają się prawdziwymi maskotkami. i za to je tak kochamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: bokserki agresywne ? IP: *.sympatico.ca 27.07.03, 20:46 Gość portalu: malgosia napisał(a): > Mam wspaniała 2letnią suczkę bokserkę.Wspaniały pluszak i > kanapowiec,przyjaZnie nastawiona do wszystkiego co sie rusza.Mam pytanie,czy > te cechy to reguLa,wychowanie czy doświadczenia? Ogromne znaczenie ma genetyka (temperament rodzicow), wczesne doswiadczenia i warunki jeszcze u hodowcy - matka, rodzenstwo i sam hodowca, potem czas krytycznej socjalizacji kiedy pies juz jest w nowym domu (2-3 miesiace), no i dalsze doswiadczenia. Nikt nie jest w stanie okreslic dokladnie co jest najwazniejsze i co najbardziej sie przyczynia do "koncowego" charakteru psa. Boksery ktore znam z reguly sa nastawione bardzo przyjaznie do ludzi, natomiast czesto sa agresywne do psow. Brawa i gratulacje, ze Twoja bokserka taka fajna - na pewno sie do tego przyczynilas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mokato Re: bokserki agresywne ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.03, 21:33 Ja też mam bokserkę. Nie wyobrażam sobie teraz mieć psa innej rasy. Wszstkie wypowiedzi pokrywają się z praktyką. moja jest tak kochana, że każdy nawet ten, któremu wcześniej boksy źle się kojarzyły, zakochują się w niej od razu! Ja zawsze powtarzam, że jedyna krzywda jaką te psy mogą wyrządzić to zalizanie na śmierć. Boksy są po prostu kochane. najlepsi przyjaciele na świecie. A jak fajnie słuchają zwierzeń... Odpowiedz Link Zgłoś