marcysia8095 20.09.09, 14:52 Moja koleżanka z pracy (obie jesteśmy nauczycielkami) urodziła niedawno córeczkę. Ma już w sumie trójkę wspaniałych dzieci: Dominikę Annę (ok. 11 lat) Damiana Grzegorza (ok. 9 lat) Dianę Joannę (ok. 3 miesiące) Co sądzicie o tych imionach? Mnie osobiście się podobają, nie są zbyt popularne, ale i nie zbytnio wyszukane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Nauczycielka 20.09.09, 15:54 tak ogólnie rzecz biorąc, to mi się nie podobają. jeszcze najstarsza córeczka w miarę, pozostałe (zwłaszcza chłopca) - nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: Nauczycielka IP: *.gemini.net.pl 20.09.09, 17:03 Dominika była popularna kilka lat temu. Dla mnie ten zestaw jest taki sobie. Nie lubię gdy imiona 3 dzieci zaczynają się na tę samą literę. Pewnie jestem czepialska, ale już tak mam. Z całej trójcy najbardziej podoba mi się Dominika. Damian jest ok, ale nigdy nie nazwałabym tak dziecka, dla mnie to trochę bezpłciowe imię. Diana w ogóle mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Nauczycielka 20.09.09, 17:15 A mnie się nie podobają. Wszystkie 3 z mojej czarnej listy Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Nauczycielka 20.09.09, 18:19 Dominika mi się podoba, Anna i Joanna też a reszta wydaje mi się okropna. Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: Nauczycielka 20.09.09, 19:53 Z tych sześciu imion podoba mi się/umiarkowanie/ tylko Dominika. Dianę odbieram obojętnie, ale prędzej nazwałabym tak psa niż córkę, bo takie mam skojarzenia z dzieciństwa. Pozostałych bardzo nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Nauczycielka 20.09.09, 20:24 Dominika ok, Anna i Joanna na drugie też. Grzegorza nawet lubię, ale Damiana nie. Za to Damian w zestawieniu z Dominiką mnie nie razi. Najmniej pasuje mi Diana, wolałabym już Darię (jeśli ma być na D). Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Nauczycielka 20.09.09, 21:44 Podoba mi się Dominika i Damian, ale chyba nie w duecie. Diana niestety nie podoba mi się wcale. Drugie imiona w porządku, chociaż skoro starsza ma Anna to chyba dla młodszej poszukałabym czegoś mniej podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Nauczycielka 21.09.09, 15:56 Najbardziej podoba mi się Anna, ewentualnie Diana. Reszta nie w moim typie. BTW jakie znaczenie ma, że to nauczycielka? Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Nauczycielka 21.09.09, 22:01 Dominika jest ok. ale Damian i Diana0nie podobają mi się Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Nauczycielka 22.09.09, 09:03 Podobają mi się drugie imiona całej trójki Z pierwszych imion - Dominika i Diana - nie mależą wprawdzie do moich najulubieńszych, ale darzę je ciepłymi uczuciami. I nie podoba mi się zwyczaj nadawania rodzeństwu imion zaczynających się na tę samą literę. Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: Nauczycielka 22.09.09, 22:23 widzę wszystkie na D osobiście nie jestem fanką imion rozpoczynających się na tą literę dlatego imiona te nie zachwycają mnie a już najmniej Diana za to Dominika b.ładnie a co do Damiana to hmm nie jest złe. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: Nauczycielka 23.09.09, 09:19 Diana mi się podoba najbardziej,Dominika tez może być, do Damiana mam pewien sentyment choc swojego dziecka bym tak nie nazwała Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Nauczycielka 25.09.09, 21:58 mi zadne si enie podoba. najlanidjesze to dominika, ale damian- taki niemeski dla mnie. diana...tez nie bardzo mi podchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol Re: Nauczycielka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.09, 00:35 mi także żadne z wyżej wymienionych imion sie nie podoba . wg mnie najgorsze to Dominika następnie Damian i Diana ... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Nauczycielka 16.10.09, 18:49 Jeedynie Diana jest ciekawa. Damian bardzo mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś