Dodaj do ulubionych

Umowa kupna psa

IP: *.swic.dialup.inetia.pl 06.09.03, 23:25
Jak w temacie.Czy takowa warto pisac i jak powinna brzmiec taka "wzorcowa"
umowa.Zamierzma kupic owczarka z hodowli i kobieta ze zwiazku kynologicznego
jak sie bylem popytac co,jak i wogole cos o niej wspomniala.Nie zalapalem od
razu zeby sie zapytac.Moze ktos ma takowa umowe.
Pozdrawiam - Adam
Obserwuj wątek
    • wojtas47 Re: Umowa kupna psa 07.09.03, 23:28
      pod adresem : www.naszepsy.pl znajdziesz czerwony "przycisk" pt. VARIA - po
      jego kliknięciu zobaczysz przycisk pt. PORADY i tam będzie wzór umowy

pozdr.
      • Gość: Adam Re: Umowa kupna psa IP: *.swic.dialup.inetia.pl 08.09.03, 22:21
        Dziekuje bardzo
        Adam
        • wojtas47 Re: Umowa kupna psa 09.09.03, 00:11
          proszę bardzo !
    • Gość: Zeliika Re: Umowa kupna psa IP: 157.25.125.* 09.09.03, 11:13
      Zajrzyj tutaj: www.bouvs.org/hodowle/umowa.php
      • mgd3 pytanie 09.09.03, 12:13
        Sunia którą kupiłam (dog niemiecki mojej siostry - już kilka razy o niej
        pisałam) była przeze mnie kupiona od jej właściciela bez żadnej umowy. Po
        prostu dałam pieniążki, otrzymałam psa + metryczkę + książeczkę zdrowie. I tyle.
        Ostatnio rozmawiałyśmy z osobą z której hodowli pochodzi ten piesek. No i
        właśnie - okazało się, że poprzedni właściciel podpisał umowę, po pierwsze, że
        nie sprzeda jej bez powiadomienia hodowcy, no a po drugie - że kupuje go jako
        peta - czyli niewystawowego.
        Psina jest u nas od ponad pół roku. Była już 2 razy na wystawach. Co prawda w
        klasie junior ale z bardzo dobrym rezultatem i sędziowie twierdzili że dobrze
        rokuje na przyszłość. :-)
        No i właśnie - z jednej strony - niby nie powinnam się denerwować, bo to osoba
        która sprzedała mi psa podpisywała tą umowę i ona może mieć jakieś
        nieprzyjemności. Ale czy hodowca może mieć teraz jakieś pretensje do mnie -
        tzn. wymagać żebyśmy nie wystawiali psa? Albo może próbować nam ją odebrać?
        Kobietka wydawała się być bardzo sympatyczna i mam nadzieję, że nie będzie
        miała takich pomysłów. :-) Ale czy teoretycznie by mogła?
      • Gość: Adam Re: Umowa kupna psa IP: *.swic.dialup.inetia.pl 17.09.03, 22:40
        Zeliika dziekuje bardzo.Umowa jest super :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka