Dodaj do ulubionych

Deklaracja wiary

29.05.14, 22:18
Pod deklaracją wiary podpisało się 3000 lekarzy i studentów medycyny, ale lista jest otwarta i deklarację w każdym momencie może podpisać każdy lekarz lub student medycyny, a w deklaracji wiary napisano, że jest wotum wdzięczności za kanonizację JP II i dalej można przeczytać, że życie ludzkie jest darem Bożym i jest nietykalne, a także napisano, że lekarze którzy podpisali deklaracje, uznają wyższość prawa Bożego nad prawem ludzkim.
W deklaracji jest wiele ''ciekawych'' stwierdzeń, które zmuszają do zastanowienia się, czy do lekarza który podpisał ową deklarację, można iść bez obawy po porade w razie choroby, wierząc w to, że będzie się leczonym zgodnie z całą wiedzą lekarzy i z zastosowaniem wszystkich zdobyczy jakie daje nam współczesna medycyna ?
Obserwuj wątek
    • rudka-a Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 22:29
      pytanie...dlaczego to robią??
      • wirujacypunkt Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 22:34
        rudka-a napisała:

> pytanie...dlaczego to robią??

No właśnie dlaczego ?
        Też nie rozumiem dlaczego to robią ?

• rudka-a Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 22:41
          Podpisanie tej deklaracji chyba koliduje mocno z Przyrzeczeniem Lekarskim....

a może od teraz tych lekarzy obowiązuje..."W Imię Boże Bóg pomoże"
          • wirujacypunkt Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 22:50
            Może to jest sposób na zmniejszenie kolejek.
            Trzy szybkie zdrowaśki i być może po zapaleniu wyrostka robaczkowego.
            Pacjent wyzdrowiał - Bóg tak chciał.
            Pacjent zmarł - wola Boska.
            • fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 22:53
              ja się nie dziwię teraz, że mi tu jeden lekarzyna pisał, że się nie dokształca bo po co

no bo po co - sponsor podyktuje listę leków - uczyć się nie trzeba - wystarczy przepisać
              dyrektor przychodni narzuci limit badań - pod rygorem mniejszych pieniędzy na wypłaty - albo się załapiesz, albo nie - kogo to obchodzi

drogie badania - odpadną teraz - bo prawo boskie ważniejsze - i masz uzdrowioną służbę czy jak ten bajzel teraz nazywają - zdrowia
            • rudka-a Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 22:54
              jak to ktoś w internecie napisał...91 letnie cudo myśli psychiatrycznej potrafiło ponad 3000 ludzi przekręcić w głowach...
              to ja życzę sobie, aby nosili plakietki inforująca pacjentów, że podpisali deklarację...
              nie obchodzi mnie, czy chodza na roraty, majówkę i jeżdżą do watykanu...swój zawód mają wykonywać zgodnie z etyką lekarską!
              • fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 22:58
                nie wiem, czy kojarzysz, ale tu pewna lekarzyna twierdziła, że lekarze mają w dupie etykę lekarską

rudka-a napisała:

> jak to ktoś w internecie napisał...91 letnie cudo myśli psychiatrycznej potrafi
                > ło ponad 3000 ludzi przekręcić w głowach...
                > to ja życzę sobie, aby nosili plakietki inforująca pacjentów, że podpisali dekl
                > arację...
                > nie obchodzi mnie, czy chodza na roraty, majówkę i jeżdżą do watykanu...swój za
                > wód mają wykonywać zgodnie z etyką lekarską!
                • rudka-a Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:00
                  ..to co...hm..pora chyba umierać...
    • fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 22:48
      to jest fanatyzm. Tylko że faktycznie teraz mamy prawo do obaw, czy nie trafimy na takiego psychola, idąc do lekarza z problemem.
      I tak trudno im od dawna zaufać, bo od lat a to wciskają nam leki bo sponsor na wycieczkę wysłał, a to - chcąc zarobić więcej - odmawiają nam podstawowych badań - a to po prostu niedouki, które uważają, że ukończenie studiów x lat temu wystarczy do końca kariery.
      A teraz jeszcze to.
      Faktycznie bezpieczniej będzie wrócić do znachorów.
      Jak bym Ci pokazał - tu na forum - lekarza - to co wyprawia - to do końca życia omijałabyś gabinety
      • wirujacypunkt Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 22:53
        Chyba wiem o jakim lekarzu mówisz?

Do takiego lekarza - nie, to już znachor lepszy.
        • fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 22:57
          kiedyś tu był temat - że jestem alergikiem - żadna tajemnica - no i coś o uczuleniu na leki było
          i szok - lekarzyna z oburzeniem wręcz że ja od drzwi powinienem drzeć ryja, że jestem uczulony - tylko kuźwa skąd ja mam wiedzieć, jakie substancje czynne są w danym leku - w karcie mam, ale lekarzyna twierdzi, że nie czyta karty pacjenta - bo po co - ja też farmakologiem nie jestem i nie wiem co jest co.
          I do takich konowałów trafiamy.

wirujacypunkt napisał:

> Chyba wiem o jakim lekarzu mówisz?
          >
          > Do takiego lekarza - nie, to już znachor lepszy.
          • rudka-a Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 22:58
            teraz będa leczyć książeczką do nabożeństwa...
            w połączeniu z marchwka z groszkiem..powinieneś przeżyć parę godzin...
            • fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:06
              na szczęście przez kilka lat trochę się nauczyłem, dla własnego dobra i bezpieczeństwa, poza tym korzystam z leczenia tylko u sprawdzonych i NORMALNYCH lekarzy.

rudka-a napisała:

> teraz będa leczyć książeczką do nabożeństwa...
              > w połączeniu z marchwka z groszkiem..powinieneś przeżyć parę godzin...
              • rudka-a Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:18
                w życiu sa takie sytuacje, że korzystasz z pomocy lekarza którym nic nie wiesz....
                i ufasz, że pomoże Ci, a nie zostawi na pastwę losu, bo Bóg tak chciał....
                to jakas paranoja jest...
                • fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:23
                  i takich właśnie dotyczyła informacja, że sporo się nauczyłem dla własnego dobra i bezpieczeństwa - ale to i tak tylko iluzja, bo wiadomo, że wiem za mało i jak trafię na "lepszego" to mnie szybko do lepszego świata oddeleguje

rudka-a napisała:

> w życiu sa takie sytuacje, że korzystasz z pomocy lekarza którym nic nie wiesz
                  > ....
                  > i ufasz, że pomoże Ci, a nie zostawi na pastwę losu, bo Bóg tak chciał....
                  > to jakas paranoja jest...
          • wirujacypunkt Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:02
            To jest kolejny argument za znachorem ;}
            Lekarzyna o którym mówisz, jak teraz naknoci nie przeczytawszy kartoteki chorego, zawsze będzie mógł powiedzieć, że taka była wola Boska.

• fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:09
              a znachor zawsze dokładnie wypyta
              wywiad przeprowadzi

u nas jest pod miastem - Sabinka ? - kurcze, nie pamiętam jakoś tak - wiem, że ludzie od lat walą do niej z całej Polski. Nie słyszałem, żeby komukolwiek krzywdę zrobiła.

wirujacypunkt napisał:

> To jest kolejny argument za znachorem ;}
              > Lekarzyna o którym mówisz, jak teraz naknoci nie przeczytawszy kartoteki choreg
              > o, zawsze będzie mógł powiedzieć, że taka była wola Boska.
              >
              >
              • fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:11
                Serwinka - sobie przypomniałem big_grin

fenikss.2972 napisał:

> a znachor zawsze dokładnie wypyta
                > wywiad przeprowadzi
                >
                > u nas jest pod miastem - Sabinka ? - kurcze, nie pamiętam jakoś tak - wiem, że
                > ludzie od lat walą do niej z całej Polski. Nie słyszałem, żeby komukolwiek krzy
                > wdę zrobiła.
                >
                >
                > wirujacypunkt napisał:
                >
                > > To jest kolejny argument za znachorem ;}
                > > Lekarzyna o którym mówisz, jak teraz naknoci nie przeczytawszy kartoteki
                > choreg
                > > o, zawsze będzie mógł powiedzieć, że taka była wola Boska.
                > >
                > >
                >
                >
              • wirujacypunkt Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:17
                W mojej okolicy, nie ma kogoś takiego, ale jak zachoruję poproszę o namiary na Sabinkę
                i będę miała szansę na wyzdrowienie.

Ta deklaracja wiary, to świetna sprawa dla lekarzy niedouków.

fenikss.2972 napisał:

> a znachor zawsze dokładnie wypyta
                > wywiad przeprowadzi
                >
                > u nas jest pod miastem - Sabinka ? - kurcze, nie pamiętam jakoś tak - wiem, że
                > ludzie od lat walą do niej z całej Polski. Nie słyszałem, żeby komukolwiek krzy
                > wdę zrobiła.

• fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:21
                  Serwinkę.

tak, XXI wiek, a nasi drodzy lekarze cofają się do średniowiecza.

a czemu ? Bo widać za ciężka praca, za mało płacą no i całe życie uczyć się trzeba.

a tak ? geriatria - do odstrzału - prawo boskie
                  ginekologia do odstrzału - prawo boskie
                  chirurgia - do odstrzału - prawo boskie
                  onkologia - do odstrzału - prawo boskie

nie reanimować - karetki i SORy do odstrzału
                  nie operować
                  nie leczyć

i niech jeszcze za to dobrze płacą

wirujacypunkt napisał:

> W mojej okolicy, nie ma kogoś takiego, ale jak zachoruję poproszę o namiary na
                  > Sabinkę
                  > i będę miała szansę na wyzdrowienie.
                  >
                  > Ta deklaracja wiary, to świetna sprawa dla lekarzy niedouków.
                  • rudka-a Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:23
                    to ja sie pytam...co będa robic?
                    • fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:27
                      kasę brać

za akty zgonu.............

rudka-a napisała:

> to ja sie pytam...co będa robic?
                  • wirujacypunkt Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:31
                    Taki chirurg, nie będzie operował, bo to jest ingerencja w ludzkie święte ciało.
                    Onkolog nie usunie zmiany nowotworowej, bo rak jest z woli boskiej.
                    Ginekolog nie usunie ciąży pozamacicznej, bo trzeba chronić ludzkie życie od poczęcia,
                    a kobieta, to tylko inkubator i niech umiera w mękach. Jeżeli przy okazji kilkoro dzieci może zostać sierotami? A po co się tym przejmować?
                    Taką wyliczankę można ciągnąć niemal bez końca.

fenikss.2972 napisał:

> Serwinkę.
                    >
                    > tak, XXI wiek, a nasi drodzy lekarze cofają się do średniowiecza.
                    >
                    > a czemu ? Bo widać za ciężka praca, za mało płacą no i całe życie uczyć się trz
                    > eba.
                    >
                    > a tak ? geriatria - do odstrzału - prawo boskie
                    > ginekologia do odstrzału - prawo boskie
                    > chirurgia - do odstrzału - prawo boskie
                    > onkologia - do odstrzału - prawo boskie
                    >
                    > nie reanimować - karetki i SORy do odstrzału
                    > nie operować
                    > nie leczyć
                    >
                    > i niech jeszcze za to dobrze płacą

• fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:35
                      jak dla mnie - to straszne, że w dzisiejszych czasach nasze życie zależy czasem od takich głupków.
                      A z tego co widać - jest coraz gorzej, zamiast odwrotnie.
                      • wirujacypunkt Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:42
                        fenikss.2972 napisał:

> jak dla mnie - to straszne, że w dzisiejszych czasach nasze życie zależy czasem
                        > od takich głupków.
                        > A z tego co widać - jest coraz gorzej, zamiast odwrotnie.

Na razie, to jeszcze nie jest obowiązującym prawem i można znaleźć lekarza który lecząc wykorzystuje całą wiedzę którą posiada, w zakresie nowoczesnej medycyny.
                        Na innym forum napisałam, że lekarze, którzy podpisali deklaracje wiary, powinni wieszać na drzwiach gabinetu informację, taka informacja musiałaby być obowiązkowa.
                        • fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:52
                          to jest w ogóle jakaś paranoja

osiągnięcia medycyny pozwalają dziś parom, które mają problemy - na zapłodnienie in vitro - babcia twierdzi - że to grzech - jaki kuźwa grzech ??
                          eutanazja - temat już tu kiedyś przerabiany - człowiek to człowiek - eutanazja czy samobójstwo - jak zechce to i tak to zrobi
                          seks przedmałżeński - pozostało tylko rozliczać ze zużytych plemników - wtedy byłaby kontrola. Ale co z babami ? Przecież one co miesiąc marnują jajeczka ???
                          Gumki - kontrola urodzeń to ciągle największy problem ................kościoła !!!
                          z jednej strony - zabezpieczenie przed niechcianą ciążą to grzech - z drugiej bardzo chciana ciąża przy pomocy lekarza to też grzech !!

kurde, gdzie my żyjemy..............

wirujacypunkt napisał:
                          > Na razie, to jeszcze nie jest obowiązującym prawem i można znaleźć lekarza któr
                          > y lecząc wykorzystuje całą wiedzę którą posiada, w zakresie nowoczesnej medycyn
                          > y.
                          > Na innym forum napisałam, że lekarze, którzy podpisali deklaracje wiary, powinn
                          > i wieszać na drzwiach gabinetu informację, taka informacja musiałaby być obowią
                          > zkowa.
                          • wirujacypunkt Re: Deklaracja wiary 30.05.14, 00:07
                            Mamy posła o nazwisku Pięta, który przy pomocy różańca będzie blokował pogrzeb i lekarzy którzy podpisują deklaracje wiary, która jest wbrew zdrowemu rozsądkowi.
                            W takiej Polsce żyjemy.
                            Chyba nadeszła pora, żeby zacząć się bać.

fenikss.2972 napisał:

> to jest w ogóle jakaś paranoja
                            >
                            > osiągnięcia medycyny pozwalają dziś parom, które mają problemy - na zapłodnieni
                            > e in vitro - babcia twierdzi - że to grzech - jaki kuźwa grzech ??
                            > eutanazja - temat już tu kiedyś przerabiany - człowiek to człowiek - eutanazja
                            > czy samobójstwo - jak zechce to i tak to zrobi
                            > seks przedmałżeński - pozostało tylko rozliczać ze zużytych plemników - wtedy b
                            > yłaby kontrola. Ale co z babami ? Przecież one co miesiąc marnują jajeczka ???
                            > Gumki - kontrola urodzeń to ciągle największy problem ................kościoła
                            > !!!
                            > z jednej strony - zabezpieczenie przed niechcianą ciążą to grzech - z drugiej b
                            > ardzo chciana ciąża przy pomocy lekarza to też grzech !!
                            >
                            > kurde, gdzie my żyjemy..............

• fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 30.05.14, 00:08
                              a co się bać

niech się dzieje wola nieba
                              z nią się zawsze zgadzać trzeba.............

wirujacypunkt napisał:

> Mamy posła o nazwisku Pięta, który przy pomocy różańca będzie blokował pogrzeb
                              > i lekarzy którzy podpisują deklaracje wiary, która jest wbrew zdrowemu rozsądko
                              > wi.
                              > W takiej Polsce żyjemy.
                              > Chyba nadeszła pora, żeby zacząć się bać.
            • rudka-a Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:10
              Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba...

Boskie prawo przed prawem panstwowym..

"UZNAJĘ, iż ciało ludzkie i życie, będąc darem Boga, jest święte i nietykalne:
              - ciało podlega prawom natury, ale naturę stworzył Stwórca,
              - moment poczęcia człowieka i ZEJŚCIA Z TEGO ŚWIATA ZALEŻY WYŁĄCZNIE OD DECYZJI BOGA."

odebrać prawo wykonywania zawodu tym, którzy sie pod tym podpisali
              • fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:14
                dziwne, bo babcia, która do tego namówiła lekarzy - sama właśnie korzysta z dobrodziejstw leczenia, choć chyba powinna w takim razie poddać się woli boskiej. Nie wspominając o JPII ( i jego zastępie najlepszych lekarzy) na którego owa babcia się powołuje.
                A ta deklaracja to bardziej jak od Jehowych brzmi - to oni chyba nie pozwalają np na transfuzję krwi ratującą życie.

rudka-a napisała:

> Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba...
                >
                > Boskie prawo przed prawem panstwowym..
                >
                > "UZNAJĘ, iż ciało ludzkie i życie, będąc darem Boga, jest święte i nietykalne:
                > - ciało podlega prawom natury, ale naturę stworzył Stwórca,
                > - moment poczęcia człowieka i ZEJŚCIA Z TEGO ŚWIATA ZALEŻY WYŁĄCZNIE OD DECYZJ
                > I BOGA."
                >
                > odebrać prawo wykonywania zawodu tym, którzy sie pod tym podpisali
                • rudka-a Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:22
                  W mojej wsi jest..Kubalina..chyba tak na te kobiete mówią...
                  specjalizuje się w złamaniach....
                  smile nie korzystałam nigdy, ale znam takich, co korzystali..jakies masci, szmatka...bandaż..nastawia i inne takie tam smile)
                  • fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 29.05.14, 23:26
                    ta nasza to od boleści wszelkich. Na stawy ponoć lepsza jak marchewka z groszkiem.

ziołolecznictwo to w sumie sztuka, na której opiera się cała farmakologia i medycyna - trzeba tylko mieć potężną wiedzę w tym zakresie.

rudka-a napisała:

> W mojej wsi jest..Kubalina..chyba tak na te kobiete mówią...
                    > specjalizuje się w złamaniach....
                    > smile nie korzystałam nigdy, ale znam takich, co korzystali..jakies masci, szmatka
                    > ...bandaż..nastawia i inne takie tam smile)
                    • rudka-a Re: Deklaracja wiary 30.05.14, 20:40
                      lepiej sprawdź, czy Twojego lekarza tam nie ma wink

przeswietl.pl/page/lekarze/
                      • rudka-a Re: Deklaracja wiary 30.05.14, 20:42
                        tę też sprawdź wink)

www.deklaracja-wiary.pl/img/lista_pod.pdf
                      • fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 30.05.14, 23:14
                        nie ma big_grin

aż dziw bierze, że nie ma... big_grin big_grin big_grin
              • piotr_57 Re: Deklaracja wiary 31.05.14, 07:08
                rudka-a napisała:
                > ...odebrać prawo wykonywania zawodu tym, którzy sie pod tym podpisali...

Odebrać prawo wykonywania zawodu wszystkim nauczycielom wykształconym w PRL-u!
                Ks. prof. J. Tischner mówiąc o Polakach, chyba nie miał na myśli nauczycieli! Jeżeli jednak uwzględniał też nauczycieli, to chyba jednak był w sporym błędzie, bo jakkolwiek sovieticus z nich aż kapie, o tyle homo bardzo trudno się dopatrzeć!!

> odebrać prawo wykonywania zawodu tym, którzy sie pod tym podpisali
                • fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 31.05.14, 09:49
                  A to ma jakis zwiazek z tematem ?
                  • rudka-a Re: Deklaracja wiary 31.05.14, 16:44
                    fenikss.2972 napisał:

> A to ma jakis zwiazek z tematem ?

to tylko przemyslenia.
                    • fenikss.2972 Re: Deklaracja wiary 31.05.14, 19:41
                      nie mniej - nie na temat

przy okazji - fragmenty deklaracji
                      tygodnik.onet.pl/wiara/deklaracja-wiary-czy-lekarz-moze-odmowic/5xs64
                      Punkt drugi: "UZNAJĘ, iż ciało ludzkie i życie, będąc darem Boga, jest święte i nietykalne: ciało podlega prawom natury, ale naturę stworzył Stwórca, moment poczęcia człowieka i zejścia z tego świata zależy wyłącznie od decyzji Boga. Jeżeli decyzję taką podejmuje człowiek, to gwałci nie tylko podstawowe przykazania Dekalogu, popełniając czyny takie jak aborcja, antykoncepcja, sztuczne zapłodnienie, eutanazja, ale poprzez zapłodnienie in vitro odrzuca samego Stwórcę".

biorąc pod uwagę ostatnie afery księży pedofilów, księży ojców, księży gejów - życzę tym sługom bożym, żeby rżnąc bez gumki nie zarazili się przypadkiem HIV, syfilisem, rzeżączką, kiłą, opryszczką i wieloma innymi chorobami przenoszonymi drogą płciową

Punkt trzeci: "PRZYJMUJĘ prawdę, iż płeć człowieka dana przez Boga jest zdeterminowana biologicznie i jest sposobem istnienia osoby ludzkiej. Jest nobilitacją, przywilejem, bo człowiek został wyposażony w narządy, dzięki którym ludzie przez rodzicielstwo stają się 'współpracownikami Boga Samego w dziele stworzenia' - powołanie do rodzicielstwa jest planem Bożym i tylko wybrani przez Boga i związani z Nim świętym sakramentem małżeństwa mają prawo używać tych organów, które stanowią sacrum w ciele ludzkim".

zastanawiam się zatem co w przypadku hermafrodytów - jest to wada genetyczna, polegająca na wykształceniu u płodu zarówno narządów męskich jak i żeńskich. Szacuje się, że wada ta występuje u ok 1 na 2000 dzieci.
                      Do tej pory trzeba było zadecydować - co usunąć, co zostawić. Zwykle operacja taka odbywa się w wieku, kiedy dziecko nabiera drugo- i trzeciorzędnych cech płciowych, oraz ma na tyle rozwiniętą osobowość, że potrafi się wstępnie zidentyfikować jako chłopczyk lub dziewczynka.

nie bardzo też rozumiem co jest złego w metodzie in vitro, ale się nie znam.

najprostsza rada - jak ona nie może - zrobić dziecko sąsiadce - potem się odkupi

jak on nie może - poprosić sąsiada o pomoc

jak oboje nie mogą - do klasztoru.

Bartosz Arłukowicz

Przypomina, że każdy kto na przykład stosuje klauzulę sumienia musi powiadomić wcześniej o tym przełożonego na piśmie, wpisać to do dokumentacji i uzasadnić, a także przekierować pacjenta do lekarza, który stosuje wszystkie dostępne nowoczesne metody medyczne.

Bartosz Arłukowicz dodaje, że NFZ ma narzędzia do tego by wyciągać konsekwencje wobec lekarzy, którzy stwarzają zagrożenie życia.

- Każdy ma prawo mieć swoje poglądy, przekonania religijne, ale wobec wszystkich którzy będą stwarzali zagrożenie dla pacjenta kierując się prawem boskim a nie ludzkim, my będziemy stosowali prawo ludzkie i będziemy w tym zdeterminowani - zapewnił Arłukowicz.

Minister dodał, że precyzyjne są kontrolowane zarówno szpitale, jak i przychodnie.

Katoliccy lekarze podpisują deklarację wiary, w której zobowiązują się, że nie będą stosować terapii, zakazanych przez Kościół. Wiceminister zdrowia ostro odpowiada, że Polska to nie Iran, a jak ktoś nie chce leczyć pacjentów, to resort wyciągnie konsekwencje.

Neumann dodał, że jeśli lekarz odmówił pomocy, to pacjent powinien zareagować, składając skargę lub zmieniając lekarza. Wtedy - powiedział - resort będzie wyciągał konsekwencje, bo jeśli wiara zabrania komuś być lekarzem, to tym lekarzem nie będzie. Deklaracja jest wotum wdzięczności za kanonizację Jana Pawła II. Inicjatorką powstania deklaracji jest dr Wanda Półtawska, przyjaciółka i wieloletni współpracownik Karola Wojtyły. Dokument głosi m.in., że ludzkie ciało i życie są święte i nietykalne od poczęcia do naturalnej śmierci.

rudka-a napisała:

> to tylko przemyslenia.
                • rudka-a Re: Deklaracja wiary 31.05.14, 16:43
                  Wystosuj odpowiednie pisemko i polataj z taka lojalką, może osiągniesz cel.
                  A póki co, zrób sobie okłady z wody święconej. Wkrótce na wiecej liczyć nie będziesz mógł.
                  też Cie pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka