04.05.14, 13:03
Te, Kogut
jak żeś taki mądry to napisz jak na telefonie Nokia Lumia 520 wgrywa się ten GPS,
tylko nie wysilaj się słownictwo.
Obserwuj wątek
    • fenikss.2972 Re: GPS 04.05.14, 13:29
      Kiszka big_grin
      no nie mów, że też uważasz mnie za cudotwórcę big_grin

należałoby zacząć od pytania, czy znam ten telefon - bo telefonów na rynku są setki big_grin

ale jeśli Ci to faktycznie potrzebne, to poszukam i postaram się rozkminić
    • fenikss.2972 Re: GPS 04.05.14, 13:40
      tutaj masz fajny poradnik jak wykorzystać Ovi Maps - poczytam, jak czegoś nie wiesz to się poszuka.

www.nokia.com/pl-pl/pomoc/produkty/lumia520/category/?action=singleTopic&category=mapsandnavigation
      • kicho_nor Re: GPS 04.05.14, 13:48
        no dobrze, dziękuję. posiedzę nad tymi linkami pewnie tydzień
        • fenikss.2972 Re: GPS 04.05.14, 13:52
          zobacz tą instrukcję, którą teraz wkleiłem - jest dość przejrzysta.
          ja nie korzystam z nawigacji, do tego mam HTC wcześniej LG - to zupełnie inne telefony

kicho_nor napisał:

> no dobrze, dziękuję. posiedzę nad tymi linkami pewnie tydzień
          • 1zorro-bis Re: GPS 04.05.14, 14:01
            wystarczy mi navy w aucie i glupi glos baby ktora gada......big_grin
            • fenikss.2972 Re: GPS 04.05.14, 14:04
              z tego co widzę, to w telefonie można sobie to samo ustawić - babę też big_grin
      • fenikss.2972 Re: GPS 04.05.14, 13:49
        i dwa bardzo przystępne poradniki - jak zainstalować i jak korzystać z nawigacji

www.komputerswiat.pl/poradniki/sprzet/komorki/nawigacja-w-komorce/2010/05/ovi-mapy-3-poradnik-instalacji-i-korzystania-z-darmowego-gps-.aspx
        Wgrywamy mapy na telefon

Cyfrowe mapy do aplikacji Ovi Mapy 3 możemy pobrać z internetu zupełnie za darmo i zainstalować w pamięci telefonu za pomocą oprogramowania Ovi Suite. Jego najnowszą wersję pobierzemy z dedykowanego serwisu na stronie nokia.pl.

1. Po instalacji i uruchomieniu na komputerze aplikacji Ovi Suite za pomocą kabla USB podłączamy telefon do komputera - pamiętajmy, aby w komórce wybrać tryb PC Suite.

czyli najpierw poszukaj w necie na stronie nokia.pl aplikacji Ovi Suite - zainstaluj w kompie, podłącz telefon w trybie Ovi Suite - masz gdzieś w aplikacjach telefonu zapewne

https://www.komputerswiat.pl/media/1183746/Suite.jpg

2. W oknie aplikacji klikamy na przycisk Mapy (krok A). Po chwili zostanie wyświetlona posegregowana lista dostępnych map do pobrania. Aby pobrać mapę wybranego kraju, wybieramy kontynent (krok B), wskazujemy kraj w oknie obok (krok C), a następnie potwierdzamy opcją Pobierz (krok D). Mapa zostanie pobrana i zainstalowana w pamięci telefonu.

https://www.komputerswiat.pl/media/1183498/B-OVI2.jpg

3. Wszystkie zainstalowane mapy w telefonie sprawdzimy, klikając na odpowiednią zakładkę w aplikacji (krok A). Ich lista zostanie wyświetlona w oknie (B).

https://www.komputerswiat.pl/media/1183506/B-OVI3.jpg
        • kicho_nor Re: GPS 04.05.14, 14:06
          Daj mi odetchnąć.
          A w aucie pod prawym siedzeniem tez jakiś komputer od map i nie przeszkadzamy sobie

• fenikss.2972 Re: GPS 04.05.14, 14:09
            a oddychaj

a poważnie - przejrzałem ten drugi link - z poradnikiem - dasz radę bo jest naprawdę jasno pokazane, poparte obrazkami - ze strzałkami big_grin - gdzie kliknąć co zaznaczyć - powoli i sobie spokojnie z tym poradzisz smile

kicho_nor napisał:

> Daj mi odetchnąć.
            > A w aucie pod prawym siedzeniem tez jakiś komputer od map i nie przeszkadzamy s
            > obie
            >
            • kicho_nor Re: GPS 04.05.14, 14:20
              Powiem Ci po co mi to wszystko.
              Po co, po to by w lesie szukać grzybów a nie co chwila patrzeć z której strony słońce,
              jeśli słońce jest, albo gdy nie ma słońca to z której strony drzew jest mech bo mech porasta
              od północy.
              Nie wiem czy to znasz, wychodzisz z lasu na asfalt i zastanawiasz się w którą stronę iść
              do auta.
              • fenikss.2972 Re: GPS 04.05.14, 14:27
                znam
                w mieście - nawet swoim - potrafię się zgubić
                w lesie nigdy
                kiedyś były kompasy, dziś są GPS
                skoro są, to po to, żeby z nich korzystać
                teraz telefon to jak mały komputer
                i podobnie się go obsługuje
                przejrzyj na spokojnie instrukcje -
                jak zainstalujesz, zaczniesz się bawić, to bardzo szybko aplikację opanujesz
                kicho_nor napisał:

> Powiem Ci po co mi to wszystko.
                > Po co, po to by w lesie szukać grzybów a nie co chwila patrzeć z której strony
                > słońce,
                > jeśli słońce jest, albo gdy nie ma słońca to z której strony drzew jest mech bo
                > mech porasta
                > od północy.
                > Nie wiem czy to znasz, wychodzisz z lasu na asfalt i zastanawiasz się w którą s
                > tronę iść
                > do auta.
              • 1zorro-bis Re: GPS 07.05.14, 11:51
                a kiedys to wszystkím zwykle mapy drogowe wystarczaly.....big_grin
    • kasia_19090 [...] 09.07.20, 13:32
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • sza.aliczek Re: GPS 17.07.20, 17:05
        Kurcze, reklama : /

Smutno mi się zrobiło, gdy zobaczyłam ten wątek sprzed 6 lat ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka