kicho_nor 04.05.14, 13:03 Te, Kogut jak żeś taki mądry to napisz jak na telefonie Nokia Lumia 520 wgrywa się ten GPS, tylko nie wysilaj się słownictwo. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fenikss.2972 Re: GPS 04.05.14, 13:29 Kiszka no nie mów, że też uważasz mnie za cudotwórcę należałoby zacząć od pytania, czy znam ten telefon - bo telefonów na rynku są setki ale jeśli Ci to faktycznie potrzebne, to poszukam i postaram się rozkminić Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: GPS 04.05.14, 13:40 tutaj masz fajny poradnik jak wykorzystać Ovi Maps - poczytam, jak czegoś nie wiesz to się poszuka. www.nokia.com/pl-pl/pomoc/produkty/lumia520/category/?action=singleTopic&category=mapsandnavigation Odpowiedz Link
kicho_nor Re: GPS 04.05.14, 13:48 no dobrze, dziękuję. posiedzę nad tymi linkami pewnie tydzień Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: GPS 04.05.14, 13:52 zobacz tą instrukcję, którą teraz wkleiłem - jest dość przejrzysta. ja nie korzystam z nawigacji, do tego mam HTC wcześniej LG - to zupełnie inne telefony kicho_nor napisał: > no dobrze, dziękuję. posiedzę nad tymi linkami pewnie tydzień Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: GPS 04.05.14, 14:01 wystarczy mi navy w aucie i glupi glos baby ktora gada...... Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: GPS 04.05.14, 14:04 z tego co widzę, to w telefonie można sobie to samo ustawić - babę też Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: GPS 04.05.14, 13:49 i dwa bardzo przystępne poradniki - jak zainstalować i jak korzystać z nawigacji www.komputerswiat.pl/poradniki/sprzet/komorki/nawigacja-w-komorce/2010/05/ovi-mapy-3-poradnik-instalacji-i-korzystania-z-darmowego-gps-.aspx Wgrywamy mapy na telefon Cyfrowe mapy do aplikacji Ovi Mapy 3 możemy pobrać z internetu zupełnie za darmo i zainstalować w pamięci telefonu za pomocą oprogramowania Ovi Suite. Jego najnowszą wersję pobierzemy z dedykowanego serwisu na stronie nokia.pl. 1. Po instalacji i uruchomieniu na komputerze aplikacji Ovi Suite za pomocą kabla USB podłączamy telefon do komputera - pamiętajmy, aby w komórce wybrać tryb PC Suite. czyli najpierw poszukaj w necie na stronie nokia.pl aplikacji Ovi Suite - zainstaluj w kompie, podłącz telefon w trybie Ovi Suite - masz gdzieś w aplikacjach telefonu zapewne 2. W oknie aplikacji klikamy na przycisk Mapy (krok A). Po chwili zostanie wyświetlona posegregowana lista dostępnych map do pobrania. Aby pobrać mapę wybranego kraju, wybieramy kontynent (krok B), wskazujemy kraj w oknie obok (krok C), a następnie potwierdzamy opcją Pobierz (krok D). Mapa zostanie pobrana i zainstalowana w pamięci telefonu. 3. Wszystkie zainstalowane mapy w telefonie sprawdzimy, klikając na odpowiednią zakładkę w aplikacji (krok A). Ich lista zostanie wyświetlona w oknie (B). Odpowiedz Link
kicho_nor Re: GPS 04.05.14, 14:06 Daj mi odetchnąć. A w aucie pod prawym siedzeniem tez jakiś komputer od map i nie przeszkadzamy sobie Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: GPS 04.05.14, 14:09 a oddychaj a poważnie - przejrzałem ten drugi link - z poradnikiem - dasz radę bo jest naprawdę jasno pokazane, poparte obrazkami - ze strzałkami - gdzie kliknąć co zaznaczyć - powoli i sobie spokojnie z tym poradzisz kicho_nor napisał: > Daj mi odetchnąć. > A w aucie pod prawym siedzeniem tez jakiś komputer od map i nie przeszkadzamy s > obie > Odpowiedz Link
kicho_nor Re: GPS 04.05.14, 14:20 Powiem Ci po co mi to wszystko. Po co, po to by w lesie szukać grzybów a nie co chwila patrzeć z której strony słońce, jeśli słońce jest, albo gdy nie ma słońca to z której strony drzew jest mech bo mech porasta od północy. Nie wiem czy to znasz, wychodzisz z lasu na asfalt i zastanawiasz się w którą stronę iść do auta. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: GPS 04.05.14, 14:27 znam w mieście - nawet swoim - potrafię się zgubić w lesie nigdy kiedyś były kompasy, dziś są GPS skoro są, to po to, żeby z nich korzystać teraz telefon to jak mały komputer i podobnie się go obsługuje przejrzyj na spokojnie instrukcje - jak zainstalujesz, zaczniesz się bawić, to bardzo szybko aplikację opanujesz kicho_nor napisał: > Powiem Ci po co mi to wszystko. > Po co, po to by w lesie szukać grzybów a nie co chwila patrzeć z której strony > słońce, > jeśli słońce jest, albo gdy nie ma słońca to z której strony drzew jest mech bo > mech porasta > od północy. > Nie wiem czy to znasz, wychodzisz z lasu na asfalt i zastanawiasz się w którą s > tronę iść > do auta. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: GPS 07.05.14, 11:51 a kiedys to wszystkím zwykle mapy drogowe wystarczaly..... Odpowiedz Link
kasia_19090 [...] 09.07.20, 13:32 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: GPS 17.07.20, 17:05 Kurcze, reklama : / Smutno mi się zrobiło, gdy zobaczyłam ten wątek sprzed 6 lat ... Odpowiedz Link