Dodaj do ulubionych

papież Franciszek

09.09.15, 23:31
mój niekwestionowany idol.
Jedyny z tego kręgu, którego cenię, lubię i szanuję.
Ale.................
zauważcie zachowanie moherów
mohery są przeciwko papieżowi !!!
o maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatko big_grin
koniec świata bliski big_grin
czemu ?
bo mohery to zacofana kasta dziadów
a papież jakby postępowy jest big_grin
to on powinien być zamiast JPII
wtedy kościół zająłby właściwe miejsce.
Reforma molocha jest konieczna
ciekawe, kiedy to dotrze do moherów ? big_grin
Obserwuj wątek
    • zegor Re: papież Franciszek 11.09.15, 22:20
      Nigdy nie dotrze,chyba,że ich zaraza wytłucze !
      • zegor Re: papież Franciszek 11.09.15, 22:21
        Gadam głupoty.........
        Jak ich wytłucze,to przecież i tak do nich to już nie dotrze.......
        • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 11.09.15, 22:30
          czyli walenie ch... w beton
          szkoda
          bo nie wiem po co tak komplikować sobie życie
          a Franciszek jest człowiekiem bardzo w porządku
          może dlatego, że pochodzi z miejsca gdzie nasza dzika "zachodnia" cywilizacja nie osiągnęła jeszcze apogeum.
          • zegor Re: papież Franciszek 11.09.15, 22:43
            Jeśli Franciszek długo i szczęśliwie pożyje,to może wniesie jakiś powiew nowego.....
            ale przecież może się zadławić cukierkiem..........
            • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 11.09.15, 22:46
              albo pojechać jeszcze raz po okulary i już nie wrócić
              • zegor Re: papież Franciszek 11.09.15, 22:49
                Czy to nie dziwne w takim świętym ( prawie ) środowisku??????????/
                • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 11.09.15, 22:50
                  nie
                  to środowisko to epicentrum
                  hipokryzji
                  zakłamania
                  zbrodni
                  • zegor Re: papież Franciszek 11.09.15, 22:51
                    Amen.....
                    • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 11.09.15, 22:58
                      śmieszy mnie oburzenie ostatnich wydarzeń
                      parafia przyjęła uchodźców
                      ale oni zwiali do Niemiec
                      no ale czemu
                      przesz dali im wikt i opierunek
                      pracę mieli załatwić
                      a dzieciom miejsce w KATOLICKIEJ szkole
                      no czemu ci niewdzięczni Muzułmanie zwiali ??

big_grin big_grin

szczyty hipokryzji...........
                      • zegor Re: papież Franciszek 11.09.15, 23:01
                        Mnie ( chyba ) już nic nie zdziwi
                        • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 11.09.15, 23:06
                          dziwić mnie nie dziwi
                          wkurwia jedynie
                          w 81 panikarze wiali z pełnymi gaciami, bo stan wojenny
                          dziś psy wieszają na tych, którzy uciekają przed realną trwającą wojną
                          i ta hipokryzja bambaryłów
                          no przyjęli, ale katolicka szkoła Muzułmanom nie pasiła
                          czyli wracamy do czasów inkwizycji i nawracania na "właściwą" wiarę
                          ciekawe kiedy ci "katolicy" zaczną nawracać za pomocą bomb.
                          • zegor Re: papież Franciszek 11.09.15, 23:07
                            Historia zna takie przypadki...
                            • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 11.09.15, 23:15
                              oj, bardzo wiele
                              w końcu skrajna nietolerancja i eksterminacja innowierców - to podwaliny katolicyzmu
    • anus-hka Re: papież Franciszek 12.09.15, 11:14
      Dla mnie bedzie "fajny" jak zacznie skarby watykańskie wydawac na pomoc ww...mmm...np zwalczaniu analfabetyzmy w krajach europejskich...tongue_out
      • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 12.09.15, 11:18
        to się nie uda - gdyby spróbował, zaciukaliby go szybciutko
        ale i tak sporo zmian wprowadził.
        • anus-hka Re: papież Franciszek 12.09.15, 12:45
          No wiec co to za odwaga?
          • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 12.09.15, 13:56
            dać się zabić dla sprawy, nie osiągając skutku - to żadna odwaga, to głupota.
            Lepiej przeżyć i zmienić cokolwiek na lepsze.
            Pierwsze się wziął za rozliczenia w Watykanie - to chyba był pierwszy krok po objęciu fuchy.
            Ostatnie co widziałem, to skrócenie czasu uzyskania rozwodu kościelnego - min w przypadkach przemocy domowej, zdrady, zatajenia przeszłości.
            Wziął się za pedofilów - nikt przed nim tego nigdy nie zrobił.
            Myślę, że to rekompensuje brak możliwości rozdania kasy.
            Bo to raczej wartości niematerialne.
            • wirujacypunkt Re: papież Franciszek 12.09.15, 15:00
              Zachwycamy się papieżem, bo robi i mówi o rzeczach oczywistych, takich które wg mnie powinny być normą.
              • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 12.09.15, 15:47
                a ja cały czas się natykam na straszne wieści o niewdzięcznych Muzułmanach, którzy nie doceniwszy starań klechy - zwiali do Niemiec. A przecież nawet miejsce w szkole dla dzieci było. Katolickiej.
                I tak sobie myślę
                gdyby sytuacja była odwrotna i polska rodzina trafiłaby do ichniego klechy
                a ten próbowałby wepchnąć katolickie dzieci do islamskiej szkoły

cały świat zatrząsłby się z oburzenia - przecież jak tak można na siłę narzucać wiarę i niewinne dzieciątka gwałtem na Islam prowadzić
                a ucieczka rodziny od takiego klechy byłaby okrzyknięta bohaterstwem i poświęceniem w obronie wiary.

ale jak Muzułmanie uciekli - to tylko niewdzięczni Muzułmanie.

hipokryzja przekroczyła wszelkie granice.
                • wirujacypunkt Re: papież Franciszek 12.09.15, 16:13
                  Też czytałam o tych ''niewdzięcznikach'' .
                  Cóż Ty chcesz, przecież my Polacy złote ptacy są suspicious
                  Moralność Kalego?
                  eeeeeeeeeeeeeee, to nie my to Oni suspicious

kogucik.2872 napisał:

> a ja cały czas się natykam na straszne wieści o niewdzięcznych Muzułmanach, któ
                  > rzy nie doceniwszy starań klechy - zwiali do Niemiec. A przecież nawet miejsce
                  > w szkole dla dzieci było. Katolickiej.
                  > I tak sobie myślę
                  > gdyby sytuacja była odwrotna i polska rodzina trafiłaby do ichniego klechy
                  > a ten próbowałby wepchnąć katolickie dzieci do islamskiej szkoły
                  >
                  > cały świat zatrząsłby się z oburzenia - przecież jak tak można na siłę narzucać
                  > wiarę i niewinne dzieciątka gwałtem na Islam prowadzić
                  > a ucieczka rodziny od takiego klechy byłaby okrzyknięta bohaterstwem i poświęce
                  > niem w obronie wiary.
                  >
                  > ale jak Muzułmanie uciekli - to tylko niewdzięczni Muzułmanie.
                  >
                  > hipokryzja przekroczyła wszelkie granice.
                  • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 12.09.15, 16:20
                    byłoby to zabawne, gdyby nie fakt, że ludzie, uciekający z własnych domów, kraju, kultury - ratując życie przed trwającą wojną - stali się celem wściekłych ataków bandy moherów i nawiedzonych ksenofobów,
                    mam nadzieję, że jak Ruskie przyjdą do nas - reszta świata potraktuje dokładnie tak samo uciekinierów stąd.

wirujacypunkt napisała:

> Też czytałam o tych ''niewdzięcznikach'' .
                    > Cóż Ty chcesz, przecież my Polacy złote ptacy są suspicious
                    > Moralność Kalego?
                    > eeeeeeeeeeeeeee, to nie my to Oni suspicious
                    • wirujacypunkt Re: papież Franciszek 12.09.15, 17:32
                      Jakoś zapominamy o tym, że w stanie wojennym na zachód Europy wyjechało bądź uciekło
                      mnóstwo naszych rodaków - to uchodźcy. Zapominamy też o tym, że w stanie wojennym
                      płynęła do nas bardzo duża pomoc materialna. Przychodziły transporty żywności, lekarstw
                      i ubrań.
                      Wydaje mi się, że teraz przyszedł czas, żeby odwdzięczyć się za, wprawdzie są to inni ludzie, ale ludzie którzy potrzebują spokoju i jakiegoś dachu nad głową. Zapominamy też o tym, że
                      my przyłożyliśmy rękę do tego, że Ci ludzie uciekają ze swoich Ojczyzn. Mówimy tylko o Syryjczykach, a przecież uchodźcami są także Irakijczycy i Afgańczycy, a u tych ostatnich, my chcieliśmy wprowadzić naszą zachodnioeuropejską demokrację, demokrację która jest daleka tamtej kulturze. My także ponosimy odpowiedzialność za to, co się teraz dzieje.
                      Nie myślimy o tym, że na wschodzie, blisko naszej granicy trwa wojna, która może się rozlać
                      także na Polskę. Jak nam pokażą figę, to będzie lament, że Polska miała trudną historię, że zdradzono nas, że nikt nam nie pomógł na początku II Wojny Światowej, a później zdradzono nas w Jałcie.
                      Czasami warto pomyśleć, że jakiś zły los może być także naszym udziałem, a my jako naród będziemy potrzebowali pomocy.
                      Poczytałam, co jest wypisywane na prawicowych forach. Włos na głowie się jeży, ile w ludziach jest nienawiści, a wypisywane bzdury wołają o pomstę do nieba.

kogucik.2872 napisał:

> byłoby to zabawne, gdyby nie fakt, że ludzie, uciekający z własnych domów, kraj
                      > u, kultury - ratując życie przed trwającą wojną - stali się celem wściekłych at
                      > aków bandy moherów i nawiedzonych ksenofobów,
                      > mam nadzieję, że jak Ruskie przyjdą do nas - reszta świata potraktuje dokładnie
                      > tak samo uciekinierów stąd.
                      >
                      >
                      > wirujacypunkt napisała:
                      >
                      > > Też czytałam o tych ''niewdzięcznikach'' .
                      > > Cóż Ty chcesz, przecież my Polacy złote ptacy są suspicious
                      > > Moralność Kalego?
                      > > eeeeeeeeeeeeeee, to nie my to Oni suspicious
                      >
                      >
                      • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 12.09.15, 17:46
                        nic dodać, nic ująć.

no sami islamscy terroryści

https://bi.gazeta.pl/im/0e/d7/11/z18706702IH,Uchodzcy-na-dworcu-Keleti-w-Budapeszcie.jpg
                        • wirujacypunkt Re: papież Franciszek 12.09.15, 17:49
                          Te dzieciaki - zwłaszcza.
                          • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 12.09.15, 17:53
                            rzadka fotka
                            mendia podgrzewają atmosferę, publikując tylko fotki grup młodych mężczyzn. Mocna sugestia dla ciemnogrodu....
                            no przecież to terroryści.
                            robią nam sieczkę z mózgu od dawna.
                            ci, co mają własny rozum - jeszcze się nie dają
                            ci, którym rozumu brak - zaczynają tworzyć pod dyktando mendiów atmosferę nienawiści.
                            • wirujacypunkt Re: papież Franciszek 12.09.15, 18:21
                              Media sieją strach i zarządzają tym strachem. Prym wiodą media prawicowe, co powoduje moje zdumienie, bo w większości wypowiadający się mówią o sobie, że są wierzącymi katolikami, jak to się ma do wiary, która mówić żeby miłować każdego człowieka jak siebie samego, doprawdy nie wiem ?
                              Oni miłują TYLKO siebie i są nieczuli na niedole ludzką.
                              Bardzo często jest pisane, że jak była wojna, to my walczyliśmy, a młodzi mężczyźni z Syrii uciekają z kraju. Ludzie wypowiadający takie opinie zapominają, albo nie wiedzą, że na Bliskim Wschodzie trwa wojna bratobójcza. Wojna bratobójcza nie może być utożsamiana z wojną którą wszczyna obcy najeźdźca, zapominają też, że te wojny są wojnami przede wszystkim, religijnymi. Te wojny są najokrutniejsze. Staram się rozumieć ludzi którzy decydują się na bycie uchodźcami z powody wojen bratobójczych i religijnych. Tam ścierają się dwa odłamy islamu. O tym też warto pamiętać.

kogucik.2872 napisał:

> rzadka fotka
                              > mendia podgrzewają atmosferę, publikując tylko fotki grup młodych mężczyzn. Moc
                              > na sugestia dla ciemnogrodu....
                              > no przecież to terroryści.
                              > robią nam sieczkę z mózgu od dawna.
                              > ci, co mają własny rozum - jeszcze się nie dają
                              > ci, którym rozumu brak - zaczynają tworzyć pod dyktando mendiów atmosferę niena
                              > wiści.
                              • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 12.09.15, 18:24
                                no jak - jak się ma ?
                                grunt to posłać muzułmańskie dziecko do katolickiej szkoły big_grin
                                • wirujacypunkt Re: papież Franciszek 12.09.15, 20:05
                                  A jak, nie będzie nam tu innowierca obrazu państwa katolickiego psuł.
                                  Jest nas 95 % (?), tak ma pozostać i basta suspicious

kogucik.2872 napisał:

> no jak - jak się ma ?
                                  > grunt to posłać muzułmańskie dziecko do katolickiej szkoły big_grin
                                  • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 12.09.15, 20:09
                                    ciekawe, że żadnemu z tych "katolików" nie przyszło do zakutego łba, że proponując katolicką szkołę - choć przecież mamy i świeckie (prawie) szkoły - że zwyczajnie tych ludzi upokorzono.
                                    W imię miłości bliźniego oczywiście...
                                    • wirujacypunkt Re: papież Franciszek 12.09.15, 21:18
                                      Powtórzę coś za Tobą tyle, że z innego tematu.
                                      '' Szkoda, że nie ma szczepionki przeciwko głupocie''.
                                      To stwierdzenie w tym przypadku aż ciśnie się na ''usta''.

kogucik.2872 napisał:

> ciekawe, że żadnemu z tych "katolików" nie przyszło do zakutego łba, że proponu
                                      > jąc katolicką szkołę - choć przecież mamy i świeckie (prawie) szkoły - że zwycz
                                      > ajnie tych ludzi upokorzono.
                                      > W imię miłości bliźniego oczywiście...
                                      • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 12.09.15, 21:26
                                        rzecz w tym, że to nie akt głupoty, a perfidne działanie z premedytacją, na wzór średniowiecznych metod nawracania na "słuszną wiarę" za wszelką cenę.
                                        Skrajna arogancja.
                                        • wirujacypunkt Re: papież Franciszek 12.09.15, 23:30
                                          Czy nie jest aktem głupoty nawracanie kogokolwiek na jedynie słuszną wiarę, skoro człowiek ma wolną wolę ?
                                          O wolnej woli jest mowa w Piśmie Świętym. Jeżeli katolicy zmuszają ludzi innej wiary do wyznawania naszej wiary, to robią coś wbrew Pismu. W takim razie, robienie coś wbrew Pismu
                                          dla wierzącego człowieka, powinno nazywać się głupotą.
                                          • kogucik.2872 Re: papież Franciszek 12.09.15, 23:36
                                            przez wieki chrześcijanie "krzewili" swoją wiarę używając przemocy.
                                            To chyba najbardziej nietolerancyjna religia.
                                            Nie wiem, czy gdyby zliczyć wszystkie ofiary katolizacji - nie okazałoby się, że to najbardziej krwawa religia świata.
                                            Oczywiście piszę schematami.
                                            To nie religie są złe.
                                            To ludzie, którzy w ich fałszywym imieniu dopuszczają się zbrodni - są czystym złem.
                                            Obojętnie czy czy chodzi o boga czy allaha.
              • anus-hka Re: papież Franciszek 12.09.15, 16:36
                A dzięki Dobra Kobieto...właśnie to chciałam napisac big_grin

wirujacypunkt napisała:

> Zachwycamy się papieżem, bo robi i mówi o rzeczach oczywistych, takich które wg
                > mnie powinny być normą.
                • wirujacypunkt Re: papież Franciszek 12.09.15, 17:44
                  No widzisz niezwykle Dobra Kobieto, mamy podobne myśli big_grin

anus-hka napisała:

> A dzięki Dobra Kobieto...właśnie to chciałam napisac big_grin
                  >
                  > wirujacypunkt napisała:
                  >
                  > > Zachwycamy się papieżem, bo robi i mówi o rzeczach oczywistych, takich kt
                  > óre wg
                  > > mnie powinny być normą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka