Dodaj do ulubionych

archeologia

26.06.12, 00:23
fantastyczna nauka. Wymaga cierpliwości i czasu, ale wykopane znaleziska bywają bezcenne. Mają wielką wartość naukową, pokazują okruchy przeszłości. Dalszej, lub bliższej. Wiele błędów można by uniknąć, ucząc się na wykopaliskach. Raz poświęcony czas, owocuje na przyszłość. Dobre doświadczenia, choć na co dzień o nim zapominamy. Poświęciłem dziś trochę tego czasu - i jestem mądrzejszy o 6 lat. Gdybym był mądrzejszy wcześniej - te 6 lat zaoszczędziło by mi dwóch zmarnowanych - a to bardzo dużo czasu. Dobranoc.
Obserwuj wątek
    • ejno Re: archeologia 26.06.12, 10:38
      Kiedyś wśród wielu zawodów jakie chciałam wykonywać ( jako mała śliczna i urocza dziewczynka) był zawód archeologa, pociągały mnie te wyprawy, grzebanie w piasku i te "skarby", które można znaleźć. Kogut, to można nawet podciągnąć, że ty jesteś teraz o te 6 lat młodszy, skoro się tak cofnąłeśsmile
      • koguciik-2972 Re: archeologia 26.06.12, 10:40
        problem w tym, że przez te dwa lata, to jestem o 20 starszy
        • ejno Re: archeologia 26.06.12, 17:40
          Oj tam tragizujesz;P Ja dla przykładu czuję się co raz młodziej, no gdyby nie to że przytyłam i coś mnie choroby zeżarły ostatnio to bym śmigała jak nastolatkasmile Aleeeeeeee się wyleczę, schudnę i dam radęsmile
    • 0yotte Re: archeologia 26.06.12, 15:16
      > Gdybym był mądrzejszy wcześniej - te 6 lat zaoszczędziło by mi dwóch zmarnowanych - a to bardzo dużo czasu.

no widzisz?
      a miałeś taki wzór do naśladowania, trza było szukać artefaktów jako i kto inny szukał suspicious
      • rudka-a Re: Skoro o wykopaliskach mowa.. 27.06.12, 16:26
        Kiedyś byłam..takim małym archeologiem w piaskownicy suspicious wiele budowli runęło ( ku rozpaczy) budujących, ale moja zapalczywośc i chęć wykopania końca sznurka była nie do zatrzymania. Też mam z tego okresu różne doświadczenia...czasem oberwałam sprzętem budowlanym, czyli wiaderkiem, lub łopatką, ale jedno machnięcie piachem po gałach uspokajało machających big_grin
        taaak...jeszcze parę lat i sama będe mumią...suspicious
        • mala200333 Re: Skoro o wykopaliskach mowa.. 27.06.12, 16:53
          A masaz twarzy probowalas?
          www.youtube.com/watch?v=8h022_ZDnv0
          I mumii nie bedzie.
          • rudka-a Re: Skoro o wykopaliskach mowa.. 29.06.12, 17:31
            Nie pomoże lila róż, kiedy babna stara już wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka