Gość: pan IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 12:49 pewnie już było, ale pytam, bom ciekaw, aha i czy im na to pozwalać ???? tHanX Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: neti Re: dlaczego psy wcinają trawę IP: *.atm.com.pl 19.08.03, 14:24 Koty też wcinają. Czyszczą sobie w ten sposób przewód pokarmowy i odkłaczają się (usuwają zalegające kłaczki, włoski). Kotom nawet wysiewa się szybkorosnącą trawkę, żeby sobie mogły pogryzać. Psy mają pewnie podobne powody do zjadania trawy...Myślę, że należy im pozwolić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlueBerry Re: dlaczego psy wcinają trawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 15:35 ponoc sa dwa powody - problemy z przewodem pokarmowym lub problemy z gardlem. ale np. moj pis wlasciwie caly sezon zajada sie trawa, koniczyna i innym zielskiem. sprawdzalam u weterynarza pare razy - nie ma problemow z zoladkiem ani z gardlem/ po prostu lubi:)) podobnie jak lubi gruszki, winogrona, kefir i inne dziwne rzeczy> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: dlaczego psy wcinają trawę IP: *.acn.pl 19.08.03, 18:12 Pewnie powodow jest kilka. Ja bylem zdumiony gdy kilka lat temu, zima, jadlem ryby i poczestowalem swoja suke collie kawalkiem rybiego miesa.Niestety byla z oscia i uwiezla ta osc gleboko w psim gardle.Kaslac zaczela i dawala do zrozumienia ze chce wyjsc na zewnatrz. Zeszloroczne trawniki byly pokryte sniegiem, lecz psisko musialo wiedziec o bedacej tam trawie.Odgrzebywala szybko snieg i dostawszy sie do zbutwialej trawy, jadla ja lapczywie.Po kilkunastu minutach zwymiotowala klebek tego trawska wraz z oscia! Bylismy z zona zaszokowani nieprzecietna wiedza psia, w sytuacji gdy nie potrafilismy udzielic jej skutecznie szybkiej pomocy. A dlaczego jedza zielona trawke latem? Nie wiem, ale zauwazam ze wybierane sa gatunki traw ktore psiak sobie podskubuje.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obrońca praw pierw Bo jest k... głodny! A co myslałałaś ? :-) IP: *.acn.pl 19.08.03, 18:51 Głodzi pieska chamidło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kundel Re: Bo jest k... głodny! A co myslałałaś ? :-) IP: *.solcon.nl 19.08.03, 22:20 Nie wtracaj sie do dyskusji,gdy nic madrego nie masz do powiedzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: trawa IP: 80.51.236.* 20.08.03, 00:10 Moje zwierzaki też jedzą trawę jak coś im w żołądku dokucza i potem wymiotują, ja im nie zabraniam jeść trawy, kot dodatkowo obgryza mi też niektóre kwiatki w domu - te które mają "trawiaste" liście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasia Re: trawa IP: diabel:* 20.08.03, 10:18 Ulubiona trawa psów to kupkówka - ma szerokie liście, szarozielone, o ostrych krawędziach. Rośnie w kępach, a nie jak np. perz - pojedynczo. Źdźbło jest zakończone nie "miotełką", jak u większośc traw, ale takim "bobkiem" złożonym z gęsto upakowanych nasion. To jest trawa nr 1. Jak nie ma kupkówki, jedzą perz. Co ciekawe, nie łapią się za miękkie i delikatne gatunki. Odpowiedz Link Zgłoś