Dodaj do ulubionych

dlaczego psy wcinają trawę

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 12:49
pewnie już było, ale pytam, bom ciekaw, aha i czy im na to pozwalać ????

tHanX
Obserwuj wątek
    • Gość: neti Re: dlaczego psy wcinają trawę IP: *.atm.com.pl 19.08.03, 14:24
      Koty też wcinają. Czyszczą sobie w ten sposób przewód pokarmowy i odkłaczają
      się (usuwają zalegające kłaczki, włoski). Kotom nawet wysiewa się szybkorosnącą
      trawkę, żeby sobie mogły pogryzać. Psy mają pewnie podobne powody do zjadania
      trawy...Myślę, że należy im pozwolić.
    • Gość: BlueBerry Re: dlaczego psy wcinają trawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 15:35
      ponoc sa dwa powody - problemy z przewodem pokarmowym lub problemy z gardlem.
      ale np. moj pis wlasciwie caly sezon zajada sie trawa, koniczyna i innym
      zielskiem. sprawdzalam u weterynarza pare razy - nie ma problemow z zoladkiem
      ani z gardlem/ po prostu lubi:)) podobnie jak lubi gruszki, winogrona, kefir i
      inne dziwne rzeczy>
      • Gość: Andy Re: dlaczego psy wcinają trawę IP: *.acn.pl 19.08.03, 18:12
        Pewnie powodow jest kilka.
        Ja bylem zdumiony gdy kilka lat temu, zima, jadlem ryby i poczestowalem swoja
        suke collie kawalkiem rybiego miesa.Niestety byla z oscia i uwiezla ta osc
        gleboko w psim gardle.Kaslac zaczela i dawala do zrozumienia ze chce wyjsc na
        zewnatrz.
        Zeszloroczne trawniki byly pokryte sniegiem, lecz psisko musialo wiedziec o
        bedacej tam trawie.Odgrzebywala szybko snieg i dostawszy sie do zbutwialej
        trawy, jadla ja lapczywie.Po kilkunastu minutach zwymiotowala klebek tego
        trawska wraz z oscia!
        Bylismy z zona zaszokowani nieprzecietna wiedza psia, w sytuacji gdy nie
        potrafilismy udzielic jej skutecznie szybkiej pomocy.
        A dlaczego jedza zielona trawke latem? Nie wiem, ale zauwazam ze wybierane sa
        gatunki traw ktore psiak sobie podskubuje....
        Pozdrawiam
    • Gość: Obrońca praw pierw Bo jest k... głodny! A co myslałałaś ? :-) IP: *.acn.pl 19.08.03, 18:51
      Głodzi pieska chamidło!
      • Gość: Kundel Re: Bo jest k... głodny! A co myslałałaś ? :-) IP: *.solcon.nl 19.08.03, 22:20
        Nie wtracaj sie do dyskusji,gdy nic madrego nie masz do powiedzenia!!
        • Gość: Asia Re: trawa IP: 80.51.236.* 20.08.03, 00:10
          Moje zwierzaki też jedzą trawę jak coś im w żołądku dokucza i potem wymiotują,
          ja im nie zabraniam jeść trawy, kot dodatkowo obgryza mi też niektóre kwiatki w
          domu - te które mają "trawiaste" liście.
          • Gość: piasia Re: trawa IP: diabel:* 20.08.03, 10:18
            Ulubiona trawa psów to kupkówka - ma szerokie liście, szarozielone, o ostrych
            krawędziach. Rośnie w kępach, a nie jak np. perz - pojedynczo. Źdźbło jest
            zakończone nie "miotełką", jak u większośc traw, ale takim "bobkiem" złożonym z
            gęsto upakowanych nasion.
            To jest trawa nr 1. Jak nie ma kupkówki, jedzą perz.

Co ciekawe, nie łapią się za miękkie i delikatne gatunki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka