Gość: edyta IP: 217.8.161.* 13.08.03, 10:59 Od 9 lat mam w domu miniaturowago królika PYSIA. Czy znajdzie się starszy lub chociaż rówieśnik mojego pupila. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orissa Re: mój królik ma 9 lat 13.08.03, 12:17 Gość portalu: edyta napisał(a): > Od 9 lat mam w domu miniaturowago królika PYSIA. Czy znajdzie się starszy lub > chociaż rówieśnik mojego pupila. Edyto, gratuluję! Znam parę osób, które mają króliczka miniaturkę, ale żaden nie ma tyle lat. 100 lat dla Pysia :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
uwazna Re: mój królik ma 9 lat 13.08.03, 12:44 Jestem pod wrażeniem! To rekordzista. Musi mieć dobre geny + świetne warunki. Szczere gratulacje! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: mój królik ma 9 lat IP: 145.92.100.* 13.08.03, 13:34 krolik mojej kolezanki z pracy zyl 15 (pietnascie) lat. powaznie. wiek 9 lat jest owszem zaawansowany, ale wcale jeszcze nie rekordowy. kroliki trzymane w dobrych warunkach, zdrowo odzywiane itd. powinny przy odrobinie szczescia nie miec problemow z osiagnieciem wieku 10-12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astrit Re: mój królik ma 9 lat IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 14:51 A ja mam koszatniczki - od 5 lat te same. Ile takie zwierzątko żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: mój królik ma 9 lat 13.08.03, 15:49 Gość portalu: astrit napisał(a): > A ja mam koszatniczki - od 5 lat te same. Ile takie zwierzątko żyje? Zdrowy koszatnik żyje do 12 lat, ale oczywiście ta granica nie jest sztywną normą ;-) Rekordzista żył 18 lat. Piszę oczywiście o zdrowych zwierzątkach i nie pochodzących od spokrewnionych ze sobą rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astrit Re: mój królik ma 9 lat IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 08:54 orissa napisała: > Gość portalu: astrit napisał(a): > > > A ja mam koszatniczki - od 5 lat te same. Ile takie zwierzątko żyje? > > Zdrowy koszatnik żyje do 12 lat, ale oczywiście ta granica nie jest sztywną > normą ;-) Rekordzista żył 18 lat. Piszę oczywiście o zdrowych zwierzątkach i > nie pochodzących od spokrewnionych ze sobą rodziców. Koszatnik i koszatniczka to chyba nie to samo...? Czy może koszatka...? Jak można nadawać zwierzakom tak podobne nazwy ;-) Moje stworki to takie coś pomiędzy chomikiem a świnką morską, z ogonkiem zakończonym pędzelkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoń bim-bom Re: mój królik ma 9 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 09:02 Gość portalu: astrit napisał(a): > orissa napisała: > > > Gość portalu: astrit napisał(a): > > > > > A ja mam koszatniczki - od 5 lat te same. Ile takie zwierzątko żyje? > > > > Zdrowy koszatnik żyje do 12 lat, ale oczywiście ta granica nie jest sztywn > ą > > normą ;-) Rekordzista żył 18 lat. Piszę oczywiście o zdrowych zwierzątkach > i > > nie pochodzących od spokrewnionych ze sobą rodziców. > > Koszatnik i koszatniczka to chyba nie to samo...? Czy może koszatka...? Jak > można nadawać zwierzakom tak podobne nazwy ;-) > Moje stworki to takie coś pomiędzy chomikiem a świnką morską, z ogonkiem > zakończonym pędzelkiem. kOSZTNICZKA I KOSZATKA (koszatka to ta na drzewie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anUSZka Re: mój królik ma 9 lat IP: *.home.cgocable.net 13.08.03, 17:45 Najstarszy królik o którym do tej pory wiedziałam w Polsce dozył 13 lat, za granicą -16. Przecietnie zyją (pod dobrą opieką, oczywiście), 7-10, ale granica ta sie podnosi :) Masz przed soba więc być może jeszcze kilka lat z królikiem - i czekamy, az pobije rekord :D A w ogóle pozycz mu dużo zdrowia z okazji urodzin ode mnie i moich królików! pozdrawiam Anuszka www.uszata.com Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiaf Re: mój królik ma 9 lat 14.08.03, 09:42 Zgłaszam się !!! Mój słodki SMAKOSZEK też ma 9 lat , a jak wygląda , gdyby przeliczyć te jego latka na nasze , to tez sobie takiego wyglądu życze . Dba o siebie bardzo , je tylko polskie jedzonka , a higiena ... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś