sorel.lina 23.05.14, 17:39 "Sprawdź, co się dzieje w Lublinie". Reklama kazała, więc sprawdziłam: dużo się dzieje i fajnie się dzieje! I kulturalnie się dzieje. I zabawowo się dzieje. Chyba się tam wybiorę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 23.05.14, 17:40 tu jest fajnie tylko kiedy jest jakaś impreza poza tym nudy Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Sprawdzanie 23.05.14, 17:43 To znaczy, kiedy? Te nudy? Bo imprezy na okrągło, zdaje się... Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 23.05.14, 17:47 eee większość to kameralne imprezki, jak wszędzie chyba. za to mamy atrakcje stałe, zapewne do jesieni - slalom gigant głównymi ulicami - przeorali wszystko - niedawno wróciłem z centrum i własnej wiochy nie poznałem. Przy okazji - mijając jednostkę wojskową zauważyłem nowy wystrój - przy bramach zasieki - nigdy ich tam nie było, nawet za Ruskich - i działa przeciwlotnicze skierowane na.........wschód. Do tej pory stało jedno zdezelowane działko w kącie, skierowane tradycyjnie na północ. Dziwny widok.... Odpowiedz Link
rudka-a Re: Sprawdzanie 23.05.14, 21:25 Zajrzałam...dzieje się dużo... miasto inspiracji ) na koncert organowy chetnie bym poszła ) liczę na fotki z kulturalnych wydarzeń Lublina ) )))))))) Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 23.05.14, 21:52 masz kulturalne fotki na flogu się nie zamierzam włóczyć po imprezach w taki upał rudka-a napisała: > Zajrzałam...dzieje się dużo... > miasto inspiracji ) > > na koncert organowy chetnie bym poszła ) > > liczę na fotki z kulturalnych wydarzeń Lublina ) > )))))))) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Sprawdzanie 23.05.14, 21:56 Miałam na mysli te..wieczorne )))))))) wtedy upał już zelży Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 23.05.14, 22:03 po nocach mam się włóczyć ?? żeby mnie kto napadł ?? albo jeszcze co gorszego ?? ...chociaż to, to akurat mogłoby być fajne poza tym wieczorem komary żrą. Ogromne !! rudka-a napisała: > Miałam na mysli te..wieczorne )))))))) > wtedy upał już zelży Odpowiedz Link
rudka-a Re: Sprawdzanie 23.05.14, 22:44 Chyba nie zrozumieliśmy się ja nie mówię o spotkaniu przy ognisku, gdzies nad rzeką...z gitarą i zgrzewkami piwa, tylko o...np wieczorze poetyckim przy swiecach tam nic nie bzyka, fruwa, napastuje....tam się człowieku wczuwasz w recytowane/czytane teksty, wyrażasz mimika zachwyt itp, itd.... nie bywaszw takich miejscach?? no, to obciach na całego )))))) Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 23.05.14, 22:57 ta, bo komarki plecaczki na plecki i poszli na jeziora mam próbki, kiedy wychodzę na chwilę pod blok rudka-a napisała: > Chyba nie zrozumieliśmy się > ja nie mówię o spotkaniu przy ognisku, gdzies nad rzeką...z gitarą i zgrzewkami > piwa, tylko o...np wieczorze poetyckim przy swiecach > tam nic nie bzyka, fruwa, napastuje....tam się człowieku wczuwasz w recytowane/ > czytane teksty, wyrażasz mimika zachwyt itp, itd.... > nie bywaszw takich miejscach?? no, to obciach na całego > )))))) Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 23.05.14, 23:06 swoich, obcych - bez różnicy - byle się nachlać krwi dla jaj rudka-a napisała: > swoich żrą? a to niewdzieczne komarzyska > Odpowiedz Link
rudka-a Re: Sprawdzanie 23.05.14, 23:08 To w mojej wsi widac jeszcze sie nie pojawiły...nic nie bzyka i nie pompuje w siebie krewki... pewnie na Lublin poleciało bractwo....duzo imprez, dużo dawców krwi Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 23.05.14, 23:10 nie zapominaj, że nas tu trochę podtopiło warunki dla krwiopijców - idealne rudka-a napisała: > To w mojej wsi widac jeszcze sie nie pojawiły...nic nie bzyka i nie pompuje w s > iebie krewki... > pewnie na Lublin poleciało bractwo....duzo imprez, dużo dawców krwi Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Sprawdzanie 24.05.14, 06:06 rudka-a napisała: > To w mojej wsi widac jeszcze sie nie pojawiły...nic nie bzyka i nie pompuje w s > iebie krewki... > pewnie na Lublin poleciało bractwo....duzo imprez, dużo dawców krwi U mnie też jeszcze ani jednego i to zarówno w Białej jak i nad samym Bugiem. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 24.05.14, 08:48 Ty wez w koncu mape ! Najpierw zes twierdzil ze my wiocha w mazowieckim teraz o jeziora pyta. Sa. Zalew Zemborzycki praktycznie w granicach miasta. Trzy rzeczki w miescie. Wkolo - stawy rybne , dwa lasy w granicach miasta, wawozy - a komarom wystarczy cieplo i byle kaluza. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Sprawdzanie 24.05.14, 10:47 piotr_57 napisał: > U mnie też jeszcze ani jednego i to zarówno w Białej jak i nad samym Bugiem. ...bo dobrych ludzi omijają z daleka.. tych z Lublina doją niemiłosiernie ) Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 24.05.14, 10:49 się odezwały dobre ludzie jedno i drugie rudka-a napisała: > ...bo dobrych ludzi omijają z daleka.. > tych z Lublina doją niemiłosiernie ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Sprawdzanie 24.05.14, 11:04 fenikss.2972 napisał: > się odezwały dobre ludzie > jedno i drugie ..bo jak inaczej wytłumaczyc brak krwiopijców? Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 24.05.14, 11:05 raz dziabnęły i poległy !!! a dobrych doją rudka-a napisała: > ..bo jak inaczej wytłumaczyc brak krwiopijców? > Odpowiedz Link
rudka-a Re: Sprawdzanie 24.05.14, 11:15 najgorszy moment, yo zdaje sie ten, kiedy już usypiasz, robi sie błogo, a tu.............BZZZZZZZ, kiela ucha machasz łapką, odganiasz, a ten natręt nie odpuszcza..i budzisz się z powieką, jak sliwka Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 24.05.14, 12:16 nie macham !! moskitiery mam a co !! rudka-a napisała: > najgorszy moment, yo zdaje sie ten, kiedy już usypiasz, robi sie błogo, a tu... > ..........BZZZZZZZ, kiela ucha machasz łapką, odganiasz, a ten natręt nie od > puszcza..i budzisz się z powieką, jak sliwka Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Sprawdzanie 24.05.14, 06:04 rudka-a napisała: > ...wtedy upał już zelży Nie słyszałem żeby upał kogoś zelżył. Osobiście niejednego zelżyłem i sam byłem niejednokrotnie zelżony, ale żeby upał kogoś sklął to pierwsze słyszę. Ach te nasze szkoły i ci nauczyciele! Człowiek ma 60 lat i ciągle musi się douczać podstawowych rzeczy Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 24.05.14, 08:37 Jeszcze tylko gramatyki i ortografii nie poprawiales Odpowiedz Link
rudka-a Re: Sprawdzanie 24.05.14, 09:31 )) oj tam, ojj tam )) Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi... ja nalezę do ludzi, kórzy potrafią sie przyznać do nich ) pocieszę Ci, Piter...jeszcze gorsze bedą 'przypadki' wykonujace ten zawód )) Radośnie witam Panów w tę upalnie zapowiadajacą się sobotę ) Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 24.05.14, 09:54 przejdzie Ci to - radośnie - tak koło południa, jak Ci się tyłek usmaży. rudka-a napisała: > Radośnie witam Panów w tę upalnie zapowiadajacą się sobotę ) > > Odpowiedz Link
rudka-a Re: Sprawdzanie 24.05.14, 10:19 ..pod wieczór..zelżeje trza kosci grzać, w końcu koniec maja...dosc już zimna ) Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 24.05.14, 10:25 jakiego zimna ?? przypomnę, że w tym roku to nawet zimy nie było !! rudka-a napisała: > ..pod wieczór..zelżeje > trza kosci grzać, w końcu koniec maja...dosc już zimna ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Sprawdzanie 24.05.14, 10:44 Była!!...tylko łagodna gdzieś Ty chodził do szkoły?! to tak, jak z pogoda...tez zawsze jest.. )) Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 24.05.14, 10:47 zimy w sensie mentalnym ! nie kalendarzowym aaaaaaaaaaa chodziłem tu i tam .... rudka-a napisała: > Była!!...tylko łagodna > gdzieś Ty chodził do szkoły?! > to tak, jak z pogoda...tez zawsze jest.. > )) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Sprawdzanie 24.05.14, 10:49 fenikss.2972 napisał: > zimy w sensie mentalnym ! nie kalendarzowym > > aaaaaaaaaaa chodziłem tu i tam .... > No, to niewiele żeś wychodził w takim razie Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 24.05.14, 11:04 ale że w zimie, czy do szkół..... ? rudka-a napisała: > No, to niewiele żeś wychodził w takim razie > > Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 24.05.14, 11:06 chyba to się łódka na fali rudka-a napisała: > chyba tak..ogólnie ) > Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sprawdzanie 24.05.14, 12:15 nie nie chybie się drzewko na wietrze rudka-a napisała: > a nie chybie? > ) Odpowiedz Link
rudka-a i teraz ktos tu bedzie musiał odszczekać 24.05.14, 23:28 te swoje przemyslenia.. ZELŻY...to poprawna forma!!! Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: i teraz ktos tu bedzie musiał odszczekać 24.05.14, 23:35 to teraz możesz go zelżyć rudka-a napisała: > te swoje przemyslenia.. > ZELŻY...to poprawna forma!!! > Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: a, wieesz...;) 24.05.14, 23:38 to jest najbliższa okazja rudka-a napisała: > tak zrobię przy najbliższej okazji Odpowiedz Link
rudka-a myslisz, że... 24.05.14, 23:40 następnej juz nie będzie??!! zapewniam, że tak.... nauczyciele działają na Onego, jak płachta na byka )) Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: myslisz, że... 24.05.14, 23:43 obiecujesz, obiecujesz i dupa z tego a tu nudy - przydała by się pokazowa awanturka cykor !!! rudka-a napisała: > następnej juz nie będzie??!! > zapewniam, że tak.... > nauczyciele działają na Onego, jak płachta na byka )) Odpowiedz Link