Dodaj do ulubionych

po co są fora

26.10.13, 13:46
ja już wiem big_grin
niezły sposób na podkręcenie statystyk big_grin

deser.pl/deser/1,111858,14842964,Ci_forumowicze_od_czterech_lat_licza_do_miliona__Czy.html#TRNajCzytSST
Obserwuj wątek
    • rudka-a Re: po co są fora 26.10.13, 15:10
      Coś im to długo schodzi przy tym liczeniu....winkza długo...4 lata i sie nie uporali? wink leniwi jacyś suspicious
      • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 15:13
        u nas to by i do 100 nie doliczył big_grin
        • rudka-a Re: po co są fora 26.10.13, 15:16
          eee, co Ty mówisz....gdybym uruchomiła swoje nicki, to w pół godziny big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 15:24
            no teraz to się ubawiłem setnie big_grin

Ruda !! z Twoją sklerozą, to dobrze że pamiętasz hasło do tego obecnego !! big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> eee, co Ty mówisz....gdybym uruchomiła swoje nicki, to w pół godziny big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
            • rudka-a Re: po co są fora 26.10.13, 15:43
              https://amazonki.net/dyskusje/mods/smileys/images/mysli.gif ...miałam gdzies zapisane hasła suspicious
              wink
              a taką piękną miały historie forumową suspicious
              • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 15:47
                noooooooooo ...................co ja tu o hasłach, jak Ty nawet zapomniała gdzie je zapisała big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> https://amazonki.net/dyskusje/mods/smileys/images/mysli.gif ...miałam
                > gdzies zapisane hasła suspicious
                > wink
                > a taką piękną miały historie forumową suspicious
                • rudka-a sugerujesz, że...:> 26.10.13, 15:52
                  powinnam wieszać JUŻ kartki na lodówce??? smile))))))
                  • fenikss.2972 Re: sugerujesz, że...:> 26.10.13, 16:05
                    .................pod warunkiem, że pamiętasz, gdzie jest lodówka big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> powinnam wieszać JUŻ kartki na lodówce??? smile))))))
                    • 1zorro-bis Re: sugerujesz, że...:> 26.10.13, 16:13
                      lodowka jak lodowka, ale jak nie bedzie wiedziala gdzie dom?big_grin
                      fenikss.2972 napisał:

> .................pod warunkiem, że pamiętasz, gdzie jest lodówka big_grin big_grin big_grin
                      >
                      > rudka-a napisała:
                      >
                      > > powinnam wieszać JUŻ kartki na lodówce??? smile))))))
                      • fenikss.2972 Re: sugerujesz, że...:> 26.10.13, 16:15
                        nooooooooooooooo i właśnie jej dziś mówiłem, żeby uważała bo się zgubi big_grin big_grin big_grin

1zorro-bis napisał:

> lodowka jak lodowka, ale jak nie bedzie wiedziala gdzie dom?big_grin
                        > fenikss.2972 napisał:
                        >
                        > > .................pod warunkiem, że pamiętasz, gdzie jest lodówka big_grin big_grin big_grin
                        >
                        > >
                        > > rudka-a napisała:
                        > >
                        > > > powinnam wieszać JUŻ kartki na lodówce??? smile))))))
                        >
                        >
                        • 1zorro-bis Re: sugerujesz, że...:> 26.10.13, 16:30
                          przyszedl kolega Alzheimer?big_grin
                          • fenikss.2972 Re: sugerujesz, że...:> 26.10.13, 16:31
                            albo ciocia Demencja big_grin big_grin big_grin

1zorro-bis napisał:

> przyszedl kolega Alzheimer?big_grin
                            >
                            • 1zorro-bis Re: sugerujesz, że...:> 26.10.13, 17:10
                              to ladna parka przyszla....smirk
                              fenikss.2972 napisał:

> albo ciocia Demencja big_grin big_grin big_grin
                              >
                              > 1zorro-bis napisał:
                              >
                              > > przyszedl kolega Alzheimer?big_grin
                              > >
                              • rudka-a kiedyś, to się miało pamięć...;) 26.10.13, 18:03
                                a dzisiaj...pamietam tylko to, co chceę wink)
                                jakas taka mało pamiętliwa się robie...to,mówię Wam, Panowie z wiekiem przychodzi smile)
                                • fenikss.2972 Re: kiedyś, to się miało pamięć...;) 26.10.13, 18:17
                                  imprezę urządzasz czy co ? Tyle gości ..................big_grin

ja Ci powiem, zresztą Ty to wiesz doskonale.......suspicious że ja mam pamięć jak ten.............no...........z trąbą..................aaaaa słoń big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> a dzisiaj...pamietam tylko to, co chceę wink)
                                  > jakas taka mało pamiętliwa się robie...to,mówię Wam, Panowie z wiekiem przychod
                                  > zi smile)
                                  • rudka-a Re: kiedyś, to się miało pamięć...;) 26.10.13, 19:10
                                    oo, chłoopieee...Ty to pamietasz takie szczegóły, ze ja muszę naciągnąć zwój, jak cięciwę, by to sobie przypomnieć smile)..może to się nazywa..pamięć ulotna? wink))
                                    • fenikss.2972 Re: kiedyś, to się miało pamięć...;) 26.10.13, 19:28
                                      raczej pamięć ulatująca big_grin

rudka-a napisała:

> oo, chłoopieee...Ty to pamietasz takie szczegóły, ze ja muszę naciągnąć zwój, j
                                      > ak cięciwę, by to sobie przypomnieć smile)..może to się nazywa..pamięć ulotna? wink)
                                      > )
                                      • rudka-a będziesz w moim wieku... 26.10.13, 19:48
                                        to zobaczysz, jak to jest suspicious
                                        • fenikss.2972 Re: będziesz w moim wieku... 26.10.13, 19:58
                                          to jeszcze strasznie długo .......................big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> to zobaczysz, jak to jest suspicious
    • 1zorro-bis Re: po co są fora 26.10.13, 15:18
      zeby pisac. Glupoty....big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 15:24
        no coś pisać trzeba.... big_grin

1zorro-bis napisał:

> zeby pisac. Glupoty....big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        >
        • izydor88 Re: po co są fora 26.10.13, 17:29
          Wchodząc na fora - siedem lat temu - szukałam rozrywki,wytchnienia po pracy i ciekawych dyskusji.
          Teraz - podobnie smile
          Ale wiem już,że wiele prac naukowych z dziedziny:socjologii,psychologii,antropologii kultury i psychiatrii - mogłoby,a nawet chyba już powstało wink
          • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 18:13
            wątpię, żeby ktoś wymyślił coś nowego
            te dziedziny rządzą się swoimi prawami, które działają niezależnie od środowiska.
            co najwyżej można by poopisywać co ciekawsze "przypadki" big_grin

izydor88 napisała:

> Wchodząc na fora - siedem lat temu - szukałam rozrywki,wytchnienia po pracy i c
            > iekawych dyskusji.
            > Teraz - podobnie smile
            > Ale wiem już,że wiele prac naukowych z dziedziny:socjologii,psychologii,antropo
            > logii kultury i psychiatrii - mogłoby,a nawet chyba już powstało wink
            >
            >
            >
            • izydor88 Re: po co są fora 26.10.13, 18:28
              I w tym rzecz - w życiu bym nie pomyślała,że tych "ciekawych przypadków" jest tak dużo.
              A fora są dla nich wymarzonym miejscem.
              Ale i to ma swój urokwink
              • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 18:34
                nie wiem, czy kojarzysz, dość głośny eksperyment z udziałem grupy studentów.
                Podzielono ich na dwie grupy - więźniów i klawiszy, stworzono realistyczne warunki.
                I czy pamiętasz, jak zaczęli się ci ludzie zachowywać
                jakim też zaskoczeniem było, kiedy planowo odwrócono role grup i jakie to wywołało zachowania. To przykład ekstremalny, ale z życia właśnie.
                Tu też są tylko ludzie. I to ludzie tworzą taki a nie inny klimat smile

izydor88 napisała:

> I w tym rzecz - w życiu bym nie pomyślała,że tych "ciekawych przypadków" jest t
                > ak dużo.
                > A fora są dla nich wymarzonym miejscem.
                > Ale i to ma swój urokwink
                • izydor88 Re: po co są fora 26.10.13, 19:03
                  Eksperyment Zimbardo - też.
                  Bo fora,to świetne miejsca na tworzenie grup wzajemnej adoracji,a nawet sekt,no i dla świrów wszelkiej maści.
                  Z życia wzięte:
                  "Jeśli jesteś z nami,to musisz wystąpić przeciwko niej/niemu/nim."
                  "Masz tu swój kawałek podłogi,ale musisz przeczytać cały wątek i pisać,jak my".smile))
                  "Oni chcą ci zrobić pranie mózgu" smile))
                  Innych śmiesznych scenek chwilowo nie pamiętam,ale było ich mnóstwo.
                  • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 19:25

> Bo fora,to świetne miejsca na tworzenie grup wzajemnej adoracji,a nawet sekt,no
                    > i dla świrów wszelkiej maści.

tak jak w każdej modelowej społeczności, ograniczonej określonymi czynnikami.
                    W dużych zakładach pracy - tworzą się grupy, podgrupy

w szkole - już od podstawowej - powstają mniejsze lub większe grupki, które dość często zwalczają się wzajemnie

w małych miejscowościach - gdzie żyje określona, niewielka społeczność - tworzą się również grupy.

tak samo i tu - forum gw to takie ograniczone środowisko. Jesteśmy tu latami, obracamy się po tych samych "uliczkach" - tworzymy grupy, grupki, enklawy. Nikt z zewnątrz, kto by tu przyszedł - nie miałby szans ogarnąć o co komu chodzi, kto z kim i po co walczy, kto z kim się lubi itp - ale po jakimś czasie pobytu - musiałby do którejś grupy dołączyć.
                    Co do świrów - tak samo funkcjonują w tzw realu - wystarczy poczytać kroniki policyjne. Występują dokładnie te same zjawiska co tu - obłuda, kłamstwa, przemoc - tu psychiczna w realu i ta i fizyczna - oszustwa, kradzieże i można by tak wymieniać w nieskończoność.

Nie ma co się sugerować, że interlokutor to "jakiś nick" - ten jakiś nick to człowiek - kim by nie był.

> Z życia wzięte:
                    > "Jeśli jesteś z nami,to musisz wystąpić przeciwko niej/niemu/nim."
                    > "Masz tu swój kawałek podłogi,ale musisz przeczytać cały wątek i pisać,jak my".
                    > smile))
                    > "Oni chcą ci zrobić pranie mózgu" smile))
                    > Innych śmiesznych scenek chwilowo nie pamiętam,ale było ich mnóstwo.

to wszystko to tylko przeniesione zwyczaje z własnych okolic. W podstawówce jedna grupka "przyjmie" do swojego grona tylko tą osobę, która np nie lubi Jasia. No bo tak, bo akurat wszyscy w grupie go nie lubią, więc jak by się trafił ktoś, kto go lubi - to jak nic kabel smile

każde forum ma jakiś swój wypracowany klimat - dlatego ja np nie chcę gadać o polityce - bo nie lubię, bo się nie znam, za to wiem, że jest to najczęstszy powód awantur - jest tyle miejsc do gadania o polityce, że tu nie muszę. Albo - u mnie mogą pisać wszyscy, nie obchodzi mnie kto kogo "nie lubi". Jest jeden warunek - tu jest teren neutralny - nikt nikogo nie może obrażać.

Wszędzie istnieją jakieś zasady - anarchia to pojęcie utopijne.
                    problem polega na tym, żeby osiągać kompromis - zasady powinny być jasne i nie bez sensu - odwiedzający powinien umieć się dostosować i uszanować, że jest u kogoś. Tak to działa i na forum i jak pójdziesz do kogoś na herbatkę smile

natomiast - kto nie z nami, ten przeciw nam - to już jest fanatyzm smile
                    ale to się wiąże z szacunkiem do innych, poszanowaniem ich indywidualności, prawa do własnego zdania i własnych poglądów smile
                    • izydor88 Re: po co są fora 26.10.13, 19:38
                      Na forum gazety bywam dopiero od dwóch lat.
                      I przyznaję - forum logowane,to zdecydowanie wyższy poziom cywilizacji,niż takie TVN24.
                      Tu wszyscy,no,większość "dziwnych nicków" i "dziwnych sytuacji" jest łatwych do wychwycenia.
                      Zdecydowanie łatwiej wyczaić,z kim ma się przyjemność,lub...nieprzyjemność wink
                      • izydor88 Re: po co są fora 26.10.13, 19:53
                        P.S.Nawet,gdyby to Ruda używała 55 nickówwink
                        I zmarła pod 35-oma.
                        • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 20:02
                          wiesz...................
                          to akurat porównanie, czy też przykład ciut nie na miejscu, nie sądzisz ?
                          zachowajmy może jakiś poziom..........................smile

izydor88 napisała:

> P.S.Nawet,gdyby to Ruda używała 55 nickówwink
                          > I zmarła pod 35-oma.
                          >
                          • izydor88 Re: po co są fora 26.10.13, 20:07
                            Też przyznaję,że to poniżej jakiegokolwiek poziomu....
                            • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 20:13
                              to dobrze, bo myślę że Rudej należy się - przepraszam - nie sądzisz ?

izydor88 napisała:

> Też przyznaję,że to poniżej jakiegokolwiek poziomu....
                              • izydor88 Re: po co są fora 26.10.13, 20:19
                                Rudko,przepraszam Cię bardzo i z całych sił.
                                Pozwoliłam sobie na ten przygłupi dowcip,żeby uzmysłowić sobie i ogółowi,iż nawet - jeżeli nie pamiętasz już wszystkich nicków pod którymi na forum gazety występowałaś - nie pozwoliłabyś sobie na żarty ze śmierci...
                                Ani nikt przy zdrowych zmysłach.
                                • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 20:23
                                  a czy ktoś z nas uprawiał TU taki proceder ? Bo szczerze mówiąc, nie bardzo rozumiem, jak rozmowa o patologicznych zachowaniach w grupach społecznych przerodziła się w jakąś dziwną krucjatę osobistą - i kompletnie nie czaję o co chodzi z tym żartowaniem ze śmierci i jak to się ma do sklerozy Rudej....?
                                  zaczyna mi to trącać lekką paranoją..............smile

izydor88 napisała:

> Rudko,przepraszam Cię bardzo i z całych sił.
                                  > Pozwoliłam sobie na ten przygłupi dowcip,żeby uzmysłowić sobie i ogółowi,iż naw
                                  > et - jeżeli nie pamiętasz już wszystkich nicków pod którymi na forum gazety wys
                                  > tępowałaś - nie pozwoliłabyś sobie na żarty ze śmierci...
                                  > Ani nikt przy zdrowych zmysłach.
                                  • izydor88 Re: po co są fora 26.10.13, 20:27
                                    Paranoja jest tu niewątpliwie obecna smile
                                    • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 20:30
                                      no jest, bo widzisz
                                      całkiem fajną rozmowę przerobiłaś na to coś
                                      do tego raczej nie obchodziła Cię treść rozmowy, ale doprowadzenie jej do tego, żeby przemycić coś, czego ja tu nie chcę
                                      tak więc obraziłaś Rudą i zwyczajnie lekceważysz mnie
                                      zatem - po co ta rozmowa ?

izydor88 napisała:

> Paranoja jest tu niewątpliwie obecna smile
                                    • izydor88 Re: po co są fora 26.10.13, 20:31
                                      I przypominam - staram się udowodnić wyższość moralną logowanych forów Gazety,nad nielogowanymi TVN.
                                      Bo tu jednak pewne przewały nie mogłyby się odbywać na taką skalę,jak tam.
                                      Tyle.
                                      • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 20:33
                                        ale komu starasz się udowodnić ?
                                        a co mnie obchodzi jakieś forum tvn ?
                                        tak więc jasno dziś widać, że deklaracje o zachowaniu rozsądku były próżne smile

izydor88 napisała:

> I przypominam - staram się udowodnić wyższość moralną logowanych forów Gazety,n
                                        > ad nielogowanymi TVN.
                                        > Bo tu jednak pewne przewały nie mogłyby się odbywać na taką skalę,jak tam.
                                        > Tyle.
                                      • izydor88 Re: po co są fora 26.10.13, 20:34
                                        Rudko,powiedz,że się na mnie nie gniewasz.
                                        Bo pójdę i się zaszczelę...
                                        • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 20:37
                                          obawiam się, że była na tyle zbulwersowana, że żeby zgodnie z moją prośbą, nie wywoływać afery - zeszła z forum smile

wchodzisz, piszesz nie wiem o czym, lekceważysz ludzi - to kto tu jest zadymiarz ?

naprawdę nie umiesz normalnie pogadać, bez wciągania w to jakichś dziwnych zaszłości ?

no to jest przykre smile

izydor88 napisała:

> Rudko,powiedz,że się na mnie nie gniewasz.
                                          > Bo pójdę i się zaszczelę...
                                          • izydor88 Re: po co są fora 26.10.13, 20:43
                                            Tak już mam - piszę i całe życie przed oczami smile
                                            • izydor88 Re: po co są fora 26.10.13, 20:47
                                              Ruda,przestań chlipać w tym kąciku...
                                              Przecież nigdy bym Cię nie podejrzewała,że chcesz ożywić forum przy pomocy ups...
                                              • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 20:49
                                                i to jest właśnie to, o czym dziś pisałem.... smile

izydor88 napisała:

> Ruda,przestań chlipać w tym kąciku...
                                                > Przecież nigdy bym Cię nie podejrzewała,że chcesz ożywić forum przy pomocy ups.
                                                > ..
                                            • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 20:47
                                              a szkoda
                                              bo naprawdę uważałem, że jednak z każdym można normalnie pogadać, bez uprzedzeń
                                              jak widać - nie...smile

wiem też że nie czytałaś moich postów, co raczej do kanonów dobrego wychowania nie należy, skoro niby prowadziliśmy razem tą rozmowę - bo może gdybyś doczytała, nie doszło by do tego przykrego końca smile

no trudno, nikt nie jest nieomylny... smile

izydor88 napisała:

> Tak już mam - piszę i całe życie przed oczami smile
                                              • izydor88 Re: po co są fora 26.10.13, 20:58
                                                Uważałeś,że ze mną można NORMALNIE rozmawiać ???
                                                Wyzywam Cię na pojedynek.Możesz wybrać broń.
                                                • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 21:03
                                                  to tak obiektywnie zobacz - z mojego postu - żartu - powstało coś, co mi się już ewidentnie nie podoba, ponieważ wykroczyło poza ramy rozrywki, rzeczowej rozmowy, a wkroczyło na dziwną ścieżkę absurdu smile

tak, zawsze z góry zakładam, że jeśli przyjmuję kogoś życzliwie, tego samego mogę oczekiwać w zamian. Z czasem bywa, że te założenia rewiduje rzeczywistość. Ale każdy wystawia świadectwo tylko i wyłącznie sobie smile

pojedynek ? zabawniejszy by był maraton żartów bez podtekstów smile ale to nierealne jak się dziś przekonałem smile

izydor88 napisała:

> Uważałeś,że ze mną można NORMALNIE rozmawiać ???
                                                  > Wyzywam Cię na pojedynek.Możesz wybrać broń.
                                                  • izydor88 Re: po co są fora 26.10.13, 21:17
                                                    Trudno,idę do łóżka celem oddania się lekturze.
                                                    Jutro też jest dzień,jak mawiała Scarlett O'Hara.
                                                  • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 21:18
                                                    tylko nie czytaj lektury intryg... smile

izydor88 napisała:

> Trudno,idę do łóżka celem oddania się lekturze.
                                                    > Jutro też jest dzień,jak mawiała Scarlett O'Hara.
                                                  • rudka-a Klaro.... 26.10.13, 22:23
                                                    Jestem na forach od 7 lat....i nie muszę uzywać innych nicków, by wyrazić swoje zdanie..pochlebne lub nie. Non stop przewija się temat forum z TVNu, z którym nie miałam nigdy nic wspólnego. Dlatego też jestem zdziwiona, że posłużyłam jako niechlubny przykład. W przeciwieństwie do niektórych posiadam dosc dużo humoru, by w żartobliwy sposób spędzać czas na forum...dyskusji, oceniania, podejmowania decyzji mam tyle w życiu realnym, że bywam tu w ramach relaksu. Nie tłumacze się, Klaro.......

JESTEM MOCNO WKURWIONA TYM, CO DZISIAJ NAPISAŁAŚ!!!
                                                  • fenikss.2972 Re: Klaro.... 26.10.13, 22:27
                                                    i tym optymistycznym akcentem.............big_grin wróćmy do porządnych głupich żartów big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> Jestem na forach od 7 lat....i nie muszę uzywać innych nicków, by wyrazić swoje
                                                    > zdanie..pochlebne lub nie. Non stop przewija się temat forum z TVNu, z którym
                                                    > nie miałam nigdy nic wspólnego. Dlatego też jestem zdziwiona, że posłużyłam jak
                                                    > o niechlubny przykład. W przeciwieństwie do niektórych posiadam dosc dużo humor
                                                    > u, by w żartobliwy sposób spędzać czas na forum...dyskusji, oceniania, podejmow
                                                    > ania decyzji mam tyle w życiu realnym, że bywam tu w ramach relaksu. Nie tłumac
                                                    > ze się, Klaro.......
                                                    >
                                                    > JESTEM MOCNO WKURWIONA TYM, CO DZISIAJ NAPISAŁAŚ!!!
                      • fenikss.2972 Re: po co są fora 26.10.13, 19:55
                        mylisz się, z tym logowaniem nic się nie zmienia, zresztą są tu i fora na które wchodzi się bez konieczności logowania
                        a jak ktoś chce trollować - założyć jeden, pięć czy dziesięć nicków to naprawdę żaden problem smile

izydor88 napisała:

> Na forum gazety bywam dopiero od dwóch lat.
                        > I przyznaję - forum logowane,to zdecydowanie wyższy poziom cywilizacji,niż taki
                        > e TVN24.
                        > Tu wszyscy,no,większość "dziwnych nicków" i "dziwnych sytuacji" jest łatwych do
                        > wychwycenia.
                        > Zdecydowanie łatwiej wyczaić,z kim ma się przyjemność,lub...nieprzyjemność wink
                        >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka